bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Artemis Fowl - Atlantídsky syndróm

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Artemis Fowl (7.diel z 8)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Artemis Fowl - Atlantídsky syndróm

Artemis vložil celý majetok do projektu na záchranu planéty a jej obyvateľov, ľudí aj škriatkov. Môže to byť pravda? Skutočne sa najväčší mladý kriminálny génius dal na dobré chodníčky?
Kapitánka Hela Krátka tomu neuverila a zistila, že jej kamarát trpí atlantídskym syndrómom, škriatkovskou duševnou chorobou, ktorú si pravdepodobne zapríčinil neodborným zaobchádzaním s ukradnutou mágiou. K jej prejavom patrí podivuhodné správanie, stihomam, rozštiepenie osobnosti a v extrémnych prípadoch aj trápne vyznania lásky istej temperamentnej kapitánke LEP.
Artemisova choroba prepukla v najnevhodnejšom okamihu. Nebezpečný protivník z Helinej minulosti chce zničiť škriatkovskú Atlantídu.
Podarí sa Artemisovi vyslobodiť z väzenia vlastnej mysle aj zo zovretia obrovského kalmara, aby včas zachránil podmorskú metropolu a jej obyvateľov?

Siedmy diel svetoznámej série Eoina Colfera prináša vzrušujúce a nepochybne aj zábavné dobrodružstvo.

Z anglického originálu Artemis Fowl and the Atlantis Complex (Penguin Books, New York 2010) preložila Elena Guričanová.

Detaily o knihe

Názov: Artemis Fowl - Atlantídsky syndróm

Originálny názov: Artemis Fowl and The Atlantis Complex

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neocakávané ale je vtipnejší než som si predstavoval (Adrián Husár, 26.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri čítaní som sa veľa krát nemalo zasmial a to ma donútilo sa k ostatným častiam znova a znova vrátit. Jedniné čo by som vitkol je málo strán v tom by sa autor mohol inšpirovat od Rowlingovej :D

Náhodne prekvapivé prekvapenie. (Miroslav Igaz, 21.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keby niet večnej zvedavosti, ktorá vo mne z času na čas hlodá, tak by som túto recenziu nikdy nenapísal. Lebo iba vďaka nej som sa k tejto knižke dostal. Stalo sa to, keď som bol po dlhom čase navštíviť svojho bratranca v Ilave. Počas zdvorilostnej návštevy som si všimol, že bratrancovi čosi nezvyklého leží na stole. Potešil som sa, že je to kniha, a spoliehajúc sa na jeho vycibrený vkus v oblasti literatúry som ho uhovoril, nech mi ju na pár dní požičia. S ťažkým srdcom mi ju zveril do opatery a poprial mi skvelú zábavu s knihou v ruke (čo predtým nikdy neurobil). Už cestou domov som nevydržal čakať a pustil sa do náruživého čítania. Musím sa priznať, že až dovtedy som s týmto žánrom (a Artemisom Fowlom osobitne) nemal veľa skúseností (držala ma skôr „vysoká“ literatúra typu Balzac, Tolstoj, Dostojevskij, Salinger). Ale tento príbeh si ma bleskurýchle podmanil. Kniha o trošku výstrednom írskom tínedžerovi, ktorý sa v úvode snaží odvrátiť ekologickú katastrofu s pomocou vyspelej civilizácie škriatkov, sa postupne mení na akčné fantasy o záchranu podzemného mesta Atlantída a prekazenie plánov zloducha Kolovrata. Napätie rastie úmerne s každou prečítanou stránkou, ale človek sa i zavše zasmeje pri bonmotoch, ktoré Kopyto, Hela či Humus Kopáčik vypustia do „éteru“. A aj Artemisove alter ego Orion bolo skvele vypracované. O súrodencoch Butlerovcoch a problémovom veliteľovi Problémovi Vodníkovi už ani nehovoriac. Postavy i príbeh – to všetko pán Colfer dokonale opísal a úžasne zosúladil. Je to ľahké, nenáročné čítanie, pri ktorom som sa dokonale odreagoval. A bratrancovi musím dať za pravdu, že i zabavil. Dokonca sa vo mne prebudil záujem o takúto literatúru. Myslím, že ani séria HP, ktorú som síce nečítal, ale filmy som videl všetky, nemá až takú odľahčenú a zároveň pútavú úroveň ako AF. Je to jedinečné dielo, ktoré vám nedá zaspať, kým ho nedočítate dokonca( niečo o tom viem :D ).Okrem klasikov preto budem ďalej obohacovať svoju knižnicu i o dobrodružstvá Artemisa Folwa a jeho priateľov. ;)

skvele pokracovanie (Vladislav Blšták, 24.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Dej sa nesie v duchu predoslych dielov. Ide o vtipny dobrodruzny pribeh. Ak sa vam pacili prechadzajuce pribehy tak nemate preco nekupit. Ja osobne som na Eoinovi Colferovi vyrastal. Ani tentoraz ma nesklamal vtipne dialogy skvele ozivuju dej. Neporovnaval by som to s Harrym Potterom, lebo Rowlingova nam ponuka dlhsi, rozvinutejsi pribeh aj s psychologickym rozborom postav. Artemis je skor dobrodruznejsi, akcnejsi, ale jednoduchsi pribeh, ktory je takisto plny humoru a sci-fi.

Lepší ako Potter? (Tess, 9.1.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Nedajte sa vysmiať, Artemis je plný chýb a nepresností! Lepší ako Rowlingová nikdy nebude. Artemis je zaujímavá kniha, aj keď pre menšie deti, pre aké je Harry Potter.

Martin (Martin Hurajt, 18.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
naozaj o mnoho lepšia kniha ako potter dufam bude ešte viac časti Len tak dalej Colfer

Superkniha (Alica, 30.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Špičková knižka!! Colfer je ešte lepší ako Rowlingová, aj vtipnejší. Knižka má jedinú chybu - je príliš krátka, mohla by mať aj dvojnásobok strán.

jupiii (peťa, 19.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
no konečne po pol roku, a prečítanom anglickom originále, je tu aj slovenský preklad :D škoda že preklad naozaj dobrých knižiek trvá tak dlho :D

:D (Katarína, 5.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
mám všetkých 6 častí a už mi chýba iba táto !!!!!!!!!!!
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x