bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Život v mínuse

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,15 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Život v mínuse

Každý typ závislosti má svoje spúšťacie mechanizmy. Vieme ich ako-tak pochopiť pri fajčiaroch, alkoholikoch či narkomanoch, oveľa horšie je to pri ľuďoch s „modernými“ závislosťami - závislých od práce (vorkoholikoch) alebo od nakupovania (shopaholikoch). Aj hlavná hrdinka knihy Život v mínuse pátra po tom, prečo cíti nutkanie vojsť do najbližšieho obchodu a míňať peniaze na veci, ktoré nikdy nepoužije. Má plné skrine drahých kostýmov a kabeliek, plné škatule topánok a na účte stále mínus. Nemá z čoho platiť nájomné ani stravu, no vo chvíli, keď vo výklade zbadá nový model nohavíc vychytenej značky, musí ho mať!
Je to len rozmar ženy, ktorá nemá vážnejšie starosti ako míňať peniaze? Alebo volanie o pomoc?

Detaily o knihe

Názov: Život v mínuse

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

najhorsia kniha v mojom živote (dasenka, 28.11.2014) Odpovedať

Knihu som kupila,pretože dcera ma rada tieto knihy do kabelky.Mal to byt darcek na Vianoce ale uvažujem či jej tu knihu vobec dam.Niečo tak primitivne,bez hlavy a paty som ešte necitala.A to stala tato hlupa kniha skoro 11eur.Otrasne,otrasne.Pani spisovatelka sa može hanbit.S Evitovkami som skončila.Ani zadarmo!!!

Splnila očakávania... (Denisa Pavúková, 15.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ešte skôr než som si túto knihu prečítala som si myslela ,že celkom veľa nakupujem. Potom som narazila na túto knihu a povedal som si tú známu frázu ,,tak to musím mať" a tak sa aj stalo. Kniha ma ubezpečila ,že som na tom vlastne OK, narozdiel od hlavnej hrdinky tejto knihy. Kniha nám ukazuje na aké dno nás môže taká závislosť od nakupovania dohnať. Ide vyslovene o šialenstvo , ktoré v tomto prípade pramení ešte z dávneho detstva. Nekonečným nakupovaním zaháňa hlavná hrdinka spomienky na matku a veci ktoré v mladosti povystrájala. Nakupovanie narastá do obrovských výšin a ona s tým nevie prestať. Občas sa dostane do takej situácie ,že na druhý deň si ani nepamätá , že predchádzajúci deň nakupovala , až kým neotvorí skriňu a nenájde tam množstvo nového , ešte zabalené oblečenia , ktoré aj tak nikdy na seba nevezme. Nakupuje bez úplne bez rozmyslu a je jedno či sa jej dané oblečenie páči alebo ho potrebuje. Nakupuje proste VŠETKO!. Autorka dopodrobna opisuje život skutočnej nákupnej maniačky. Odporúčam prečítať každému kto rád nakupuje ako dobrú prevenciu pred týmto šialenstvom.

Shopoholička (Veronika Dedíková, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokiaľ máte pocit, že priveľa nakupujete a že sa z toho začína stávať váš každodenný rituál, tak potom si rozhodne prečítajte túto knihu. Autorka pôsobivo ukazuje, ako nás zlá skúsenosť z detstva môže ovplyvniť a dohnať k takejto silnej závislosti. Poviete si však to nič nie je. Len proste viac nakupuje. Ale tak to nie je. Hlavnou postavou je žena, ktorá nedostala od svojej matky to čo potrebovala. Ako mladá urobila mnoho hlúposti, len aby na seba ukázala. Neskôr snívala o móde. Vždy totiž milovala rôzne časopisy, modelky a prácu fotografa. Najskôr sa jej do modelingovej brandže nepodarilo dostať. Neskôr sa však dočkala. Modeling však ešte viac posilnil jej chorobné nakupovanie. Nemohla predsa ísť na prehliadku v tom, čo už raz mala oblečené. V skrini sa jej kopili veci od popredných návrhov. Mnohé z týchto vecí nikdy nemala ani na sebe. A neskôr už nedostala príležitosť si ich obliecť. Nič netrvá večne a tak ako sa jej kariéra rýchlo začala tak aj skončila. Peňazí ubúdalo, účty sa kopili. Hlavná hrdinka sa dostane na dno a pocíti, aké je to nevedieť kde ste a ani čo urobiť, aké je to, keď nemáte lásku, nemôžete mať deti, vaša matka vám v detstve nedala to čo ste potrebovali. A tak to potom začnete hľadať inde. Napríklad v nakupovaní. A pritom si ani neuvedomíte, že padáte do priepasti, z ktorej sa nedá tak ľahko dostať. Autorka nám pôsobivo vyrozprávala, čo vedie ľudí k tejto závislosti, aký to má vlastne priebeh a aké ťažké je dostať sa z toho. Je to podľa mňa veľmi poučná kniha, ktorá nám mnohé pomôže objasniť.

Závislosť (Roxy19 :), 20.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Obyčajný človek vojde do obchodu, vyskúša si dve tričká , rozhodne sa ktoré zoberie a s jedným tričkom v taške za 5 eur uteká šťastný domov, že dnes veľa neminul. Hlavná hrdinka tejto knihy však obyčajná nie je , a tu je jej príbeh , ktorý chytí za srdce každého , kto si podobným niečím prešiel. Každého , kto zaháňa smútok, nudu, depresiu kupovaním nových vecí, nového oblečenia, kupovaním novej , vysnívanej , nereálnej identity. Toto je skutočný príbeh nákupnej maniačky, ktorej obchody zničili život. Skutočný príbeh, v ktorom padla až na samé dno.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x