bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ríša drakov

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ríša drakov

Píše sa rok 260 po Kristovi, Anatólia. Edessu obliehajú Peržania. Rímsky cisár Valerianus osobne velí výprave jazdy za hradby mesta, aby vyjednával o mieri. Ukáže sa však, že jednanie bolo pascou a cisár sa spolu s veliteľom osobnej stráže Orlom, prefektom pretoriánov a ďalšími desiatimi oddanými vojakmi dostane do zajatia. Cisár útrapy a ponižovanie neprežije, no ostatným sa pomocou dômyselného plánu podarí uniknúť. Na úteku sa zoznámia s tajomnou postavou, bývalým rukojemníkom perzského kráľa, čínskym princom Dan Qingom, a podujmú sa na úlohu bezpečne ho dopraviť do vlasti.

Detaily o knihe

Názov: Ríša drakov

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavá rozprávka pre dospelých (Lucia Lieskovanová, 23.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Pokiaľ máte radi historicko-dobrodružné romány asi ste zachytili meno V.M.Manfredi.Ak nie,mali by ste to určite napraviť.Jeho trilógia o Alexandrovi Veľkom a Korouhev slávy sú jedinečné knižky.Ale naspäť k Ríši drakov.Ako anotácia naznačuje pôjde o prepojenie dvoch veľkých a zároveň veľmi odlišných a vzdialených svetov - starovekej rímskej ríše a Číny.Opis toho ako hlavný hrdina "Orol" padne do zajatia spolu so svojím cisárom a malou skupinou priateľov,prežívajú ponižovanie a útrapy v zajatí pracovného tábora,aby nakoniec ušli,síce už bez svojho cisára je pútavý.Klobúk dole pred autorom ako dokáže výborne vybudovať atmosféru,pútavo a so spádom.A útekom všetko len začína....Nechcem však z obsahu príliš prezrádzať,ja osobne nemám rada keď dopredu viem,čo sa v celom príbehu odohrá.Samozrejme,vždy sa nájdu chybičky krásy."Dozviete" sa napríklad,že panda sa živí eukalyptovými listami/namiesto bambusových výhonkov/.Ale bez chýb by nebola krása,však? Určite sa toto dielo oplatí prečítať a možno sa stanete fanúšikom pána Manfrediho tak ako ja :-)

Putave (Mimi, 18.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Velmi putavo vytvorene dielo.. Autor vzdy dokaze najst nejaku nie celkom prebadanu historicku udalost, ktora nam postekli fantaziu ...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x