bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spasiteľ

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spasiteľ

V mrazivý decembrový večer sa na námestí v cestre Osla zhromaždili ľudia, aby si vypočuli vianočný koncert. Do hudby zaznie výstrel a divák v uniforme Armády spásy sa mŕtvy zrúti na zem. Inšpektor Harry Hole sa púšťa do pátrania po páchateľovi bez tváre. Nemá svedkov, vražednú zbraň ani motív. Keď vrah na druhý deň ráno zistí, že zabil nesprávneho muža, začnú sa Harrymu problémy.

Z nórskeho originálu Frelseren (H. Aschehoug & Co., Oslo 2005) preložil Jozef Zelizňák.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Pozrite si trailer ku knihe Spasiteľ

 

Detaily o knihe

Názov: Spasiteľ

Originálny názov: Frelseren

Objednávací kód NA201518

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Spasiteľ (V. Berdáková Pavlík, 16.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná...nie je čo dodať. Tak ako každý Nesbo. Prekvapivé rozuzlenie, napätie...Ja mám tohto autora veľmi rada a ešte ma nesklamal. A konečne viem ako zomrel Halvorsen..kedže som to nečítala zaradom. Je to pútavá kniha, Harry šikovný detektív...aj keď tak trocha alkoholik(-:

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý príbeh, Mr. Hole je úžasný detektív. Zaujímalo by ma, ako na to všetko Jo Nesbo prišiel. Či má takú úžasnú fantáziu, alebo je na nich aj čosi pravdivé?

Skuste zmenu (Lucia Lieskovanova, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uprimne?Detektívkam som sa uspešne vyhýbala.Sama krv,umučené telá,zločinci radujuci sa z ľudskeho nešťastia....Bola som zaťažená skor na romantiku.Potom som narazila na Jo Nesba.Oprava-On narazil na mňa.Z každej strany sa valili chválospevy na tohto autora.Tak som si povedala OK skusim.Zo začiatku som bojovala s menami a názvami-dosť sa mi plietli,nevedela som kto je kto.Ale po čase sa to ´´utriaslo´´.A potom som si odrazu uvedomila,že sa mi táto kniha a jej autor dostali pod kožu.Zamilovala som sa :DD To ako autor ukončí jednu kapitolu a začne ďalšiu,pričom nechá čitateľa v napätí...nutká vás čítať ďalšiu a ďalšiu stranu.Páči sa mi štýl písania-severský chlad na vás doslova dýcha,dávkovanie napätia,zvraty,čiastočné odhaľovanie - jednoducho majster svojho remesla.Hlavná postava Harry Hole vobec nie je typická kladná postava.Má svojich démonov,problémy,ktoré sa snaží riešiť a niekedy len odložiť bokom..Ale ako skvelý detektív sa nebojí riešiť veci až do špiku kostí a práve aj pre to nie je obľubený medzi svojimi kolegami.Páčilo sa mi aj prelínanie detstva ´´malého Spasiteľa´´ a už dospelého nájomného vraha.Moja prvá prečítaná detektívka od Jo Nesba a určite nebude posledná.Som rada,že som dala na odporučania a komenty.A zaradila sa medzi čitateľov detektívok.Tento príbeh možem jedine odporučať.

super (Anastázia Tkáčová, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akurát som ju dnes dočítala. Zo začiatku ma tam nebavila tá Armáda spásy a veci okolo, ale postupne dej dostal rýchly spád, všetko sa perfektne zamotalo, aby potom pán inšpektor Hole všetko pekne rozuzlil :) Teším sa na ďalší prípad :)

ďalšia skvelá Nesbovka... :) (Veronika Gubová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
po pancierovom srdci som si zakúpila Spasiteľa, musím priznať: zo začiatku nič moc, ale postupne ma príbeh vťahoval do deja, a od knihy som sa nedokázala odpútať - za 3 hodiny vo vlaku som jednoducho MUSELA prečítať cez 100 strán, aj napriek únave z cestovania som musela pokračovať aj večer a ráno, keď som nevedela spať, som v čítaní pokračovala zase...takže - určite odporúčam...a už sa teším na ďalšiu "Nesbovku" :)

Nesbo píše aj lepšie (Dagmar Furuglyasová, 27.1.2014) Odpovedať

Milujem knihy od Nesba,čitala som zatial všetky tak ako vychadzali,no žial tato bola asi najslabsia.Teraz čitam SNEHULIAKA-fantázia.No a čo ma najviac zaujala bola LOVCI MOZGOV.Este mam neprečitane PANC.SRDCE,PRIZRAKY a tesim sa na POLICIU.V lete ma vyjst aj kniha s nazvom NETOPIER.

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavý a pútavý dej s množstvom nečakaných zvratov.

Návod na čítanie.. (Adriána Brišová, Oravská Lesná 939, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekoľkokrát si prečítajte prvú kapitolu - budete sa totiž k nej stále vracať! Vlastne v prvej kapitole je odkrytý celý príbeh. Hneď sa môžete dozvedieť, kto je vrah. Často si budete myslieť, že už to stopercentne viete!!!Ale až dočítate poslednú stránku, až potom už si budete naozaj istí.Spasiteľ má jednu obrovskú chybu - keď sa začítate a v tomto prípade to hrozí už na prvý strane Spasiteľa jednoducho neodložíte. Musíte ho jednoducho prečítať hneď ako začnete..

Krimi :) (Martina Paľová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa, ako ženu, je žáner Krimi veľmi, veľmi vzdialený, ale na odporúčania sa mi do rúk dostala täto geniälna kniha Spasiteľ. Dej sa rýchlo hýbe dopredu, miestami som sa trochu strácala v tom kto je kto a kto čo v prípade dialógov hovorí. Spasiteľ vás vtiahne medzi bezdomovcov, žobrákov a narkomanov. Odstupňované napätie, zvraty, postavy, všetko sedelo ako malo. Veľmi sa mi páči že spočiatku sa zdá všetko tak zauzlené, ale postupne sa do toho človek začína dostávať a nakoniec sa všetko pekne rozuzlí s nejedným vyvrcholením deja. Určite si prečítam aj ostatné jeho knihy. Páči sa mi aj to, že hlavná postava nie je typický super hrdina, že nemá iba dobré vlastnosti, ale má tiež svojich démonov. Pri obracaní strán tejto knihy mi behal mráz po chrbte. Určite si túto knihu prečítam znova a pustím sa aj do iných kníh od tohto autora lebo sa dá povedať, že je píše skvele. Odporúčam ostatným nech si túto knihu určite prečítajú :)

skvelý tip pre fanúšikov detektíviek (Jane, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítali ste už knihy od Browna, Keplera či Läckbergovej? Páčil sa vám ich štýl písania? Ak áno, tak vám niekoľko strán potrvá, kým si zvyknete aj na Nesba. Píše totiž trochu inak, nie zle, ale inak, musíte "pričuchnúť" k jeho vyjadrovaniu, aby ste si potom vychutnali jeho skvelú detektívku. Je pútavá, máte problém sa od nej odtrhnúť a po jej prečítaní viete, ktorého autora si v blízkej dobe v kníhkupectve opäť vyberiete. Jednoznačne odporúčam!:-)

Spasiteľ (Peta, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesbo je klasik severskej detektívky..ešte ani raz sa mi nestalo aby som od neho čítala zlú knihu a myslím, že sa mi to ani nestane. Spasiteľ to len potvrdzuje, ponúka Nesbovi už typickú ponurú atmosféru Osla,pohľad do sveta žobrákov , sexuálne motívy ,neokukané prostredie Armády spásy.Niet čo vytknúť, Nesbo patrí medzi mojich top severských autorov medzi Theorina, Olsena , Mankella , Stiega Larssona a daľších

Najlepšia od Nesba (Feri, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj je pre mňa najlpšia kniha, ktorú som od tohto autora čítala, neviem prečo, asi je to len môj subjektívny pocit, ale mala najviac napätia a zauzlenia

dobreee (Ľubomír Andrej, 6.3.2013) Odpovedať

Skvela kniha

milujeme severské kriminálky (Jana Danihelová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo si nenecháva chladný sever len pre seba, ale svojou triezvosťou ho bez obalu prenáša aj do vyhriatych domovov po celom svete. Príbeh spasiteľa je jednoduchý a pritom sa k nemu dostaneme až po zložitom rozmotaní príbehov jednotlivých aktérov. Aktérov, ktorí nevyčnievajú z davu. Nesbo vytvoril hlavného hrdinu, ktorý má rovnaké problémy ako ktokoľvek iný. Harry Hole nie je dokonalý predstaviteľ strany zákona a okrem zločincov bojuje s vlastnými démonmi. Keď už sa však zdá, že ich porazil, príde prípad "spasiteľ" a bude im musieť čeliť znova. Chladný sever sa zo stránok kníh nevynára len preto, lebo sa príbeh odohráva v mrazivých mínusových teplotách predvianočného času. Nesbo čitateľa núti zamyslieť sa nad tým, že každý v sebe ukrýva iného tvora, ktorého na povrchu nevidieť. Kto je vrah a kto obeť nie je až také ľahké odhadnúť...

Neprekonateľný Nesbo (Martina Tabišová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Detektívny román je o hľadaní pravdy a jeho cieľom je objasnenie nejakého zločinu. Dobrý detektívny román je taký, ktorý si vás na začiatku pripúta, donúti vás premýšľať (nielen o vrahovi), drží vás v neustálom napätí a nevedomosti, ale s pocitom, že cieľ máte nadosah, a nakoniec vás pustí až keď sa to celé skončí. V písaní takýchto úžasných detektívnych románov je podľa mňa Nesbo neprekonateľný. Je skvelý vo svojej schopnosti podať dej napínavo a živo, a tak vám čítanie Spasiteľa poskytne nielen dobrodružstvo a uspokojenie ale aj zábavu. Ak si však myslíte, že sa vám na základe vašej intuície, nejakého vrodeného daru alebo jednoducho šťastia podarí odhaliť páchateľa skôr než to urobí sám autor, pri knihách od Jo Nesba podľa mňa nebudete veľmi úspešní. Spasiteľ je moja už piata kniha od tohto autora a aj keď som bola pripravená na jeho triky, ktoré majú zmiasť čitateľov, zase som pri hádaní „pohorela“. V tejto knihe sa znovu stretávame s Harrym, aj keď tentokrát ukázal Nesbo viac jeho emocionálnu stránku a odpustil si jeho alkoholické vyčíňanie. O to viac sa zameral na samotné riešenie prípadu, na vedľajšie postavy a hlavne na hlavného záporného hrdinu (aj keď z neho nakoniec urobil záporného hrdinu č. 2). A tak ako aj v predchádzajúce diely tejto série s Harrym, neverím, že bude niekto sklamaný.

o tri dni vstal zmŕtvych aby zabil... (Miriama Lamžová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
už len táto veta ma namotala a neostala som sklamaná, typické prostredie Osla a napätie po celú dobu, kým sa ukáže, že vrah je ten koho spočiatku najmenej podozrievame...

Spasitel spasi vaš čitatelsky hlad (Matias, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pan nesbo sa opat vyznamenal - Spasitel vas vtiahne do Norska medzi bezdomovcov, žobrakov a narkomanov. Samozrejme nesmie chybat Harry Hole, ktory bojuje nie len s vrahom, prizrakmi ale tentokrat aj so zverou. Ak vam pri predošlych knihach chybalo viac krvi, tak v tomto pokračovani nie je po nej nudzi. Ak aj nie ste velky knihomol, tak vam ručim, že so Spasitelom si užijete svoje a budete chciet dalsiu Nesbo-jovku ;)

Jo Nesbo - záruka kvality (Martina Putoráková, 25.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesba som si obľúbila už po prečítaní Headhunters, cize lovca mozgov. Nedalo mi, a tak som si kúpila aj Spasiteľa, všade sa o tejto knihe písalo, všade sa o nej rozprávalo...a neľutujem. Prvé stránky knihy odporúčam čítať veľmi pozorne, zoznámite sa tam s množstvom postáv, ktoré sa postupne v knihe objavujú a dopĺňajú dej. Príbeh, v ktorom ako hlavná postava vystupuje inšpektor Harry Hole - ambiciózny, svojský kriminalista, ktorého som na striedačku pri čítaní zbožnovala, ale aj často nechápala, sa prevažne odohráva v Osle. Snaží sa dolapiť vraha, no v odkrývaní motívu sa postupne ukazujú ďalšie zápletky a ďalšie mŕtvoly. Dej je dokonale popreplietaný a dovolím si napísať, že geniálne premyslený. Pri čítaní som sa dozvedela mnoho vecí, ako napríklad, kde vzniklo nosenie kravaty, alebo, že na svete existujú ľudia, čo dokážu meniť svoj vzhľad aj bez plastiky (visage du pantomine ) a informácie o armáde spásy som si dokonca vyhľadala na internete. Tento spisovateľ podľa mňa píše vyšší level detektívok, nechá vás v napätí na každej stránke a hlavne neprídete na motív už v polovici knihy, čo je pre mňa veľké plus. Jo Nesbo získal veľký počet literárnych ocenení, a niet sa veru čomu čudovať. Ked si raz začnete kupovať jeho knihy, nebudete vedieť prestať. Neodolala som ani ja a už na mňa čaká jeho novinka - Snehuliak.

výborná kniha (Veronika, 17.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto má rád knihy, bravúrne zápletky a nečakaný záver, ten MUSÍ chytiť do rúk Spasiteľa. Toto dielo ma zaujalo najmä netradičným začiatkom, kedy hneď v úvode v podstate poznáme vraha, ale nie jeho motív. Čím ďalej však čítate, tým viac je všetko okolo vraždy nejasnejšie. Vo svete je Jo Nesbo prirovnávaný k Stiegovi Larssonovi a jeho knihy sa predávajú jedna radosť, no na Slovensku je tento autor podľa môjho názoru ešte stále nedocenený - Tak šup šup, je na čase to zmeniť!

Nesbo, Nesbo... (Zuzana Kasalová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesbo je už na Slovensku "známa firma". Dodnes ľutujem, že som sa o ňom dozvedela len pred mesiacom aj čosi. Úspešne som však dobehla stratený čas a prečítala všetky knihy. Spasiteľ mi však prirástol k srdcu asi najviac, aj keď som si pri predošlých knihách myslela, že dej už strhujúcejší byť nemôže, mýlila som sa. A priznám sa, trošku mi už začali vadiť alkoholické problémy hlavného hrdinu - Harryho Hola, predsa, nemohol by aspoň jednu knižku abstinovať? no hanbím sa, ale prvá myšlienka, čo ma po prečítaní tejto knihy napadla bola: "Len mu ešte nalej, pán Nesbo, len nech neprestáva tak bravúrne riešiť vraždy ako doteraz. A vieščo, kľudne mu nalej aj 2. pohárik... "

Spasiteľ (Šimon Štrba, 3.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knihu videl v obchode, zaujala ma nielen svojim názvom ale aj obalom a tak som si ju hneď kúpil, plný očakávania aká buď. Začiatok mi prišiel trochu pomalý, stručný dej na obale sa začal až okolo 80 strany, postupne sa dej začal rozbiehať a posledných 200 strán som prečítal na jeden dych. Jo Nesbo to vymyslel a napísal naozaj dokonale. Skutočne skvelý záver, úžasná kniha, odporúčam :)

výborné a napínavé (Andy, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha od tohto autora, ktorú som čítala, rozhodne však nie posledná. Napínavá od prvého písmenka až po posledné. Ani som sa nestačila zorientovať kto, kde a došlo k znásilneniu. Potom nasleduje časová pauza, ktorá nás presunie o 12 rokov vpred. Predstavuje sa nám vyšetrovateľ Harry Hole, abstinujúci alkoholik, ktorý neveľmi dbá na dodržiavanie pravidiel, je tŕňom v oku niektorých ďalších policajtov, pretože je príliš inteligentný, samostatný a má výsledky. Popri tom sú v knihe opísané začiatky Spasiteľa, ide o akési historické odbočky do Juhoslávie, do Vukovaru. Dozvedáme sa, že Spasiteľ má pred sebou už len poslednú úloh v Osle. Dovtedy bezchybný profesionálny zabijak sa ubytuje v hoteli, všetko pripraví a na druhý deň zastrelí Roberta Karlsena. Až na letisku zistí, že došlo k veľkému omylu a zavraždený mal byť Jon Karlsen. Svoju chybu musí napraviť, ale v ceste mu stojí Harry. Spleť zdanlivých náhod vás nenechá poľaviť, stále ste v strehu, čo je pre dobrú detektívku nutné. Keď už som si myslela, že viem, kto, čo a prečo, zistila som, že som úplne vedľa. Takže pre mňa rozhodne prekvapivé. Ak máte radi fakt dobré krimi, Spasiteľ bude správnou voľbou.

otrasné (milka, 9.4.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
OTRASNÁ KNIHA !!! Nič horšie som v živote nečítala. Nebavila ma od začiatku do konca a od tohoto spisovateľa si už nikdy nič nekúpim. Ja mám v poličke pár kníh, ktoré som prečítala iba preto, že som ich už raz začala čítať a nič mi nedali, ničím ma neoslovili a táto patrí medzi ne. Pre mňa nečitateľné s hviezdičkou ! ĽUTUJEM že som za ňu vyhodila peniaze.

úsmevné hodnotenie (Zuzana Kasalová, 1.11.2012) Odpovedať

Milka, zrejme by som ani ja nenapísala super komentár k Danielle Steelovej. Nie každému vyhovuje tento žáner, to uznávam, ale prečo sa rozčuľovať nad otrasnoťou knihy, keď je zjavné, že tomuto čítaniu neholduješ? Je to presne ten typ, keď niekto skritizuje romantický film, pretože miluje horory a milovník "romanťákov" škodoradostne kazí hodnotenie hororom, pretože mu je z nich zle....

Spasitel (Martina Mlynárová, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mna, ako zenu, je zaner Krimi velmi, velmi vzdialeny, ale na odporucania sa mi do ruk dostala tato genialna kniha Spasitel. Od 1. stranky som sa do nej zamilovala. Rozdelila som si ju na casti, aby som s nou mohla stravit co najviac vecerov. Vcera som sa od nej uz neodlepila, musela som ju docitat do konca a zistit prekvapivy zaver. Je pisana originalnym stylom, subezne prebiehajuce deje hrdinov na seba genialne nadvazuju. Tato kniha vas vtiahne do deja, prezivate kazdu minutu a patrate kto, co a preco? Budete sa zaplietat vo vlastnych odhadoch... a nakoniec budete ne-milo prekvapeni... Vrelo odporucam vsetkym, genialna kniha od genialneho autora s genialnym dejom :)))

kniha (kikaa2211, 4.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to inšpirovane skutočnim prídehom????

odpoveď (Katarína Ončáková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spasiteľ je ďalšie pokračovanie príbehov s obľúbeným inšpektorom Harrym Holem. Celý príbeh je vymyslený.

Spasiteľ Nesbo (Tomáš Paluch, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo sa už stihol stať jedným z mojich najobľúbenejších spisovateľov a pri čítaní jeho Spasiteľa mi stávali vlasy dupkom od vysokého napätia, ktoré táto kniha obsahuje. Knihu by som označil výstražnou značkou:"Pozor! Zdroj vysokého napätia", aké bývajú na transformátoroch a doplnil popisom: "Tento zdroj vysokého napätia Vám dodá potrebnú čitateľskú energiu, ktorá vydrží..." a to nielen na čítanie ďalších kníh, ktorých autorom je Jo Nesbo, ale aj ďalších skvelých krimi-románov. Pri obracaní strán tejto knihy mi behal mráz po chrbte, ale okuliare sa mi vôbec nerosili, pretože som čítal so zatajeným dychom. Sám Jo Nesbo je Spasiteľom pre všetkých, ktorým sa cnie za strateným synom Stiegom Larssonom.

Jednoducho geniálne! (Miroslav Suchý, 5.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som videl váš trailer, zaujalo ma to. Nesba som nečítal, no mám prelúskaného Larssona, aj Connelyho zbožňujem, čo ho vychválil. Tak som si povedal - teraz alebo nikdy:-) Tak som v piatok nabehol do nášho kníhkupectva, práve Spasiteľa vyložili ešte teplého...a dnes večer som dočítal. Pravda, že spočiatku to bolo komótnejšie, ako keď sledujete na začiatku filmu titulky, ktoré sú zdĺhavé, lebo sa už chcete pustiť do čítania, ale potom ma to vtiahlo. Vôbec mi nevadili opisy, lebo som chcel spoznať Rikarda, Jona, Harryho, každého, pretože aj v tomto je Nesbo vynikajúci: nenudí, neotravuje. A tá akcia, ktorá nasledovala, to bolo úžasné. Hra na mačku a myš, približovali sa k sebe, potom opäť Spasiteľ unikol a Harry mu bol v pätách. Strašne sa mi páči harry hole, je to jedna z mojich nových postáv, mojich hrdinov - je z mäsa a kostí, má aj svoje zlé dni, aj negatíva, ale pritom je zásadový, citlivý. Taký smutný samotársky vlk, ktorý mi je nesmierne sympatický. No a záver? Na každej stránke ma prekvapoval, už som myslel, že všetko viem, všetko je odhalené, no omyl - Nesbo prišiel s novým zvratom, prekvapením a ja som čítal netrpezlivo ďalej, ako sa to vyvinie. Gratulujem, prinútili ste ma kúpiť túto knihu, ale vôbec neľutujem a ďakujem vám za nového obľúbeného autora. už som si objednal Zradu a chystám sa aj na ďalšie. Dík.

Skvelá kniha (Lucia Čulenová, 3.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napísaná zaujímavým spôsobom, keďže už na začiatku do istej miery poznáme identitu nájomného vraha, no stále nám chýba motív a samozrejme aj odhalenie objednávateľa vraždy. No ani jeden z týchto faktov nám Jo Nesbo neprezradí skorej ako je to nutné a preto si nádherne dokáže udržať čitateľa napnutého a v očakávaní, prakticky až do úplného konca knihy. V knihe sa okrem hlavného motívu vraždy odohráva paralelne niekoľko veľmi zaujímavých nelegálnych činností, ktoré sa na konci začnú do značnej miery miešať s vraždou a v konečnom dôsledku pomôžu inšpektorovi k celému vyriešeniu prípadu.
Všetky komentáre (30)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Stáli oproti sebe, no zdalo sa, že muž v uniforme Armády spásy ho nevidí. Dýchal pokojne, prst jemne priložil na spúšť, zľahka ju stláčal. Potom sa im stretli pohľady. Uvedomil si, že vojak nie je prekvapený, namierená zbraň ho nešokovala, nemá strach. Naopak. Akoby sa mu v tvári mihlo svetlo poznania. Akoby mu pohľad na pištoľ dal odpoveď na otázku, nad ktorou si dlho lámal hlavu. Potom padol výstrel.
Keby vystihol úder na bubon, možno by hudba celkom prehlušila výstrel, no teraz sa k nemu obrátilo hneď niekoľko tvárí. Videli muža v bunde do dažďa. Jeho pištoľ. A vojaka Armády spásy s guľkou, čo sa mu zavŕtala pod písmeno A na čiapke uniformy. Muž sa zapotácal a zamával rukami ako handrová bábka.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x