bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Život pri živote

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Život pri živote

Nositeľka prémie Literárnej ceny Mám talent 2011 Elena Eleková vypovedá vo svojom knižnom debute o niečom takom delikátnom, ako je profesionálna pomoc tým, čo to potrebujú. V tomto prípade pacientom psychiatrického oddelenia nemocnice v nemenovanom slovenskom mestečku. Na jednej strane sú etické predsavzatia pomáhať, na druhej ubíjajúca mašinéria každodennosti. Trpia pacienti, trpia aj psychologičky a psychiatričky, lebo okrem primára pracujú na oddelení iba ženy.
Všetky ženské postavy sa v súkromí trápia – Magda neschopnosťou otehotnieť a donosiť dieťa, Ingu zradí a opustí manžel, Agáta je rozvedená a vzťah si nahrádza nadmernou konzumáciou sladkostí, Beáta sa oťukáva v profesionálnom svete a trpí nenaplneným vzťahom s povrchným Markom. Ešteže je na scéne aj výstredná, no ľudsky sympatická doktorka Judita Kredatusová, ktorá zvádza ustavičný zápas s rutinne pracujúcim, slizkým primárom.
To všetko spolu tvorí veľmi zaujímavé a pútavé čítanie. Psychiatrické oddelenie nemocnice je totiž ohrozené aj zvonka – chystá sa jeho zrušenie. K tomu si prirátajte pohnuté osudy duševne chorých pacientov, narkomanov, alkoholikov...

Detaily o knihe

Názov: Život pri živote

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

„Život pri živote“ Aj muži čítajú Elekovú ;) (Ľuboš, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všimol som si, že hodnotili zatiaľ len ženy, takže jeden názor z pohľadu muža: vždy ma zaujímalo, čo sa odohráva ženám v hlave a v tejto knihe to je predložené ako na podnose. Je to fascinujúce. Navyše napísané veľmi príjemným štýlom, voľba slov niekedy pripomína jemnosť zamatu. Zvolená téma náročná - život na psychiatrickom oddelení ... autorka má určite dostatok skúseností z tejto oblasti, čo je vidieť a dodáva to dielu dôveryhodnosť. Príbeh ma oslovil, je písaný nenásilnou formou, bez zbytočného pátosu, číta sa ľahko, hoci téma je určite ťažšia. Zaujímavá je myšlienka životov pomáhajúcich popri životoch tých, ktorí pomoc vyžadujú. Chválim postavu kňaza, ktorý na mňa pôsobí ako človek veľmi empatický, chápajúci život ľudí vo svojej všednosti, a nie ako utopické tézy. Jednoznačne zaujímavá kniha, ktorá ničím neruší ale zároveň v človeku prebudí mnohé emócie. Realistické príbehy, ktorých čítanie rozhodne obohatí. Mne je autorkin štýl veľmi blízky a páči sa mi všetko, čo Elena Eleková napíše. :o) Odporúčam, pretože je to celkovo - veľmi pôsobivé čítanie, autorke prajem mnoho ďalších príbehov v knižnom vydaní :-)) aj ostatným čitateľom ...

Kniha ktora ma velmi potesila (Anna Telekešová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som velmi rada ze som mala moznost precitat si tuto knihu ktora ma zasvetila do psychiatrickeho prostredia kde aj chory pacienti su naozaj len ludmi.Kniha mi dala vela nakolko mam v okoli ludi ktory sa bez pomoci psychologa nezaobidu.Velmi ma uputala aj doktorka Magda ktora mala s manzelom karolom problem otehotniet a ake narocne to bolo na jej psychiku ked jej vytuzene dieta potratila.a aby to nebolo malo nastali aj ine zdravotne komplikacie.Pacila sa mi tam myslienka doktoriek psychologiciek kde hovorili o tom ze aj oni maju pravo na zlyhanie vzhladom na ich problemy aj oni su iba ludia.Je to narocna praca a obdivujem aku maju trpezlivost a vzdy pripravenu radu ako dalej aj napriek tomu ze ak clovek sam sa nechce uydravit tak kazda rada a pomoc je marna.magda a ostatne jej kolegyne to pekne zvladli a tuto knihu mozem len odporucit.Mozno pri nej zistite ze problemy ktore riesite su banalne.

život pri živote (Ľubka vachalkova, 18.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam

Život pri živote (Lýdia J., 16.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to veľmi čítavé, pútavé a aj niečo duševnu dávajúce. Výborná kniha. Páči sa mi, ako Elena Eleková píše, aj to, o čom píše.

Život pri živote (Lýdia J., 14.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to veľmi čítavé, pútavé a aj niečo duševnu dávajúce. Výborná kniha.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Miestnosť bola šerá od nedostatku slnečného svetla a nikomu sa ešte nechcelo rozsvietiť, vzduch vydýchaný. Už pred chvíľou jasne videla, ako sa niektorým drieme.
Nakoniec sa opäť zastavila pohľadom na Radovi. Drzé, vyhúknuté chlapčisko, ruky demonštratívne založené a nohy natiahnuté pred seba, aby zaberali čo najviac priestoru. Brada predsunutá, bezočivo sa jej vyškierala do tváre a čakala odpoveď na svoju otázku. Klasicky adolescentne provokatívnu. Prečo ju to teraz tak podráždilo? Nebolo to predsa zďaleka najhoršie, čo si tu kedy od mladých narkomanov musela vypočuť.
„A povedz mi, koľko drogových excesov by som mala mať za sebou, aby sme sa mohli spolu baviť o veciach, ktoré s tým nesúvisia?“ opýtala sa ho navonok pokojne.
„Takže ste to skúšali?“ pochopil to celkom svojsky a zaradoval sa.
V duchu prevrátila oči stĺpkom.
„Nie, neskúšala,“ odsekla. „A nemyslím si, že keby som vyskúšala všetko čo vy, ako tu sedíte, že by som vám potom s pokojným svedomím mohla hustiť do hláv niečo o inom živote. Lebo by som sa ho pravdepodobne nedožila. Predpokladám, že nevyžadujete od svojho zubára, aby mal pokazené zuby!“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x