bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Piliere zeme

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Piliere zeme

Historický román Kena Folletta Piliere zeme sa po niekoľkých rokoch stal najčítanejším románom na všetkých kontinentoch, v Nemecku dokonca pripravujú 78. reedíciu a doteraz sa drží v rebríčkoch svetových bestsellerov.
Ocitáme sa v stredovekom Anglicku, ktoré po smrti kráľa Henryho sužuje nielen občianska vojna, ale aj hladomor a rabovanie. Na Kingsbridgeskom priorstve a Shiringskom grófstve sa kruto podpíšu boje o následníctvo. Gróf zo Shiringu zomiera vo väzení, jeho majetku sa zmocňuje William z Hamleighu, ktorý sa neľudsky pomstí jeho deťom. Keď tieto nájdu útočište u priora Philipa v Kingsbridgei, nielen on, ale aj jeho snaha postaviť v Anglicku prvú gotickú katedrálu, sa stávajú terčom Williamovej nenávisti. Neštíti sa nijakej zrady, vraždy a neprávosti, len aby si posilnil svoju moc a získal väčšie bohatstvo.
Anglická gotická katedrála – Follettova bytostná vášeň – sa stáva ďalšou nositeľkou deja spolu s rodinou Toma Staviteľa. Autor približuje zanietenie, umenie a majstrovstvo stredovekých staviteľov, ktorí v primitívnych podmienkach vytvorili kamenné skvosty, ktoré nám i dnes vyrážajú dych.
Je to výnimočná kniha, pri čítaní máme pocit, že sami žijeme v stredoveku.

Detaily o knihe

Názov: Piliere zeme

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Perfektná! (Lubi Listoferova, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha! ˇškoda, že nie je obsiahlejšia!

Skvela kniha! (Zuzana Matúšková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho skvelá kniha! Rozhodne sa oplatí prečítať. Zo začiatku som sa obávala hrúbky, no prečítala som ju rýchlo. Dej je pútavo napísaný, niektoré zvraty v deji človek neočakáva. Veľmi sa mi páčil opis stavby katedrály a postáv.

Paráda (Ľubica Listoferová, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoznačne jedna z najlepších kníh aké som kedy čítala :) Odporúčam aj ostatné od tohto výnimočného autora!

Jedinečná kniha (Lucia Lieskovanová, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som dopozerala seriál inšpirovaný touto knihou, tak som si uvedomila,že si ju určite musím prečítať.Kniha bola naozaj hrubá-vyše 900 strán-pomyslela som si,že ju asi neprečítam :-( A opäť som sa presvedčila,že na vzhľade/veľkosti/nezáleží!! Pán Follet predviedol neskutočné majstrovstvo písania.Pred touto knihou som od neho čítala dielo Kavky z obdobia 2.svet.vojny a bola skvelá.Pilerie Zeme odporúčam každému čitateľovi-nebojte sa hrúbky knihy-číta sa neuveriteľne ľahko a rýchlo.A potom budete takí nadšení ako ja :-)

Piliere zeme (Nika.J., 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ktorá má všetko. Okrem toho že sa človek prenesie do vzdialeného stredoveku, toto obdobie akoby začal spolu s knihou aj prežívať. Follet dal do knihy neuveriteľne zvratov a prekvapení, nedáva čitateľovi vydýchnuť. Kniha okrem iného veľmi hĺbkovo vykresluje stredovekú cirkev a jej kláštorný život. Keď som knihu dočítala, tak som si uvedomil, že Follet presne postrehol jednu vec. Aj keď cirkev ako každá organizácia bola zčasti skorumpovaná, bola to zároveň jediná možná sila, ktorá dokázala zabrániť vládcom, aby úplne nespustošili ľud, aby sa nestali z ľudí úplní barbari. Follet urobil veľký kus práce na tomto diele, kto má rád históriu ten určite neoľutuje. Ale aj kto nie je na historické knihy zameraný, určite bude prekvapený dejom, surovosťou, zvratmi, zákernosťou človeka, ale aj láskou medzi ľuďmi, férovosťou, či odpúšťaním. Túto knihu som čítala v Ćeštine a už sa neviem dočkať na jej voľné pokračovanie - Na Veky Vekov. Dej sa odohráva v Kingsbridge - teda v tom istom meste ako Piliere Zeme, ale o 150 rokov neskôr. Ďalší Folletov skvost, ďalších vyše 900 strán, ktoré však stoja určite za to.

Piliere zeme (Veronika Jurčišinová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je pribeh, ktory vtiahne citatela do stredoveku. Poukazuje, ze clovek ked chce nieco dosiahnut musi vytrvalo bojovat a nevzdavat sa. Kniha napriek velkemu mnozstvu stran sa lahko cita, mena hlavnych hrdinov su lahko zapamatatelne. Celym pribehom je citatel drzany v miernom napati. Hlavni hrdinovia su castokrat postaveni do tazkej zivotnej situacie, kedy sa musia rozhodnut medzi dvomi zivotne hodnotnymi poslaniami. Kniha ma v sebe vysoky moralny potencial a ludom moze sluzit na zorientovanie sa vo svojich zivotnych situaciach. Napriek tomu, ze som ju citala cca pred rokom, stale vo mne rezonuju pozitiva tejto knihy na moj zivot. Vrele odporucam.

vynikajúca kniha (sasa skokanova, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
naozaj úžastná kniha ktorú sa oplatí prečítať :)

Skvelá kniha (Ľubica Andaházyová, 10.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma veľmi dlho lákala, ale vždy ma tak akosi odradila jej neskutočná hrúbka. Knihu som si nakoniec predsa len vzala a toto rozhodnutie som ani neoľutovala:) Kniha ma očarila už od prvých stránok, autor tu dokonale vykreslil obdobie stredoveku, pri čítaní som sa cítila, ako keby som nasledovala Toma Staviteľa a jeho rodinu v putovaní životom. Odporúčam ju každému, kto má rád historické knihy, ale kľudne aj iným. Myslím si, že táto kniha má čo ponúknuť komukoľvek. P.S.: Nejdajte sa odradiť hrúbkou :) Stojí to za to :)

Excelentná kniha (Berdáková Pavlíková Veronika, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj krásna kniha. Mám pocit, že ked túto knihu čítam žijem s jej postavami ich príbehy. Naozaj sa teším, že som túto knihu dostala do rúk. Pútavý dej okolo života ľudí v dávnych časoch stavania katedrál. Je tam všetko - napätie, láska...Jednoducho ked ju začnete čítať neoľutujete a nepustite ju z rúk.

Postavy (Berdáková Pavlíková Veronika, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páčia sa mi silné osobnosti tejto knihy. Najmä Aliena, ktorá sa obetavo starala o svojho brata a pritom skoro prišla o svoju lásku. Philip,prior, ktorý pri svojom vedení kláštora celé priorstvo postavil na nohy a nikdy napriek prekážkam sa nevzdal. Ellen, tajuplná žena plná energie a matka hlavného hrdinu Jacka. Úžasné povahové vlastnosti. Vtedy bolo dôležité mať pevnú vôľu a chuť bojovať za šťastie.

príbeh jednej katedrály (Simona Poliaková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha aj napriek svojej hrubosti patrí medzi knihy, ktoré keď začnete čítať, nebudete vedieť prestať. Dej sa odohráva v stredovekom Anglicku, ktoré po vojne sužovali ďalšie boje, hlad. Celým dejom sa preplieta príbeh rodiny Toma Staviteľa, ťažký život ľudí v ťažkých časoch, zneužívanie moci cirkvi a vládcov. Za hlavný motív považujem stavbu kolosálnej katedrály, na ktorej pracovalo mnoho obyčajných majstrov,ktorí aj napriek primitívnym podmienkam tej doby, dokázali z kameňa vytvoriť hotové zázraky. Niektorým čitateľom môže vadiť niekedy zbytočný a dlhý opis nepodstatných vecí. Pre mňa však bola knihou, ktorú som nechcela pustiť z ruky až kým som neprevrátila poslednú stranu.

Geniálne vykreslená minulosť !!! (Lamžová Miriama, 27.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe a jej voľnom pokračovaní( Na veky vekov) som siahla po zhliadnutí rovnomenného filmu a vôbec som neľutovala. Príbeh vykreslený filmovo bol spracovaný perfektne a strhujúco, ale boli to len odrobinky z toho, čo ponúka kniha samotná !!! Vrele odporúčam, krásny darček, od ktorého sa nebudete vedieť odtrhnúť !!!

fajn (milka, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bola druhá najhrubšia kniha, ktorú som prečítala. Trvalo mi to síce viac ako týždeň, ale musím skonštatovať, že je to skvelé dielo. Milujem takéto knihy a som rada, že ma od čítania neodradila jej hrúbka. Je to úžasný román o histórii a budovaní jej pamätníkov. Je tu perfektne vybudovaná akási sieť vzťahov a rôznych charakterov a všetko vytvára úžasný obraz búrlivého stredoveku v období po smrti kráľa Juraja I. Zaujala ma postava mnícha Philipa, ktorý chce postaviť najväčšiu gotickú katedrálu a zaujímavo vykreslená je aj postava ambiciózneho staviteľa Toma. V ďalších postavách je krásne vykreslený protiklad ľudských pováh, niektoré som si hneď obľúbila, iné som z duše neznášala, jedným z nich bol knieža William. Navyše je tu nádherne prepojená realita, odohrávajúca sa za vlády kráľa Štefana, s fiktívnymi a vymyslenými miestami a udalosťami. Mňa rozhodne nenudila, práve naopak. Milovníkom historických románov ju môžem len a len odporučiť.

Skvelá knihaa (Martina Ukušová, 19.1.2012) Odpovedať

Tak toto je ÚŽASNÁ kniha. Možno niektorých čitateľov odradí dĺžka diela, ale ja vám hovorím, že sa nemáte čoho báť. Tak dobrú knihu som nečítala už dávno. Hlavný motív sa točí okolo stavby novej katedrály, ale mimo toho tu autor rozvíja aj osudy desiatok postáv, ktoré sú rôzne poprepletané. Každý chce zhabať čo najviac a nebojí sa preto obetovať všetko a každého. Hoci sa jedná o historický román, Follet ho spracoval naozaj bravúrne a určite sa nebudete ani na jednej stránke nudiť. Knihu odporúčam každému, ja momentálne čítam pokračovanie názvom na Veky Vekov a po 200 stranách o vyzerá rovnako dobre ak nie aj lepšie ako prvá časť. Takže ešte raz, klobúk dolu pred Pánom spisovateľom.

skvela (Stanislava Meszarosova, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi som sa na nu tesila, a hlavne na to ,ze ma vela stran a budem ju citat o to dlhsie.... Autor v nej vykresluje ako sa zilo v stredoveku,ake mali ludia problemy a tuzby. Prelinaju sa tam hlavne postavy,ktorych osudy sa stretavaju a rozchadzaju... Urcite lepsie ako film...vlastna predstavivost robi svoje... Urcite nebudete lutovat po precitaní...

výborná kniha! (Michaela Töröková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chvíľu som na ňu pozerala, či sa mi do takého bachanta chce púšťať, ale vyše 900 strán som zhltla za asi za tri dni... Neuveriteľne živo popísaný stredovek s ľuďmi zo všetkých vrstiev (králi, duchovenstvo aj drobná šľachta, poddaní, remeselníci a roľníci, slobodní ľudia, ale aj ľudia na okraji spoločnosti - trestanci a vyhnanci). S hlavnými hrdinmi som dýchala, smiala sa a plakala a intenzívne prežívala všetky ich osudy. Pritom sa všetko točilo okolo stavby nádhernej gotickej katedrály s vtedy prevratnými prvkami - lomenými oblúkmi. Dej sa odohráva v Anglicku a vlastne vám ďalej nebudem nič prezrádzať... prečítajte si ju! :) Túto knihu odporúčam všetkým, ktorí majú radi históriu. Je tam proste všetko.
Všetky komentáre (16)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x