bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Výnosná smrť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Výnosná smrť

Pia Grazdaniová, vynikajúca študentka medicíny, v Lekárskom centre Kolumbijskej univerzity obetavo spolupracuje s dvoma významnými vedcami, doktorom Rothmanom a doktorom Yamamotom. Cieľom ich náročného výskumného projektu je vypestovať z kmeňových buniek nové orgány, ktoré by nahradili nefungujúce alebo poškodené orgány pacientov. Výsledky ich práce môžu mnohým ľuďom skvalitniť či zachrániť život. Molekulárny genetik Tobias Rothman Pii úplne dôveruje a dúfa, že na výskumnej práci sa bude podieľať aj v budúcnosti. Lenže v laboratóriu sa za nejasných okolností stane tragédia. Pia a jej spolužiak George Wilson sa rozhodnú vypátrať, čo sa v skutočnosti odohralo. Nečakane sa tak prepoja osudy lekárov a bývalých finančníkov z Wall Street Edmunda a Russella, pre ktorých na rozdiel od lekárov smrť pacientov predstavuje výnosný obchod.

Z anglického originálu Cure (G. P. PUTNAM’S SONS. Published
by the Penguin Group, New York 2011) preložila Miriam Ghaniová

Dostupné verzie titulu

Výnosná smrť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Výnosná smrť

Originálny názov: Death Benefit

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Klasicky výborná! (Slavomíra Koprivňaková, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Robin Cook bol v podstate mojím prvým "vážnym" dospeláckym spisovateľom, ku ktorému som akosi plynule prešla od dievčenských kníh. Celé obdobie strednej školy a aj ďalšie roky sa mi spájajú s neúnavným čítaním týchto lekárskych thrilerov. Aj keď v reálnom živote sa lekárom snažím skôr vyhnúť, knižné lekárske prostredie ma vždy fascinovalo. Preto som vždy striehla na novinky od tohto pána, lebo ma nikdy nesklamali. (Dokonca ani to, čo napísal mimo medicíny ma nesklamalo, hoci som si všimla aj iné postrehy :) ) Takže k veci: Aj tento príbeh je skvelý, napínavý, je vidieť, že je z ruky nielen spisovateľa, ale aj lekára. Je pravda, že sa mi doňho veľmi ťažko začítavalo, pretože pri Cookovi som si navykla na Jacka a Laurie takpovediac od začiatku knihy a tu som sa už začala obávať, že sa v celom tom príbehu ani nemihnú... ale našťastie som sa dočkala :) Na Cookových knihách ma teší aj to, že okrem napínavého deja svojich čitateľov obohatí aj o neskutočné množstvo nových poznatkov z biológie. A ja sa pri knihách učím veľmi rada! Nuž tak čo si ešte viac želať? Už len to, aby tento 72-ročný pán písal aj naďalej, pretože si neviem predstaviť, že by sa jeho knižný "prílev" zrazu skončil.

Robin Cook -Výnosná smrť (Henrieta Banásová, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto pozná diela tohto autora nepotrebuje žiadne recenzie,dychtivo čaká na ďalšie dielo a prečíta ho jedným dychom.Ale pre tých čo ho nepoznajú vrelo odporúčam,mňa ešte ani jedna jeho kniha nesklamala a to mám doma všetky :)

vynikajuca kniha (Dana Kozárová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na novinku od Pana spisovatela som sa velmi tesila a rezervovala si ju v predpredaji. Nemohla som sa jej dockat. Ked mi konecne prisla, zhltla som ju raz dva, nedalo sa od nej odputat. Nechybala skvela zapletka a samozrejme napatie, ktore vam ledva dovoli "odskocit si" ;-) a neda vam odlozit knihu z ruky bez toho, aby ste ju docitali dokonca. Aspon v mojom pripade - som totiz cookomaniacka :-) Vynikajuca maskrtka z kategorie thrilerov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vošli do nemocničnej izby a hneď pochopili, že tam šli zbytočne. V izbách, kde predtým ležali Rothman a Yamamoto, boli noví pacienti. Vzhľadom na choroby, ktoré na infekčnom oddelení liečili, tu muselo byť mimoriadne čisto. V celej nemocnici sa prísne dodržiavali preventívne hygienické opatrenia, a na tomto oddelení zvlášť.
Pia sa chvíľu obzerala po izbe a potom mrkla na hodinky.
„Tu len strácame čas, George. Musíme sa vrátiť do márnice.“
Zviezli sa výťahom na prízemie a vykročili známou cestou. Počas dňa bolo v márnici o trochu živšie než počas ich nočnej návštevy, keď tam stretli len strážnika. Márnica nemala okná, a tak bolo jedno, či je vonku deň alebo noc, stále tam vládlo šero. Motalo sa tam niekoľko mužov okolo päťdesiatky, ktorí dozerali na prívoz a odvoz mŕtvol. Boli veľmi ochotní, asi ich potešila návšteva ľudí z normálneho sveta. Pia a George sa ich opýtali, či si spomínajú na telá Rothmana a Yamamota. Pamätali si to, pretože vtedy panoval chaos a upozornili ich na možnosť nákazy brušným týfusom.
„Dezinfikovali sme vonkajšie strany vakov, v ktorých sa prevážajú telá,“ vysvetľoval jeden z nich. „Samozrejme, stále sme dodržiavali prísne bezpečnostné opatrenia.“
Pia a George si všimli, že muži nemajú žiadne menovky, a pomysleli si, že z opatrnosti radšej nepovedia svoje mená.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x