bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Majster a Margaréta

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Majster a Margaréta

Dnes už klasický román, ktorý knižne vyšiel až dvadsaťpäť rokov po autorovej smrti, vzbudil živý ohlas už v čase svojho vydania. Zaraďuje sa k originálnym dielam svetovej literatúry syntézou náboženstva, histórie a grotesky, prenikavej satiry a svojskej filozofie umelca obdareného nezvyčajnou obrazotvornosťou.

Detaily o knihe

Názov: Majster a Margaréta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Čo čítajú svetové celebrity?

Krimi, ezoterika, motivačná literatúra, relax. Je leto, obdobie dovoleniek a prázdnin, takže času na čítanie je zrazu trošku viac. A tak sa ku knihám dostanú aj svetové celebrity. Po čom najradšej siahne hviezda seriálu Sex v meste, filmová Lara Croft či Neo z megahitu Matrix? Pozrite sa! viac

Hodnotenie čitateľov

Len pre fajnšmekrov (Eva, 4.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha akú som kedy čítala. Čítala som ju dvakrát, prvýkrát pažravo, druhýkrát som si ju vychutnala, a určite sa k nej ešte vrátim.

Neodtrhnete od nej zrak (Janka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Divoká surrealistická naháňačka. Presne, ako sa píše na obale knihy. Všetko so všetkým súvisí, všetko na niečo nadviazuje, je to určite čítanie pre náročnejšieho čitateľa. Kniha Vás núti rozmýšľať, a ak ju čítate večer, nedá Vám ani spať. Bude sa Vám o nej snívať, budete na ňu ustavične myslieť, a ked ju dočítate, zanechá vo Vás hlboký dojem. A presne taká má kniha byť. Určite odporúčam. Ale rozlúčte sa s tým, že ju zhltnete za dva či tri večery. :)

Majster a margareta (Slavka Duplaková, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborne dielo.Klasika. Kto ma rad klasiku,urcite neolutuje

prekvapená (eva biela, 9.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Už dlhšie som sa na ňu chystala, samozrejme vedela, že ide o klasiku a rátala s tým, že je to kniha pre náročnejšieho čitateľa. Autorovi nemožno uprieť fantáziu ani snahu odovzdať čitateľovi medzi riadkami skryté posolstvo. Od knihy s takým renomé aké má som očakávala viac. Nedala mi to, v čo dúfala - chuť začítať sa do nej znova. Nenašla som v nej nič čo by ma prinútilo zamyslieť sa, nevyvolala emócie, neponúkla ani myšlienku, ktorá by zarezonovala a ostala v mojej pamäti.

Všetko bude, ako má byť; na tom stojí svet... (Petra Vojvodíková, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Majster a Margaréta...knižka so zaujímavým, trochu napínavým, mystickým, či záhadným dejom v 2 líniách. Tá prvá opisuje príchod diabla Wolanda a jeho pomocníkov do Moskvy. Najprv sa pustí do reči so šéfredaktorom, predpovie mu smrť, ktorá nastane skôr, než by kto čakal. A tým sa všetko začne - séria zvláštnych a čudných vecí, cez ktoré autor vnáša svoju kritiku na pomery Ruska. Ľudia miznú (na psychiatriu, na Jaltu), z varietného predstavenia vybiehajú nahé ženy, ktoré podľahnú Wolandovej čiernej mágií, triku a túžbe po nových šatách, obecenstvo sa bije o peniaze, ktoré neskôr miznú, či sa menia na niečo iné. A nikto nechápe ako a prečo. Popri ďalších čudných udalostiach, ktorých je knižka plná, tu vystupuje v tejto línií aj príbeh Majstra, zamilovaného do vydatej ženy, Margaréty. Tá to ale s opustením manžela nemá ľahké, lebo by ju spoločnosť odsúdila. Nakoniec im pomôže sám diabol, ktorý najprv z nej spraví čarodejnicu a na konci obom pomôže do večnosti, kde môžu spolu ďalej byť v pokoji. Majster píše román (2.línia) o Ježišovi z obdobia jeho stretnutia s Pilátom až po ukrižovanie, o výčitkách Piláta. Román však nechcú prijať, práve kvôli tomu o čom píše... Veľmi som rada, že som si ju prečítala, svoje miesto má aj v mojej knižnici. Odporúčam jednoznačne, možno skôr pre náročnejších čitateľov. Stojí za to. :)

Kniha (Ivana, 8.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie som velmi na klasiku,ale tato kniha ma dostala.Az sa cudujem ako mohla taka kniha vzniknut...a este k tomu v tom case ked bola napisana je to fakt,ze super napísane.A hlavne téma knihy ma prekvapila....,ze sa tam píše o "diablovi" a jeho pokušeniach a moci....
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x