bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako hadí jed

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako hadí jed

Autorka úspešného titulu „Sladký život opatrovateľky“ prichádza tentoraz s romanticko-erotickým príbehom z 13. storočia, ktorý sa však miestami mení na napínavý triler. V benátskom paláci sa totiž vynára a stráca fľaštička s hadím jedom, ktorým chce temperamentná Eliz de Brieux otráviť svoju domnelú sokyňu. Kto ju vzal a odkiaľ? Kto bude ďalšou obeťou jedu?

Detaily o knihe

Názov: Ako hadí jed

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé čítanie (Lucia B., 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri archeologických vykopávkach je objavený v hrobke ženy zvláštny šperk oválneho tvaru s perlou v prostriedku a po stranách s retiazkami. Lise pripomína pomôcku proti otehotneniu. Rok 1212 Gróf Guillame de Brieux dostane osobné poverenie od Uhorskej kráľovnej Gertrúdy dokončiť stavbu katedrály v Arade. Z tejto myšlienky jeho manželka Eliz nie je vôbec nadšená. Keď sa Guillame vydáva za skúseným staviteľom, jeho pomocník Jacques a milenec jeho manželky ho zabije. Všade roztrúsi správu, že ich prepadli. Tak sa Eliz s ich dcérou Alison vydajú do Benátok, kde sa uchýlia v dome grófky d Arseolo. Eliz vezie so sebou v truhle aj nebožtíka manžela, ktorého dá potajme pitvať lekárovi, maurovi z Granady, Selimovi Al-Ansarovi. Ten zistí, že jej manžela zomrel násilnou smrťou. Alison sa zoznámi s jeho susedom Ibn Ezrom a jeho dcérou Ráchel, s ktorou sa hneď spriatelí. Eliz sa Selim zapáči a preto vyhľadáva možnosti, ako sa s ním stretnúť. Selim sa však zaľúbi do jej dcéry Alison. Pozve obe a ďalšiu spoločnosť na prehliadku jeho sídla. Tu Eliz ukradne fľaštičku s hadím jedom. Fľaštička viackrát zmení majiteľa ... Príbeh je o láske, ktorá nemá budúcnosť, o láske nenaplnenej, o láske, ktorá sa nakoniec dočká šťastného konca ... V príbehu vystupujú aj zábavné postavičky, z ktorých komentárov sa zasmejete. Mám veľmi rada historické príbehy a tento je jedným z nich, ktorý stojí za prečítanie ...

Výborné čítanie (Ivana Zsidová, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem historické romány a aj romány od súčasných slovenských autoriek. V tejto knihe sa snúbi jedno i druhé a je skvele spracovaná. Dej má spád, dynamiku, ľahko sa číta a navyše aj prekvapí. Naozaj vrelo odporúčam ;-)

Veľmi milo prekvapila (Emily, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
tento titul sa mi dostal do rúk akousi náhodou. Musím poznamenať, že som bola veľmi milo prekvapená. Nedávala som knihe šancu, ale na moje prekvapenie ma vtiahlo do deja... a všetkému som uverila. Sama neviem, koľko z toho je pravda, a koľko vymyslené, ale vôbec ma to netrápi. Až teraz čítam, že autorka si dala záležať a vlastne nám takto ponúkla pohľad na antikoncepčné metódy v 13. storočí... Klobúk dolu.

vyborna (Miroslava Víglaská, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Tiny su skvele a tato nebola ina...mozem len a len odporucit. Mam rada historicke romany a tento bol vyborny, lahucko sa cita..a navyse ma kniha krasnu obalku:).

Názor čitateľa (Zdenka, 19.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná kniha od samého začiatku až po koniec. Teším sa že ju mám a vrelo ju odporúčam.

Zábava, napätie, poučenie (Alia S., 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
- to je ďalší román Tiny Van der Holland. Príbeh, zasadený do historického prostredia, sa veľmi dobre číta. Autorka ukázala, že vie písať nielen romány zo súčasnosti. Oplatí sa prečítať, rovnako ako Bejby sníva o mori a Sladký život opatrovateľky.

Super oddychovka (Monika Drgová, 21.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa táto kniha osobne páčila...Bola svieža, príjemne sa čítala. Príbeh bol zaujímavý a skončil tak, ako by som nečakala...:-)

Úplná anotácia môjho diela (Tina Van der Hollan, 19.9.2011) Odpovedať

0
Pre ctených záujemcov o moje dielo by som rada uviedla jeho anotáciu v plnom rozsahu: ********************************************************************* „Kto a pre koho vyrobil tento zvláštny šperk?“ pýta sa Lisa, študentka medicíny, keď sa v krypte osemstoročného hradu nájde zlatá vecička, ktorá zo všetkého najviac pripomína vnútromaternicové teliesko... Autorka úspešného titulu „Sladký život opatrovateľky“ prichádza tentoraz s romanticko-erotickým príbehom z 13. storočia, ktorý sa však miestami mení na napínavý triler. V benátskom paláci sa totiž vynára a stráca fľaštička s hadím jedom, ktorým chce temperamentná Eliz de Brieux otráviť svoju domnelú sokyňu. Kto ju vzal a odkiaľ? Kto bude ďalšou obeťou jedu? Aj keby sa fľaštička našla, problém by zďaleka nebol vyriešený. „Hadí jed je tu, koluje nám v žilách. Človek je schopný povzniesť sa k najkrajším výšinám lásky, umenia a vedy, ale na dne jeho duše číha krutosť, zloba a sklony k tmárstvu.“ ********************************************************************* Dielo prešlo recenziou historika, technika a MUDr. Radima Uzla, CSc., vysokoškolský pedagóg a riaditeľ Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu, sa k nemu vyjadril takto: „Tento román som prečítal takmer jedným dychom. Autorka venovala nesmiernu pozornosť štúdiu historických dokumentov, ktoré čitateľovi nepredkladá iba v nejakej popisnej vedeckej forme, ale dokázala ich aj organicky začleniť do pôsobivého príbehu. Najmä zmienky o starých antikoncepčných metódach a pôrodníckych praktikách nemajú obdobu v doteraz žiadnom populárnom historickom diele. Román tak poskytuje vzácnu symbiózu pútavej zábavy i kvalifikovaného poučenia.“
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x