bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ranč u starého otca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ranč u starého otca

Všetky knihy, úryvky, fotky, videá a diskusie – kliknite si na oficiálnu stránku Táni Keleovej-Vasilkovej: www.tanavasilkova.sk

Julka, hlavná hrdinka príbehu, sa po rozvode presťahuje s dcérou na samotu, do domu, ktorý zdedila po milovanom starom otcovi. Rozhodne sa žiť inak, začať odznova. Dom prerobí na malý penzión, v ktorom hosťom ponúka oddych v oáze ticha, domácu stravu a možnosť výjazdov na koni. Lenže ani vzdialenú samotu neobchádzajú citové vzplanutia, trápenia a problémy... Príbeh je okorenený nielen rôznymi situáciami s ubytovanými hosťami, ale vykresľuje aj Julkin vzťah k dcére, študentke veterinárstva, a k priateľkám.

Detaily o knihe

Názov: Ranč u starého otca

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Táňa Keleová-Vasilková - Ranč u starého otca (Monika, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď Keleovej knihy sú takmer všetky rovnaké, táto ma obzvlášť zaujala. Už nadpis napovedá, že dej sa odohráva na ranči a keďže som romanticky založený typ, toto prostredie ma dostalo už po prečítaní prvých stránok. Ranč u starého otca je situovaný v malebnom prírodnom prostredí na samote, kde si prídu na svoje všetci, ktorí ho navštívia s cieľom oddýchnuť si od stereotypu a ruchu všedných dní. Hlavná hrdinka Júlia je majiteľkou ranča a prenajíma izby hosťom. Stará sa o chod celého ranča, teda prakticky o všetko, čo s takouto prácou súvisí. Práca ju baví a napĺňa a hoci ju pred krátkym časom opustil manžel, je so svojím životom spokojná a nemenila by. Kniha poukazuje na dlhšie časové obdobie hrdinkinho života, ako sa vyrovnáva s rozvodom, ako si postupom času zvyká na nový život v novom prostredí a plní si sen z mladosti – prerába a dáva nový nádych pozostalosti od starého otca – domu, ktorý mení na penzión. Stáva sa z nej úspešná majiteľka ranča, ktorá miesto toho, aby po rozvode zanevrela na celý svet aj na mužov, je prístupná a otvorená novým ľuďom a postupne vstupujú do jej života nový priatelia, ktorí ju obohacujú a ona prichádza na to, že život môže byť krásny aj vtedy, keď niečo stratíme. Lebo strata, nešťastie, choroba a iné neduhy osudu nás robia silnejšími, hoci spočiatku máme pocit krivdy a neuvedomujeme si to. Táto myšlienka prenesená do deja je veľmi pozoruhodná a dáva čitateľovi dôvod zamyslieť sa. Ako sa hovorí, každý si nesieme ten svoj kríž, hoci je každý iný. A nesie si ho aj Julka. Radostné dni sa striedajú s „daždivými“ a hoci sa zdá, že každý už našiel svoje šťastie okrem nej, ani ona nezostáva osudom nepovšimnutá a na záver aj ona stretáva muža svojho života. Veľmi pekne spracovaný príbeh, ktorý čitateľovi skutočne má čo ponúknuť.

Kniha Ranč u starého otca (OľgaS, 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto patrí medzi tie zatiaľ najobľúbenejšie knihy od Táni. Krásna kniha, odporúčam určite ju prečítať.

Nádhera :D (Adriána Brišová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román slovenského spisovateľky Táni Keleovej-Vasilkovej, je veľmi civilný, na nič sa nehrá a preto vás ľahko a rýchlo vtiahne do deja. Ako raz knihu otvoríte a začítate sa, nebudete chcieť prestať. Je to príbeh obyčajných ľudí, ktorí prežívajú svoje osudy v krásnom romantickom prostredí vidieckeho ranča.

Ranč u starého otca (veronika jurcisinova, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
mam rada knihy od tejto autorky, uz som ich precitala kopec kopec....pekny pribeh a romanticky z vidieckeho prostredia :)myslim ze malokoto olutuje ak si tu knihu precita :)

Ranč u starého otca (Daniela Zeleňáková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kupujem si všetky knihy od tejto autorky. Pri každej si tak skvele oddýchnem... mám ich všetky rada, ale sú medzi nimi také, ktoré nechajú v mojom srdci trvalú stopu. Medzi ne patrí Mama pre Veroniku, Modrý dom ... a táto - Ranč u starého otca. Chytilo ma prekrásne prostredie a skvelý ľudský príbeh zakomponovaný v ňom ...

Odporúcam!! :) (Kitti Vidová, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu nie je mozné ulozit!:)Odporúcam kazdej zene! Je skvelá knízka, este nikdy som nesklamala v T. Keleovej- Vasilkovej! :)

odporucam (Simona Peskova, 11.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knizka sa mi velmi pacila. Ked som ju citala ocitla som sa ako keby s hrdinkou a prezivala s nou jej konania. Vrelo odporucam a tesim sa na dalsie knihy od pani Vasilkovej.

Ranč u starého otca (Gabriela Gmitrová, 10.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je proste užasná veľmi rada čítam knihy od pani Keleovej-Vasilkovej ked vyjde nová hned si ju kúpim a čítam mám ich všetky.Iba škoda že ich nevidavajú ako E-knihy

Ocakavala som viac (Rozalia, 11.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Aj ked nerada, musim tejto knihe venovat negativnejsi komentar. Opis tejto knihy bol velmi lakavy, sluboval zazitky v prirode krasnych osamotenych lazov, putave udalosti spajajuce sa s hostami ranca a podobne, preto som sa na nu velmi tesila. Ked som sa vsak do nej zacitala, nedarilo sa mi nejako vcitit do postav, dej ma nezaujal naplno, co sa mi u tejto autorky ani pri jednej z predoslych knih nestalo. Nemohla som sa uz dockat konca, takisto ma rozrusovali zamenene mena postav (namiesto Julia je casto napisane meno Tamara a pod.). Od deja som ocakavala viac, aby bol trosku prepracovanejsi a prekvapujucejsi. Najviac ma asi sklamal moment, kedy sa mi potvrdilo, ze Julia sa da dokopy s tym lekarom (vseobecne v knihe take nieco neznasam, v beznom zivote sa to moze len tazko stat) a tiez mi pripadalo, ako keby bola hlavna hrdinka ,,superzena" - pomaha vsetkym naokolo, aj ked nevladze, nema ziadne zle vlastnosti, je vychvalena az do nebies. Nestane sa, zeby nereagovala tak, ako sa patri, kazdy jej je sympaticky, kazdy muz ju zboznuje a pod. Proste tato kniha nebola pre mna vobec ,,z realneho zivota" a pripada mi to, ako keby tu autorka spojila vsetky mozne zle udalosti, ktore nas mozu postihnut - rozvod, havaria, tazka choroba, nezelane tehotenstvo, nezhody s rodinou, smrt. Tato kniha vsak ma svoje caro v style pisania, ktore je pre autorku take typicke, takze samozrejme ma aj svoje pozitiva a je len na kazdom individualne, ci ho zaujme, alebo nie.

:o) (Monika Vinkláriková, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítam túto knihu a som z nej nadšená. Milujem štýl pani Vasilkovej, mám rozčítanú aj inú knihu, no musela som utekať do kníhkupectva a po dlhom čase si kúpiť práve tento štýl. Veľmi mi chýbal... ešte ma čaká od nej jedna, posledná vydaná, inak sa môžem pochváliť všetkými prečítanými :o)

úžastné čítanie:-)) (Miriam Matejová, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobre sa mi čítala,pri mojich malých dvojičkách moc času nemám,ale požičala mi ju moja svokruška a nemohla som sa od nej odtrhnúť:-( na úkor ostatného,ale stála za to!!ako všetky knihy od pani Vasilkovej

prekvapenie (Milena Veresová, 2.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to jedina kniha od Tani, ktoru som precitala a nenudila sa. A druha ktoru som opacila :) Mozno preto, ze sa mi pacil zivot hlavnej hrdinky, jej odvaha, nezlomnost a schopnost zit podla vlastnych predstav. Pacil sa mi pribeh aj zaver. Mozno mame vsetci pocit, ze si zasluzime viac, ale je to pravda? Hrdinom pribehu som vsetko dobre dopriala.

Kniha (Jana Besedová, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dalsia z autorkinych knih ,ktore su uzasne..robim vsetko preto aby som mala vsetky jej knihy doma :)

pekne citanie (Lubica, 17.3.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekny pribeh, dobry dej, pekny koniec ako ma byt. Len pani spisovatelka je asi fajciarka ked takmer v kazdej knihe hlavna hrdinka fajci a uz mi to zacina vadit, takmer na kazdej strane....a zapali si, pofajcieva, ide si zapalit...V tejto knihe je hlavna hrdinka zamerana na zdravu stravu a zivotny styl, ale pardon- fajcenie sa k tomu nehodi, dakujem!

sklamanie (Monika, 5.3.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Ja osobne som trošku sklamaná. Knižka mi príde rýchlo napísaná, spisovateľka sa opakuje v postavách, v príbehu, akoby jej došli nápady.

perfektné čítanie (Martina, 3.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám všetky knihy doma a aj prečítané,sú perfektné, stále sa teším na niečo nové som rada,že je to už tu.Odporúčam všetkým.

super (Silvia, 2.2.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
je jednoducho úžasná spisovateľka, do každého príbehu sa prenesiem a vytratím sa nachvíľu z reality. Aj túto knihu odporúčam ako všetky.))))

:) (Katka, 1.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha cena za volnost nevysla v Ikare,a bohuzial ju uz nejde dostat kupit :(((

uzasna (Silvia, 26.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem vsetky tieto knihy a stale zhanam knihu s nazvom cena za volnost kto mi pomoze?:-)budem rada,inak ich mam naozaj vsetky a uz aj 2-3x precitane :-)

uzasna (maja, 24.1.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
je proste uzasna ako vsetky jej knihy...anis som sa nenazdala a za den som ju precitala:)
Všetky komentáre (20)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x