bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dva životy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dva životy

Všetky knihy, úryvky, fotky, videá a diskusie – kliknite si na oficiálnu stránku Táni Keleovej-Vasilkovej: www.tanavasilkova.sk

Najnovší autorkin román rozpráva príbeh dvoch žien, priateliek. Anna, prekladateľka, žije s manželom a dvoma dcérkami a na prvý pohľad jej nič nechýba. V skutočnosti je to však trocha inak... Veronika, učiteľka, žije s devätnásťročnou dcérou a vôbec ju netrápi, že v jej živote nie je nijaký muž. Život je však plný prekvapení...

Detaily o knihe

Názov: Dva životy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

klasika (Monika Janovičová, 13.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kalsika od Vasilkovej. také lahké čítanie. Nie je zlá ale ani nepatrí medzi tie najlepšie. Taká oddychovka

kniha za koment (števa antalová, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tana ma nádherné knihy a túto som ešte nečítala

Dostala ma! (Sisa, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola v mojej knižnici nedoknutá dlhší čas. Možno presne vedela, že jej obsah ma oveľa viac zaujme už vydatú, s ročným dieťaťom a čerstvo presťahovanú do nového mesta, riešiacu občas podobné dilemy a podobné problémy. Prečítsla som ju presne za jeden večer a jednu noc. Inak sa nedalo. Dej sa krásne otvára a postavy profilujú až do konca. Skvelé, skvelé, skvelé! Myslím, že ju najlepšie pochopia vydaté matky :)

Dva životy (Denisa Maťašová, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
vsetci zijeme dva zivoty, jeden pre verejnost a jeden pre seba, len si to nechceme priznat, v tejto knihe sa na to upozornuje, len odporucam precitac, dobre citanie

dva zivoty (jaroslava urbanova, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi som sa potesila tejto knihe,autorka vie tak presvedcivo opisat bezny zivot s radostami aj starostami,mam skoro vsetky autorkine diela ale velmi tuzim po jej prvej knihe cena za volnost,velmi rada by som ju kupila,ale nikde nieje k zohnaniu.

Dva životy, dve ženy, dve zmeny. Príbeh o tom, ako sa môže život od základu zmeniť (Viera Šimonová, 11.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj keď je kniha Dva životy už 22 Vasilkovej knihou, musím sa priznať, že je mojou prvou knihou od tejto autorky.Ide o príbeh dvoch rozdielnych žien, ktoré spája kamarátstvo a pravidelné piatkové stretnutia v kaviarni.Anna navonok žije v ideálnom manželstve. Ukrýva však ťaživé tajomstvo. Ako prekladateľka na služobných cestách v Taliansku a Francúzku žije odlišným životom.Dvaja muži v dvoch krajinách jej dávajú pocit slobody a bezpečia.V okamihu, keď sa rozhodne svoj život zmeniť, všetko sa jej rozpadne... Veronika žije skromne s devätnásťročnou dcérou a v jej živote nie je nijaký muž. Sklamanie v mladosti ju poznačilo a nechce pokúšať osud znova. Starostlivosť o malú neter prináša aj do života Veroniky zmenu. Roky žila v presvedčení, že nepotrebuje chlapa a teraz nechápe, ako si to mohla myslieť. Zrazu slnko svieti inak a všetko je krajšie...Príbeh je obrazom skutočného života dvoch žien tak, ako ho naozaj prežívajú bez násilného prifarbovania. Tieto dva životy spisovateľka dokázala opísať tak, že som miestami mala pocit, ako keby som ich skutočne poznala.

Dva životy (Daniela Zeleňáková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to kniha pre ženy o ženách všetkých vekových kategórií, ako sa spolu kamarátia a ako si pomáhajú, aké vedia byť vo vzťahu k mužom, deťom, matkám, sestrám, kamarátkam ... Tiež je to o láske a o partnerstve, materstve a súrodencoch. No a predovšetkým je to o živote, aj keď sa všetko javí pohodovo - dokáže sa zmeniť v nepohodu , ale tiež i presne naopak. Čítalo sa to fajn, najmä v čase vianočnom, keďže knihu som dostala pod stromček... Odporúčam prečítať si!

skvelá kniha od skvelej spisovateľky (Antónia Figlerová, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od tejto úžasnej spisovateľky som prečítala skoro všetky knihy, a ani táto kniha ma neskalamala. Do deja Vás vtiahne od prvej strany a neskončíte až kým sa nedostanete ku koncu. Myslíte si, že viete ako to bude pokračovať, ale opak je pravdou... Aj táto kniha poukazuje na to, že v živote sa dokáže všetko zmeniť behom jednej sekundy.. Prajem príjemné čítanie :)

Celá tvorba p. Vasilkovej... (EvLoPi, 12.3.2012) Odpovedať

neoslovila ma
..ide v poslednom čase akosi dole vodou. Vopred sa ospravedlňujem, ale môj názor nebude pozitívny. Iste je mnoho žienok, ktorým sa páči, mňa ale príliš neoslovila. Čítala som od nej aj lepšie.. Ja som knihu dostala ako dar, sama by som si ju nekúpila. Mám od tejto autorky doma zopár kníh, tie staršie boli ešte celkom fajn..ale tieto jej nové tvorby, ma akosi neoslovujú, stále je to o tom istom, len sa menia mená postáv a prostredie. Pani Vasilková by už svoju tvorbu mohla trošku oživiť, dodať jej nový vietor. V konečnom dôsledku ale hodnotím knihu ako priemer. Dočítala som ju, so sebazaprením, lebo mi bolo ľúto peňazí, ktoré za ňu moji príbuzní dali..Sama by som si ju nekúpila..Držím ale autorke palce, aby sa opäť postavila na svoje "staré, dobré, Vasilkovské" nohy...

čo sa to deje ??? (Blanka Bieliková, 29.3.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Plne s Vami súhlasím. Vadí mi v poslednej dobe, že má aj veľa preklepov v texte. No a obsahovo sa točí dookola ako vĺčik. A pastelové opisy interiérov mi tiež lezú hore krkom. Kedysi bola moja obľúbená, ale nevyvíja sa...

Tiež som ju mala rada... (EvLoPi, 29.3.2012) Odpovedať

... súhlasím s vami, tiež patrila medzi moje naj, tešila som sa na jej knihy..teraz si už jej knihy nekupujem, iba ich dostávam..je mi ľúto peňazí, lebo to nie je to, čo bývalo..

Skvelá kniha (Ivana Zsidová, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala ako valentínsky darček a veľmi som sa na ňu tešila. Tak ako aj ostatné od tejto autorky nesklamala moje očakávania a spríjemnila mi nejednu chvíľu. Pútavé rozprávanie,pitvanie vzťahov... Jednoducho skvelá... Ďakujem :)

Super kniha (Gabriela Laczová, 10.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zase som sa raz nesklamala v pani Vasilkovej. Veľmi rada čítam jej knihy, lebo po celodennom strese je tak super si sadnúť s jej knihami a zrelaxovať sa. Táto kniha bola vianočný darček a ako aj všetky ostatné, aj túto viem len a len odporúčať.

Dva životy (Jana, 6.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu mi doniesol ježiško a za 2 dni som ju zhltla, myslím žo toto je najvydarenejšia kniha od T.K.-Vasilkovej. Ak máte možnosť si to prečítať tak vrelo do toho :o))

vydarená Vasilková (Martina Putoráková, 29.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na nový román od Táni Keleovej - Vasilkovej som sa veľmi tešila. Ani tento raz ma táto geniálna slovenská spisovateľka nesklamala. Podľa mňa je to dokonca jedno z jej najvydarenejších diel. Ide o dva príbehy, dvoch rozdielnych žien, ktoré spája kamarátstvo a takisto pravidelné piatkové posedenia v kaviarni, kde si navzájom rozprávajú dianie v ich živote za posledný týždeň. Na jednej strane autorka opisuje osud Vierky, ktorá sa v mladosti sklamala a smútok v srdci nosí po celé ďalšie roky svojho navonok nudného života. Na druhej strane je tu Anna, ktorá žije v takmer ukážkovom manželstve, ale zároveň ukrýva ťaživé tajomstvo. Tieto dva životy spisovateľka dokázala opísať tak, že som mala pri čítaní pocit, ako keby som pozerala film. Dokázala som si predstaviť všetky detaily a vžiť sa s problémami postáv. Posledná tretina knihy bola smutnejšia, autorka nič "neprifarbovala a opísala život hrdiniek tak, ako ho mnohí naozaj prežívajú. Kniha sa mi čítala veľmi dobre, dej sa neustále menil, na každej strane sa vždy niečo dialo a tak ma to nútilo otáčať stránku za stránkou. Už teraz sa teším na ďalšiu vydarenú knihu od tejto spisovateľky.

Dva životy (Zlatka Zmatková, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako každú "Vasilovku" - aj túto som prečítala v priebehu dvoch dní. Pútavé čítanie, všetky pocity som prežívala spolu s postavami deja. Naozaj vrelo odporúčam.

Šťastie (tatiana, 2.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy keď stretneme človeka, ktorý náš život obohatí je pre nás šťastím, rovnako aj dobrá kniha, ktorú "prehltneme" jedným dychom je úžasná. Knihy pani Keleovej-Vasilkovej vnášajú do života všetko, čo človek nosí v srdci, sú ako drobné kvietky nesmelo rastúce na lúke a my čitatelia prichádzajúc na tú lúku si z nich trháme a opájajúc sa ich vôňou, spoznávame niekedy sami seba, niekedy život navôkol....

Dva životy (Ľubka Čavojská, 24.8.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavé, ale ja som aj túto knihu prečítala jedným dychom, dej mal zaujímavý spád. Už som ju posunula ďalej mamke aj sestre. Ďakujem, teším sa na novú knihu. Pani Táni ďakujem aj za priložený kupón - vyhrala som v súťaži o dovolenkovú VIP-kartu.

nedocitana (adka, 6.8.2011) Odpovedať

neoslovila ma
moja mamina ma vsetky jej knihy a vzdy mi ich posunie. doposial ma vsetky chytili a moc som sa tesila aj na tuto, ale neviem preco-neoslovila ma. nutila som samu seba, aby som ju docitala, ale nebavila ma. je naozaj ina, ani nie uplne nudna..neviem...Zatvorila som ju a a zacala citat inu...:(

Dva životy (milena, 5.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
opravdu je taký život, koľko druhov rastlín, toľko druhov životných príbehov a osudov. Nemyslím si, že tá kniha je menej hodnotná. Som medzi ľudmi a viem, že osudy ľudí sú tak odlišné a tak iné, že to niekedy až dych vyráža.

Hrozná kniha (Nikola, 2.8.2011) Odpovedať

0
Sama sebe sa čudujem, že som to dočítala. Pani Keleovej by som poradila, nech sa na poriadne dlhú dobu oddýchne od písania. Bude to dobré pre všetkých - pre ňu aj pre čitateľov. Možno potom sa jej konečne podarí napísať niečo, čo by sa dalo čítať.

Dva životy (Maja Česnekova, 30.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha dobrá, ale zdala sa mi trocha odlišná od ostatných myslím od p. Vasilkovej. To je môj osobný dojem. Teším sa vždy na novú knihu od p. Vasilkovej.Najdem tam pár momentov a právd z môjho života niekedy až moc a tú stat prečítam viackrat. Dík za príjemné večery pri čítaní jej kníh. Maja

Dva životy (Helena Pajerchinová, 30.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha ale prečo je stále vyšia cena

Odpoveď (Katarína Ončáková, 25.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň pani Zuzana, Vaša sťažnosť bola vymazaná, pretože sa netýka knihy Dva životy, ale katalógu. Okrem iného Vám kolegyňa odpovedala mailom na Vami zadanú adresu hneď an druhý deň po Vašej sťažnosti. Prajem pekný deň.

Sťažnosť (Zuzana Uličná, 25.7.2011) Odpovedať

0
Prečo bola moja sťažnosť zmazaná? Písala som ju 21.7. že som nedostala nový katalog Media klub. Chcela som vysvetlenie, ale je lepšie moju sťaznosť zmazať ako na ňu reagovat. Som verná členka Media klub prosím o vysvetlenie. Podotykám, ze to je môj večný problem o dodanie katalogu.

Dva životy (Ľuba Gálová, 21.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha...ako vlastne všetky od pani Vasilkovej.

Dva životy (Zuzana Kompišová, 14.7.2011) Odpovedať

0
Akcia plati do 15.7. takze mate este do zajtra cas ju poslat. Zalezi od peciatky podacej posty. Ked tam nebola karticka, mozete odfotit pokladnicny blok a poslat nam ho do 15.7. s vasimi udajmi. Budeme akceptovat aj tento sposob.

Súťaž (Vladimíra Dubcová, 13.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som si včera kúpila knihu Dva životy v kníhkupectve Modul, Štefánikova 7, Nitra a súťažnú kartičku som nedostala a ani v knihe nebola. Je mi to veľmi ľúto, lebo som sa do súťaže chcela zapojiť. Stačí poslať pokladničný blok?

Súťaž Dva životy (Katarína Takáčová, 11.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Objednala som si knihu "Dva životy " a nakoľko mám väčšinu kníh od tejto spisovateľky rada by som sa aj zapojila do súťaže "Dovolenkujte po celý rok zdarma",ale keďže mi katalóg došiel poštou až 7.7.2011 som sklamaná lebo súťaž trvá len do 15.7.2011 a to už nestihnem odoslať späť súťažnú kartičku. Veľmi ma to mrzí,že katalóg prichádza neskoro a keďže som stála členka klubu už dlhšie mám záujem objednávať si knihy v Media klube a nie v kníhkupectve. Ďakujem.

Dva životy (Anna Uhlárová, 27.6.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobrý deň. Mám záujem si kúpiť túto knihu, pretože mám skoro všetky knihy od autorky. Chcem sa spýtať na tú kartičku, s ktorou je spojená súťaž - kartička sa obdrží len ak si knihu objednám cez váš web?Ďakujem za odpoveď.Anna

Suťaž Dva životy (Zuzana Kompišová, 22.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku kartičke ktorú nám budete vyplnenú zasielať spať pripojte fotokópiu pokladničného dokladu. Ak nemáte možnosť ho odfotiť, tak stačí, ak tam napíšete len to číslo pokladničného dokladu.

Dva životy (Marta Kvasňovská, 21.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ospravedlňujem sa, že nebudem hodnotiť tento titul,lebo iba dnes som si ho prevzala osobne v predajni Martinus. Chcem sa však informovať na súťaž: "Dovolenková VIP karta + 100 eur v hotovosti".Obdržala som totiž faktúru a neviem, ktoré číslo sa má napísať, ako číslo pokladničného bloku do kartičky na odoslanie do súťaže. Prosím o radu, či to má byť číslo faktúry, alebo číslo pod kódom na príjmovom pokladničnom doklade, alebo iné číslo? Prosím odpíšte mi na môj mail, prípadne na moje telefónne číslo 0908484358. Ďakujem, Marta
Všetky komentáre (32)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x