bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Striptíz

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Striptíz

Občas jedovitá, inokedy nápadito neotesaná a rozkošnícky rozlietaná ako vlasy krásnej ženy v búrke. Žiarivo živá a autentická. Taká je zbierka poézie mladej slovenskej poetky. Poézia nie je mŕtva, tvrdí autorka a pozýva vás, čitateľov, do čarovného sveta modernej básne. Básnik Andrijan Turan o autorke napísal, že sa zrodil ďalší bratislavský barbar, básnik mesta, a ešte aj v sukni!

Detaily o knihe

Názov: Striptíz

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

ľudská poézia (Michaela Ducsová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mirku som poznala už z Mámtalentu, ale k poézii som sa akosi prestala hlásiť. Začala som sa viac venovať čítaniu prózy, veciam medzi nebom a zemou a básnici u mňa trochu upadli do zabudnutia. A možno som len nenašla žiadneho, čo by ma oslovil. Ale na každého raz dôjde a aj mne sa takto Striptíz priplietol do cesty. Otvorila som zásielku z bux.sk a napriek tomu, že tam bolo ďalších 9 kníh, siahla som po Mirke. Už obálka naznačuje, že to bude čítanie neobvyklé. a naozaj. Mirka sa odhaľovala zvláštne krásnym štýlom. Človeku blízkym. Tak skvele a trefne skladá slová, že niektoré básne som si prečítala ešte raz. Nie, že by som nepochopila, ale to poskladanie slov bolo také skvelé, že som musela znova. A básne o otcovi, mame, či starkej, tie sa mi najviac páčili. Čítala som znovu a znovu a musím priznať, že sa mi dávno nestalo, že by poézia vzbudila vo mne nejaké pocity. Tieto spomínané boli také dojemné, až mi na chvíľu stiahlo hrdlo. Najväčší potenciál týchto básní je podľa mňa v tom, že sú emotívne. Skočia na človeka a vyžmýkajú z neho emócie. Zo mňa ich dostali. Navyše táto poézia mi pripadá taká ľudská, čitateľ hneď pochopí, čo tým chcel autor povedať:)

Brilantná! (Bea K., 25.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Len v kratkosti: naozaj velmi intimna spoved autorky. No a co, ze prvoplanova. No a co, ze vulgarna. No a co, ze drza. Jednoducho brilantna a hotovo!

IQ (Kamil peteraj, 2.11.2011) Odpovedať

neoslovila ma
neviem aké IQ musí mať človek, aby toto napísal a toto čítal, môj tip je okolo 80.

Sladkoboľný smútok a džezový spleen? (Hana, 25.6.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
Pán Turan vulgárnosť je vulgárnosť! To je celé!

...a čo chyby v anotácii??? (Peter, 20.6.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Dúfam, že obsah je v lepšom "stave"...

Hnus !!! (Čitateľ, 17.6.2011) Odpovedať

0
Totálny trapas !!! Autorka píše vulgárne, nedá sa to čítať !!! Nechápem ako može mať táto kniha pozitívne reakcie, to tu už nežijú slušní ľudia... Môj názor je ,že dnes by sa nemali písať knihy vo svetle vulgárnosti, ale vo svetle Lásky a pochopenia, kniha by mala byť inšpiráciou otočenia sa človeka k lepšiemu aj cez každodenné problémi, teda pochopením, že lepšie sa bude mať jedine s Láskou /medziľudské vzťahy / nie zloba ako je to v týchto básniach !!!

reakcia na hnus (mišo, 17.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autori zvyčajne píšu. A píšu tak, ako cítia. Prečo by Mirka A. mala svoje súženia a niekedy aj radosti, skrývať za slovíkové spojenia? Za to, že svet vôkol je vulgárny ona nemôže. Poézia, ak chce byť nepoplatná, výnimočná a presvedčivá, musí reflektovať intímny aj vokajší svet. Slušnosť človeka nie je determinovaná vžitými konvencimi. Toto je to výpoveď mladého človeka, ktorý vžité hodnoty vníma svojsky, osobito a provokatívne a čo je dôležité , cez prizmu svojho osobného pohľadu, s ktorým ide na vlčí trh. A to je fajn. Nebojí sa.Lebo asi cíti, že úprimné vyznanie, ktoré nepoznačí, nezatrasie, neprebudí, je zbytočné. Nehrajme sa na svätcov a puritánov! Povrchné škatuľkovanie slov , bez hlbšieho emotívneho pochopnia odkazu ( v prípade knihy Stripíz) je, podľa môjho názoru, scestné. Vaša reakcia naznačuje , že to povestné kladivo predsa len presne trafilo klinček po hlavičke.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x