bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nech vojde ten pravý

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nech vojde ten pravý

Upírsky román a kultový film

Brilantný triler, v ktorom sa živí menia na nemŕtvych a sny na nočné mory

„Snehobiela krajina po kvapkách krvi vydáva svedectvo o zverskom vyčíňaní permanentne vyhladovanej Eli.“

„Brutalita upírskych motívov a poeticky ladený prienik do detských svetov.“

Na panelákovom predmestí Blackeberg nájdu roku 1981 mŕtvolu. V tele mladej obete nezostala ani kvapka krvi. Všetko nasvedčuje, že šlo o rituálnu vraždu. Dvanásťročný osamelý a týraný chlapec Oskar fascinovane sleduje všetky správy o prípade. Kto to mohol spáchať? Prečo sú okná na susednom byte stále zatiahnuté? Oskar sa skamaráti s dievčinou Eli a začína sa strašidelný príbeh o láske, zrade a pomste.

Názov knihy vychádza z povery, že upír smie vojsť iba do domu, kam ho niekto pozve a autor sa preň inšpiroval piesňou Let The Right One Slip In od Morrisseyho. Najúspešnejšia hororová kniha desaťročia, podľa ktorej vznikol kultový film aj americký remake.

Švédsky spisovateľ John Ajvide Lindqvist sa narodil roku 1968. Vyrástol v Blackebergu na predmestí Štokholmu. Od detstva ho priťahovali tajomstvá a zázračné veci. Pôvodne bol kúzelníkom a získal aj cenu na severskom šampionáte v kartárskych trikoch. Dvanásť rokov sa venoval žánru stand-up comedy a vystupoval v kabaretoch. Preslávil sa písaním hrôzostrašných príbehov. Jeho romány a zbierky poviedok vyšli vo viac ako pätnástich jazykoch. Venuje sa aj divadlu a scenáristike.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Nech vojde ten pravý

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

iný pohlad na upírov (Ondro, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade som sa zľakol že pôjde o nejaký další sladkastý odvar v štýle Twilight. Chvalabohu nie, kniha je síce o upíroch, ale to je jediná spoločná vec. Kniha navodila príjemné zimomriavky a môžem odporúčať aj filmovú hororovú podobu, ktorá sa tvorcom tiežť vydarila.Autor dokázal že aj takáto momentálne okukanátéma sa dá napísať originálnym štýlom a zaujať aj ostatné cieľové skupiny.

Prekvapenie (Barbora, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knihu začala čítať, nevedela som, čo si mám o nej myslieť. Zaujímavá - bola, fantasy - bola, tak som si ju prečítala. Nič podobné som zatiaľ nečítala a som rada, že som ju prečítala, bola dobrá, taká, na akú sa nezabúda, chcela som si pozrieť aj film, ale po prvých 5 minútach som ho vypla a viac som ho nedopozerala, nechcela som si pokaziť dobré dojmy z knihy :-) Pri niektorých scénach mi behali zimomriavky po tele..celkovo to hodnotím, že je to knižka, ktorá sa oplatí prečítať :-)

Inšia než ostatné (Petra F, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Twilight ságe a 5 knižkách zo série Upírske denníky, ma tematika ohľadom upírov skôr odradzovala, než priťahovala k čítaniu. Nakoniec ale som sa rozhodla ju prečítať a nelutujem. Je to skvelá kniha, môžem povedať, že inšia od tých iných upírskych. A to ma na nej zaujalo naviac. Plus, dej ma od začiatku nadchol a bola som až do konca zvedavá, čo sa stane. Rozhodne je to jedna z knižiek, ktorú musíte mať doma, alebo aspoň prečítanú- pre tých, ktorý maju radi fantasy :)

Perfektné (Jana Cerulová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu odporúčam rovnakým fanúšikom "ozajstných" upírov ako som ja. Máte plné zuby zamilovaných upírov s dobrou dušou? Tak toto je kniha presne pre Vás. Krutosť, krv, chlad, desivé vraždy a podivuhodne milý vzťah nesmrteľného dievčaťa a týraného chlapca. Štýl písania je veľmi dobrý, zaujme a nepustí pokým knihu nedočítate dokonca. Tak ako je krvavý jej obal tak aj obsah. Odporúčam. :)

Narazila som na poklad.. (Adriána Kačmárová, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte ten pocit keď ste v kníhkupectve alebo knižnice prezeráte si poličky plné kníh a jedna z nich doslova ako keby kričala na vás aby ste si ju vybrali? Toto bol aj môj prípad keď som si do kníhkupectva prišla vybrať nejakú knihu. Upírske knihy ma akosi nikdy veľmi nelákali (väčšinou boli stále o láske medzi upírmi a ľuďmi), no táto kniha sa mi hneď začala veľmi pozdávať. Už po prvých riadkoch som tomuto autorovi musela zložiť hlbokú poklonu. Jeho štýl písania je skutočne úžasný. Máloktorí autor vie písať tak autenticky, živo a strhujúco ako tento. Príbeh Eli a Oskara som nemohla len tak odložiť musela som čítať a čítať i keď počas čítania tejto knihy som nejeden ráz mala zimomriavky po tele. Talentovaný autor napísal úžasnú knihu, ktorá vás nenechá len tak chladného. Vtiahne vás do vnútra a viac nepustí. Tento hororový príbeh plný napätia no aj priateľstva by som odporučila všetkým čitateľom a milovníkom kníh.

Zaujímavá (Monika Kováčová, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
KONECNE nie čo s upírmi, ktorá sa netočí okolo mladých dievčatiek a zlých nebezpečných chlapcov, čo im lámu srdce. Knižka zaujme krvavým obalom ako aj rovnako nebezpečným dejom. Zaujímavé obsadenie deja do Švédskeho sídliska, kde jeden chlapec, môže zmeniť pohľad obyvateľov na okolitý svet. Mrazivý, miestami krvavý príbeh s upírského prostredia, kde ide o skutočnú podstatu upírstva a ukazuje dôležitú silu priateľstva a pochopenia, v tomto málokedy pochopiteľnom svete. Kniha predstaví upírku, akú by ste nikdy nechceli stretnúť a pri čítaný budete radi, že je to iba na papieri :) Určite si zakúpim aj pokračovanie tejto knihy :)

mraziva (Jaroslava Kovaľová, 1.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
kniha sa od zaciatku pomaly rezbiehala,ale ked som zacala citat tie napinavejsie casti,tak som sa nevedela od nej odtrhnut.Pri niektorych mi normalne behal mraz po chrbte takze odporucam vsetkym kto zboznuje mrazive citanie:-)

Nech vojde ten pravý (Bella, 10.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Úžasná upírska kniha pre ľudí, ktorým v literatúry chýbajú Upíry s veľkým U. Ak si pod pojmom upír predstavíte krvilačného predátora, ktorý neváha zabiť, aby prežil a po stáročiach života sa ozaj správa tak, akoby tie stáročia pretrpel a prežil, tak potom logicky zrejme máte aj žalúdok na drastické a škaredé situácie. Lindqvist sa s realitou nemazná. A teda ani s čitateľom. Ak nie ste schopný zniesť pach moču a pohľad na znetvorené mŕtvoly, nechajte túto knihu radšej tak. Bude vás nudiť a bude vám zle. Nie je to príbeh pre romantické duše. Skôr pre ľudí, ktorí nezatvárajú oči pred ľudskými pokleskami, krutosťou a hlúposťou.

Kniha, ktorá nie je o trblietavých upíroch (Angelika Sebőková, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná !!! Odporúčam každému, koho už prestali baviť zaľúbení, pekní upíri. Tento psychologický román Vás zaskočí. Prekračuje limity, ktoré bežný čitateľ neočakáva. Je to proste niečo "iné". Lindqvist potvrdil, že severská literatúra má čo do seba !

Konečne niečo na hony vzdialené Twillightu (Natália Stohlová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento román som si kúpila hneď v deň, ako som dočítala Twillight ságu. Upíry boli vtedy niečo nové a chcela som zistiť, či aj toto bude podobná odychovka. Som veľmi rada, že som sa mílila. I keď aj v tomto príbehu je trocha romantiky a prvky fantázie, ale je tam aj kus reality. Vidno, že sa autor trocha pozrel aj do mitologickej literatúry, kde sú upíry podávaní takí akí pre ľudí vždy boli. Pijú ľudskú krv, nechodia na svetlo a bez pozvania neprejdú cez práh vašich dverí. Autor sa aj bravúrne pohral so psychikov hlavných postáv, vďaka čomu som sa s nimi úplne stotožnila. Takže už nikdy viac presladené upírske hovadiny, ale len knihy ako táto. Pretože z nej som si aspoň zobrala panučenie a niekedy sa k nej znova vrátim.

super (Denisa Bužiková, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takéto knihy patria k môjmu oblúbenému žánru. Nadprirodzeno, mystika a velká dávka fantázie. Je to skvelá kniha ktorú odporúčam hlavne takým ako ja čo už pár podobných kných čítali a páčia sa im

niečo nové (Simona Švigárová, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knihu, musím sa priznať, som si kúpila len kvôli obalu a názvu.Ale ani po obsahovej stránke som nebola sklamaná! Je to niečo úplne iné ako klasický Dracula, či teraz slávny Twillight. Nerieši sa tu len otázka lásky, ale aj isté sociálne problémy a hlavne to nie je len taký príbeh plný sladkých slov. Je napísaný zvláštnym štýlom, ktorý ihneď uchváti a nepustí do konca. V niektorých častiach som ani nedýchala, dej má spád. Je to určite originálna kniha so skvele vykreslenými charaktermi postáv. A bonus: má výborný koniec.

:) (Dávid, 5.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha :) odporúčam

pre ortodoxných (Michaela Bednárová, 17.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre milovníkov ortodoxnej upírskej mytológie ako stvorené. Rozhodne odporúčam tým, ktorí sú znechutení americkými krvavými slaďákmi. Studené, priamočiare, autentické.
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x