bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Smršť

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Smršť

Na ostrove Öland zavládne chladný ponurý október. Začína sa obdobie snehových búrok. Joakim, učiteľ zo Štokholmu, sa so svojou rodinou nasťahuje do starej usadlosti Aludden v blízkosti dvoch majákov. Dom bol postavený z dreva vraku lode. Povráva sa, že muži, ktorí stavali majáky, počuli z domu výkriky utopených ľudí. Vždy na Vianoce sa tam vracajú duše mŕtvych zo stroskotanej lode. Joakimovej dcére Tilde sa zdá, že počuje hlasy, ktoré vychádzajú zo stien jej izby. Každému, kto tam býval, prinieslo toto miesto iba nešťastie. Obdobie snehových búrok sa ešte len začína, predpovede počasia neveštia nič dobré a Vianoce sú predo dvermi. A potom, jedného dňa, nájdu Joakimovu ženu mŕtvu. Utopila sa. Mladá policajtka sa ujme prípadu. Chce odhaliť záhadu prekliateho miesta...

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Smršť

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

mala som zimomriavky (Nataš, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná a zároveň drsná severská príroda, ticho, pokoj, búrka, smršť, vražda - toto všetko nechýba v krimi thrillery Johana Theorina. Je to moja prvá kniha od tohto autora, no rozhodne nie posledná. Autor do tejto krimi zakomponoval viacero dejových línií, z minulosti a zo súčasnosti. Najskôr som bola trošku zmätená, ale postupne všetky dieliky do seba zapadli. Ľudia na ostrove ešte stále veria na povery, veria, že statok postavený z vrakov potopených lodí im prináša nešťastie. Napriek tomu na ostrov prichádza mladá rodina, no nešťastie sa nevyhne ani im - ženu nájdu zavraždenú. Theorin je výborný rozprávač a tak keď sa otvorili dvere na kôlni, "počula som " ako vŕzgajú, "cítila som" chlad od mora a pri snehovej smršti sa mi snehové kryštáliky "dostali až pod kožu". Nemám rada duchariny, ale tu som hltala slovo za slovom, zároveň som sa "bála" pod perinou a mala zimomriavky. Nemohla som prestať čítať. Smršť je fantastická duchárska detektívka, na tú ponurú, strašidelnú atmosféru tak skoro nezabudnete.

De luxe kniha! (Peta, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
pre túto knihu platí presne to, čo som napísala aj v komentári jeho ďalšej knihy, Ozveny mŕtvych. Jednoducho krimi lahôdka, ktorú si človek neodpustí až kým sa nedostane na poslednú stranu. Mystické prostredie Olandu ešte zdokonalené starými opustenými majákmi , tajomný zoznam mŕtvych vyrytý na stene,tajomní duchovia...niet čo dodať...diagnóza ťažká závislosť na severských autoroch..okrem Johana Theorina odporúčam aj ďalšieho vynikajúco píšuceho Severana- Jussiho Adlera-Olsena, jeho diela Vzkaz v láhvi, či Zabijaci určite stoja za prečítanie

Odporúčam (Kuvik, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Smršť od J. Theorina som si kúpila náhodou. No už od prvej strany ma vtiahla do svojho deja, plného tajomstiev, hrôzy a otcovskej lásky :) Túto knihu sa naozaj oplatí prečítať! :) A mimochodom, kto miluje sever Európy tak, ako ja, si pochutná na krásnych opisoch prírody :)

skvelá kniha (Anet, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je vynikajúca. Autor ma zase nesklamal a dokonca naopak, príjemne ma prekvapil. Jeho opisy osamelej usadlosti a duchovia mŕtvych námorníkov boli naozaj dokonalé. K tomu staré opustené majáky na ostrove a scenéria hrôzy je ako vyšitá. Z obsahu cítiť, že autor je s legendami a mýtami tejto oblasti bytostne zžitý a píše o nich tak prirodzene, že sa mi občas stalo, že som stratila nielen pojem o čase, ale aj o mieste, kde sa práve nachádzam. Dejovo je príbeh tiež veľmi pútavý, skvelé je, že od istého momentu všetko do všetkého logicky zapadlo. A nechýba ani zaujímavý, ba dokonca až dych vyrážajúci zvrat,keď je zrazu v sekunde všetko inak, ako sa na prvý pohľad zdalo. Trošku mi chýbalo vysvetlenie niektorých vecí, ale vcelku je to aj tak vynikajúca kniha, ktorú vrelo odporúčam.

výborná detektívka (adam j. pallo, 3.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pomaly, ale isto začínam byť presvedčený, že čo Švéd, to vynikajúci spisovateľ krimi. Potvrdzuje to aj Theorin. Knihu "Smršť" som prečítal za dva dni. Podpísal sa pod to nielen napínavý príbeh, ale aj excelentný preklad p. Zelizňáka. Ak máte radi napätie, chladné ostrovy Švédska a tajomstvá prekliateho domu, Smršť je pre Vás najlepšia voľba:-)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x