bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ozveny mŕtvych

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ozveny mŕtvych

Júlii sa pred dvadsiatimi rokmi stratil päťročný syn. Chlapec zmizol bez stopy na švédskom ostrove Öland. Jedného dňa otec dostane poštou synovu topánku. Temná minulosť sa bolestivo vráti. Júlia sa rozhodne odhaliť tajomstvo na vlastnú päsť, no čoskoro zistí, že niekto jej v tom chce za každú cenu zabrániť. Hrozba je oveľa bližšie, ako sa zdalo. Muž, ktorý mal byť už dávno mŕtvy, blúdi po pustatinách ostrova, keď nastane hodina tieňov a počuť ozveny mŕtvych...

Johan Theorin (nar. 1963, Gothenburg), spisovateľ a novinár, podobne ako Stieg Larsson, ku ktorému ho prirovnávajú. Pochádza z rodiny námorníkov a od detstva sa plavil na lodiach v Baltickom mori. Severské strašidelné príbehy a ľudové rozprávania ovplyvnili jeho rozhodnutie písať horory a trilery. Debutoval knihou Ozveny mŕtvych, ktorá vyšla v dvanástich jazykoch, stala sa bestsellerom a švédska kritika ju označila za detektívku roka. Román má tri voľné pokračovania a autor pripravuje záverečné štvrté.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Ozveny mŕtvych

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

mierne sklamanie II. (Katy.stef, 20.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som chcela čítať na dovolenke - veľmi pomaly rozvíjajúci sa dej.. miestami nezáživný. Kniha má veľa gramatických chýb a preklepov. Zaujímavá začína byť až od druhej polovice :) Ale inak OK. Ale každý čitateľ má rád niečo iné, takže...

De luxe kniha! (Peta, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborný dej, kompozične aj časovo vynikajúco zvládnutý príbeh! Zbožňujem spôsob, akým Theorin píše, človek nepustí knihu z rúk do poslednej strany,aj keby mal čítať do rána.Dokonalý opis mystického prostredia ostrova Ölandu či už v tejto knihe alebo v Smršti..zimomriavky, hrôza,strach, zvedavosť ..je mi jasné, že od tohto autora chcem mať doma všetky knihy!

Kniha s ktorou nestratíte čas ***** (Eli, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu vrelo odporúčam, knihu som zhltla za dva dni, nedalo sa od nej odtrhnúť.Je to lahôdkou pre milovníkov detektíviek. Autor si dáva záležať, aby navodil dojem, že ste na ostrove Öland už niekedy boli. Skvele dávkuje napätie v príbehu v ktorom už pomaly začnete veriť na záhady! V tejto detektívke nehľadajte hektolitre krvi ake kvalitné pútavé čítanie...je to vynikajúca kniha s geniálnym dejom a prekvapujúcim záverom

mierne sklamanie (Peta, 26.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
od tejto knihy som po precitani obsahu ocakavala viac.. na moj vkus malo napatia a odflaknuty opis klucovej udalosti - vrazdy Jensa. po nesbovi a larssonovi sklamanie.. ale je to zrejme len subjektivne, takze neodradzam :)

Theorin boduje :) (kuvik, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po knihe Smršť som si, samozrejme, hneď kúpila aj Ozveny mŕtvych. Očakávala som niečo takej istej kvality... A dočkala som sa! :) Pútavý príbeh, ktorý vás len tak nepustí preč od knihy... Musíte čítať až do poslednej strany :) Vynikajúci dej, prekvapujúci záver a geniálne opísané postavy... čo viac si môže človek priať?

vynikajúca detektívka (Anet, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha. Naozaj vrelo odporúčam všetkým, ktorý milujú klasické detektívky, samozrejme severského štýlu :)... Po dočítaní kníh od Jo Nesba a následne Larsa Keplera som hľadalo niečo, čo by bolo rovnako dobré a snáď ešte lepšie a našla som, je to práve autor Johan Theorin, ktorý píše naozaj bravúrne. Túto jeho knižku som prečítala za dva dni a nedalo sa od nej odtrhnúť. Stále som si vravela, už len túto stránku, už len tento riadok... A po jej prečítaní som bola nadšená. Takú dobrú krimi som nečítala už dlho. Od prvej strany až po tú poslednú autor drží čitateľa v neustálom napätí. Čitateľ je nútený čítať a čítať ďalej a netrpezlivo hltať slová a vety v nádeji, že sa dozvie niečo viac. Kniha je plná stupňujúcej sa hrôzy a silných obrazov. Atmosféru napätia a tajomna dotvára mystické prostredie švédskeho ostrova Öland a skutočnosť, že sa stratí malé dieťa túto scenériu dokonale dopľňa. A nakoniec prekvapivé rozuzlenie, keď sa všetko zvrtne a ... ale viac neprezradím ... :)))
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x