bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jane Eyrová

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jane Eyrová

Jane Eyrová, najznámejšie dielo Charlotty Brontëovej, je román, kde je hlavnou postavou mladá rozprávačka, drobná, nie práve krásna, ale inteligentná a čestná anglická sirota. Dej románu prechádza niekoľkými obdobiami: Janino detstvo v Gatesheade, kde jej život strpčujú teta a jej rozmaznané deti. Jej pobyt a vzdelávanie v Lowoodskej dievčenskej škole pre chudobné dievčatá a siroty, kde si získava priateľky, ale trpí nedostatkom - či už stravy alebo príjemného prostredia, jej pôsobenie ako opatrovateľky v sídle Thornfield Manor, kde sa zamiluje do svojho zamestnávateľa Edwarda Rochestera, obdobie strávené s rodinou Riversovcov v Moor House a Mortone, kde ju jej chladný bratranec-kňaz požiada o ruku, a jej opätovné stretnutie a manželstvo s milovaným Rochesterom v jeho dome vo Ferndeane.

Detaily o knihe

Názov: Jane Eyrová

Originálny názov: Jane Eyre

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádherný román (Barbora Paulovičová, 15.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jana Eyrová je jeden z tých románov, ktorý by si za život mala prečítať každá žena. V mojej knižnici má čestné miesto hneď niekoľko vydaní tejto knihy (vrátane tohto). Nádherný a nestárnúci román o sirote Jane, ktorá si toho veľa vytrpela počas detstva aj dospievania, ktorá našla lásku, o akej nesnívala, a potom ju stratila, aby ju neskôr opäť našla. Príbeh silnej, nezávislej ženy, túžiacej po slobode a uznaní, ktoré vďaka svojej povahe a sile aj dosiahla. Príbeh, ktorý je presne taký, v akom období bol napísaný. Romanticko-realistický. Nie je to len príbeh o láske. Je to "biblia" emancipovaných žien. Klasika, o ktorej sa budú učiť ešte moje vnúčatá a snáď aj generácie po nich. Jeden z najkrajších príbehov vôbec.

Jednoducho vynikajúca!!!! (retiazka, 13.6.2016) Odpovedať

Nestarnúcu klasiku Janu Eyrovú odporúčam prečítať všetkym ktorí tak este neurobli :-) Citala som ju hadam 100 krat a mam doma asi v 5 vydaniach.Prekrasna kniha,plná myšlienok pri ktorych sa človek zamyslí.Čítavam ju keď mám smútok v duši a potrebujem rozjímať,aby som si vedela utriediť myšlienky a vedela si viac vážiť ľudí a seba samú.Krásna kniha :-)

Úžasná (Kamila K., 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy klasickej literatúry alebo povinného čítania ľudí zväčša hneď na začiatku odradia od ich prečítania. A tak to pre mňa bolo aj v tomto prípade. Aj keď milujem historické romány, tomuto som sa dlho vyhýbala. Nakoniec som si však k nemu našla cestu a nikdy som ju neoľutovala. Je to krásna kniha plná prekvapení a rozhodne stojí za prečítanie. Má hrdé miesto v mojej domácej knižnici.

Moja milovaná (Eva Ostrolucká, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nepochybne je toto dielo plné zvratov a prekvapení. Žasla som nad tým, ako sa to všetko nakoniec vykryštalizovalo a krásne všetko do seba zapadlo. Stále keď si na tento príbeh spomeniem, mimovoľne sa usmievam. Charakter Jane mi bol veľmi sympatický a blízky, pána Rochestera som zo začiatku nemala v láske, no napokon si, svojím správaním voči Jane, našiel cestu aj ku mne. Táto kniha bola pre mňa tak silá, ako Pýcha a predsudok od Jane Austen. Tento znamenitý a brilantný príbeh odporúčam naozaj každému. Či mužovi, či žene. Či romantickej duši, rojkovi, skalopevnému bojovníkovi za pravdu, či tvrdému človeku, ktorý si myslí, že ho slová nemôžu zasiahnuť priamo do duše. Tento príbeh vnímam ako nadčasový, na dobu, v ktorej bol napísaný. Diela napísané koncom 18. a začiatkom 19. storočia sú podľa mňa tie najkrajšie klenoty, ktoré nám klasika ako taká prináša a táto kniha sa určite stala jednou z mojich najmilších, ku ktorej sa určite ešte vrátim. Som veľmi hrdá na to, že ju mám vo svojej knižnici.

vínimočná kniha (Janka, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha, úplne ma uchvátila. Nebola som schopná ju odložiť.

Jana (Lucia Kováčová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha patrí do každej ženskej knižnice! Klasika, ktorá nás očarí. Mňa úplne pohltila, nevedela som sa od nej odtrhnúť. Jana ma fascinovala. V duchu som si predstavovala, že žijem v jej časoch, jej predstavy boli mojimi predstavami, prežívala som jej šťastie, smútok, hnev. Taká Jana je v každej z nás, sme silné a múdre bez ohľadu na to, v akej dobe žijeme. Aj my snívame, ľúbime, trpíme. Preto som ten príbeh prežívala spolu s ňou. Rozhodne odporúčam, pred pár mesiacmi som ju čítala prvý krát, je len málo kníh, ktoré chytím znova do ruky, a Jana Eyrová je jedna z nich, ku ktorým sa určite vrátim. Stala sa mojou srdcovkou.

Super kniha (Ivana Hudáková, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi prvá klasika, ktorú som prečítala, páči sa mi, že Jana napriek všetkým neprávostiam nezatrpkla, zostala sama sebou a nakoniec našla svoje šťastie, ktoré si zaslúži každý bez ohľadu na vzhľad, pôvod či bohatstvo!

Poklad (Katarína Tobiašová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto krásnu knihu som dočítala len nedávno a stále si nadávam že som to neurobila skôr. Ľahko čitateľná a myslím že každý si v Jane niečo zo seba nájde. A myslím že každá žena čo ju čítala a bude čítať sa do Pána Rochestera zamiluje pretože to ani inak nejde!! Stala sa mojou obľúbenou!!!

Nesklamala! (Veronika, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som dočítala pred pár dnami a doteraz na nu myslím. Prvých 200 strán nebolo až tak zaujímavých no potom som ju doslova hltala. Tajomný pán Rochester zamotali nie jednému dievčaťu a nie z jednej generácie hlavu. Vrelo odporúčam! Škoda že Charlotte Brote nenapísala viac kníh... A tie dalsie 2 sú len v angličtine. :)

moja naj kniha (Jana Komadová, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu milujem čítala som ju ako 18 ročné a zamilovala som si janu na celý život aj ja som jana a odvtedy som ju čítala už 10krát a stále ma vie nadchnúť aj si poplačem hoci bola napísaná strašne dávno má čo povedať aj dnešnej generácii a hlavne janina sila prekonávať všetky prekážky ktoré jej život nadelil jej obrovská láska k mužovi to určite chytí každého čitatela za srdiečko strašne ju odporúčam všetkým ktorý ju ešte nečítali

Moja najoblúbenejšia kniha (Szilvia Vaňa, 28.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala len nedávno v anglickom jazyku, síce príbeh som už poznala dávnejšie. Keď som ju dočítala stala sa mojou najoblúbenejšou knihou, ktorú všetkým odporúčam. Príbeh je romantický, je tam trošku napätia, nie sú tam zbytočné zápletky a vďaka tomu, že tam nie sú veci príliš detailne rozpísané sa ľahko a rýchlo číta, čo je pre mnohých z nás výhodou. Túto knihu odporúčam aj dospelým a tak isto aj mladším generáciám. Určite si ju každý oblúbi :)

Klasika pre dnešnu generáciu (Kristína Lengyelová, 13.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejo knihe som sa dostala iba nedávno. Po tom, ako som si pozrela film, som ju chcela mat. Bola som uchvátená...klasický romantikcý príbeh 19teho storočia, ktorý poukazuje na pravu lásku...hned som vedela, že tu knihu musím mat. Ani si neviete predstavit aká som bola štastná, ked som si ju našla pod vianočným stromčekom, že som sa od nej nemohla odtrhnut. V noci som stále rozmýšlala nad Janou a pánom Rochestrom...nad ich rozhovormi, nad ich láskou...nad tým ako Jana vyrastala, čo si musela vytrpiet, doma ako nechcenná sirota a v škole ako bité a osamelé dievča...a aj ked našla štastie v pánovi Rochestrovi, ked sa v Thornfielde cítila ako doma v spoločnosti Adélky a pani Fairfaxovej, ešte aj v tedy sa tohto štastia musela vzdat...musím Vám povedat, že doteraz som ani pri jednej knižke nepocitovala to čo tu...akoby som ja bola Jana...akoby som chcela byt ako Jana :) Kniha Vás uplne pohltí a aj ked bola napísaná v roku 1847 nestráca na svojej popularite. Už len autorka je kvalita sama o sebe. Kniha predčila moje očakávania a odporučam ju každému...aj tým, ktorí taketo knižky nečítaju...stopercentne si ju zamilujete :)

milovaná klasická romantika!!! (Lenka Kyzeková, 13.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
nie je nad klasickú romantiku! čítala som túto knižku ako 15 -ročná! a musím povedať, že ma uchváti aj teraz a pekne si poplačem! milujem postavu Jany a jej silu! 5 hviezdičiek je málo!
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x