bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Emine slzy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Emine slzy

Ema, temperamentná päťdesiatnička, prežíva životnú krízu, keď jej harmonický manželský život naruší manželova nevera. Úder prichádza v najnevhodnejšom čase – práve oslavuje päťdesiatku a prekračuje akúsi pomyselnú čiaru prechodu do stredného veku. Ťažko sa vyrovnáva s tým, že jej muž Adam si našiel o dvadsať rokov mladšiu ženu a presťahoval sa k nej. Ema sa cíti odkopnutá, nepotrebná, stará. Jej osamelosť naruší matkina ťažká choroba – Ema sa musí o ňu starať, je na ňu citovo naviazaná a ťažko nesie prejavy Alzheimerovej choroby. Aj život jej dospelých synov Juraja a Petra, jednovaječných dvojčiat, sa komplikuje a Ema sa im snaží zo všetkých síl pomôcť.
Práve v tomto ťažkom období stretáva svojho bývalého spolužiaka Eugena, čerstvého vdovca. Samota a bolesť ich postupne k sebe približuje a zrodí sa medzi nimi krehký cit lásky. Už sa zdá, že Ema je znova šťastná, keď jej zomiera matka a na pohrebe sa objaví Adam, ktorý sa chce vrátiť k rodine. Temperamentná Ema mu nedokáže odpustiť, čo jej vykonal, a vracia mu všetko poníženie aj s úrokmi. Muž je však chorý a potrebuje pomoc.
Ako sa Ema rozhodne? Obetuje sa? Odpustí Adamovi neveru a zostane s ním? Zvíťazí pocit povinnosti k rodine alebo cit, ktorý ju ťahá k inému mužovi?

Dostupné verzie titulu

Emine slzy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Emine slzy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

Emine slzy. (marika, 13.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh,ktorý zaujme úplne každého.Pri čítaní som si veru aj poplakala.Autorka vie zabrnkať na city,jej štýl je výnimočný.Doporučuje kúpiť.

výborná kniha (Blažena, 13.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
dej je úplne zo života, dej necháva čitateľa v napätí, autorka skvelo vistihuje osudy hrdinov, doporučujem

SKVELE CITANIE (patricia, 24.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha zo zivota, precitana na jedno posedenie, fakt skvela

niečo užasne (Jana Jankovičová, 28.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha bola niečo užasne. Autorke prajem všetko dobre a dalšie uspechy pri písaní kníh. Ďakujem jej za krásny zážitok pri čítaní tejto knihy.

Príbeh zobrazujúci reálny život (Veronika, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďakujem za krásne emóciami nabité chvíle, ktoré som prežla pri čítaní tejto knihy. Život tvorí rôzne príbehy, ale dať ich do slov, viet a tak pútavého príbehu, ako sa to podarilo autorke určite nie je jednoduché. Knihu som prečítala jedným dychom, nemohla som sa od nej odtrhnúť. Osud hlavnej hrdinky možno stotožniť s osudmi mnohých žien dnešnej doby, ktoré opúšťajú muži v päťdesiatke a hľadajú šťastie v náručí mladých žien. Ošial časom pominie a zistia,že tá prvá je tá prava. Preto odporúčam knihu hlavne tým ženám, ktoré už niečo o manželskej kríze vedia. Možno práve im pomôže pri jej riešení, alebo im aspoň otvorí oči a umožní reálne sa pozrieť na tieto problémy. Príjemné čítanie prajem :)

Výborna kniha (Renáta Gulová, 30.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to výborna kniha. Je to príbeh ženy, ktorý sa stáva dosť často. Žena v rokoch, nevera, choroba rodiča - s takýmto niečim sa stretáva dosť žien. Ako sa k tomu postaviť, čo urobiť... Skratka kniha plná prekvapení od začiatku do konca. Prečítala som ju jedným dychom. A teším sa na ďalšie knihy.

Matej! (Autorka kníh: Odhal, 13.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Teší ma, že Vaša mama moje knihy chváli. Píšem ich s potešením a vždy mám na pamäti hlavne ženské čitateľky, ktoré rady čítajú romantické romány plné napätia, končiace hepiendom. Za takéto slová, keď sa dozvedám, že moje knihy sa páčia, úprimne ďakujem. Je to povzbudenie do mojej ďalšej práce. Už tvorím nový príbeh... a teším sa

Pre Autorku (matej, 9.5.2011) Odpovedať

0
Kupil som mojej mame vsetky 3 knizky a je velmi spokojna a velmi si ich chvali a moc sa jej pacia.Len tak dalej.

knižnica (Viera Černá, 11.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala jedným dychom. Vrele odporúčam. Je výborná. Udrží Vás v strehu po celý čas. Keď začnete čítať nemôžete sa od nej odtrhnúť.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nechoď, nemusíš,“ zastavila ho ticho Ema, ale neobzrela sa. Práve prekladala z horúceho plechu do veľkej misy linecké koláčiky. Adam sa zháčil, opatrne sa vrátil späť. Nerozhodne jej postál za chrbtom. Okolo nich sa vznášala vôňa vanilky a Ema ňou nádherne voňala. Teplá rúra rozhorúčila celú kuchyňu.
Ema prestala pracovať, pretože ho cítila za sebou. Bola to zvláštna situácia. Pomaly a váhavo sa k nemu obrátila. Adam sa jej pozorne zahľadel do očí, chcel vedieť, ako to vlastne myslí. Prvý raz odvtedy, čo sa vrátil domov, nevidel v jej tvári pohŕdanie a hnev.
Stretol sa len s neuveriteľne krásnymi mandľovými očami svojej ženy. Potešil sa. O takých sníval.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x