bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Miesta v sieti

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

Lepšia cena: 8,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,56 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,95 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Miesta v sieti

V autobiograficky motivovanom románe Miesta v sieti sa Veronika Šikulová sústreďuje na osudy troch žien jednej rodiny, starej mamy Jolany, jej dcéry Alice a vnučky Verony, ktorá sa pohľadom na ich smutné, no statočné životy snaží vyrovnať so svojimi smútkami a zmätkami a nájsť vďaka nim svoje „miesto v sieťach" a rovnováhu v sebe. Jej rozprávanie sprítomňuje nielen farby, vône a chute, rôzne postavy a postavičky sveta, ktorý je dávno preč, ale hovorí aj o menších a väčších ľudských tragédiách aj zásahoch kolobehu dejín ako vojna alebo totalitná moc. Jej román vôbec nie je iba príbehom o dejinách s veľkým D a o ich zásahoch do každodenných ľudských životov, je to román, v ktorom sa čitateľovi spovedajú silné ženy, ktoré v momente, keď všetko strácajú a ostávajú na všetko samy, musia nájsť odvahu žiť ďalej a starať sa o svojich blízkych.

Detaily o knihe

Názov: Miesta v sieti

Objednávací kód NA322224

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Miesta v sieti (Diana Frimmová, 6.4.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Ako pozitívum nám román dáva možnosť zoznámiť sa so životom, spôsobmi, tradíciami a komunikáciou jednoduchých ľudí v určitom regióne. Prekvapil ma zvláštny spôsob písania: dosť chaotické popisy, miešanie časových období, prechod z jednej témy do druhej...zle sa to číta... aj z dôvodu úpravy - bez označovania priamej reči, interpunkčné chyby, t. j. slabé editorstvo knihy!!!

Silný príbeh (Martina Pinková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlho som túžila prečítaj nejaké knihu od Veroniky Šikulovej. Keď som týždne čakala na knihu z knižnice Medzerový plod a stále nie a nie vrátiť sa, rozhodla som sa pre knihu Miesta v sieti. A rozhodla som sa dobre. Zaujímavé je, že až po dočítaní som si na prebali prečítala, že ide o autobigoraficky motivovanú knihu, lebo počas čítania som stále musela rozmýšľať, či tie životné filozofie, opisy, myšlienky, denné drobnosti a maličkosti, ktorými je román presýtený, si autorka vymyslela, alebo to všetko zažila či prerozprávala z počutia. Celý román bol veľmi realisticky napísaný a uveriteľný, od prvého momentu ma vtiahol do deja, a to najmä vďaka expresívne zafarbeným slovám, ktoré spisovateľka veľmi rada používa v tomto románe. Výborne vykreslila dané doby prostredníctvom rozprávania troch generácií žien. Zo začiatku som až nechápala ako autorka takto dobre môže preniesť svoje pocity na papier aby zasiahli aj nás - čitateľov. Je to román o jednej rodine s mnohými členmi a ďalšími postavami, krásnymi opismi, chuťami, príbehmi, myšlienkami, životnými múdrosťami. Niekedy ťažší na čítanie, ale v tom je práve to čaro, zamyslieť sa na chvíľu nad textom a vziať si z neho niečo pre seba. Román sa určite nedá prečítať na jedno posedenie, nesie v sebe naozaj silné myšlienky a najmä silný príbeh troch žien, ťažké životné osudy so smrťou a všetkým čo patrí k životu, a práve to ho robí tak uveriteľným. Román určite odporúčam, mňa nadchol a chcela by som si ho kúpiť, aby som sa k nemu mohla vracať.

Hľadanie koreňov (Helena Pekarovičová, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veronika Šikulová hľadá svoju podobu, svoje korene seba samú vo všetkých svojich knihách. Istým spôsobom sú jej prozaické práce príbehom na pokračovanie, ktorý postupne dozrieva ako dobré víno v modranskej vinici. Jedna dôležitá odnož tohto príbehu sa navždy uzavrela (otec Vinco) a Veronika akoby zrazu musela písať za dvoch - za seba aj za otca. A napísala skvelý román Miesta v sieti. Je to text veľmi intímny a zároveň všeobecne platný. V radostiach a strastiach troch generácií Veronikinej rodiny som našla i príbeh rodiny mojej a mnohých slovenských rodín na pozadí historických udalostí na národnostne zmiešanom juhu Slovenska. Jednoducho výborný román, ktorý, keď sa prehryziete cez trochu zamotaný začiatok, budete čítať s veľkým záujmom a na záver trikrát neveriacky otočíte poslednú stranu, neveriac, že to už naozaj skončilo.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x