bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jak drahé je zdarma

Vydavateľ: Práh (Nakladatelství Práh, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 17:03

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jak drahé je zdarma

Iracionální faktory v ekonomice i v životě. Taky si namlouváte, že máte svá životní rozhodnutí pod kontrolou? Myslíte si třeba, že nikdy nenaletíte na kouzelné slovíčko "zdarma"? Nebo že lék, který je drahý, je také automaticky účinnější? Tato kniha vám ukáže, že tomu tak není. Při rozhodování nás ovlivňuje spousta skrytých, iracionálních faktorů - od rozbouřených emocí přes společenské zvyklosti a předsudky až po rafinované marketingové triky. Autor této vysoce ceněné knihy vám na konkrétních, překvapivých příkladech, které jsou podloženy jeho výzkumy, předvede, jak se rozhodovat lépe - a jak už nikdy nesednout marketingu na vějičku.

Detaily o knihe

Názov: Jak drahé je zdarma

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zdanie občas klame... (Anna Hajníková, 18.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je z oblasti behaviorálnej ekonómie, no tým sa určite nenechajte odradiť. Dan Ariely v nej pútavo a zrozumiteľne píše o veciach, ktoré nás dennodenne obklopujú, no ktoré si väčšina z nás vôbec neuvedomuje. Myslíme si, že dôležité rozhodnutia, medzi ktoré nepochybne patria aj rozhodnutia týkajúce sa hospodárenia s peniazmi, robíme racionálne. Autor nám v tejto knihe názorne ukáže, že častokrát to tak nie je. Ovplyvňujú nás emócie, očakávania spoločnosti, či mnohé iné faktory, ktoré našu racionalitu posúvajú do úzadia. Priam „zázračným“ slovom, ktoré nám bráni uvažovať rozumne, je slovo „zadarmo“. Pôsobí na nás ako magnet. Získať niečo zadarmo je predsa skvelý pocit. No nie vždy je to také výhodné, ako sa na prvý pohľad zdá. Každý sa v tejto knihe určite nájde a uvedomí si, že nie všetky jeho rozhodnutia boli tie najvýhodnejšie. Páčil sa mi autorov štýl písania a spôsob, akým ma „donútil“ zamyslieť sa nad niektorými mojimi predchádzajúcimi rozhodnutiami. Myslím, že o to mu aj v tejto knihe ide. Podať veci z iného uhla pohľadu, aby sme sa na veci nepozerali iba ako spotrebitelia, zamysleli sa nad našimi predchádzajúcimi chybami a vyhli sa podobnému správaniu do budúcna. Vďaka tejto knihe som lepšie pochopila svet marketingu, no najmä mi pomohla rozumnejšie sa rozhodovať v bežných každodenných situáciách a tak ušetriť čas aj peniaze. Kúpa tejto skvelej knihy bola oveľa výhodnejšia ako všetky veci, ktoré som kedy dostala zadarmo, preto ju môžem všetkým iba odporučiť.

iný pohľad (Gulai Imrich, 10.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak to v živote chodí. Reklamné ťahy ktoré robia spoločnosti využívajú vlastnosť, kedy aj najbystrejší človek koná iracionálne. Mnoho autorov sa snažilo zmapovať danú situáciu, avšak mali jednu nedokonalosť. Zabudli to podložiť výskumom a faktami. Kniha sa číta skvelo, situácie sú vysvetlené názorne na príkladoch a aj dôkazy sú úplne dokonalé. Je hriech nesiahnuť po tejto knižke. Po jej prečítaní si uvedomujem aké drahé je zdarma, teda plní svoj účel!

Podobnosť so skutočnosťou vôbec nie je náhodná (Barbora Miklášová, 24.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha začína autorovým priznaním ako tri roky bojoval s popáleninami na celom tele a to ho viedlo k výzkumu iracionality. Celou knihou sa nesú jeho teórie ktoré overoval v praxi. Pri čítaní sa v knihe spoznáte. Dan Ariely pozná naše slabosti. Nedáva návod ako sa ich zbaviť, iba ich ukáže a dokáže. To najdôležitejšie, zbaviť sa ich, alebo aspoň minimalizovať, musí aj tak spraviť každý sám a k tomu mu nepomôže ani desať podobných a motivačných knižiek.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x