bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nežiaduci účinok: Smrť - 2. vydanie

Vydavateľ: Slovart-Print s.r.o. (Slovart-Print s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nežiaduci účinok: Smrť - 2. vydanie

Nežiaduci účinok - nová kniha Johna Virapena, ktorá odhaľuje zločiny farmaceutického priemyslu. Bola odprezentovaná v slovenskom vydaní na Medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka v Inchebe (4. - 7. 11. 2010) za účasti autora.

Táto kniha rozpráva pravdivý príbeh o korupcii, podplácaní a podvodoch. Napísal ju bývalý riaditeľ farmaceutického koncernu Dr. John Virapen, ktorý pozná interné praktiky a postupy používané vo farmaceutických gigantoch.

Či to viete alebo nie, farmaceutický priemysel (nazývaný v anglicky hovoriacich krajinách aj Big Pharma) kontroluje mnohé stránky vášho života a vytvára vo svete "kult medicíny". Hrozivá vec je to, že "intrigy" sú hlboko zakorenené v politike a prejavujú sa v klamstvách, škandáloch a korupcii. Veľa ľudí zodpovedných za kontrolu sa v prvom rade zameriava na peniaze namiesto toho, aby mali na mysli zdravie a blaho svojich zákazníkov. Vďaka dômyselným marketingovým praktikám sa však zdá byť všetko ružové a každý sa v zápase o svoje zdravie snaží získať najnovšie lieky. Dr. John Virapen (narodený v roku 1943) pracoval viac ako 35 rokov vo farmaceutickom priemysle. Bol výkonným riaditeľom švédskej pobočky Eli Lilly & Company, jednej z najväčších medzinárodne činných farmaceutických spoločností. Zapojil sa do rozvoja agresívnych marketingových stratégií, ktoré vo viacerých prípadoch zahŕňali nesmiernu korupciu. Zúčastňoval sa účinnej distribúcie liekov, ktoré spôsobovali masívne a nebezpečné, priam fatálne vedľajšie účinky – smrť pacienta, prípadne smrť náhodných ľudí, ktorú spôsobili pacienti pod vplyvom antipsychotík. V súčasnosti sa Dr.John Virapen venuje odhaleniu farmaceutických praktík a vytvoreniu povedomia o tom, ako farmaceutický priemysel pracuje s prvoradým cieľom, ktorým je jeho vlastný záujem – pričom riskuje naše životy a životy našich detí! Svoju prvú knihu o činnosti manažéra vo farmaceutickom priemysle pod názvom Rubiove rozhovory – Príbeh farmaceutického znalca napísal v roku 2006 pod pseudonymom John Rengen. Teraz je známy ako profesionálny informátor o nezdravých praktikách farmaceutického priemyslu. Avanir Pharmaceuticals ho v súčasnosti využíva na zvýšenie návštevnosti svojich webových stránok! Ako je to možné? Čo chcú? Čítajte o všetkom v tejto knihe...

Detaily o knihe

Názov: Nežiaduci účinok: Smrť - 2. vydanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

kruta realita (Jarmila, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu vrelo odporucam precitat vsetkym. Odhaluje pozadie cinnosti farmaceutickych firiem, ktore v snahe byt jednotkou na trhu kaslu na nas, kaslu na zakladny vyskum... ich hlavnou ulohou nie je zdravie,ale zisk a znova zisk. Pri jeho ziskavani sa nestitia nicoho.Hlavne nech su ziskove.Aj za cenu nasho zdravia a zivota. Zial a tento trend nie je cudzi ani v inych oblastiach.

Je to tak! (Erika Podhradska, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som nedavno docitala a mozem povedat,ze velmi zmenila moj nazor na farmaceuticke spolocnosti,a to negativne. Pred casom som sa chcela dat ockovat, ale tato kniha ma od toho odhovorila. Je to vyborna kniha pre vsetkych, ktori chcu nahliadnut do zakuti farmaceutickeho sveta.

Nežiaduci účinok: Smrť (Anna Penteková, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to veľmi dobrá kniha pre ľudí, ktorých zaujíma pravda, ktorá je bohužial aj v tomto prípade zahalená za rúškom sladkých klamstiev. Hovorí o živote autora, ktorý bol na čele farmaceutickej firmy. Dozviete sa o praktikách ľudí v zdravotníctve, finančných podvodoch, podplácaní a o dopade tohto konania na zdravie ľudí... Odporúčam všetkým, ktorí si vážia svoje zdravie a zaujíma ich zdravotníctvo a farmácia.

Kto sa s nami zahráva? (Mirec, 3.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ovládajú naše životy farmaceutické spoločnosti? Väčšina z vás povie asi áno, pretože každý si to myslí, no len málokto to povie nahlas. A práve John Virapen to povedal, napriek tomu, že kedysi aj on pracoval pre farmako-priemysel ako riaditeľ farmaceutického koncernu. Doktor Virapen konečne povedal pravdu ako to v skutočnosti s liekmi, očkovaním a liečením vlastne je. Ešte stále si myslíte, že lieky, ktoré beriete na vaše choroby vám pomáhajú? Ešte stále veríte, že očkovanie vás zachráni pred rôznymi chorobami? Potom sa veľmi mýlite, stačí si prečítať fakty, ktoré doktor Virapen uvádza vo svoje naozaj do detailov prepracovanej knihe. Mnohí po prečítaní tejto knihy asi neuveria, niektorí ho totálne zatratia, no nájdu sa aj takí, ktorí prestanú dôverovať lekárom, antibiotikám, očkovaniu a rôznym iným liekom, ktoré nám vraj majú vrátiť zdravie. A práve do tejto skupiny už patrím aj ja. Liekom na bolesti, na teplotu, či antibiotikám už neverím dávnejšie a doktor Virapen ma v tom ešte viac utvrdil. Táto kniha vám zodpovie na mnohé otázky, ktoré ste sa báli alebo nechceli opýtať svojho ošetrujúceho lekára, aby ste si ho proti sebe nepoštvali. Väčšina lekárov je totiž zmanipulovaná farmaceutickými spoločnosťami, aby s nevedomých a dôverčivých ľudí vytiahli peniaze. Prečo? Pretože väčšine lekárov sa z tohto obrovského koláča farmako-peňazí tiež niečo ujde. Tak prečo by nepredpísali to, čo chcú predať farmaceutické spoločnosti? Konečne sa našiel niekto, kto povedal dosť! Nech sa pravda ako to vlastne s liekmi je dostane medzi čo najväčší počet ľudí. Túto knihu preto odporúčam každému, komu čo i len trošku záleží na vlastnom zdraví.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x