bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad

Hadley má sedemnásť rokov. Chýbali jej len štyri minúty, aby stihla lietadlo do Londýna. Mala ísť na sobáš svojho otca so ženou, ktorú ešte nespoznala, no už ju nenávidí. Keď na letisku v New Yorku čaká na najbližšie lietadlo, stretne Oliviera, ktorý študuje v Spojených štátoch. Zapáči sa jej, až veľmi, no keď prídu v Londýne na colnicu, každý sa poberie svojou cestou. Cesty osudu sú však nevyspytateľné.

Román Jennifer E. Smithovej zachytáva iba dvadsaťštyrihodinový úsek zo života tínedžerky Hadley, na konci ktorého sa znovu potvrdí stará dobrá pravda, že láska býva často hneď za rohom a prichádza vo chvíli, keď ju človek najmenej očakáva. Autorka však nepodáva banálny príbeh o dievčati zmietanom pochybnosťami o sebe samej a o svojom vzťahu k nečakane rozpadnutému manželstvu rodičov, naopak, je to príbeh o magickej sile osudu a schopnosti človeka prijať nepredvídateľný chod vecí tohto sveta, či už ide o dramatickú stratu ilúzii, alebo o nečakané citové prebudenie. Autorka prejavuje hlboké pochopenie pre citový zmätok dospievajúceho dievčaťa, ktoré napokon dokáže otvoriť srdce nielen svojej prvej veľkej láske, ale prijať doň znovu aj zavrhnutého otca.

Z anglického originálu Statistical Probability of Love at First Sight (Hachette Book Group, New York 2011) preložil Igor Otčenáš.

 

Pozrite si video trailer:

Detaily o knihe

Názov: Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad

Originálny názov: The Statistical Probability of Love at first Sight

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

nedocitala som... (Ludmila Laszloova, 19.2.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som nedocitala a ani neplanujem... mam 36 rokov a nemam pocit,ze by bola urcena pre citatelov mojho veku,sekla som sa pri vybere... pribeh zamilovavania sa tinedzerov nie je tema pre mna,bohuzial.... prve desiatky stran ma nicim nezaujalo...

skvelé čítanie (Lenka, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
ak mám pravdu povedať nevedela som si predstaviť ako mohla autorka napísať príbeh o láske, ktorá vznikala počas jedného dňa. bola som príjemne prekvapená ako v knihe opisovala pocity, ktoré lomcovali hlavnou hrdinkou. Je to príbeh, ktorý sa oplatí prečítať a uvidíte, že aj pár minút dokáže zmeniť váš život k dobrému.

Nečakane super (Hanka, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek dosť zle zvolenej obálke (a asi aj názvu) som si túto knihu požičala z knižnice s očakávaním ľahkého príbehu s happyendom. No potom som sa do knihy úprimne zamilovala, o Oliverovi nehovoriac. (Je pravda že mi pripomína jedného mne blízkeho chalana, tak možno aj preto :p) Príbeh, zaujímavý aj tým, že sa udalosti udiali za 24hodín (aj keď tam bola aj retrospektíva) je reálny, určite sa v Hadley veľa ľudí nájde :) Odvtedy som si túto knihu požičala z knižnice viackrát a chystám sa kúpiť si ju (možno v anglickom vydaní, pre zmenu:) )

Naj (Vivien, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kamarátky chceli aby som si ju prečítala. Ale keď som pozrela na obálku som povedala, že v žiadnom prípade. Ja mám rada knihy fantasy, detektívky tak som ju nechala tak. Nakoniec ma presvedčil trailer na túto knihu. Keď som knihu dočítala tak som si povedala, že už nikdy nebudem súdiť knihu podľa obalu :))

Stále vo výpredajoch (Simona Bagová, 22.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Táto knižka sa už niekoľkokrát ocitla na pultoch kníhkupectifev vo výpredaji, tak som jej krásnej obálke neodolala a kúpila si ju aj ja - nemôžem však povedať, že by som ju vrelo odporúčala. Naozaj sa číta veľmi rýchlo, je v nej použitý jednoduchý, miestami až slangový jazyk (a myslím, že preklad to ešte o dosť zjemnil) a dej je zasadený ako v anticke dráme - jednota miesta, deja a času (aj keď letela lietadlom :) ). Určite neodporúčam náročným čitateľom, kniha je skôr pre mladé dievčatá, ktoré snívajú o romantickej láske krásneho chlapca a veria na zázraky (nehovorím, že ja na zázraky neverím, sama doma takého krásneho chlapca mám, som romantik a nenapraviteľný snílek), ale vážne musím povedať, že táto kniha nie je nič pre náročného čítateľa, ktorý očakáva zaujímavý dej alebo napínavú zápletku. Musel by si ju asi domyslieť. Inak obálka je fakt palec hore a nadpis naozaj neštandardný a promo ku knihe veľmi chválim :)

Krásna kniha :) (Katarína, 17.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si objednávala s tým, že si chcem prečítať niečo ľahké, lahodné, milo romantické. Nebola som sklamaná. Prečítala som ju za 1 deň, doslova som hltala stránku po stránke. Autorke klobúk dole, pretože 24- hodinový dej obsiahnutý v jednej knihe= TOP. Vrelo odporúčam. Krásny príbeh, ktorý Vám vyčarí úsmev na tvári. :))

Úžasná! (Ema Šašalová, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha má neuveriteľne prekrásnú(mne sa neuveriteľne páči!!) obálku a ku knihe sa aj hodí, pretože ten, kto čítal, vie. Na začiatku ma trochu zaskočilo to, že kniha je "písaná" rozprávačom a nie rozprávaním hlavnej hrdinky, čo ma milo prekvapilo. Zo začiatku to bolo hneď rýchle, milé a keď sa zoznámili, začala som sa uškŕňať od ucha k uchu, pretože som si predstavovala, že to ja som Hadley! Všetko som preciťovala s ňou. Večer som prečítala len pár strán, ale na druhý deň rovno 176, čo bol pre mňa šok! Áno, som knihomoľka, ale až také vysoké čísla? Veru áno! Kniha bola prekrásna! Veľmi romantická, krásne vykreslené postavy (fakt som sa zamilovala do Olivera :)), no bola aj dojemná a aj Hadley a Oliver mali útrapy a smútok v sebe. Kniha zobrazuje aj nevinné raniteľné srdce sedemnástky, ako prežíva svoju veľkú lásku, ale zároveň sa nevie zmieriť s tým, že jej otec od nich odišiel na druhý kontinent a berie si inú ženu... No nakoniec sa všetko krásne vysvetlí, no v knihe ma asi najviac chytilo to, ako sa na letisku pobozkali a viac sa tam nevideli, ale osud (prvý krát dobrý osud), im vymyslí takú cestu, že prekľučkujú celý Londýn a nakoniec sa nájdu... Veru, osud je niekedy krutý, no po druhý krát Vám to vynahradí...

Prekvapená! (Alexandra, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento žáner veľmi nečítam a túto knihu som dostala ako vianočný darček, tak som si povedala, že si ju prečítam. Musím povedať, bola som veľmi prekvapená! Kniha je úžasná a prečítala som ju na jeden "hlt". Táto kniha je vhodná na dlhé chvíle a upršané dni, ale aj niekde von do prírody. Veľmi dobrý príbeh, ktorý zaujme a neprestane baviť. Po prečítaní som ju odporučila všetkým mojim kamarátkam, ktoré len súhlasia, že je úžasná! Vrelo odporúčam všetkým vekovým kategóriam! Dokonca som hlavnej hrdinke aj trochu závidela. Úžasná kniha!

Dobrá kniha (Mary Green, 24.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som strašná knihomoľka a na dobré knihy si potrpím. Túto knihu som zhltla aj napriek tomu, že obálka vo mne evokovala typický sladký romantický príbeh... Nakoniec bol obsah tejto knihy milým prekvapením, prečítala som ju takmer naraz. Oceňujem autorkin zmysel pre detail, predstavivosť vo mne pracovala na plné obrátky... Celkovo štýl písania ma zaujal hneď od začiatku, veľmi sa mi páčili hlboké myšlienky (Dickensovské múdrosti), ktorými je celý dej popretkávaný. Odporúčam každému, kto má rád príbehy, ktoré nie sú len fantáziou a skutočne sa môžu stať. :)

Jennifer nesklamala. (Barbora Maceašiková, 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som si kúpila len pred pár týždňami, no dojem z nej vo mne pretrváva snáď ešte doteraz. Čo sa týka kníh, som celkom vyberavá, a i keď ma tento, v skutku nejednoduchý, názov knihy najprv neoslovil, napokon som si ju predsa len kúpila a vôbec som to neľutovala. Bola naozaj skvelá, prečítala som ju za pár hodín, stála jednoducho za to. Dej sa síce odohráva len 24- hodín, je naprosto prepracovaný a čitateľný. Síce musím podotknúť, v knihe bolo pár nudných momentov, ale vynahradili ich tie zábavné či romantické. Skvelá kniha a odporúčam. :-)

Úžasná (Ivana Hudáková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som veľa počula, spočiatku som neplánovala ju čítať, ale nakoniec som podľahla skvelým recenziám a neľutujem :) Kniha zachytáva len 24 hodín a je popretkávaná spomienkami. Je to príjemné, ľahké čítanie, pri ktorom sa človek pobaví a zrelaxuje. Škoda len, že je taká tenká ( dobrého veľa nebýva), ale určite odporúčam tým, ktorí radi na chvíľu vypnú. :)

WAU !!! (Viktória Kyselová, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som veľa čítala ... na internete, v časopisoch ... Toľko som o nej počula že som nakoniec neodolala a kúpila si. Musím sa priznať že som čakala jeden s tých sladkých príbehov lásky typu Barbara Woodová - Na rozhraní života len v modernejšom poňatí ale bola som veľmi, veľmi, veľmi milo prekvapená kniha mi bola blízka od samého začiatku kedže cestujem často lietadlom do Londýna a hlavná hrdinka Hadley cestuje práve tam keď spozná Olivera :) Je mi blízke aj to ako autorka opisuje cestu lietadlom a to ako ste ochotný zarozprávať sa s cudzou osobou o súkromných veciach len aby Vám rýchlejšie zbehol čas kedy musíte byť zatvorený v lietadle ... Rada by som verila že tento príbeh môže byť reálny kedže kniha je výnimočná tým že zachytáva len 24 hodín života dvoch ľudí ale pocity ktoré k sebe prechovávajú sú veľmi intenzívne. Prekvapivý je aj záver kedy som sa dozvedela že Oliver ide vlastne na pohreb svojho otca celý čas mi pripadalo zvláštne že o tom nechcel hovoriť a kládla som si otázku čo sa s toho vykľuje a nakoniec toto :/ Na knihe ma upútala okrem samotného príbehu aj obálka ktorá je podľa mňa fakt originálna takže rozhodne odporúčam knihu kúpiť v mojej knižnici bude mať rozhodne čestné miesto.

Príjemné ľahké čítanie (Dominika, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku mám doma od leta, ale žiaľ až teraz som sa k nej dostala, musím sa priznať, že bola prečítaná na jeden hlt.Je to naozaj príjemné, ľahké čítanie, pri ktorom sa človek nielen pobaví, ale vnikne aj do problémov a vzťahov rozpadnutých rodín. Táto knižka je priam stvorená na cestovanie, keďže ja som ju prečítala cestou vlakom ;-). Vrelo odporúčam, každému kto chce vypnúť a trošku zrelaxovať :)

Skvelá kniha (Marianna Barčíková, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala ešte cez veľké prázdny. Keď som si vyberala knihu za vysvedčenie táto kniha bola moja posledná možnosť. No nakoniec som si ju zobrala. Nič veľké som nečakala. No nakoniec to skončilo tak, že som skončila v húpacej sieti , kde som zostala až do poslednej strany. Kniha je teňučka ,ale plná citu. Do samotnej hrdinky, ktorá zmeškala lietadlo som sa vedela úplne vžiť ,keďže mala rozhádanú rodinu, aj keď myslím, že to občas trošku preháňala, no pre nikoho nie je ľahké sa zmieriť s tým, že rodičia žijú oddelene. Aj Oliver ako postava bola veľmi zaujímavý .Tiež sa mi páčilo, že autorka do knihy zahrnula aj spomienky z minulosti. Aspoň sme vedeli čo sa vlastne odohralo a tak sme si mohli vysvetliť to ako sa hrdinka cíti. Príbeh sa odohráva v priebehu 24 hodín , ale aj keď je to fakt dobrí nápad, autorka si mohla dať trochu viac času, lebo mi to za začiatku pripadalo trochu moc rýchle, ale po pár stranách si človek zvykne na tempo a všetko ide po ako po masle. Pri knihe som sa cítila ako na horskej dráhe. Raz som sa smiala, potom som sa hnevala a nejedna slza mi tiekla po tvári. Našťastie tam bolo toho viac na smiatie ako na plakanie alebo na to aby som sa hnevala. Na rovinu: Kniha je príjemná kniha , ktorú môžete čítať kde chcete a môžu ju čítať aj mladé aj staršie ženy/dievčatá, a myslím, že by sa možno mohla páčiť aj druhému pohlaviu. Skvelá kniha :-)

Nad očakávanie (Michaela, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niesom niejaka veľká romantička ale táto kniha stojí zato, je plná deja hoci sa tam opisuje len 24-hodinový úsek. Človek by neveril koľko sa mu toho môže stať za jeden deň. Menšie ponaučenie: Všetko zlé, je na niečo dobre. Vrelo odporúčam, krásne spracovanie knihy :)

Láska na prvý pohľad (Ivana, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka, ktorá ma zaujala svojím názvom. Keď som u vás vyhrala bolo jednoznačné, že si túto knihu vyberiem a neoľutovala som. Kniha zachytáva len 24 hodín a je popretkávaná spomienkami. Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad nám ukazuje, že aj niektoré zlé veci nám neskôr môžu priniesť veľa dobrého.

Super (Cattherine, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma na prvý dojem nadchla jej názvom, ktorý znel veľmi zaujímavo. Akonáhle som však knižku otvorila, nebol iba obal to, čo ma zaujalo, pretože vnútro bolo ešte krajšie. Je to jednoduchá oddychovka ktorá sa teda vždy zíde a nie len vtedy, keď sme uvoľnený a svieži. Dá sa čítať na pláži, pri varení,... proste kdekoľvek a kedykoľvek. No čo ma na nej ešte viac zarazilo bol a zaujalo bol jej 24 hodinový dej. Veľmi dobre spracovaná knižka, musím ju len a len vrele odporúčiť
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mama si zložila okuliare na čítanie. „Tvoj otec...“ povedala, no potom sa odmlčala. „Už sme si liezli na nervy. A stále mu nemôžem odpustiť, čo urobil. Jedna časť mojej duše ho bude stále milovať, hlavne kvôli tebe, ale nič sa nedeje bez nejakého dôvodu, rozumieš?“
„Ale aj tak si nechceš zobrať Harrisona.“
Mama prikývla.
„Veď ho miluješ.“
„Milujem,“ odpovedala mama. „A veľmi.“
Hadley podráždene zavrtela hlavou. „Tak tomu potom nerozumiem.“
„Ani nemôžeš,“ usmiala sa mama. „Láska je najzvláštnejšia, najnelogickejšia vec na svete.“
„Ale ja nehovorím o láske,“ namietla Hadley. „Hovorím o manželstve.“
Mama pokrčila plecami. „Tak to je ešte horšie.“
Teraz Hadley stála pri maličkom kostole v Londýne, pozorovala mladú nevestu a ženícha, ktorí vyšli na schodisko pred kostolom. Mobil mala stále pritisnutý k uchu a počúvala vyzváňanie na druhom brehu oceánu, spojenie cez celú zemeguľu, a pritom sa pozerala, ako ženíchova ruka hľadá nevestinu a ako si preplietli prsty. Bolo to drobné gesto, no bolo v ňom niečo hlboké. Dvaja ľudia, ktorí vstupujú spoločne do sveta.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x