bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nočné motýle

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nočné motýle

V románe Nočné motýle sú pútavo a plasticky stvárnené príbehy štyroch ľudí, štyroch nočných motýľov žijúcich v jednom meste, ktorí vôbec nespia, no viac ako spánok im chýbajú sny. Stretnú sa vďaka čudáckemu psychológovi, ktorý je presvedčený, že práve v oblasti nespavosti je objaviteľom svetového významu, a svoju teóriu potrebuje potvrdiť na skúmanej vzorke.
Štyria protagonisti, dve mladé ženy a dvaja muži, si založia zvláštne spoločenstvo platonických milovníkov spánku. Ich individuálne osudy prechádzajú zložitými osobnými i spoločenskými skúškami, vytvárajú dramatický, pútavý príbeh, v ktorom nechýbajú zvraty a prekvapujúce rozuzlenie.

Autorka odhaľuje ľudský svet znútra i zvonka a hľadá hlbinné súvislosti medzi tým, čo sa deje v človeku a jeho okolí, čo ho deformuje, ubíja i povznáša. No ani pri tejto vážnej téme jej nechýba nadhľad, ľahké pero a potrebná štipka humoru.

POROTA A HODNOTITELIA O KNIHE

• Rukopis Kataríny Tholtovej je od začiatku do konca svedectvom autorkinho nádherného zápasu s nádhernou prozaickou témou. Je ňou psychika človeka modernej spoločnosti s jej mentálnymi, sociálnymi, filozofickými či civilizačnými dôsledkami.
Alexander Halvoník

• O zvládnutí kompozície svedčí i to, že rozprávanie nie je priamočiare, chronologické, že čitateľa často ponecháva v neistote, takže v ňom vyvoláva zvedavosť, ako sa všetko bude vyvíjať ďalej, vie ho prekvapiť. Skrátka, príbeh, ktorý autorka ponúka, je od začiatku do konca pútavý.
Igor Hochel

• Nočné motýle vnímam aj ako jednu krásnu metaforu s naliehavým posolstvom pre súčasníkov i budúce generácie: ak jednotlivec i celé ľudské spoločenstvo prestanú snívať, nevyhnutne ochorejú.
Peter Holka

• Prózu Katky Tholtovej beriem ako veľký prísľub a držím jej palce, aby v písaní vytrvala, aby písala pravidelne – román sa buduje vŕšením, každý deň, pridávaním textovej suroviny. Katarína je talentovaná autorka a ak ostane v literatúre, verím, že o nej budeme ešte počuť.
Daniel Hevier

Dostupné verzie titulu

Nočné motýle Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nočné motýle

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

prekvapila (Jana Suchá, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som narazila úplnou náhodou..prečítala som si recenzie na zadnej strane a rozhodla sa pre kúpu. Veľmi zaujímavá téma, dej a postavy. Oceňujem štýl písania autorky- jednoduchý, svieži, neumelý. Knižka sa číta ľahko, plynulo a je pútavá- ani neviete ako a už ste na konci. Odporúčam.

motyl (Zuzana, 11.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
zaujímavý príbeh a myšlienka,aj keď sa mi čítal ťažko..prekvapivý koniec mi však vynahradil všetky zlé dojmy

Nočné motýle (Daniela, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som raz videla odporúčanú v jednom ženskom časopise, tak som sa rozhodla pre kúpu. Bolo to dobré čítanie, pútavé - myšlienkou, prevedením, schopnosťou previesť čitateľa do konca a nechať ho premýšľať, vychutnávať prečítané. Domnievať sa, dohadovať, dotvárať príbeh podľa svojich ďalších želaní a to hlavne kvôli mladosti autorky. Pri čítaní som neustále myslela na to, ako skvele, bravúrne, excelentne sa chopila rozprávania, jazyk je jednoduchý, no premyslený, presviedča čitateľa, že tu nič nie je náhoda a všetko do seba zapadá a aj zapadne ako puzzle. Môžem len ticho závidieť fantáziu mladosti a tešiť sa na nové diela. Gratulujem a neľutujem - príbeh som jednoducho musela dočítať! Človek čakal, čo sa bude diať. Ale na môj vkus to bolo miestami dosť drsné. A také povahy, ako mali hlavné postavy ja nikdy v živote nepochopím.

Iná (Ľubica Šťastná, 26.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Spočiatku som sa obávala, kam dospeje dej tejto knižôčky, no len čo som sa hlbšie ponorila do "nočného" života postáv, nedalo mi odložiť ju nedočítanú... A hoci to nie je žiadna love-story, verím, že osloví viacerých čitateľov.

nic moc (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Neviem si pomoct,a le tato kniha ma nudila. Docitala som ju len z vypatim vsetkych sil. Niekedy som ju chcela nechat tak. Mozno to nie je moj okruh zaujmu. Neviem. Dost nudna.

Hadam najlepsia kniha ktoru som kedy citala (Lubica, 15.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super dej aky tu este nebol- ziadny lacny brak, uzasny dar pera, vzrusujuci sled udalosti, radost citat. Budem sa tesit na dalsie knihy od autorky.

prekvapujúco dobrá! (Lenka Š., 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knižku som začala čítať nie príliš nadšená, pretože anotácia ma moc neoslovila, no zostala som prekvapená. Naozaj skvelá kniha, ktorú som mala prečítanú veľmi rýchlo. Niektoré momenty v knihe mi prišli smutné, veľa ich bolo veselých, ďaľšie boli zase nereálne, alebo aj také, ktoré som odsudzovala. No toto všetko dokopy dáva jednu skvelú knižku a pozor- ako bonus téma, s ktorou som sa v beletrii ešte nestretla. Určite po nej siahnite :)

Príjemné čítanie (Jozef Vítek, 8.7.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
S podobnou témou som sa ešte nestretla. Knihu som čítala skoro bez prestávky, zaujímavo napísaný príbeh o netypickej téme sa určite hodí kamkoľvek, kde si chcete spríjemniť deň čítaním bez hrubej knihy. Podobne ako u mnohých vo mne vyvolala rôzne pocity, kedy som premýšľala, aký život vedú ľudia s touto "poruchou" a či v skutočnosti väčšina z nás nie je podobná osobám z príbehu. Je všetko to, čo prežívame realitou? Prajem príjemné čítanie :-)

na prvotinu, výborná (darynka, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
netypická téma, výborné spracovanie, len 166 strán. Nudiť určite nebude. Zhltla som ju za 1 deň, ale v hlave doznieva a rezonuje určite dlhšie.

Skvelá knižka! (Maja, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka ma dostala úplne od začiatku. Nepustila som ju z ruky až kým som ju nedočítala. Téma, postavy, samotný príbeh, nádherný súlad všetkého, čo skvelá knižka má mať. Téma nespavosti rozhodne zaujala, životy a problémy postáv ma prinútili zamyslieť sa nad tým, aké to musí byť nespať a prežívať to, čo prežívali oni. A záver bol krásny, aj "menej krásny" zároveň. Túto knižku rozhodne stojí za to si prečítať. Vrelo ju odporúčam.

Trpite insomniou? (Bea, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak nie, tak pre tejto knihe budete. Aspon kym ju nedocitate do konca. Tento psychologicky pribeh zaoberajuci sa nespavostou styroch rozlicnych ludi vam totiz spat neda :-) Velmi zaujimava tema, neosuchana zapletka a prekvapujuci koniec. Tieto zakladne sucasti by mala mat kazda dobra kniha. A tato vsetky tri rozhodne ma. Pozor! Je mozne ze po jej docitani budete pochybovat ci to, co prezivate je realita alebo len pokracovanie nedosnivanych snov :-)
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x