bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nočný cirkus

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nočný cirkus

Román Nočný cirkus sa odohráva na prelome devätnásteho a dvadsiateho storočia a jeho hrdinami sú dvaja mladí kúzelníci, ktorých už od raného detstva viedli k tomu, že sa zúčastnia na súboji, čo sa mal odohrať na neutrálnej pôde - tou pôdou sa stal Cirque des reves.
Cirkus snov prichádza všade bez ohlásenia. A na bráne visí tabuľa: Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu. Cirkus je úplne iný ako všetky známe cirkusy. Celý je ladený do čierno-biela a predmety sa v ňom skutočne menia na vtáky a ľudia skutočne miznú.
Obaja mladí kúzelníci mali od narodenia nadprirodzené schopnosti, ktoré si z roka na rok zdokonaľovali, ale keď ich súboj trval už dlhšie, z dvoch mladých ľudí, ktorí mali byť súpermi, sa stali zaľúbenci. Ale keďže ich učitelia neschvaľovali tento vzťah, museli prekonať veľké prekážky, aby mohli byť spolu.
Z románu priam dýcha atmosféra kúzelného cirkusu z prelomu 19. a 20. storočia, vôňa jabĺk v karameli a horiaceho dreva, ale mágiou dielo uchváti aj ľudí, ktorí nikdy neboli vyznávačmi cirkusov.

Z anglického originálu The Nihgt Circus (Doubleday, Publishing Group, a division of Random House, Inc., New York 2010) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Nočný cirkus

Originálny názov: Night Circus

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Dokonalá!! (Lenka B., 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Erin Morgensternová- Nočný cirkus je úžasná kniha, plná emócií a fantastických miest. Keď ju čítate doslova cítite mágiu okolo vás, neodolateľné čaro a búrku citov, ktorá srší z každého riadku. Nočný cirkus si jednoducho zamilujete pokiaľ máte radi fantasy, napätie a romantiku. Odporúčam ju aj pre nevšedný čas, ktorý autorka použila aj za celkové spracovanie. Jednoznačne jedna z najpútavejších a najmagickejších a najprekvapivejších kníh aké som kedy čítala!!!

Cirkus (Lubi Listoferova, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľká fanúšička tohto typu literatúry a musím povedať, že kniha bola skvelá! Škoda, že nemala viac strán..

Cirkus snov (Martina, 7.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha, určite si ju ešte znova prečítam. Autorka ju napísala s nesmierne veľkou fantáziou. Opisy cirkusu a toho, čo sa deje v ňom a v súvislosti s ním sú tak neuveriteľne pekné, až tomu úplne uveríte a chcete taký cirkus zažiť naozaj. Niektoré pasáže som si prečítala aj dvakrát.

Krásna kniha (Ľubica, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna, úžasná, proste dokonalá kniha :)

príbeh plný fantázie (Anna Ďurdiaková, 9.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha. Odporúčam čitateľom, kt. majú radi rozprávky pre dospelých. Príbeh nám dáva priestor na rozvíjanie fantázie a emócií. Ako každá rozprávka, aj táto mi dala ponaučenie, že ľudia vidia len to, čo chcú vidieť. A väčšinou iba to, čo im kážu vidieť.

Obdiv (Diana, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila v akcii a trochu soms a bála že to bude len akási ,,typická moderná kniha" s kadejakými nezmyslami a bez pointy...No bola super! Obdivujem autorku a jej fantáziu pretože také veci ako tam vymyslela, ako sa to napokon všetko skončilo bolo veľmi nečakané a potešilo ma že aj romantické, čiže so šťastným koncom, dá sa povedať. Opisy cirkusu boli super až mal niekedy človek chuť taký cirkus navštíviť :) Určite odporúčam ako knižku plnú mágie, vôní a prekvapení!

Prekvapenie (Veronika Vetráková, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Nočný cirkus som si objednala náhodou v letnom výpredaji. Neočakávala som od nej veľa, pravdupovediac som ju hodila do knižnice ako podradný kúsok. Veď ako ma už len môže osloviť nejaká kniha o kúzelníckych trikoch a podobnej maškaráde ? Nakoniec musím priznať, že som sa veľmi mýlila. Dej bol pútavý a páčil sa mi nielen cirkus samotný, ale aj jeho atmosféra, ktorá sálala z každej novej vety, odstavca, kapitoly... Hlavných hrdinov som tajne obdivovala a dychtivo čakala ako sa všetko nakoniec vyvŕbi. Pre čitateľov túžiacich po niečom ľahkom a čarovnom odporúčam :-)

čarovné (Vanesa Bohunská, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je jedinečná. Podobnú som nikdy nnečítala. Dej je pútavý a nečakaný. Veľmi sa mi páčila fantázia, akou bola písaná kniha. Cirkus je magickým miestom a keby to bolo možné, navštívila by som ho :)

Nočný cirkus (Zuzana Bačová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je obrazom všetkým čo si môžme prestaviť pod slovom mágia. Či už je to láska, priateľstvo alebo čary. Jej dej ma dostal do fantastického sveta ktorý len tak nenájdeme, zaviedla ma do čarovného cirkusu. Kde každá maličkosť vo mne vyvolala úžas. Dej nie je monotónny, nájdeme tam veľa prekvapivých situácií a zvratov. Zo začiatku som nerozumela niektorým udalostiam ale nakoniec tie udalosti do seba zapadli. Koniec príbehu ma veľmi prekvapil,nečakala som taký záver ale práve tie najlepšie knihy majú nečakané závery. A ešte veľké plus, príbeh je obohatený láskou dvoch mladých ľudí, ktorý pre záchranu toho druhého chceli obetovať seba samých. Túto knihu vrelo odporúčam, do jej deja som začítala tak že som ju mala za dva dni prečítanú. Keď ju začnete čítať už ju nepustíte.

Neuveriteľná (Annamária Kužmová, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveriteľne napísaná kniha. Nevedela som čo mám robiť, keď som ju nemohla čítať. Veľká poklona autorke. (Aj keď som ju v jednej časti nenávidela za to čo urobila. Ale má šťastie,že to ukončila tak, ako to ukončila.) Morgen má svojský štýl písania, ktorý však zaujme hneď po prvej kapitole. Vtiahne čitateľa do deja a nedovolí mu opustiť javisko počas hry. Vždy keď si človek pomyslí, že ho už nič neprekvapí - príde s niečím čo ho tak ohúri, že pokračuje v čítaní aj v neskorých nočných hodinách, či počas hodiny filozofie v škole. :)

Kúzelný Nočný cirkus... (Nikoleta Kačániová, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaľúbila som sa do nej a určite si ju znova prečítam. Milujem, keď dá kniha priestor všetko si do detailu predstaviť a vychutnať a presne toto som dostala. Navyše všetky tie úžasné nápady, objekty, začarované cirkusové stany boli jednoducho skvelé. A aby toho nebolo málo kniha má zaujímavú dejovú líniu. Samozrejme nechýba jej láska a magnetická príťažlivosť hlavných hrdinov je čarovná. Popri všetkých tých kúzelníckych srandičkách je tu aj trocha normálneho sveta, ale ten sa iba túži stretnúť s tým cirkusovým, čo sa mu nakoniec aj podarí vo veľkolepom finále. Skutočne magická kniha pre každého, kto rád utečie do ríše snov...

otazka (Adela Križovenská, 4.6.2013) Odpovedať

chcem sa opytat, je to pribeh o laske dvoch muzov alebo muzovi a zene? lebo z obsahu to nijak nevyplyva a tak si neisom ista co kupujem...dakujem :)

odpoveď (NK, 5.6.2013) Odpovedať

je to láska medzi mužom a ženou...

Cirkus, ktorý chcete okamžite navštíviť (Janka Vašková, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajomná, prekvapivá, smutná, veselá, jednoducho úžasný príbeh.

krásna :) (Jana, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som si kúpila u vás vo výpredaji, dovtedy som o nej netušila. hneď mi padla o doka obálka, potom keď som si prečítala anotáciu, a komentáre, vedela som že ju musím mať. krásne je tam opísaná láska medzi Celiou a Marcom, už dlho ma žiadna kniha takto nenadchla :) cirkus je úžasne opísaný, keby to bolo možné, hneď by som sa najradšej stala členom reves :)

stojí za prečítanie (Michaela Ducsová, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha človeka naozaj prenesie do iného sveta. Magického, čarovného a hoci je mystická, človek má pocit, že takýto cirkus ozaj existuje. Ja, a myslím, že nie len ja, by som ho veľmi rada navštívila.

Nočný cirkus (Vanda, 10.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Nočný cirkus je úplne úžasná oddychová kniha. Je v nej opísané krásne a záhadné prostredie cirkusu. Nemohla som od nej oddtrhnúť oči. Je záhadná ale plná lásky a čara cirkusu. Neuveriteľné ako Erin Morgesternová vystihla cirkus. Ale tento cirkus nieje len taký obyčajný cirkus!!! Je to cirkus ktorý sa otvára len v noci a mizne do iného mesta kedy sa mu zachce.... VRELO ODPORÚČAM!! :-)

Oddychové čítanie (Katarína Janíčková, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som prečítala asi pred mesiacom, ale niektoré momenty si pamätám ešte doteraz. Je v nej vykreslený svet cirkusu, snov a fantázie. Samozrejme, nezabudnime na lásku a ,žiaľ, aj nepriazeň osudu. Celia, výnimočná a talentovaná iluzionistka, ktorá sa zamiluje do nepravého. Alebo..? Kniha je písaná príjemným štýlom, takže všetkým odporúčam..:)

skvela (Lenka Pethoova, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som si minule objednala u vas. precitala som si recenzie a nevahala som si ju objednat. autorka skvele opisala atmosferu cirkusu. vsetko bolo ako zive. bola pona napetia, romatniky a zahad. uputala ma uz od prvych stran. urcite sa k nej este aspon raz vratim. skvela:)

Cirkus snov :) (Michelle ♥, 10.8.2012) Odpovedať

Každý z nás má sny . Každý z nás dúfa,verí,sníva. Cirkus snov vám nenalinkuje fantáziu autora,ale autor tejto knižky práve chcel aby ste tú svoju fantáziu naplno rozvinuli :) Je to krásny príbeh,nie ako "evitovky" , ktoré sa stihnú prečítať za jednu noc. Toto je príbeh,ktorý si vychutnávate,príbeh ,pri ktorom nemôžete preskakovať riadky,pretože každý riadok je dôležitý. Ešte teraz,po prečítaní knižky cítim vôňu cirkusu,pečených jablk a a karamelu :) Je to príbeh,ktorý chytí za srdce každého rojka, každého , kto verí v sny.

Cirkus snov (M., 14.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každé dieťa má rado cirkus.A Cirque de reves je ako vystrihnutý zo snov.Je v ňom možné všetko a túžite sa stratiť v jeho uličkách.Krásna kniha ,ktorá ma očarila a prebudila vo mne moje detské ja.Všetci sme raz filozofovali či sú tie kúzla iba triky alebo realita.Túžili sme potom aby boli skutočné.Iluzionistka Celia mala hrozné detstvo.Otec ju učil doslova školou života,narezával jej brušká prstov a čakal kedy si ich sama zahojí.Kruté ,ale malo to zmysel.Z Celie vyrástla talentovaná iluzionistka ,z jej čísel neviete odtrhnúť zrak.Zamiluje sa však do toho nesprávneho ,ako to už v knihách býva. Dejové línie tejto knihy sú veľmi rozvetvené a všetko so všetkým súvisí.Keď ste fanúšikom cirkusu neváhajte a siahnite po tejto čarovnej knihe.Ani chvíľu som sa pri nej nenudila,dokonca som ani nepreskakovala opisy cirkusu a jeho množstva stanov,ako zvyknem.No a to už niečo znamená..:o)

Cirque de reves (Kristína Klabníková, 3.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha.autorka vytvorila atmosféru cirkusu až tak,že som mala chuť navštíviť práve taký cirkus.Mala som pocit,že aj ja som jedným z reves. Nie je to len príbeh dvoch mladých kúzelníkov ale aj ľudí okolo nich,s ktorými sa ovplyvňovali navzájom.každá postava mala v knihe svoje miesto a úlohu. Aj keď nebola kniha prešpikovaná akciou mne to vôbec nevadilo,príbeh plynul tak ako mal. Ak hľadáte knihu pri,ktorej by ste si chceli oddýchnuť,tak Nočný cirkus je skvelou voľbou

ďalšia skvelá kniha s cirkusovou tematikou (Miloš Opálek, 27.2.2012) Odpovedať

Po prečítaní knihy Voda pre slony,ktorá nás doma neuveriteľne nadchla a putovala z ruky do ruky u jednotlivých členov rodiny, som si myslel,že ďalšia taká podobná sa dlho neobjaví. Veľmi som sa mýlil. Prišla a je ňou Nočný cirkus. Kniha plná záhad, lásky, a krísneho ľudského príbehu. Od tejto chvíle zbožňujeme knihy z prostredia cirkusu. Z knihy priam dýcha duch cirkusu, zvieratá a všetko to čo nám bežným divákom inak býva utejené. Vrelo odporúčam!!!
Všetky komentáre (23)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ľúbi ma,“ vyhlásila Celia. No keď jej slová vyšli z úst, nezneli tak jednoznačne, ako jej zneli v hlave.
„Možno,“ pripustila Cukiko. „Je šikovný manipulátor. Nestalo sa aj tebe, že si ľuďom klamala a hovorila si im len to, čo chceli počuť?“
Celia si nebola istá, čo je horšie. Či vedomie, že aby sa hra skončila, musí jeden z nich zomrieť, alebo možnosť, že preňho nič neznamená. Že je len figúrkou na šachovnici, ktorá čaká, kedy dostane šach mat.
„Rozdiel medzi súperom a partnerom je len otázkou uhla pohľadu,“ vyhlásila Cukiko. „Keď odstúpiš nabok, tá istá osoba môže byť jedno i druhé, alebo aj niečo celkom iné. Nedá sa vedieť, ktorá tvár je pravá. A musíš brať do úvahy aj množstvo iných faktorov, nielen súpera.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x