bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Záblesk (Záblesk 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Záblesk (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Záblesk (Záblesk 1)

Hoci sa v ospalom mestečku Venus Cove nikdy nič zvláštne nedeje, práve sem sú vyslaní traja anjeli – bojovník Gabriel, liečiteľka Ivy a neskúsená Bethany –, aby plnili svoje poslanie na Zemi a postavili sa proti silnejúcim temným silám. Bethany je z trojice anjelov najmladšia a viac než silám Zla musí čeliť volaniu vlastného srdca, ktoré ju priťahuje k mladíkovi Xavierovi. Láska anjela k pozemskému chlapcovi však porušuje všetky zákony neba a ani nebesá nie sú nekonečne trpezlivé. Navyše sa v mestečku nečakane zjavuje tajomný študent a každému pripomenie, že nadprirodzené sily nebývajú len láskavé a dobrotivé. A čo je najhoršie, zálusk si robí aj na Bethany, ktorá sa tak ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

Z anglického originálu Halo (Feiwel and Friends, New York 2010) preložil Matúš Kyčina.

Detaily o knihe

Názov: Záblesk (Záblesk 1)

Originálny názov: Halo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Záblesk (Ivana Šrameková, 19.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Samotný nápad ma veľmi prekvapil a to celkom príjemne, pretože konečne je to viac špeciálne dievča než chlapec, že ona je tá nadprirodzená bytosť. Mnoho fantasy lovestories sa totiž viac upína na chlapca, zatiaľčo divča býva celkom obyčajné... (napríklad Zavrhnutý) Xavier bol taký môj ideál, čo celkom potešilo =) Opäť to bol trošku iný typ než v ostatných knihách tohto žánru - taký dobrák, žiaden "bad boy". Spracovaniu nie je veľmi čo vytknúť a bola som rada, že kniha nebola až tak podobná Zvrhnutému, teda že som ju mohla v pohode odložiť a nepotrebovala som ju silou mocou prečítať na jeden dych. Opisy nálad dievčaťa a jej sveta sa mi tiež páčili. Ivy bola jednoducho perfektná staršia sestra (ako moja) a Gabriel veľmi starostlivý brat. A za príjemnú odychovku túto knihu považujem aj preto, že všetko aj v tých najhorších chvíľach bola akýmsi spôsobom pozitívna.

Topka (Lucia Luptáková, 1.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka ma oslovila už na prvý pohľad a hneď ako som sa do nej zahryzla, tak som sa od nej nevedela odtrhnúť. Už sa neviem dočkať na ten moment ,keď budem držať v rukách pokračovanie tejto úžasnej knižky.

oddychovka (Katka Hanzelová, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po upíroch tu máme pre zmenu anjelský príbeh.Trojica nadpozemských anjelských tvorov plní misiu na zemi, jej cieľom je ochrániť mestečko pred zlom, temnými silami. bethany má ale priveľa ľudských vlastností a to ju skoro privedie do záhuby, nevie si udržať od tela Xaviera do ktorého sa zamiluje.Vtedy sa ale do mestečka presťahuje tajuplný Jake a začnú sa diať podivné veci, pokojná misia v mestečku sa trojici anjelov komplikuje. a či sa bethany rozhodne zostať s Xavierom alebo sa rozhodne vrátiť do neba, sa samozrejme dozvieme v ďalšej časti...veľmi príjemná oddychovka, dá sa pri nej skvelo zrelaxovať. Myslím že asi už nebola určená pre moju cieľovú skupinu, ale moc mi to neprekážalo, vedieť snívať treba v každom veku. Twiligt to neprekovalo ten ostane asi nesmrteľný, ale išlo o veľmi fajn knižku

prijemna kniha (Emília Plešková, 28.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
dobra kniha ale velmi ma neoslovila...postavy su super opisane,hlavne vztah mladuckej bethany..mno cakala som viac..ae precitat sa da..druhy diel bude mozno napinavejsi...

Anjeli, anjeli a opäť raz anjeli :) (Veronika Dedíková, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Anjli sú veľmi obľúbenou témou súčasných spisovateľov, pretože sa s touto tematikou dá výborne vyhrať. Konkurencia je stále väčšia a väčšia, preto je ťažké zaujať. Alexandra to však zvládla a Záblesk je naozaj podarený. Čítala som všetky tri diely z tejto série a práve Záblesk mi učaroval najviac. Dej sa pekne tiahol, neboli v ňom žiadne zbytočné vnútorné monológy, ale kopa zvratov, nádherných chvíľ. Aj keď je Záblesk mnohokrát porovnávaný so Súmrakom, podľa mňa to tak vôbec nie, pretože už len hlavné hrdinky oboch sérii, Bethany a Bella, sa poriadne odlišujú a sú úplne rozdielne. Okrem toho aj hlavní hrdinovia, Xavier a Edward, sa nemôžu porovnávať, Xavier bol oveľa lepšie vypracovaný a určite som si ho obľúbila viac. Tejto knihy nechýba nejaká ta akcia, ale ani sladká stránka, beznádejné romantičky si určite prídu na svoje. Nie však len tie. Kniha je veľmi romantická a dojemná, skvelo sa číta a príjemne vás hreje pri srdiečku. Odporúčam mať pri jej čítaní pri sebe nejakú osobu, ktorú môžete objať, pretože táto kniha vo vás vzbudí rôzne pocity. Hlavne tie zamilované :)

Okopírované (Zuzana Jurčová, 15.4.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Totálne okopírovaný Twilight = teenage láska,mystická postava v tomto prípade dievča/anjel, nejaký zloduch z pekla, prostredie strednej školy...atď. Pri jej čítaní som niektoré pasáže totálne spoznávala zo Súmraku. Tak o originalite nemôže byť ani reči. Schválne som si pozrela roky vydania Záblesku a Súmraku a Záblesk vyšiel 2 roky po sfilmovanom Twilighte. Takže fake.

super (Martina Fraňová, 2.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to kniha plná lásky, sklamania, bolesti. Autorka dobre opisuje hlavných hrdinov a aj miestnosti či veci. Prečo by ste si ju mali kúpiť? Určite preto, že hlavná hrdinka je anjel, ktorý sa zamiloval človeka čo je zakázané a zaujímavé je ako to celé dopadne. :))

Skvelé 8) (Evelin Kiss, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je občas sladká ako med, no má originálny námet a dobrých hrdinov. Bola to moja prvá anjelovina a príbeh som si zamilovala. Veľmi si už chcem prečítať pokračovanie. Mám rada originálne svety a toto je niečo nové. Anjeli sú fascinujúci a každý autor to vie podať inak. Tu si autorka vytvorila svoje vlastné pravidlá pre anjelov a spojila ich s krehkým ľudským svetom. Knihu rozhodne odporúčam, nebolo tam nič, čo by mi vadilo! 8)

zamilovane krásne (adriana vaškova, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekrasne napisana kniha, prečitala som ju jednym dychom a doslova som všetko preživala s hlavnou hrdinkou....odporučam všetkym....uz sa tešim aj na druhu čast(este nemam)...

ÚŽASNÉ! (Kika Poloncová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplne úžasné čítanie! Ľahko sa to čítalo a všetko som si vedela predstaviť, keby soms tretla autorku jej asi poviem odviedla super robotu! A pokračovanie bolo úplne perfektné!

Skvelé! (Zuzana Brťková, 24.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh anjela, ktorý sa zaľúbi do pozemského chalana. Možno to znie ako klišé. Možno to mnoho ľudí odsúdi skôr ako túto knižku chytí do rúk. Ale ide hlavne o krásny dojímavý príbeh (ne)obyčajnej lásky. Lásky, ktorá prekoná všetky prekážky. Bohužiaľ, v dnešnom svete je lásky hlboko podcenená, preto siaham po takýchto knihách. Pretože ukazujú, že láska je to najdôležitejšie v živote, že sa za ňu oplatí bojovať a položiť za ňu aj život. Túto knihu vrelo odporúčam všetkým s romantickou dušou a hlavou v oblakoch ;)

Očarujúci príbeh(Karolína Csenkeyová) (Karolína, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tejto knihe NECHÝBA absolútne NIČ.Zo začiatku som ju podceňovala a pri tom som ju nemala prečítanú...myslela som si,že ide o rovnakú ideu ako novely od Lauren Kate. Obrovský omyl! :) Z chvíľkového čítania sa stali hodiny a hodiny strávené s touto knihou. Príbeh o dievčati ma často rozplakal, jej láska voči chlapcovi bola nebeská a túžbami som chcela byť ňou. Veľmi sa neviem dočkať pokračovania- Záhreb. K nemu som sa žiaľ ešte nedostala, no bezpochyby viem,že ma znovu prinúti s knižkou stráviť hodiny napätia, sĺz, zápletok... Odporúčam ju úplne všetkým. Každý si z nej nájde kúsoček čara.

Záblesk (Nikola Truonogvá, 21.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásna a skvelá kniha. takýchto kníh tohto typu ja strašne veľa. Sú vždy krásne a romantické. Autorka skvele opísala postavy. Najviac sa mi páči ako opísala postavu chlapca. Je to dlhá kniha a trochu písaná aj inýjm štýlom pre sa mnohým zdá že sú tam veci rozpísané a nedoriešené. Samozrejme autorka si to necháva na ďalší diel kde sa budú tieto veci riešiť a bude to napínavejšie. Teším sa na ďalšie vidanie.

Rozpoluplný názor (Natália Stohlová, 23.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Našla som tu veľa rozpoluplných názorov a zistila som, že súhlasím s obidvoma stranami. Podľa mňa táto kniha rozhodne nie je nejaký extra mega ultra besceller, ktorý ma nejakú myšlienku a chce ľuďom dať niečo viac. Toto by v tomto diele človek hladal márne. Uznávam bolo to presladené rovnako ako x ďalších románov, čo na dnešnom knižnom trhu sú. Túto knihu by som však do ohňa nehádzala. Podľa mňa sa hodí na čítanie v upršaných dňoch, keď je vám na nič, nemáte náladu na nejaké ťažké a zmysluplne dielo, tak siahnite po tomto titule. Je to taká presladená oddychovka, keď sa chcete odtrhnúť od krutej reality.

Rozhodnutie (Mirka, 24.1.2012) Odpovedať

Nad touto knihou stále rozmýšľam či si ju kúpiť alebo nie.Na jednej strane som čítala veľa pozitívnych názorov , ale aj negatívnych tak neviem :/Ale hadam budem mať odvahu a zadovážim si ju aj JA nech sa mi tá zbierka rozrastá :)

Super (Niki Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. No mne sa veľmi páčila a odporúčam. Hlavne sa uý teším na ďalší diel. Opisy sú dlhé a výstižné takže si viem veci oveľa lepšie predstaviť a dej sa odohráva tak pohodovo a je zaujímavý.

Záblesk (Andy Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
No tak tie opisay boli naozaj dosť dlhé a veľa vecí sa mi zdalo nedoriešených a takých no ... Celkový dojem z knihy bol super ak príbeh dobrý, zápletka dobrá. No tak nie je ať taká zlá že by sa neoplatila čítať. Proste si myslím že by ju každý mal skúsiť a rozhodnúž sa. Mne osobne sa páčila a prečítam aj pokračovanie. :D

oddychovka (Lenka Roxana, 9.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné čítanie, pokiaľ už nemáte kníh tohto druhu vyše hlavy. ak hej, tak si ju radšej nekupujte. keď si odmyslím opisy, ktoré som preskakovala, tak som si pri knihe oddýchla.

Priemer (Jana Suchá, 21.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
autorka vie skvele opisovať priestory...človek si ich vie veľmi dobre predstaviť..páči sa mi aj ako vykreslila hlavnú chlapčenskú postavu...ale keď mám byť úprimná, čakala som od tejto knihy viac...zdala sa mi byť taká...fádna...možno málo akcie, a keď tam už aj bola tak len veľmi málo...možno to bude tým, že podobných kníh (vzťah nadprirodzená bytosť a človek) už je veľa a sú lepšie ako táto...z tohto žánru som čítala už lepšie dielka.....i tak je to príjemné oddychové čítanie..
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pozrel sa naším smerom práve v tej chvíli a zbadal ustupujúci stĺp bieleho svetla a za ním uprostred cesty tri prízraky. Aj napriek našej ľudskej podobe chlapca niečo vyľakalo – možno naša svietivá pokožka, turistické oblečenie dokmásané náročným zostupom, alebo náš udivený pohľad, ktorým sme si obzerali svoje končatiny. Nech už to bolo akokoľvek, chlapec stratil rovnováhu, strhol bicykel nabok a vletel do jarku pri ceste. Na nohy sa zviechal len veľmi pomaly a niekoľko sekúnd nás uprene pozoroval vystrašeným, ale aj zvedavým pohľadom. Okamžite sme k nemu vystreli ruky v nádeji, že ho tým upokojíme, lenže sme zabudli na úsmev a kým sme si to uvedomili, bolo už príliš neskoro. Vykrúcali sme horlivo ústa, aby sme to napravili, ale chlapec sa zvrtol na päte a dal sa na útek. Ľudské telo je predsa len zložitý mechanizmus a jeho jednotlivé časti sme zatiaľ nedokázali súčasne ovládať. Svalstvo v tvári i v celom tele som mala stuhnuté, nohy sa mi podlamovali ako malému dieťaťu pri pokusoch o prvé krôčiky a pohľad mi stále tápal v tlmenom pozemskom svetle plnom tieňov. Vo svete, z ktorého sme prišli, sme poznali len nekonečný jas.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x