bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Alef

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Vaša cena: 5,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 5,- € (zľava 46%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Alef

Alef je návrat Paula Coelha ku koreňom. V úprimnom a prekvapujúcom osobnom portréte odhaľuje, ako ho hlboká kríza viery prinútila vydať sa hľadať cestu obnovy a duchovného rastu.
Mág sa chce znovu priblížiť k Bohu, a preto sa rozhodne začať celkom odznova: cestovať, skúšať, znovu sa spojiť s ľuďmi a so svetom. Od marca do júna 2006 sa dá viesť znameniami, navštívi tri kontinenty – Európu, Afriku a Áziu – a vrhne sa na cestu časom i priestorom, minulosťou i prítomnosťou, aby našiel sám seba.
Cestou sa Paulo postupne dostáva z osamotenia, prestáva lipnúť na vlastnom egu, zbavuje sa pýchy, otvára sa priateľstvu, láske, viere a odpusteniu bez strachu pred situáciami, ktoré prináša život.
Rovnako ako pastier Santiago v Alchymistovi spisovateľ zisťuje, že musí ísť ďaleko, aby pochopil, čo je nablízku. Putovanie mu prináša pocit, že je opäť živý, vidí svet očami dieťaťa a nachádza Boha v každodenných maličkostiach.

Z portugalského originálu O Aleph preložila Jana Marcelliová.

Dostupné verzie titulu

Alef Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Alef

Originálny názov: Aleph

Objednávací kód WP201378

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Alef - Paulo Coelho (Jan Ka, 26.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor nám svojim brilantným príbehom prináša jedinečné posolstvo toho, že všetko má svoj význam, každý koniec nám ponúka možnosť nového začiatku a v každom okamihu nášho života je niečo, čo začína nanovo. Paulo Coelho sa vo svojom asi najviac biografickom románe, kvôli duchovnej kríze, rozhodne cestovať, experimentovať,spoznať nových ľudí a miesta, prostredníctvom ktorých hľadá duchovnú obnovu a rast. Hlavný hrdina počas svojho putovania počnúc Afrikou, pokračuje Ruskom - Transsibírskou magistrálou naprieč Európou a Áziou, objavuje nielen čaro a krásu rozľahlej krajiny ale taktiež hodnotu a zázrak života. V Moskve stretáva mladú talentovanú huslistku Hilal, ktorá ho bude sprevádzať na ceste lásky, odpustenia a odvahy, ktorá je jediným a absolútnym menovateľom toho, aby sme mohli prijímať nevyhnutné výzvy života. Absolvuje cestu mimo času a priestoru, ktorou však odkrýva tajomný bod jednotného vnútorného i duchovného časopriestoru - Alef, kde sa ich životné cesty už v minulosti a v inej dimenzii skrížili. Nová kapitola života môže začať tam, kde sa uzavrela kapitola odpustenia a nastala rovnováha.

Dobrodružná cesta života Paola Coelha (J.J., 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je určená pre všetkých bádateľov života. Všetkých spisovateľov, umelcov a tých ktorý chcú pochopiť o čom tento svet je. Paolo Coelho mnohým otvorí úplne inú dimenziu poznania. Alef je miesto bez času, kde sa spájajú všetky naše minulé a súčasné životy. Alef je miesto absolútnej rovnováhy. Môžete čakať cestovanie v časoch, platonickú lásku a niekoľko životných situácií, ktoré sú riešené s veľkou múdrosťou. Ak sa k tejto knihe otvoríte, určite Vás niečo naučí :)

Alef (Katarína Katka Sládečková, 3.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paul Coel je pre mňa veľmi ťažký ale o to lepší spisovateľ. Jeho knižky majú zmysel a popisujú naozaj veci, nad ktorými sa oplatí zamyslieť, rovnako ako aj v tejto knižke. Avšak, táto knižka je čímsi odlyšná a iná ako ostatné, no stále rovnako kvalitná. Nebudem prezrádzať čím, pretože to si treba prečítať :) Každá jeho knižka, rovnako ako aj táto je plne emocionálne nabitá asám čitateľ pri nej pociťuje chvíľky smútku, nádeje, radosti či, starosti ale aj lásku, nenávisť, hnev, dobrosrdečnosť a mnoho ďalších citov.

Tuzba (Tomas Szatmary, 12.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milí čitatelia, priaznivci Paula [:)] Tak toto je jedna z kníh, ktoré sa oplatí prečítať až do úplného konca. Paulo Coelho je neskutočný spisovateľ, človek mnohých životných skúsenosti a postrehov.Čítanie jeho kníh prináša akýsi druh pohladenia duše, ktorá pretrváva dlho, predlho v srdci čitateľa. Všetkým hľadačom, ale aj nájdencom odporúčam siahnuť po tejto knihe a neprestať čítať, kým na knihe neotočí poslednú stranu.

paulo coelho (EVA BELLOVA, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednou z jeho putavych citani je kniha MáG , JEHO ZIVOTOPIS CIM PRESIEL KYM SA STAL ZNáMYM SPISOVATEľOM OPLATí SA JU PREčíTAT VRELE DOPORUčUJEM , a strasne rada by som ziskala jeho dalši román

Paulo Coelho (Veronika Kandríková, 6.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milé vydavateľstvo, keďže som študentkou filozofie, čítanie kníh je u mňa veľmi intenzívne. Avšak popri množstve filozofických kníh, rada siahnem aj po knihe iného žánru :). Tento neuveriteľný spisovateľ ma neskutočne zaujal, momentálne čítam jeho životopis, no rada by som si prečítala aj túto jeho knihu :). Alef, bude isto zaujímavá. Chem ju čítať. Ďakujem :)

:)) (Patrícia Pivková, 6.2.2012) Odpovedať

chcela by som ju velmi vyhrat :))

Alef (Elena Klenková, 6.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítajte, priatelia, ja ju túžim vyhrať :)

Alef (Lucia Csádiová, 30.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Alefa som dostala pod vianočný a veľmi som sa tešila na prijemné čitanie , ale moje pocity boli zmiešané asi pretože tak ako sám spisovateľ sa snaží pochopiť kde sa podeli tie hodnoty ktoré mal Alchymista a čo sa stalo s jeho životom.Aj ja by som chcela nájsť svoj alef a pochopiť čo treba ešte urobiť, ako žiť .Tak ako jeho každá kniha ma oslovila a doporučujem všetkým. Pre mňa je táto kniha pokračovaním Alchymistu hodnotenim a hladaním zmyslu života a nachadzanim samého seba po rokoch.Príbeh s hlbokou myšlienkou a odkazom .

Silne dojmy :) (Petra K, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu mojho oblubeneho spisovatela povazujem za jeho ,,the best". Neskutocne prepracovane detaily, zaujimavy a pestry dej, uzasne myslienky, smutok, laska, nadej, zivotna mudrost - to vsetko v tejto knihe najdete. Sam autor toto svoje dielo velmi preferuje - neda sa s nim nesuhlasit. Ak vas zaujima svet magie, minulych zivotov i ludskych osudov - jednoznacne si to precitajte! Od knihy sa nedalo odtrhnut a ked nastal koniec, bola som velmi sklamana. Esteze som si tie originalne a pravdive mudrosti ulozila do svojho vnutra - pretoze prave toto bolo cielom knihy... Aby sme sa zamysleli nad casom, nad zivotom, nad tym, ako a s kym ho travime, ake hodnoty uznavame a ze to, o com sme presvedceni, ze je tak, je v skutocnosti uplne inak. Verim, ze vas tato kniha zaujme, vnutorne posilni a duchovne pomoze rast. A ze to nie je kniha, po ktorej docitani si ani nespomeniete na jej nazov, vam mozem zarucit.

Alef (Mária Burzalová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
prvá knižka, ktorú som od Paula Coelho čítala. Musím povedať, že začiatok knižky ma nudil no potom som sa tak "zažrala" do deja, že som ju nedokázala pustiť. A odvtedy kupujem jeho knižky ako na bežiacom páse :)

Stretneme sa v Alefe - v mieste, kde je zahrnutý celý priestor, vesmír a zároveň každá, aj tá najnepatrnejšia myšlienka (Katarína Zálešáková, 9.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Prekvapila ma inakosť tejto knihy v porovnaní s ostatnými. Je v nej veľa nevysvetliteľného a nepochopiteľného. Akoby mimovoľne plynie Coelhova cesta za čitateľmi naprieč celým Ruskom. No to, že sa k nemu takmer násilím pridala tajomná Hilal, ktorá sa za žiadnych okolností nedá odohnať, to určite nie je náhoda. Do akej miery nás ovplyvňujú naše minulé životy? Je nám súdené stretnúť sa opäť s ľuďmi, ktorých sme nikdy nevideli, ale pripadajú nám niečím povedomí? Jedno je isté - Coelho túži po odpustení, aby dosiahol tisíckrát stratenú vnútornú vyrovnanosť. A nie je to vlastne zmysel života každého z nás? Odpustiť samým sebe a aspoň trochu pochopiť, prečo sa určité veci stali práve nám? V tejto knihe nájdete aspoň náznaky odpovedí na tieto otázky.

Konečne (E.K., 10.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moje milé vydavateľstvo! Veľmi, veľmi sa teším ďalšiemu titulu z pera autora, ktorého diela (aj životopisnú knihu Mág) mám doma vo svojej knižnici. Osud mladého pastiera, či načretie hlboko do histórie knihou Piata hora, alebo vzťah zaľúbencov v Na brehu rieky Piedra..., či skúšky lásky v Záhir, osud mladej čarodejnice Bride,i ľudská nenávisť a násilné rýchle konce života vo Víťaz je vždy sám,atď... jednoducho všetky jeho postavy sú mi veľmi blízke, motivačné a povzbudzujúce pre lepšie zvládanie osobných starostí a problémov ako aj krajšie videnie vlastného osudu v tomto čase. Nakoľko som prispievateľka v mamtalent.sk teším sa nielen na čítanie, ale aj na ponaučenie sa v práci autora s postavami a gradáciou deja, pretože Alef bude mať iste super záver!
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„V dvadsiatich dvoch rokoch som sa začal venovať mágii; vybral som sa viacerými cestami, dlhé roky som balansoval na okraji priepasti, pošmykol som sa a spadol, vzdal som sa a vrátil. Myslel som si, že v päťdesiatich deviatich rokoch budem blízko raja a dokonalého pokoja, aké vidím v úsmevoch buddhistických mníchov. No hľadanie pokoja má svoju cenu a ja sa sám seba pýtam: kam až som pripravený prísť?“
PAULO COELHO

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x