bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jana

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jana

Po náhlej smrti oboch rodičov je Jana Moorová prinútená odísť z vychytenej vysokej školy na východnom pobreží a prijme prácu pestúnky päťročného dieťaťa v Thornfieldskom parku, v sídle svetoznámej rockovej hviezdy Nica Rathburna. Nico práve plánuje triumfálny návrat na pódiá a vydanie nového albumu. Praktická, nezávislá Jana sa neubráni citom k príťažlivému, zádumčivému zamestnávateľovi – a nájde sa uprostred zakázaného vzťahu.
V Thornfieldskom parku sa však odohráva čosi záhadné. Janin vzťah s Nicom, ktorý jej všetci závidia, čoskoro naruší príšerné odhalenie z jeho minulosti. Jana sa zmieta medzi vlastnými citmi a osudovým tajomstvom, napokon sa musí rozhodnúť: ak sa bude správať sa podľa vlastných zásad, znamená to, že sa bude musieť vzdať pravej lásky?

Moderné prerozprávanie obľúbeného klasického románu Jana Eyrová sľubuje neodolateľný romantický príbeh s temným tajomstvom, ktoré isto očarí novú generáciu čitateľov.

Z anglického originálu Jane (Little, Brown and Company, New York 2010) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Jana

Originálny názov: Jane

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné čítanie (Patrícia H., 10.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka sa mi páčila. Keďže ide o moderný prepis Jany Eyrovej vedela som čo bude nasledovať ale aj tak to bolo zaujímavé čítanie

klasika v modernom svete (Lenka, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha Jana je ako keby prepísaná Jana Eyrová do moderného sveta plného áut a paparacov. Táto kniha ma veľmi upútala a odporúčam ju každému, kto má rad prerozprávané historické príbehy do dnešného sveta. Je to príbeh plnú lásky ale aj predsudkov. Dokážu sa hlavný hrdinovia vysporiadať s nádielkou osudu? Myslím, že všetci vieme ako končia romantické príbehy ale predsa si knihu prečítajte a uvidíte, že nikdy nie je nič stratené.

Nesmrteľné dielo (Lucia Lieskovanová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jana Eyrová patrí ku klasike,ktorá nikdy nestratí na svojej kráse a čare.Sfilmovanú som ju videla veľmi-veľa krát.Páčila sa mi.Keď som si ju prečítala, tak som sa do nej zamilovala.Po zistení,že je aj moderné spracovanie som bola zvedavá ako sa s týmto nesmrteľným dielom popasovala autorka A. Lindnerová.A musím uznať - zvládla to na jednotku s hviezdičkou.Určite by nebolo na škodu,keby sa aj ďalšie diela svetovej klasiky "obliekli" do moderného šatstva.Určite by k čítaniu pritiahli viac ľudí.

Jana (Monika Hudecová, 1.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
neverila som, že zmodernizovať Janu Eyrovú je dobrý nápad, ale je to tak ... veľmi podarená kniha

prekvapenie (Michaela Ducsová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola pre mňa obrovským prekvapením. Snažila som sa jej vyhýbať, lebo Jana je len jedna a zdalo sa mi, že toto nebude dobré spracovanie. Skrátka som si nevedela predstaviť žiadne dobré nové spracovanie tejto témy. Ale ako hovorím, prekvapilo ma to. A veľmi príjemne. Kniha mala krásnu atmosféru k čomu pre mňa prispelo aj to, že z pána Rochestera sa stal rockový spevák Nick Rathburn. Veľmi sa mi páčilo aj to, že dej neskĺzol do nejakej šedej fanfiction, ale že svojou atmosférou a príbehom sa stal veľmi dobre napísanou knihou - kvalitným románom. Nečakala som to, naozaj. Kúpu knihy určite neľutujem a po čase si ju rada prečítam znova.

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je naozaj super. Zaujimava,super sa cita ako sa hovori cita sa na jedno posedenie. Je to jana Eyrova 21. storocia. Vrele odporucam. Mozno ma zaujala aj tym,ze je modernej hudbe a ja mam rada Bruce Springsteena.

Niečo pre mladých (Martina Chovancová, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ja som si túto knihu prečítala, nebola som sklamaná ale musím povedať, že originál je len jeden a Jana od Bronteovej bude navždy moja srdcová záležitosť.

Skvelá kniha (Lenka, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moderné zobrazenie života Jany Eyrovej ma natoľko zaujal, že som musela siahnuť aj po filme a pôvodnej knihe. Skvelé premostenie z minulých dôb na dnešnú realitu. Hneď som sa vcítila do Jany a vedela som, že nakoniec zvíťazí láska k Nicovi :)

Novodobá Jana (Andrea Ďugová, 3.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Klasickú Janu Eyrovú som nečítala ani nevidela, preto som nemala ani potuchy o čom by táto knižka mohla byť. A bola skvelá! Spočiatku to šlo pomaly ale potom sa to rozbehlo a ja som hltala jednu stránku za druhou. Neskôr som si pozrela originál Janu a musím povedať, že sa mi toto nové prevedenie páčilo viac. Možno je to tým, že som mladšia generácia. Fakt skvelo to autorka vymyslela, skvelo dosadila originálnu dejovú líniu do novodobého sveta, skvelo vykreslila postavy a koniec bol tiež skvelý. Myslím, že ak sa do toho pustíte, neoľutujete. Tí čo Janu Eyrovú majú radi, budú mať radi aj túto Janu a bude to pre nich príjemné osvieženie, a tí čo Janu Eyrovú nečítali budú novú Janu hltať tak ako ja a možno ich taktiež privedie k záujmu o pôvodné dielo. Odporúčam :)

..tá druhá a predsa tá istá dobrá Jana :) (Tina, 21.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
..knižka mi padla do oka hneď ako som zbadala jej názov - samozrejme myšlienkami som hneď padla k románu Jana Eyrova..táto verzia ma jednoznačne nesklamala..moderné dalo by sa povedať prerozprávanie tejto knižky ma bavilo..no osobne nedám dopustiť na jej staršiu verziu, ktorá už má u mňa toho veľa odžité lebo sa u nás posúva z generácie pre tú ďalšiu.. :) Jana Eyrova je jednoznačne jeden z najkrajších románov..Po pravde som staršiu verziu čítala ešte ako povinné čítanie..no túto knižku mi stačilo zbadať a vedela som že ju mať musím,už len z čistej zvedavosti :) a verím že ju raz posuniem do ďalšej generácie,svojim deťom a ďalej a ďalej do tohto moderného sveta.. :)

Jana (Jana Flornerová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila na základe jeho názvu "Jana" (kedže ja som Jana a páčilo sa mi ju mať vo svojej knižnici), netušila som o čom bude, no príjemne ma prekvapila. Perfektné moderné prerozprávanie Jany Eyrovej. Mala som ju prečítanú za dva dni, keďže príbeh bol napínavý a tajomný, dychtila som stále viac po rozuzlení deja. Výborný opis postav. ODPORÚČAM, tú svoju som poslala už ďalším čitateľkám :)

únos do romantiky (Niki, 16.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jana, toto slovo sa teraz v posledných dňoch stalo pre mňa akousi oázou romantiky, oddychu, ale aj napätia. Už som pomaly zabudla na to, ako som sa v mladosti nechala unášať Janou do sveta romantiky, na to ako som s Janou v rukách večer čo večer čítala a čakala, ako to s Janou a jej zakázanou láskou dopadne. A ani ma nenapadlo, že tieto pocity budem zažívať znovu. April sa podarilo neskutočné. Po mnohých rokoch oživila a vrátila nám starú dobrú Janu späť. A ja som jej za to neskutočne vďačná. Je to úžasné a obdivuhodné, ako sa autorke podarilo vykresliť hlavnú postavu, ako romantickú, nežnú bytosť. Ako dievča, ktoré vie čo chce a ide si za tým. Nič nemá jednoduché, nič jej nespadne samé od seba. A ona si napriek tomu nikdy nevyberie tú najľahšiu cestu, práve naopak, vždy tú zložitejšiu. Obdivovala som starú Janu, ale teraz obdivujem aj túto novú, modernú. Janu, ktorá sa po prvý krát zamiluje a prežíva tie úžasné a nezabudnuteľné pocity prvej skutočnej a osudovej lásky. Nádherne je tu vyjadrené vnútorné prežívanie mladej dievčiny, jej hľadanie seba, hľadanie miesta vo svete a hľadanie lásky. Strašne ma nadchla aj charakteristika ostatných postáv, ale nechcem prezrádzať viac ako treba. Každopádne je to senzačná kniha. Každý deň som sa na Janu tešila a ukradla som si kúsok času len pre seba a s nadšením som s ňou prežívala jej osud. Myslím, že táto Jana sa mi páči ešte viac ako pôvodná Jana Eyrová. Akosi viac pasuje do tejto doby a mali by si ju prečítať mladé dievčatá a aj staršie dámy. Každému má čo dať a určite vás nebude nudiť. Je to jedna z najlepšie napísaných kníh, aké som kedy čítala. Hodnotná kniha po každej stránke. Super.

krásna romantika (Anet, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dočítané... škoda. Fantastická kniha. Keď som ju vyhrala, tak som si pomyslela, že budem mať aspoň skvelý darček pre sestru, ale ako som na ňu čakala a čítala skvelé hodnotenia, tak som sa na knihu začala čoraz viac tešiť. Ja by som si ju nekúpila, lebo som sa trochu bála, či mi toto nové spracovanie bude stačiť a či bude siahať aspoň po ,,členky" starej dobrej klasike. Ale ako som sa tak nadšene na knihu naladila, strašne som sa potešila, keď som ju už držala v rukách a večer som sa do nej zahryzla. A musím skonštatovať, že sa mi veľmi páči, ako je stará dobrá klasika šupnutá do modernej doby. Moderná Jana je napísaná presne ako Jana Eyrová. Je to príbeh moderný, no veľmi citlivo napísaný. Počas čítania som sa znovu vrátila k pocitom z mladosti, keď som čítala môj milovaný originál. Zase som s Janou prežívala jej smútok, nútený odchod zo školy a jej romantickú prvú lásku. Niektoré situácie mi prišli trošku preromantizované a neskutočné, ale prečo nie? Veď pravá romantika je práve o tom. Počas čítania som obdivovala Janinu nezávislosť a praktickosť, jej úžasný vzťah k malému 5 ročnému dievčatku a jej city k nej. Autorka úžasne vykreslila aj jej prežívanie prvej lásky k príťažlivému, úspešnému a záhadnému Nicovi. Vyvolávalo to vo mne nádherné pocity zakázanej lásky, ktorá sa postupne po prekonaní mnohých prekážok stáva skutočnosťou. A v neposlednom rade ma príjemne prekvapilo, ako je do príbehu zakomponované tajomstvo ukryté v dome. Práve toto temné tajomstvo robí celý príbeh nevšedným a dodáva mu taký moderný šmrnc. Nová Jana je fantastická a ničím nezaostáva za tou starou. Tak ak váhate, ako ja, že či ju čítať, či nie, rozhodne sa do nej pustite. Budete milo prekvapené. ODPORÚČAM ju všetkým romanticky cítiacim ženám, všetkých vekových kategórii. JA som strašne vďačná, že som ju vďaka BUX-u vyhrala, inak by som sa k nej asi nedostala, čo by bola obrovská škoda. Ď A K U J E M !!! :)

Výborná oddychovka (Lenka Matejíková, 16.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Jana Eyrová je klasika, na ktorej vyrastala moja mama i ja. Pretavenie tejto skvelej klasiky do moderného románu mohlo dopadnúť všelijako. I nie veľmi dobre. Našťastie to však nie je prípad Jany, ktorá je akousi nasledovníčkou Jany Eyrovej, skromnej a tichej siroty, ktorá sa zaľúbi do boháča. Pri čítaní Jany som si bola istá jednou vecou - April Lindnerová Janu Eyrovú miluje. Z knihy totiž cítiť veľkú úctu k hlavným hrdinom, ktorí sú vykreslený s citom a pritom vierohodne, čitateľ hneď rozpozná, kto je kto. Počas celého čítania som cítila istú nostalgiu, a hoci mi niektoré situácie prišli nelogické, správanie hlavnej hrdinky miestami naivné a trochu mi chýbala atmosféra starého Anglicka, Janu som si naozaj užila. Oceňujem, že April sa nedržala striktne niektorých scén z pôvodnej Jany. Vlastne si z nej berie len akúsi základnú os, niektoré veci pridáva, iné zasa vyhadzuje. A pán Rochester ako rocková hviezda vyšiel tiež veľmi dobre. :) Celý román dokázala zasadiť do moderného prostredia, so všetkými výdobytkami techniky. Janu odporúčam milovníkom starej dobrej Jany Eyrovej, ale i mladým dievčatám, ktorým by sa pôvodná verzia mohla zdať zastaralá. Je to svieži počin, a ja som zvedavá, či sa April Lindnerová pustú i do ďalších knižných remakov.

páčilo sa mi (Dagmar Lučivjanská, 6.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
moderné spracovanie, podobné mená - ten kto čítal pôvodnú Janu Eyrovú hneď vedel kto je kto... odporúčam!!!

Skvelá kniha (Lucia Čulenová, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala v anglickom jazyku a veľmi mi učarovala. Kniha bola pôvodnou knihou inšpirovaná len v základných veciach, je zasadená do modernejšieho svete. Preto si myslím, že táto verzia knihy je vhodnejšia pre mladé dámy, pretože sa budú môcť lepšie stotožniť s ich hlavnou hrdinkou a celým prostredím. Veľmi sa teším, že knihy vyjde aj v slovenskom jazyku a určite si ju prečítam ešte raz. Vrelo odporúčam.
Všetky komentáre (16)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pán Rathburn stíšil hlas. „Možno by ste nemuseli odísť.“
„Musím. Nemohla by som tu žiť s vami a vašou novou manželkou a dívať sa, ako sa pre vás postupne stanem ničím... Pretože presne to by sa stalo a nezniesla by som to. Myslíte, že keď som... obyčajná... nič necítim?“ Vnímala som, že dvíham hlas, ktorý sa teraz rozľahol po poli, no tentoraz mi bolo jedno, čo si o mne kto pomyslí. „Pretože ja cítim, a keby som bola krásna, talentovaná a slávna, postarala by som sa, aby ste ma opúšťali s rovnako ťažkým srdcom ako ja vás.“
„Pravdaže viem, že cítiš.“ Objal ma a pritiahol si ma k hrudi. Prekvapene som stíchla. Opäť som počula, ako mu bije srdce, presne ako vtedy, keď ma objal na rozlúčku pred odchodom do New Yorku. „Jana.“ Skôr ako som sa zmohla na slovo a či len myšlienku, pritisol mi pery na ústa.
Prešiel mnou elektrický výboj. Chvíľu som ho nechala bozkávať ma, potom som ho odstrčila. Nemohla som jasne premýšľať. Aj keby sa mi niekedy zdalo, že ku mne pán Rathburn niečo cíti, už dávno by som sama seba presvedčila, že sa mýlim, tak prečo ma teraz bozkáva? „Nie,“ zastavila som ho. „Si predsa ženatý.“
Zatváril sa vystrašene. „Ako to myslíš?“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x