bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slovenské rozprávky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slovenské rozprávky

„Kde bolo, tam bolo, kde sa voda sypala a piesok sa lial...“ Kto z nás by nepoznal tieto čarovné slová. „Bola raz jedna krajina, smutná ako hrob, temná ako noc...“ Koľko poézie sa skrýva v zdanlivo jednoduchých obrazoch. Vďaka skromnému slovenskému vzdelancovi Pavlovi Dobšinskému sa tieto klenoty ľudového ducha uchovali až podnes. V nádherných príbehoch ožívajú mŕtvi víťazi, prehovoria neživé predmety a zver pomôže statočným... Chudobný mládenec premôže draka a ožení sa s utešenou princeznou, dcéra jednoduchého človeka prevýši múdrosťou prešibaného sudcu. V rozprávkach je skrátka všetko možné – a spravodlivé. Škoda len, že nakoniec zazvoní zvonec a rozprávke je koniec...

Ilustroval Dušan Kállay.

Detaily o knihe

Názov: Slovenské rozprávky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

zlatá klasika (Martina Putoráková, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozprávky Pavla Dobšinského pozná azda každý. Priznám sa, že na niektoré som časom aj zabudla, no, opäť som si ich začala pripomínať pri večernom čítaní, v rámci uspávaní synčeka. Kniha je väčšieho formátu, kvalitne viazaná, dokonca obsahuje aj záložku, čo je veľmi praktické. Ilustrácie od Dušana Kállaya sú podľa mňa skôr pre väčšie deti. Nájdete v nej klasiku, ako Soľ nad zlato, Zlatovláska, Popolvár najväčší na svete, no mne sa najviac zapáčila rozprávka Ženský vtip a tiež aj Drevená krava. Na konci publikácie sa nachádzajú vysvetlivky, kde sú vysvetlené význami slov, ktoré sa už v dnešnej dobe takmer nepoužívajú, ako merica, kľampa, poplaky a podobne. Kniha je pre každého kto má rád slovenské ľudové rozprávky, bez rozdielu či ide o dieťa alebo dospelého človeka. určite by nemala chýbať v žiadnej domácej knižnici, vrelo odporúčam.

Najlepšie (Ivana Hudáková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem slovenské ľudové rozprávky, hlavne v detstve som ich doslova hltala. Boli jednoduché, vždy z nich vyplývalo ponaučenie, dobro víťazilo nad zlom a láska nad nenávisťou. Škoda, že to tak nie je v skutočnom živote.. Vždy sa k týmto rozprávkam rada vraciam. Je to národný poklad a myslím si, že by sme mali viesť budúce generácie k tomu, aby tieto rozprávky čítali a poznali jedine tak sa nám zachovajú a neupadnú do zabudnutia, to by bola skutočne veľká škoda. Jednoznačne by si ich mal každý prečítať. :)

Slovenské rozprávky (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem rozprávky už od detstva.Rada sa občas vraciam k tejto skvelej knižke,aj mojim deťom z nej rozprávky pred spaním zvyknem čítať.Myslím si,že táto knižka patrí k najkrajším knižkám Slovenských nádherných rozprávok.Ak patríte k milovníkom rozprávok-vrelo odporúčam,iste neolutujete,ved dobro v rozprávkach vždy zvíťazí nad zlom.Len škoda,že aj v živote sa vždy všetko dobre neskončí.

Stará dobrá klasika (Gabriela Chalupková, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozprávka je cesta úniku z reality do snov, kde je vsetko tak ako chceme...a aj Pavol Dobšinsky to dokazuje v jeho knihe :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x