bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pieseň mien

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pieseň mien

Strhujúci príbeh dvoch chlapcov, syna hudobného nakladateľa a geniálneho huslistu z poľskej židovskej rodiny, ktorí počas vojny vyrastajú spolu v Londýne.
„Nikdy never hudobníkovi, keď rozpráva o láske,“ vystríha Martina Simmondsa otec. Jeho rada prichádza neskoro. Martin – zakomplexovaný, samotársky chlapec, už stihol podľahnúť šarmu Dovidla Rapoporta, nadaného poľského huslistu, ktorého rodičia tesne pred vypuknutím vojny zveria do opatery rodine Simmondsovcov. Chlapci vyrastajú ako bratia, no v deň svojho dlho pripravovaného debutu Dovidl bez stopy zmizne. Po dlhých štyridsiatich rokoch Martin nečakane narazí na stopu po svojom nezvestnom priateľovi.

Román Normana Lebrechta je strhujúcim rozprávaním o chlapčenskom dospievaní, o hudbe, láske a závisti, o moci, ktorú má hudobný génius nad svojimi obdivovateľmi. Autor vykresľuje atmosféru vojnového Londýna, letecké útoky a najmä nezávideniahodnú existenciu židovských utečencov.

Pred očami čitateľa ožívajú obrazy bombardovaného mesta a sivý svet, ktorý povstal z jeho popola. Židovská otázka a láska k hudbe, zdanlivo dve rozdielne témy, sa v rozprávaní prepoja do pôsobivej románovej fresky.

Z anglického originálu The Song of Names (Headline Book Publishing, Londýn 2002) preložila Zdenka Buntová.

Detaily o knihe

Názov: Pieseň mien

Originálny názov: The Song of Names

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Aktuálne téma (Lucia Lieskovanová, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve dnes,keď si pripomíname Deň víťazstva nad fašizmom by som rada odporúčala túto knihu.Keď sa mi dostala do rúk - netušila som, čo mám od nej očakávať.Autor bol pre mňa neznámy.Nečítala som od neho žiadnu knihu.Ani som o ňom nepočula.A je to dobre.Aspoň som si mohla názor urobiť sama.Téme 2.svetovej vojny v knihách som sa doteraz šťastne vyhýbala-necítila som sa na ňu.Keď som sa dostala k tomuto dielu,tak som si povedala,že to risknem.Urobila som dobre.Príbeh dvoch chlapcov,ktorí sa spoznávajú za naozaj ťažkých chvíľ je skvelý.Autor postupne opisuje nielen ich vzťah,ale aj bombardovanie Londýna,názory a správanie sa obyvateľov k židom.Všetko je uveriteľné,reálne,.autorovi zhltnete všetko.Deju nechýba stupňovanie napätia,zvraty,vývoj postáv.Z dvoch nevinných chlapcov sa pomaly stávajú muži.Kniha je napísaná skvelo.Autor odhaľuje všetko opatrne,pomaly.Pri každej ďalšej strane som čakala ako to všetko naozaj bolo a ako to celé nakoniec dopadne.Po prečítaní poslednej strany som bola dokonca sklamaná,že je už koniec.Toto sa mi pri knihách páči.Že ste sklamaní,že je už koniec.Túto knihu odporúčam pre jej pútavý príbeh,v ťažkom a zložitom období vojny.Ani netušíme akí by sme mali byť šťastní,že sme takéto hrôzy vojny nemuseli zažiť!A dúfam,že nikdy ani nezažijeme.

Teším sa na to:D (Lucia Spišiaková, 19.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som ešte nečítala ale veľmi sa na to teším lebo som počula len same chváli:D

Zhltnutá za jeden večer (Bibi Drahušová, 15.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Len včera som si kúpila Pieseň mien, lebo milujem takéto príbehy zo sveta hudby...a už to mám zhltnuté. Číta sa to rýchlo, ľahko, vtiahne vás to - osud dvoch chlapcov, ktorí vyrastali ako bratia a predsa sa ich cesty rozdelili. Nehádali sa, nesúperili o lásku rodičov, hašterili sa v kúpeľni, trieskali uterákmi, uťahovali si zo seba. Ich vzťah bol nádherný, možno ešte viac ako bratský, hoci neboli pokrvní bratia...a predsa. Jedného dňa sa všetko zrúti ako domček z karát, zmení sa tým váš život na dlhé roky...a potom opäť príde prekvapenie, šok, odhalenie. Strašne sa mi páčilo aj to prostredie vojnového Londýna, bombardovania, čo príbehu dodávalo nielen autentickosť, ale aj potrebnú dávku drámy a napätia. Nikdy som nepočula o Normanovi Lebrechtovi, no touto knihou ma prekvapil. Má skvelý štýl, až novinársky, no pritom pútavý a rozprávačsky vytríbený. Ak máte radi takéto príbehy, rozhodne odporúčam prečítať

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Náš vzťah sa dá opísať iba ako spojenie dvoch polovíc nedeliteľného celku. Trávili sme spolu viac času ako bratia, ale puto, čo nás spájalo, nebolo súrodenecké. Chýbalo medzi nami hašterenie, neodmysliteľné súperenie o rodičovskú lásku. A už vôbec medzi nami nešlo, ako by sa možno niekto domnieval, o homosexuálnu náklonnosť. V kúpeľni sme sa síce mlátili mokrými uterákmi, behali po chodbe úplne nahí, a nemali sme väčšiu radosť, ako keď sme vyplašili ľakavú Florrie – tá s jačaním unikala po mokrej cestičke, čo sme za sebou nechávali. Vydávali sme neslušné zvuky a uťahovali si zo svojho akné a chudých lýtok. Dovidlovi končatiny postupne zosilneli a pokryli sa výraznými čiernymi chlpmi, mne zatiaľ nohy a ruky zostali ďalšie dva potupné roky chlapčensky tenké a nezarastené. Poznal som jeho telo ako svoje vlastné, ale nepamätám sa, že by som po ňom niekedy zatúžil, a v pudovo sexuálnom zmysle už vôbec nie. To, čo živilo náš vzťah, nebola ani láska, ani túžba, ale svornosť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x