bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Predavačky bublín

Vydavateľ: Herial (HERIAL, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 5,80 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 5,93 € (vrátane DPH)
Bežná cena:6,90 €
Ušetríte: 0,97 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Predavačky bublín

„Ľudská psychika je komplikovanejšia ako akákoľvek tajnička.“
Eva Widermanová žije vo svete rýchlokvasených celebrít, falošných vzťahov a trblietavej pretvárky. Pohybuje sa medzi ľuďmi, ktorí denno-denne vyrábajú veľké farebné mediálne bubliny. Vďaka nim sa skoro každý môže stať aspoň na chvíľku slávnym.
Evu Widermanovú tento umelý svet zraňuje a najradšej by z neho utiekla. Niekam ďaleko. K svojim milovaným kaktusom, k vysnívanej láske a k naozajstným priateľom. Keď padne na úplne dno, zachrániť ju môžu už len antidepresíva.
Tamara Heribanová vo svojom románovom debute opisuje život veľkého vydavateľského domu. Originálnym humorným spôsobom zachytáva precitlivenú dušu hlavnej hrdinky, asistentky obávanej šéfredaktorky najvplyvnejšieho bulvárneho časopisu. Eva Widermanová varí kávu, rozdeľuje poštu, o ničom nerozhoduje a tvrdí, že ničomu nerozumie. Vraj ani sama sebe.

Detaily o knihe

Názov: Predavačky bublín

Objednávací kód NA319454

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

bublina (danka, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvela knizka na vecerny relax po narocnom dni.....nie velmi komplikovana na dej ale urcite zaujme temou a stylom pisania....

Tamara (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Taká pohodová kniha, ktorú raz-dva máte prečítanú. Príjemné čítanie.

bubliny (Katka Hanzelová, 31.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Dnes som siahla po tejto oddychovej,maloformátovej útlostranovej Tamarinej prvotine, čím som sa snažila vyplniť párhodinovú časovú medzeru, ktorú mi vytvoril dnešný dážď.Nemala som tohto paperbacku veľké očakávania a dobre som spravila.Knižka síce sem tam potešila dušu niektorými zaujímavými citátmi, ale dejom šetrila. Miestami vykúzlila úsmev na tvári , keď som si predstavovala Evin nevinný kostým chutnučkej dedinskej cukrárky s jemne erotickým podtexom s padajúci drevenými vareškami spoza opaska medzi ostatnými zjavne nadradenými účastníkmi nóbl večierka v mafiánskych prevlekoch,takisto bolo nemožné nesmiať na hláškach typu "Dievčatá nechcem Vás vidieť fajčiť a smskovať, ste najlepšie vysávače na svete, tak sa aj správajte". S postavou Evy sa mi nepodarilo stotožniť, nepatrím k tým čo riešia svoje problémy pomocou tabletiek šťastia, možno preto som ju nevedela dokonale pochopiť. Ale súhlasím s Tamarou a jej názorom na svet celebrít, žijúcich v jednej veľkej mydlovej bubline.A bublifuk majú v rukách novinári, i keď sa niekedy jedná o poriadne lacný bublifuk : " čitatelia milujú ilúzie, všetci milujeme ilúzie. Žijeme v nich a čím sú väčšie, tým viac sme nimi okúzlení. Predavačky bublín, aké smutné.." Myslím že táto kniha pre mňa nebude tou, ku ktorej sa budem pravidelne vracať, ale účel splnila, zabavila jedno ponuré dažďové popoludnie

Predavacky bublin (Nika.J., 21.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Opat som si kupila knizku zo zvedavosti, kvoli autorkinmu menu. Mala som nalada na prijemnu oddychovku zo sucasnosti, pisanu slovenskou autorkou, z prostredia, ktore poznam (mam na mysli Slovensko, nie showbiznis). Autorka ma prijemne prekvapila: pribeh je krehky, citlivy, miestami som sa nasmiala a ocenila autorkinu kreativitu. Potesili ma temy, ktore pribeh prinasa, su mi blizke a su podane pomerne realisticky, co je vyborne z hladiska pisania, ale aj z hladiska zrelosti autorky. Oddychovka? Ano. Ale poeticka, humorna, komorna a prijemna.

Pichliačov sa bála, no aj tak sa nimi obklopovala :)) (michaela mlčúchová, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
KNižka ,ktorá ma chytila za srdce,hlavne pre jej krásne myšlienky a naozaj citáty, ktoré potrebujú,trošku času na zamyslenie..KNižka,ktorá rozpráva príbeh, ktorý sa môže stať každej z nás, príbeh , ktorý si hlavná postava nevybrala :) Vytvorila si okolo seba bublinu , žila v ilúziu, žila len pre svoje kaktuse...Bála sa pichliačov, no aj tak celý život s nimi žila,pichliače nemusia byť vždy len kaktusy...ale väčšinou ľudia pichajú viac ako tieto rastlinky...Knižku odporúčam :) ♥

konečne nie Evitovka (Zuska, 22.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
nečítam veľmi často takéto knihy ... ale na tvorbu mladej a výstrednej Tamary som bola veľmi zvedavá ... dej bol mne blízky, kedže som bola v období, keď som netušila kam patrím a či to čo robím je aj to čo chcem ... mediálny svet je síce ligotavý a lákavý no každá bublina praskne skôr ako vyletí k oblohe ... knižku odporúčam ako príjemné letné čítanie niekde na pláži alebo pri jazere.

(Ne)čakané sklamanie.. (Kristína S., 7.3.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Milujem knihy, čítanie, o to neradšej sa na ich adresu vyjadrujem/píšem negatívne. V prípade "bublín" som nečakala veľa (úprimne, nie je to môj žáner), no toto bolo vážne čosi.. slabučké, oničom, žiadne vykreslenie deja, postáv, vyslovene som sa asi po 50-tich stránkach nútila čítať ďalej, že snáď sa to rozbehne.. omyl :( Neviem, či som ja náročná, ale.. môžem len dúfať, že v takomto trende nebude autorka pokračovať a že v prípade mladej slovenskej tvorby nepredčí reklama samotnú hodnotu kníh..

Bubliny (Veronika Zorská, 17.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Mala som možnosť iba si ju požičať z knižnice. Zaujala ma titulná strana a názov knihy, bála som sa do nej pustiť pretože slovenských spisovateľov veľmi nečítam, bála som sa čo bude obsahovať, ale bola som milo prekvapená. Veľmi ma zaujala a prečítala som ju jedným dúškom. :) Vždy som mala záujem o mediálny svet. Vrelo odporúčam.

Vtipne aj vážne (Marek, 10.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Mediálny svet je atraktívnym prostredím, no aj v ňom sa deje láska a žijú ľudia, ktorých zaujíma viac vnútro ako lesk mejkapu. Kniha mladej autorky je až nápadne podrobná a pritom nestráca ľahkosť. Je určená mladším, no starší preniknú do myslenia neskôr narodených, ktoré nemusí byť vždy tak jasné, ako na prvý pohľad vyzerá. Skvelé čítanie bez filozofovania a komplikovaných súvetí, vhodné na pohodové poobedie.

oddychovka (Dorca, 5.5.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
nenáročné, oddychové čítanie
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x