bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muž, ktorý sadil stromy - 2. vydanie

Vydavateľ: Artforum (ARTFORUM, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:64
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muž, ktorý sadil stromy - 2. vydanie

Príbeh o sadení stromov sa môže na prvý pohľad zdať nepodstatný. Dnes, kedy stromy sú takou súčasťou života, že ich existenciu si ani neuvedomujeme.

Tento príbeh je však o niečom úplne inom. Veď ako sa dnes zvykneme pozerať na tých, ktorý robia niečo z nezištnej lásky. A vlastne... existuje taká láska?

Existuje... A Elzeárd Bouffier je toho príkladom. Po veľkej životnej strate odchádza „zo sveta“ ako miesta ruchu a chaosu, dobrovoľne vstupuje do sveta pokoja a spomaleného života. Človek by možno čakal, že spomalením času a spôsobu života sa spomalí aj ľudské myslenie. Tu však nastáva pravý opak. Myšlienky dostávajú priestor, ten, kto trávi čas sám so sebou, dochádza k mnohým konštruktívnym záverom a je nútený pracovať sám so sebou. A práve pri takejto práci sa vynára na povrch spoločenský úžitok. Jeho sadenie stromov niekde na konci sveta sa môže zdať civilizovaným a vyspelým národom malicherné, ba dokonca o tom ani nemusia vedieť. Príde však okamih, kedy sa o tomto čine dozvie celý svet.

A tu plynie veľké ponaučenie pre nás, aj z takejto útlej knihy. Systematická a vytrvalá práca, čo aj aká bezvýznamná na prvý pohľad je veľmi dôležitá nielen pre tých, čo ju vykonávajú, ale aj pre spoločnosť. Takouto prácou sa človek sám mení a veľmi dobre vieme, že ak chceme aby boli lepší tí druhí, musíme začať od seba. Tak ako Elzeárd, dávať nesebecky, bez ohľadu na to, kto každý o tom vie, či nevie, pracovať na zveľaďovaní okolia, ale hlavne seba.

Detaily o knihe

Názov: Muž, ktorý sadil stromy - 2. vydanie

Objednávací kód NA319440

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Muž, ktorý sadil stromy (Marta Kučerová, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam každému prečítať si túto knižku. Naozaj to nezaberie veľa času, avšak jej myšlienka vo Vás zostane navždy. Sila jednotlivca dokáže urobiť zázraky aj pre spoločnosť... len musí byť trpezlivý a vytrvalý.

Prenádherná knižka (Monika Ertľová, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hľadáte zmysel života, cítite sa nepodstatní, myslíte si, že ako jednotlivec nemáte silu nič zmeniť? Tak to si určite prečítajte útlu, no nádhernú knižku Muž, ktorý sadil stromy. Autorom je francúzsky spisovateľ Jean Giono, napísal ju ešte v roku 1953, no stále je aktuálna. Pripomína nám, že vďaka skromnosti, pokore a vytrvalosti máme možnosť dosiahnuť naozaj veľké veci, dokonca aj pomôcť prírode a spraviť zo sveta lepšie miesto na život. Je to jedna z tých kníh, ktoré máte prečítané doslova za pár minút, no zanechajú vo vás obrovskú stopu a vždy, keď je vám ťažko, sa k nej môžete vrátiť. A tie ilustrácie, pohladenie pre dušu ❤️

Muž, ktorý sadil stromy (Alena Poláčiková, 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh, ktorý môžete prečítať na posedenie, pri káve. Záujme Vás svojou jednoduchosťou, ale zároveň hĺbkou myšlienky. Príbeh muža, ktorý sa nevzdával a išiel za svojim cieľom. Vidiecky človek, ktorý svojou prácou dokázal prekonať všetky prekážky, aj sám seba. Nepotreboval nikomu nič dokazovať, veril sebe a svojej práci. Vedel, čo je podstatné a čo musí urobiť. Kniha je odkazom najmä do dnešnej konzumnej doby. Aj drobná, mravenčia, ale poctivá práca, má obrovský zmysel, ak ju robíte s láskou a nie pre svoj prospech, môže priniesť obrovské benefity pre nás všetkých... Vrelo odporúčam, aby si ju prečítal každý. Je nádherná v svojej jednoduchosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x