bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetko, čo chcem

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetko, čo chcem

Všetko, čo chcem. Zbierka poviedok

 Toto sú poviedky, ktoré vám určite zachutia!

     „Kniha Všetko, čo chcem je po okraj naplnená chutnými poviedkami. Niektoré sú štipľavé, niektoré ostré, iné sladkasté, ďalšie zas korenisté,“ tvrdí šéfredaktor Dotykov Boris Brendza, ktorý bol pri ich výbere. „Pripravil vám ich tím šikovných kuchárov a jemne dochucoval slovutný šéfkuchár. Som presvedčený, že každý gurmán, fajnšmeker či len príležitostný koštér si v nich nájde tú svoju. A ako správny degustátor, mal by ju určite porovnať aj s ostatnými. Nuž a tiež si myslím, že nejeden z vás veru i poriadne podumá, či tá druhá, tretia... nie je predsa len o kúštik chutnejšia, lepšia, zaujímavejšia.

Nebudem radiť, ktorou poviedkovou porciou máte začať. Všetky sú jedinečné. Záleží iba na vás, na vašej fantázii, na vašej radosti z čítania – ochutnávania. Môžem vám len našepkať, že ich chuť sa snúbi napríklad so šálkou voňavého čaju alebo i pohárom iskrivého vína. Užite si ich! Bon appétit,“ odporúča Boris Brendza.

Všetko, čo chcem

Marek Mittaš: All inclusive
Ivan Hankus: Schody do neba
Vasil Demko: Neverný (z cyklu Manželské etudy)
Ester Anaswah: Tank v koncertnej sieni
Adam J. Pallo: Nehovorte priateľom, že moja duša zomrela
Letnička: Viac nepotrebujem...
Ľubica Noščáková: Slnko v duši. Liečivé
Jiří Zaťovič: To mám tak rada
Via Sendera: Na opačnej strane
Zandelee: Skokan
Jozef Hlivjak: Romulus
Alia S.: Kamenné svedomie
Lula Rusnáková: Nocľah v stane
Hana Hájska-Plachá: Kaderníčka Ilková sa odstrihla od mužov (Z príbehov o Agneši...)
Elena Eleková: Už iba Adela


     Zbierku poviedok redigoval Peter Holka, predslov napísala Eňa Vacvalová a obálku navrhol jeden z autorov Zandelee.

MámTalent.sk objavil ďalšie talenty.
     A nie jeden či dva, ale hneď pätnásť. Poviedky v tejto knihe sú nádhernou ukážkou talentu a rôznorodosti, ktorá určite nebude nudiť. Z tisícky poviedok na www.mamtalent.sk sme vybrali to najlepšie – hrôzu i romantiku, poetiku i drsnú realitu, sarkazmus aj humor. Jednoducho, aby ste si po prečítaní povedali: „Je tam naozaj všetko, čo chcem.“

     Autorom týchto poviedok nechýba rozlet ani nápady. Pohrali sa s postavami aj príbehmi. Snažili sa prekročiť hranicu bežného, všedného a opozeraného. Do akej miery sa im to podarilo, posúďte sami. Veríme, že si v tejto knihe nájdete tie svoje kúsky, ktoré si s pôžitkom prečítate večer v posteli pred spaním... a možno sa vám budú ďalej snívať počas spánku.

     Zabavte sa a zamyslite pri pätnástich poviedkach. Vychutnajte ich a dajte sa vtiahnuť do ich príbehov. Užite si pointy, ktoré prekvapia, možno šokujú, mnohé určite potešia. Autori nevymýšľali už vymyslené – využili všetky možnosti, ktoré majú spisovatelia k dispozícii. Vyjadrili v poviedkach svoje ja, vlastné životné skúsenosti a zachytili život okolo nás v jeho rozmanitosti.

 

Hlasy spisovateľov o poviedkach a autoroch:

Milujem úprimnosť a život, a niet teda pochýb, že som bol z vecí Adama J. Palla nadšený. Ovláda totiž umenie v obyčajných dialógoch bežných ľudí opísať čaro a mystiku samotného najväčšieho daru – života. Jeho vety majú emócie, tým činom aj dušu. Vyviera z nich smútok, beznádej, hľadanie, túžba duše zorientovať sa.

Pavel „Hirax“ Baričák, spisovateľ

Pani Hana Hájska-Plachá, s veľkou chuťou som si prečítal vaše poviedky. Pri ich čítaní som sa nezdržal a občas vybuchol do hlasného smiechu, až sa mi natriasalo tučné brucho, čo je, mimochodom, veľká poklona, nie môjmu bruchu, vášmu písaniu. Povedal som si, že je to vtipné, veselé i smutné, ako vystrihnuté zo života, no umelecky spracované a povýšené na literatúru.

Peter Holka, spisovateľ

Poviedka Viac nepotrebujem má nečakané rozuzlenie, ale čo je najdôležitejšie, je napísaná veľmi profesionálne. Má dobrý štýl, slušne prepracované detaily, presnú psychológiu hlavnej postavy. Písal ju človek, ktorý vie, ako sa buduje napätie a čo je to kompozícia. Myslím si, že keby takýto krátkych poviedok napísala autorka viac, určite by sa dala vydať knižka.

Jozef Heriban, spisovateľ

Ľubica Noščáková udivuje jemným zmyslom pre pointu a schopnosť povýšiť zdanlivo bežné okamihy pri výchove dcérok na zaznamenaniahodný a ľudsky hlboký zážitok. Nestavia sa do roly vševedúcej matky, a práve jej nadhľad a priznanie si nedokonalosti vzbudzuje sympatiu. Jej náčrtky z rodinného života, podané vrúcne a so zmyslom pre pozoruhodný detail, mi chvíľami pripomínali písanie amerického spisovateľa Roberta Fulghuma.

Denisa Fulmeková, spisovateľka

Jiří Zaťovič nie je v literatúre nijakým nováčikom a našťastie alebo chvalabohu je to na jeho poviedke aj vidieť. Vybudoval príbeh, ktorý sa zahrýza pod kožu i do srdca a čitateľa, teda mňa, nenechal ani na chvíľu ľahostajným.

Peter Holka, spisovateľ

Detaily o knihe

Názov: Všetko, čo chcem

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Všetko, čo chcem (Daniela, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto zbierku som sa veľmi tešila, lebo poviedky mám radšej ako romány. Knihu poviedok môžete kedykoľvek odložiť a vrátiť sa k nej aj o týždeň, bez toho, aby ste spätne listovali, o čom je vlastne ten príbeh? Poviedky si dávam ako zákusky po jedle, vždy iba jednu, aby som si ju mohla vychutnať. V tejto zbierke je niekoľko takých chuťoviek, potom niekoľko jedno hubiek, ktoré som zhltla aj dve, tri naraz, no a ešte zopár o niečo menej vydarených kúskov, ktoré asi piekli začínajúci cukrári, a preto im odpustím, že pre môj mlsný jazýček boli ochutené slabšie. Ale ako celok je zbierka prínosom pre knižný trh, keďže poviedok sa, neviem prečo, vydáva veľmi málo. Okrem toho tlieskam projektu Mám talent, že dáva šancu každému z nás, preto dajme aj my šancu začínajúcim autorom. Dobre sa to čítalo :) také príjemné letné oddychové čítanie... poviedky na opačnej strane, to mám tak rada ,slnko v duši a viac nepotrebujem. Boli úplne skvelé ...

zaujímavé čítanie:-) (Moni, 15.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobrý deň, ja som túto knižku, kúpila,lebo som ju chcela dať ako darček:-) a viete čo? Po prečítaní som si to uložila do svojej knižnice. Musím napísať, že nie všetky poviedky ma bavili a pri jednej som si možno aj povedala, že kto toto už mohol napísať:-)ale veru, sú tu aj také zo života. Napríklad o tom, že sa Vám z večera do rána môže zmeniť celý život. Alebo tu nájdete aj ten detský pohľad na veci. Ako si na všetko nájdu svoju odpoveď. A to som sa naozaj bavila. Ale čo, smiala som ta tak, že mi tiekli slzy. Ja neľutujem, že som si zbierku kúpila. Určite mi dala viac ako som si na začiatku myslela.

Všetko, čo chcem (Katarína Sládečková, 24.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nad touto knižkou som dlho uvažovala, či si ju vôbec kúpim. Nakoniec som si ale povedala áno a prečítam si diela, ktoré napísali nádejný autori. Musím povedať "mamtalent.sk" vybral veľmi dobre, pretože poviedky boli perfektné. Niektoré smutné iné naopak veselé. Každá poviedka bola písaná iným autorom, no všetky dokázali vo mne prejaviť hlboké city. Vždy som súcitila s autorom, hlavným hrdinom a mala som k nemu empatiu. Každá z týchto poviedok je urobená podľa skutočného života obyčajných ľudí, takže stotožnenie sa je dosť jednoduché. Či už splnené alebo nesplnené sny, vždy sa s niekým z nich stotožníme. Možno mu pritakávame a možno len krútime hlavou, no stále sme s nimi vžitý, pretože sa blízko dotýkajú našich životou. Popisujú obyčajný život ľudí, ktorý žijú a robia presne to, čo my. Musím povedať Veľký potlesk pre autorov, naozaj ma tieto príbehy nadchli

moc pekné :) (Petra Vojvodíková, 8.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uvažovala som, či poviedky zhltnem naraz, alebo ich budem pekne dávkovať po jednej, ale spravila som taký rozumný kompromis :) A výsledok - klobúk dole veru. Veľmi ma teší, že u nás máme toľko nádejných autorov:) A priznám sa - podchvíľou som pri konci poviedky čakala pokračovanie, lenže otočím stránku - a tu daľšia :D mne sa proste knižka páčila od prvej strany až po poslednú, fajná oddychovka :)

milé dielko :) (Anetka, 5.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé a ešte raz skvelé dielko a ako tvrdí šéfredaktor Dotykov Boris Brendza fakt plné chutných poviedok. Ku knižke som sa dostala iba nedávno a hneď po prečítaní tej prvej od Mareka Mittaša All inclusive som sa do nej zaľúbila a to vôbec nepreháňam. A po prečítaní ďalšej a nasledujúcej som nevedela, ktorá je lepšia a zaujímavejšia. Sú to krátke príbehy obyčajných ľudí, ktorí sú ako my ostatní a žijú si svoje životy, plné lásky, sklamaní, túžob a splnených či nesplnených prianí. Presne to, čo si potrebujete večer pred spaním prečítať.S em tam sa zamyslíte, pousmejete, s času na čas pokrútite hlavou, či súhlasne prikývnete a v niektorých pasážach vybuchnete do smiechu až vám budú tiecť slzy. Poviedky sú napísané presne ako život, raz je to komédia, raz tragédia, z času na čas trpký sarkazmus či napätie. A tá pointa... Mňa najviac zaujala kaderníčka Illková a jej svet, úžasné dielko :). Určite siahnem aj po ďalších dielkach skvelej autorky Hanky Hájskej- Plachej, lebo píše skutočne parádne. A samozrejme aj všetci ostatní... A ako odporúča Boris Brendza,chuť týchto poviedok naozaj najlepšie vynikne so šálkou voňavého čaju a ja ešte dodávam,že pod teplučkou dekou či perinou. A bude to v tej chvíli naozaj všetko, čo budete chcieť :).

Tak som to dočítala (Zdena Chudová, 29.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
a podčiarkujem hodnotenie - vrelo odporúčam. Milujem poviedky, nedávno som dočítala Marquezov Dvanásť poviedok a chcela som čosi z domáceho, ľahšie, pohodovejšie. Toto bolo presne ono. Hneď prvá all inclusive, trošku brutálna, drsná, ale skvele napísaná. Nikdy neviete, kto sa skrýva za milou tváričkou v obchode, za pultom, na úrade. Perfektná poviedka bola Viac nepotrebujem - úplne sa stotožňujem s riadkami Heribana na konci.Nielenže nečakané rozuzlenie, ale hlavne pútavo napísané, to prelínanie mužského a ženského pohľadu na rovnakú situáciu. Nádherne to zobrazuje naše rozdielne vnímania tej istej veci a sme toho svedkami denodenne. Naozaj výborne to autorka vystihla na pár stranách, navyše to bolo napínavé a tá pointa. A ešte celkom zábavná Ilková, kaderníčka ako sa patrí. Dobre som si počítala, táto knižočka naozaj vyšla a ak máte chuť na večerné jednohubky, odporúčam, za tých pár euráčov to fakt stálo.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x