bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slepý inštinkt

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slepý inštinkt

V jeden horúci letný deň v spustnutej záhrade sedí na hojdačke dievčatko. Všetko navôkol hýri farbami, ale ono to nevníma. Je slepé. Zato však jasne cíti, že sa niekto blíži. Stelesnenie zla.
O veľa rokov neskôr zavolajú policajnú komisárku Franzisku Gottlobovú do ústavu pre postihnuté deti. Stratilo sa slepé dievčatko a po páchateľovi akoby sa zľahla zem.
Napínavý psychotriler plný prekvapivých zvratov z pera majstra svojho žánru.

Z nemeckého originálu Blinder Instinkt (Goldmann Verlag,
a division of Verlagsgruppe Random House GmbH, München,
Germany 2011 ) preložila Katarína Széherová

Detaily o knihe

Názov: Slepý inštinkt

Originálny názov: Blinder Instinkt

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slepý inštinkt (Adriana Števlíková, 24.6.2016) Odpovedať

Veľmi rýchle a napínavé čítanie, kniha sa ťažko odkladá a výdy si poviete ešte jednu a potom ešte jednu kapitolu.....zmizne slepé dievčatku, ale únoscu sa nikdy nepodarilo nájsť. Max, ktorý mal vtedy sestru na starosti, nikdy toto zlyhanie nedokázal ani po rokoch uniesť. Po desiatich rokoch zmizne znovu malé slepé dievčatko, aj podobou ako to prvé. Začne sa pátrať, Max sa znovu po desiatich rokoch rozpráva o dni kedy jeho sestra zmizla........a ako to skončí, tak takto by som to teda vôbec nečakala.....

prijemne prekvapenie (nataš, 6.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak toto dielo bolo pre mna prijemnym prekvapenim! Pre mna neznamy autor, ktory nemal ziadne big promo a pritom sa mu podarilo napisat skvele krimi..V knihe nechyba napatie, zimomriavky, neustale sa nieco deje, nenudite sa ani chvilku, prevraciate stranu za stranou a nedychate.Prezivate utrpenie a strach maleho slepeho uneseneho dievcatka a naplno sa vzivate do jeho pocitov.Dej a opisy vazenia nevidomeho dievcatka sa mi dostali maximalne pod kozu a ked som si predstavila, ze by ma zavreli do tmy a vypustili niekolko desiatok, ci stovak pavukov, tak ma az mrazilo.Tento thriller som precitala za jeden den, nemohla som knihu odlozit, jednoducho musela som citat a citat, az kym som neprisla na koniec, ktory ma velmi prekvapil. Odporucam :-)

super napínavé! Odporúčam! (Emília Bišofová, 15.12.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dúfala som podľa anotácie, že to bude napínavá kniha. Nesklamala som sa, bol to ozaj napínavé, mrazivé a tajomné čítanie. Viem si predstaviť podľa tejto knihy natočený thriller. Asi by som si musela sem-tam zakrývať oči.

Úžasná! (Alexandra, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila pre jej tajomný názov a neľutujem! Do knihy som sa začítala hneď. Doteraz som psychotrilery veľmi nečítala, ale po tejto knihe sa mi veľmi zapáčil takýto spôsob čítania. Autora som nepoznala a stále mi je neznámy, ale úžasný spisovateľ. Knihu odporúčam tým, ktorí milujú napätie. Prečítala som už veľmi veľa kníh a táto sa radí medzi moju najlešpiu kúpu. Dala by som kľudne aj viac hviezdičiek, ale bohužiaľ dá sa dať iba päť. Pre mňa je táto kniha TOP!

Ja som si ju nekúpila (Ela Vašková, 17.3.2014) Odpovedať

Ja som si ju nekúpila práve preto, že bola na jeseň zlacnená. Veď je to choré.... Nová kniha je lacnejšia ako stará!!!! To ako keby auto z bazáru bolo drhšie ako nové!!!!!

super kniha (biba, 5.6.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasna kniha, hoci som čítala iba úryvok, je naozaj výborna a velmi zaujmavá

Kniha (Maja, 28.11.2013) Odpovedať

Vynikajúca, kúpila som ju na jeseň, keď bola výrazne zlacnená, ale oplatilo sa. Prečítala som ju za jednu nedeľu, ani som nevarila, nejedla, nedalo sa ,taká bola napínavá......

Výborné (Veronika Berdáková Pavlík, 10.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj ja som si všimla tu spomínanú chybu, avšak je to v podstate iba malá zámena. ..... no vráťme sa ku knihe..bola naozaj úžasná..cítila som až zimomriavky, veľmi sa mi to páčilo..najmä postava Maxa a aj koniec ktorý bol prekvapením..- príjemným..Odporúčam vrelo sa pustiť do čítania(-:

kniha (Veronika Hertlová, 30.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
plná mrazivého napätia.. pri čítaní mi pri predstave lesa tisícov nožičiek naskakovala husia koža.. skvelé čítanie.. Aaa chybičku som si tiež hneď všimla :-)

mrazivý thriller (Andy, 24.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúci thriller, z ktorého miestami mrazí až v kostiach. Knihu som neodložila, kým som ju neprečítala. Žiadne hluché miesta, autor ma držal neustále v napätí od prvého slova až po posledné. Kniha začína únosom Siny, slepého dievčatka a následne nás autor posúva o desať rokov vpred, kedy je z ústavu unesená Sára, ďalšie slepé dievča. Prípady zdanlivo spolu nesúvisia, ale len dovtedy, kým vyšetrovateľka Franziska nenájde súvislosť. Obe dievčatká boli v približne rovnakom veku, mali ryšavé vlasy, pehy na tvári a obe boli slepé. Bolo treba už „len“ nájsť páchateľa. Kto je neznámy zvrhlík, kde drží unesené dievča? Sára je na mieste pre ňu neznámom a zažíva strach, bolesť, hlad, smäd. Keď si človek predstaví, že sa okolo neho hmýria pavúky a všelijaký iný hmyz, už len z toho mám zimomriavky a keď sa to deje okolo slepého dievčatka, ktoré je odkázané na hmat, sluch … máte chuť ju chytiť za ruku a vyviesť ju odtiaľ von. Franziske sa pri vyšetrovaní pripletie do cesty známy boxer, brat unesenej Siny, ktorý si aj po desiatich rokoch kládol za vinu, že ju neustrážil, preto, keď zacítil šancu na možnú pomstu, chcel ju naplno využiť. Príbeh neustále gradoval a finále ma naozaj prekvapilo. Teším sa na ďalšie knihy od pre mňa zatiaľ neznámeho autora. P.S. Na strane 236 som na konci stránky našla chybičku, nájdete ju tiež? :)
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Max zaviedol sestru na pláž s jemným pieskom, ktorý svetložlto žiaril na slnku. Obaja si vyzuli sandále a zacítili na chodidlách horúčavu. Sina klesla na kolená a oboma rukami sa hrabala v piesku.
„Je taký jemný,“ povedala a presýpala si zrnká pomedzi prsty. „Ako sa sem dostal?“
„Priniesla ho rieka,“ odpovedal Max. „Vymýva ho zo zeme a inde ho zase ukladá. Zväčša v zákrutách riek, tak ako tu.“
Sina obrátila tvár k potoku a vyzeralo to, akoby sa dívala do vody. „Aká je hlboká?“ opýtala sa.
„Na najhlbšom mieste siaha až po pás, ale tam nepôjdeme, je tam príliš silný prúd. Zostaneme na tejto strane, tu máš vodu len po kolená,“ povedal.
„Chcem vojsť do nej!“ zvolala Sina.
„Podaj mi ruku,“ povedal Max.
Vystrela pravú ruku a Max ju chytil. Potom viedol sestru do studenej priezračnej vody potoka až potiaľ, kým jej nesiahala po krátke nohavice. Jej tvár prahla po poznaní a Max od nej celý čas nemohol odtrhnúť zrak. Sina mala dokorán otvorené ústa, akoby sa jej v hrdle zasekol hlasný pokrik a čakal na to, kým si nebude úplne istá svojimi pocitmi.
„To je báječné!“ zvolala.
„Môžem ťa pustiť?“
Sina prikývla.
Potom načrela oboma rukami do vody a ovlažila si tvár, horúce červené líca, čelo a krk.
Bol to zvláštny pohľad. Takmer akoby práve podstupovala krst.
„Ďakujem,“ povedala ticho.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x