bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sólo pre 9 hlasov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sólo pre 9 hlasov

V tejto knižke debutuje deväť (v tejto chvíli ešte) predovšetkým neznámych básnikov a poetiek. Viacerí vzbudzujú nádej, že to nebudú iba chvíľkoví návštevníci v krajine poézie, ktorá, našťastie, nezaniká a obrodzuje sa každým talentom, ktorý prichádza na literárnu scénu.
Dnes sú ešte zoradení na rovnakej štartovnej čiare. Nachádzajú sa v štádiu prvotného hľadania sa a hľadania zmyslu toho hľadania. Sú presne tam, kde majú byť básnici v ich veku. Zisťujú rimbaudovské – ja je niekto iný.
Sympatické na nich je, že nepodľahli (aspoň sa snažia nepodľahnúť) trendu snobskej a intelektuálsky tváriacej sa poézie, ktorá žije uzavretá v začarovanom kruhu svojich vykladačov na piesku nečitateľných časopisov.
A ešte sympatickejšie sa mi zdá, že u viacerých pozorujem návrat k bohatej obraznosti, pretože obraznosť je šťavou poézie, ona vytvára jej krásu, pôsobivosť a jedinečnosť...

Kamil Peteraj

Detaily o knihe

Názov: Sólo pre 9 hlasov

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

odporúčam si prečítať. (Dana Foltánová, 14.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa.Poéziu milujem,ale aj píšem.Len tak pre seba,pre potešenie.Nie som však tak skúsená v jej písaní,ako poeti,ktorí už vydali svoje myšlienky a pocity knižne.Aj ten fakt,že sa musím od nich učiť,ma priviedol k výberu poézie 9 mladých autorov s názvom Sólo pre 9 hlasov.Knižka vznikla tak,že autorov vybrali na portály Mám talent,ktoťý dáva šancu začínajúcim autorom. Ich poézia je moderná,vyjadrujúca ich pocity,vnímanie sveta,ktorý nás obklopuje,ale aj sveta fantázie,ako si ho vysnívali.Niektorí poeti s nežnosťou,iní nevšednými slovami vyjadrujú to,čo prežívajú,čo by chceli zmeniť.Majú bohatú obrazotvornosť. Hrajú sa so slovnými spojeniami,ktorých veľkú zásobu dokonale využili. Našla som si u každého autora niečo jedinečné,ale aj spoločné a tým je ich láska k poézii.Pridávam aj jednu svoju krátku báseň,ktorá vyjadruje moje pocity. Nemôžem mať všetko, na čo pomyslím... Ani vták,čo s klietkou smutno zápasí, nechce priveľa... Len aby mu kúsok neba, keď ho budú kŕmiť privrela.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x