bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dážď slivkových kvetov

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:168
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 8,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,56 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,95 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dážď slivkových kvetov

Román o láske, o vzťahoch medziľudských aj o vzťahoch k umeniu, o rozdielnosti kultúr, no najmä o úprimnosti. O úprimnom hľadaní pravdy, svojej podstaty. Navonok sa zdá, akoby sa nič dramatické nedialo, na hlavná hrdinka prežíva svoj vnútorný silný príbeh. Opúšťa úspešného čínskeho milenca, atraktívneho čínskeho umelca, pretože ich svety sú nezlučiteľné. Napriek tomu, že ho miluje a váži si ho, nedokáže s ním žiť. Prežíva svoj veľký zápas, bojuje o vlastnú podstatu a úprimnosť. Uvažuje o umení, jeho význame pre tvorcu a pre tých ostatných, pozastaví sa nad drobnými i väčšími odlišnosťami európskeho a čínskeho spôsobu žitia a myslenia. Autorka to robí veľmi jemne a organicky. Väčšina príbehu sa odohráva v Číne. Text plynie ako hudba, má svoju premyslenú melódiu aj štruktúru. Čítanie románu je hudobným pohladením, ktoré nekričí, no naliehavo šepká.

Detaily o knihe

Názov: Dážď slivkových kvetov

Objednávací kód NA322209

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

malá knižka s veľkým príbehom (Danka, 31.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi dostala do rúk náhodou,čakala som niečo objemné,veľké a ťažké,naopak som dostala knihu veľmi praktickú do kabelky a autobusu:)maličká,tenká ale s o to zaujímavejším príbehom.Zaujala ma už od prvých stránok keďže hneď v úvode autorka zvažuje rozchod,jeho za a proti a presviedča sa,že urobí len a len správne.Príbeh aj ďalej pokračuje otvorenou a priamou spoveďou,intimitou,je plný erotiky ale nie klasickej vulgárnej,ktorú dnes nájdem takmer všade.Ide o erotiku osobnú,jemnú,plnú citov a nežnosti.Hlavná postava rozpráva svoj neobyčaný príbeh lásky z Číny,príbeh lásky,ktorá nemá hranice a je plná zmyselnosti.Kniha sa mi veľmi páčila,ak ju budete čítať,nepreskakujte drobné "nepovinné" riadky,sú plné zaujmavých vecí,informácií z Číny a úvah,ktoré dávajú príbehu ten správny šmrnc.Veľká škoda,že som sa nedočítala či je príbeh skutočný alebo len výmysel autorky.

Skvelá kniha na daždivé večery (andrea, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha začína tým, čím väčšina iných príbehov končí- rozchodom. Napriek tomu je to veľmi príjemné čítanie o Číne a kultúre, ktorá je stále pre väčšinu z nás veľká neznáma. Fakty o ľuďoch a zvykoch v tejto krajine sú skvelo zakomponované do deja, ktorý hovorí o láske medzi starším mužom- umelcom, a mladou študentkou- skoro vedkyňou, ktorá okrem vekového rozdielu musí prekonávať i ten kultúrny. Tento príbeh hovorí o vášni, bolesti i radosti jazykom, ktorému porozumie každý, kto niekedy zažil lásku na ktorú sa tak ľahko nezabúda.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x