bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Červený fénix

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Rizzoli & Isles (9.diel z 13)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Červený fénix

Bostonská štvrť Chinatown nie je len exotickým miestom, kde sa človek môže dobre najesť, ale aj zoznámiť s jeho krvavou minulosťou. Pri jednej z miestnych atrakcií – Strašidelnej obchôdzke po štvrti –však vysvitá, že súčasnosť nezaostáva za minulosťou: z predpokladanej rekvizity nájdenej v bočnej uličke sa vykľuje odťatá ruka mŕtvej ženy bez totožnosti. Po príchode polície sa rozkrúti celý kolotoč súvislostí. Prvá nitka vedie k záhadnej brutálnej starej masakre v reštaurácii Červený fénix, ďalšie k sérii prípadov nezvestných maloletých dievčat. Jane Rizzoliová, jej kolegovia z oddelenia vrážd a súdna lekárka Maura Islesová stoja pred náročnou úlohou hľadania spojiviek medzi predpokladanými obeťami únosov, medzi smrťou detektíva v dôchodku, ktorý sa nimi zaoberal, a záhadným Janiným záchrancom a zároveň pomstiteľom, zrejme majstrom bojového umenia, ktorý zostáva jednou z najväčších neznámych. V štáte Massachusetts zmizli počas šiestich rokov desiatky dievčat tej istej vekovej kategórie, ale prečo ich detektív Ingersoll nezahrnul do svojho zoznamu kľúčových prípadov? Prečo v ňom skončili iba obete únosu, ktoré majú navonok veľmi málo spoločného? Pretože boli zhruba rovnako staré a rovnakého vzrastu? Alebo sa za tým skrýva úplne iný dôvod? Dôvod, ktorý treba čím skôr objasniť, lebo vyšetrovanie prípadu začína ohrozovať všetkých zúčastnených...

Z anglického originálu The Silent Girl (Ballantine Books, a division of The Random House, Inc., New York 2012) preložila Katarína Jusková.

Detaily o knihe

Názov: Červený fénix

Originálny názov: The Silent Girl

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skrátka super! (Ľubica Šťastná, 21.3.2013) Odpovedať

Ďalšia z radu kníh o skvelej dvojke - Jane a Maura. A ako obvykle napínavá, so šokujúcim vyvrcholením a naviac okorenená zaujímavými faktami z čínskej histórie, ktorú by mnohí zrejme nečakali.

skvelá (Gabriela, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jane a Maura v akcii nás opäť vtiahnu do deja a držia v napätí až do úplného konca. Ako bonus tejto skvelej knihy sa čo to podučíme o čínskej kultúre.

ako vždy, nesklamala (jajo, 9.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tess Gerritsenovú netreba jej skalným fanúšikom predstavovať. Je prosto skvelá, jej knihy sú úžasné, pri ich čítaní sa cítite ako na horskej dráhe, raz ste hore, raz dole , a keď si už myslíte, že príde rozuzlenie, že ste konečne prišli na to, ako to všetko skončí, zase vás presvedčí, že sa mýlite. Aj v tejto knihe sa stretávame s obľúbenou dvojicou – detektívkou Jane Rizzoliovou a súdnou lekárkou Maurou Islesovou. Ako vždy staja pred neľahkou úlohou dolapiť vraha. Z deja nechcem prezrádzať, môžem knihu len odporúčať, určite stojí zato. I keď mam pocit, že túto knihu ani odporúčať netreba, tí čo ju čítali mi isto dajú za pravdu

fenix (Martina Žigrayová, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná, ako vždy.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Harrison Avenue – vábivé svetlá a premávka – bola iba jeden blok domov pred nimi. Miesto pre živých, nie pre mŕtvych. Nevedel sa zbaviť pocitu, že zlo okolo nich sťahuje slučku, a váľal také kroky, že klienti za ním zaostali. Pocitu, že ich niečo pozoruje. Pozoruje jeho.
Na prenikavý ženský výkrik sa obrátil. Srdce mu tĺklo až v ušiach. Skupina vybuchla do hurónskeho smiechu. Jeden z mužov zvolal: „Šikovná rekvizita! Používate ju vždy?“
„Čože?“ spýtal sa nechápavo Billy.
„Vyľakali ste nás na smrť! Vyzerá ako ozajstná!“
„Neviem, o čom hovoríte,“ povedal Billy.
Muž ukázal na predmet, ktorý pokladal za súčasť predstavenia. „Chlapče, nože mu ukáž, čo si našiel!“
„Ležalo to hentam vedľa kontajnera,“ povedalo jedno z dvojčiat a zdvihlo do vzduchu svoj nález. „Bŕŕ, aj na dotyk to vyzerá ako ozajstné. Fantastické!“
Billy pristúpil k chlapcovi, a zrazu zistil, že sa nevládze pohnúť. Nemo zízal na tú vec v chlapcovej ruke. Stekal po nej tmavý pramienok, kvapky dopadali chlapcovi na bundu, ale akoby mu to neprekážalo.
Prvá zajačala chlapcova matka. Až potom sa pridali ostatní. Vrieskali ako zmyslov zbavení a cúvali. Ohromený chlapec tam stál a dvíhal dovysoka svoju korisť, zatiaľ čo mu krv kvapkala na rukáv.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x