bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Afrika, moja láska

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Afrika, moja láska

Corinne žije vo Švajčiarsku a usiluje sa začať nový život, ktorý by sa nespájal s jej africkým príbehom. Cestuje po svete, no všade sa jej cnie za Afrikou. Preto prijíma ponuku, aby zachytila životné príbehy najchudobnejších obyvateľov Kene a priblížila ich čitateľom. Opäť cestuje do Nairobi a stretáva sa s obyvateľmi Kibery, jedného z najväčších slumov. Keď už je v Keni, rada by sa opäť stretla aj s rodinou bývalého manžela, samburského bojovníka Lketingu. Na poslednej návšteve však svojim príbuzným sľúbila, že keď zasa príde, privedie aj Lketingovu dcéru Napirai, s ktorou pred šestnástimi rokmi za dramatických okolností od manžela utiekla. Otec a dcéra sa od tých čias nevideli. Preto Corinne túžobne očakáva dcérino rozhodnutie, že chce ísť navštíviť príbuzných do Kene.
Pútavé a dojímavé príbehy ľudí zo slumu napokon aj v Napirai prebudia túžbu navštíviť krajinu, kde sa narodila. Matka s dcérou sa teda vydávajú na dobrodružnú cestu do afrického buša, kde na ne okrem širokého príbuzenstva čakajú ďalšie vzrušujúce zážitky.

Z nemeckého originálu Afrika, meine Passion (Werner Locher–Lawrence, Mníchov 2011) preložila Zuzana Guldanová.

Dostupné verzie titulu

Afrika, moja láska Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Afrika, moja láska

Originálny názov: Afrika, meine passion

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha (Ivana Goliašová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní každého riadku v tejto knihe som nesmierne rada, že žijem kde žijem. Neviem, či ľudia nepotrebujú viac príkladov toho, ako ťažko sa môže žiť a že to, na čo sa oni často sťažujú sú len zrnka, oproti tomu, čomu musia čeliť iní. Určite túto knihu odporúčam prečítať každému a hlavne ľuďom, čo si myslia, že sa majú zle. Je jednoducho skvelá, veľmi dobre a ľahko písaná.

Dobrodružstvo (Diana, 15.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Je skvelá! Pri čítaní som mala chuť naskočiť na lietadlo a ihneď letieť do Afriky :D Milujem ju od detstva, v tejto knihe je skvele rozpísaná nie len naozajstná nádhera ktorá sa v jej prírode skrýva ale aj prudká dávka reality a to je super, pretože to čitateľa uzemní a zároveň prehĺbi vnem zážitku. Mám rada knihy o Afrike, pretože si myslím, že o nej môžem len čítať. Nádherná, pravdivá a emocionálna knižka, ktorá nenechá obdivovateľa prírody ale aj ľudí chladným. Zároveň kniha na zamyslenie, že by sme si mali naozaj začať vážiť všetko čo máme. Všetko čo iní nemajú.

Afrika, Afrika (Julka, 28.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Afrika, Afrika.... moja láska. Zboznujem Afriku, táto kniha je ako keby som ju napisala ja- ale len vo svojej mysli, lebo veľmi túžim navštíviť túto krajinu...:) Po prečítaní tejto knižky si uvedomíte, že život je o nieco inom, ako si mnohí z nás myslia. že o skutočných hodnotách mnohí ani nemáme šajnu..... povzbudí byť lepším človekom.

nádhera (Niki, 26.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som naozaj unesená. Už dlho som nečítala niečo tak fascinujúce, smutné a zároveň také nádherné a plné nádeje... Keď som knihu začala čítať, naozaj som nevedela, čo mám čakať a chcela som si prečítať niečo iné, ako bežne čítam. A keďže ma Afrika a príbehy späté s ňou, s jej svojskými obyvateľmi a neskrotnou nádhernou prírodou fascinujú, siahla som práve po tejto knihe. A bolo to najlepšie čo som mohla urobiť. Kniha ma naozaj dostala. A ďaleko presiahla moje očakávania. Som veľmi smutná, že som ju už prečítala. Úžasný príbeh Corinne, ktorá sa vracia do Afriky aby napísala o chudobných obyvateľoch Kene, Nairobi či Kibery sa prelína s jej osobným životným príbehom. V ňom sa jej dcéra stretáva s rodinou a je to naozaj nádherne vykreslené. Kniha je plná citu a neskutočnej ľudskosti, ktorá vie vyrásť iba v najnespútanejšej prírode a nepredstaviteľnej chudobe. Pri čítaní tejto fantasticky napísanej knižky som si uvedomila, o čo všetko človek v uponáhľanej dobe prichádza. Skutočné hodnoty sú niekde inde. A opisy tej krásnej prírody! Po tejto knihe som si už zaobstarala Príbeh bielej Masajky a dnes začínam čítať. A ľutujem len to, že som si ho dávno neprečítala.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mnohí Afričania nechápu, prečo sa my „bieli“ tvárime tak namosúrene a prečo sa ustavične za niečím naháňame. Podľa nich predsa máme všetko, čo na spokojný život potrebujeme. A majú pravdu! Lenže my si to, žiaľ, neuvedomujeme.
Priznávam sa, že na Afrike ma nesmierne priťahuje aj jej nepreniknuteľnosť a nepredvídateľnosť, chaos, aký k nej neodmysliteľne patrí, divočina i nádherné zvieratá.
Ani to by však nič neznamenalo bez jej srdečných, veselých a vtipných obyvateľov, bez ohľadu na to, či hovoríme o južnej, západnej alebo východnej Afrike. Fascinuje ma kombinácia radosti zo života, ležérneho prístupu k nemu i dôvery v Boha, ktoré tunajší obyvatelia napriek ťažkým podmienkam nestrácajú. Ich životný pocit sa nedá kúpiť za peniaze. Môžeme sa len pokúsiť prijať niečo z neho do svojich sŕdc.
Afrika pre mňa znamená vášeň a lásku.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x