bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Škola noci 8: Prebudená

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Škola noci (8.diel z 12)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Škola noci 8: Prebudená

Prebudená je ôsmym pokračovaním série Škola noci.

Upírska Najvyššia rada zbaví Neferet viny a znovu ju ustanoví za veľkňažku v tulskej Škole noci. Neferet prisahá pomstu Zoey. Ovládnutie Kalonu je iba jednou zo zbraní, ktoré chce proti nej použiť. Lenže Zoey nájde útočisko na ostrove Skye a kráľovná ju pripravuje ako svoju nástupkyňu. Byť kráľovnou by predsa bolo skvelé, či nie? Prečo by sa mala vracať do Tulsy? Keď stratila svojho ľudského manžela Heatha, už nebude, aká bývala, a možno ani jej vzťah k oddanému bojovníkovi Starkovi už nebude ako kedysi…
A čo Stevie Rae a Rephaim? Krkavec posmešník nedovolí, aby ho využili proti Stevie Rae, lenže ako sa zachová, keď celý svet vrátane Zoey odsudzuje ich vzťah? Zradí svojho otca, alebo srdce? Ako ďaleko siahajú hranice priateľstva a aké silné putá viažu dievčenské srdce?

Z anglického originálu Awakened (ST. MARTIN’S GRIFFIN, New York 2010) preložila Oľga Kralovičová.

Detaily o knihe

Názov: Škola noci 8: Prebudená

Originálny názov: Awakened

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Škola noci ... (Lia, 27.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia chuťovka z pera tejto skvelej autorky. Táto kniha nepotrebuje v komentári veľa slov, stačí napísať, že sa ju oplatí prečítať. Skutočne nebudete ľutovať :)

Škola noci (Daša Šimonová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá séria kníh, vždy čakám na ďalšie pokračovanie :-) Fakt zaujímavé čítanie a nie iba pre teenagerov

škola noci (Kristína Kralovičová, 16.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma už na začiatku čítania pohltila je fasinovane úžasná každy deň sa tešim až vyjde dalšia kniha ...Ked túto knihu čítam mam pocit akoby som nebola vrealIte ktoru zaživam každy deň...Je to úžasná kniha... čítam ju od rána do večera..Najradšej by som ju čítala vkuse 24 hodín denne...Naozaj úžasná :) ..

Skola noci (Tereza Pádejová, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Seriu Skoli noci mam velmi rada, a paci sa mi ako sa tam vyvyjajz vztahy. Som rada ze spisovatelka tieto knihy ozivila tym ze do nich dala aj zapletku druhych osob. Ako vsetky casti ma aj osma prekvapila (aj milo, aj som si poplakala). Som rada ze je seria taka dlha aj ked ma mrzi ze knihy su take kratke :) Ale uz sa u mna stava zvykom ze si kupim po par mesiacoch zase novu knihu a odhalim dalsiu cast zahadnej Skoli noci :)

Už by to mohlo skončiť... (Dianka :), 5.9.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Škola noci bola niekedy pre mňa tá najúžasnejšia kniha aká kedy vyšla ale po čase je to všetko veľmi zdlhavé a autorky akoby už nemali o čom písať. Podľa mňa sa toto všetko veľmi naťahuje ale osmička školy bola oveľa lepšia ako sedmička hlavne tie šteklivé scénky (Dobre som úchylná) Alebo to s Remphaimom bolo super ale inak ma škola noci čím dalej tým menej baví. Ale deviatku si aj tak kúpim pretože aj ked ma tie knihy už prestali baviť stále má k nim ťahá tá zvedavosť čo bude dalej ako sa Postavy budú vyvíjať a podobne. Taktiež čo sa mi nebude v devine určite páčiť bude ten Aurox. Heath je mrtvy načo ho stále chcú oživovať.Ked umrel tak som sa normálne tešila a teraz v osmičke sa dozviem že zase tam bude robiť šarapatu. Zoey ako hlavná hrdinka je úplne nanič. Strieda chlapov ako ponožky. Asi by som to len tak vytkla a možno niekto so mnou bude súhlasiť.:)

Kniha, ktorá ma zaujala... (Lenka, 7.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som sa do tejto knihy na prvý pohľad úplne zamilovala. Už keď som videla obal a prečítala si k nej obsah, vedela som že ju musím mať. A tak sa aj stalo a ja som sa pustila do horlivého čítania. Prišla ďalšia časť, ďalšia a potom ďalšia. Po piatej knihe som myslela, že je koniec a keď vyšla 6. časť mala som pocit že to autorka len zbytočne preťahuje a nemala som v úmysle si ju kúpiť. No zvedavosť a posadnutosť k tejto knihe nakoniec vyhrala a ja som si musela objednať aj ďalšie časti a vôbec to neľutujem. Je to podľa mňa úplne skvelá kniha. Autorka píše (by som povedala) takým svojským štýlom a snaží sa priblížiť tomu tínedžerskému svetu a myslím že sa jej to aj darí. Milujem to ako píše. Knihy som čítam doslova na hodiny a neviem sa dočkať ďalšieho dielu. Touto knihou som už nakazila mnohých ľudí, či už dospelých alebo tínedžerov. Túto knihu úplne žeriem a ako inak môžem vám ju len odporúčať :)

Skola noci 8 (Nikola Truonogvá, 21.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám odčítané všetky série. Túto som prečítala z jeden deň. Keď som uvidela tú knižku a nápis ukázala som ju mame a ona už vedela čo treba robiť. Musela som mať jendoducho všetky časti a každú som rýchlo zhltla :D. Je dobre čitateľná a teším sa na 9 časť tejto knihy. Keď som si prečítala prvú časť bola som trocha prekvapená niektorími ,,erotickými´´ momentmi ale páčila sa mi a to je hlavné. Milujeme takéto knihy o upíroch a nech víde 9 časť čo narýchlejšie.

Oddychovka (Gabika, 1.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Nečakala som od celej série veľmi veľa a preto ma milo prekvapilo aké je to čitateľné. Aj túto časť som zhltla takmer za deň a celkom sa mi páčila. Hoci... Je to trochu rozťahané, komu sa mé chcieť čakať vždy na ďalší diel?! Inak mi štýl celkom sedel, hoci občas to bolo trochu detinské. Je to taká dievčenská upírska romanca. Dospelej čitateľke odporúčam iba ako oddychovú jednohubku na zabitie času bez premýšľania.

Super kniha (Soňa Škodová, 19.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cela seria tychto knih je suprova . Knihy odporucam vsetkym .Tato kniha ma zo vsetkych bavila najviac asi preto lebo tam bol Stark zo Zoey . Do tejto knizky som sa tak zacitala ze som nevnimala nic len dej knihy . V celej serii tychto knih je dej zaujimavy , lebo je prelinany laskou a napatim medzi hlavnymi postavami. No treba si to precitat a ten kto precita pochopi . Knihy som doporucila aj kamaratke a zaujali ju . Teraz netrpezlivo cakame na dalsie pokracovania ma ich byt 12 tak je sa naco tesit .

Škola noci ožila (Eleyne, 2.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ku sérií Škola noci som sa dostala náhodou, ale uchvátila ma. Spojenie modernej doby, upírskej tematiky a čerokézskych tradícií vytvorili príbeh, ktorý človeka zaujme a postrčí jeho fantáziu. Začiatok série ma veľmi bavil, ale musím povedať, že 6 a 7 diel boli už príliš naťahované na môj vkus. Na 8 diel som však nedočkavo vrhla a v žiadnom prípade nesklamal. Postavy sa vyvíjajú a dej neostal stáť. Opäť sa ukázalo, že nič nieje čierno-biele a že Škola noci má čo ponúknuť. Knižku som nepustila z rúk, kým som ju nedočítala do konca, nemohla som. Prebudená prebudila čitateľa aj jej predchádzajúce diely. Odporúčam ju prečítať, uchváti. Osobne sa veľmi teším na ďalší diel, Vyhorená mi vrátila chuť do Školy noci.

Čítanie mojej dcéry (Zlatka Zmatková, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja dcéra je veľká čitateľka. Prečítala všetkých 8 dielov tejto série a nevie sa dočkať Školy noci 9. Nuž - nezostáva jej nič iné, len pestovať svoju trpezlivosť.

Je pravda (Niki Kántorová, 21.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Je pravda, že som túto knihu ešte nečítala no len preto že som sa k nej ešte nedostala. Práve som čítala 7. časť a je to naozaj príjemné čítanie. Neferet a Kalona. No musím sa priznať, že zatiaľ sa mi Kalona ako tak páči. Je silný a no ani Stark neni na zahodneie.

novy diel nesklamal (Lenka Polackova, 20.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vsetky diely su perfektne..pribeh ma zaujal uz od zaciatku..su to presne tie typy knih, ktore precitate na jeden dych..doslova vas vcucne do deja a prezivate vsetko spolu s hlavnymi hrdinami.. nema zmysel komentovat obsah, to si jednoducho musite precitat!! velmi sa tesim na dalsi diel..najradsej by som bola keby nikdy neskoncili :)vrelo odporucam vsetkym milovnikom upirskych tem, ale verim tomu, zeby si ju zamilovali aj ti neupirski citatelia :)

Nočný tvor (Denisa Oravcová, 11.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Zhltla som ju rýchlo, tak ako všetky diely :) Pri týchto knihách mi ide skôr o to, šetriť si ich a nečítať príliš rýchlo, kedže vychádzajú v dlhých intervaloch...autorkám by som odporučila zlúčiť dej do menej kníh, lebo ich už v poličke nemám kde dávať :D

Najlepsia kniha (Simona, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Touto knihou som bola uplne uchvatena. Strasne sa mi pacil dej a hlavne to ze sa Zoey a Stark su konecne spolu. Tiez sa mi pacilo ako Kalona dal slobodu Rephairovi a tak mohol bit so Steve Ray. Len skoda ze je clovekom len cez noc. Bohuzial som si nemyslela ze Drak Lakford sa prida na stranu zla ( aspon to tak vyzera ked zostal v skole noci a neposluchol Nix)... Strasne sa tesim na 9 diel a hlavne na Neferitinho ochrancu ktoreho jej stvoril bieli byk ( a ma v sebe ducha Heatha) a aj na Starka ktory je po tom ako mu Kalona dal trocha zo svojej nesmrtelnosti abi ho zachranil s nim sputany... vlasten sa tesim na vsetkych . Verte mi, ak ste to este necitali mali bi ste zacat lebo je to super knizka a ked ju raz zacnete citat tak vas to uchvati natolko ze uz potom nemozete prestat citat.

Super, teším sa na ďalšiu (Zora Billiková, 8.12.2011) Odpovedať

Teším sa na ďalší diel, dúfam, že vyjde čím skôr, lebo mi bude končiť materská a potom čas nebude . Tento diel je rovnako zaujímavý a pútavý ako všetkých 7 doteraz. Vtiahol ma do deja a čítala som aj do 3.00 rána. Ale stálo to za to. 9 diel, prídi čím skôr!!!

Skola noci 9 (Petra Demkaninova, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skola noci 9 vyjde koncom Augusta 2012 a aj ja sa na nu strasne tesim
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na okraji strechy sa čosi mihlo a zjavil sa útly plavovlasý duch, ktorý v starom dome mátal, odkedy ta zlomený, zakrvácaný Rephaim prišiel.
„Nemôžeš dovoliť otcovi, aby jej ublížil. Vieš to, však?“
„Naposledy ti hovorím, odíď, zjavenie,“ povedal Rephaim, keď rozvinul krídla a pripravil sa nasledovať svojho otca.
„Musíš pomôcť Stevie Rae.“
Rephaim sa na ňu oboril: „Prečo by som musel? Som obluda, nemusí mi na nej záležať.“
Dieťa sa usmialo. „Neskoro! Už ti na nej záleží. A navyše, existuje aj ďalší dôvod, prečo jej musíš pomôcť.“
„Aký?“ spýtal sa Rephaim unavene.
„Nie si celkom obluda. Čiastočne si chlapec, a to znamená, že jedného dňa zomrieš. A keď zomrieš, do večnosti si môžeš vziať len jedno jediné...“
„A čo?“
Blažene sa usmievala. „Lásku, ty hlúpy! Vezmeš si so sebou lásku. Takže vidíš, musíš ju zachrániť, inak to naveky oľutuješ!“
„Ďakujem,“ hlesol a vyletel do tmy.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x