bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pád

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Padlí anjeli (1.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pád

Na Danielovi Grigorim je čosi bolestne známe.
Tajomný, uzavretý chlapec pritiahne pozornosť sedemnásťročnej Luce Priceovej hneď v jej prvý deň na internátnej škole Meč a kríž pri meste Savannah. Je jediným svetlým bodom na mieste, kde nie sú dovolené mobilné telefóny, ostatní študenti sú vyšinutí a bezpečnostné kamery ich sledujú na každom kroku.
Daniel však nechce mať s Luce nič spoločné – a dáva jej to jasne najavo. No ona sa nevzdáva. Mládenec ju priťahuje ako svetlo nočného motýľa a Luce musí zistiť, čo pred ňou tak zúfalo skrýva... aj keby ju to malo stáť život.
Nebezpečne vzrušujúci a temne romantický triler PÁD je súčasne najúžasnejším príbehom lásky!

Z anglického originálu Fallen (Random House Children’s Books, New York 2009) preložila Saskia Hudecová. Redigovala Ina Martinová.

Detaily o knihe

Názov: Pád

Originálny názov: Fallen

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pád (Adriana Surová, 27.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha plna lasky a anjelov. Velmj ma strhol dej a vzila som sa do pribehu ako by som bola jeho sucastou.

Bol to osud (Júlia Fillová, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo som cítila, keď sa mi táto kniha dostala do rúk? Magickú príťažlivosť. Bola to moja prvá kniha vôbec, každú jej časť som prečítala za 3 dni, ale dodnes nemám motýliky v bruchu zo žiadnej inej knihy, či série. Zakaždým, keď si na ňu spomeniem a je to dosť často, lebo stále čítam, mám chuť sa opätovne ponoriť do jej príbehu. Milujem Daniela, pretože v knihe je opísaný ako pán dokonalý, stelesnenie dobroty, ale neskutočne som si zamilovala Cama, ktorý má svoje rebelské temné stránky. Táto kniha je ako explózia pocitov, na ktoré nedám dopustiť a u mňa bude navždy číslom 1, aj keď som už prečítala desiatky kníh a nekončím.

Lauren Kate, len tak ďalej :D (Patrícia, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka Pád ma vážne uchvátila. Keď som si prečítala anotáciu tak som si pomyslela : „ Určite si ju chcem prečítať a mať vo svojej knižničke.“ Obálka je tiež krásna.Hlavnou hrdinkou je Lucinda. Má 17 rokov. Po smrti jej priateľa sa sťahuje do Meča a kríža. Školy, ktorá sleduje každý váš krok, blikajúcimi kamerami – „očkami“. Kontakt s okolím je možný iba na jeden hovor za týždeň. V starom kostole sa skrýva plaváreň s telocvičnou. No kto by už dostal len ten nápad ? Celá kniha sa točí okolo nej a Daniela. Pravdaže v tom dobrom slova zmysle. Ďalej je tu Cam, atraktívny a príťažlivý zelenooký mladík. Na prvý pohľad je takmer nemožné predstaviť si aby on bol „bad boy.“ Ale je to tak. No a nakoniec Daniel. „Jej najväčšia láska.“ Ako som knižku začala čítať tak ma začala baviť. Keď prvý raz stretne Lucinda Daniela a on jej na oplátku ukáže vztýčený prostredník, tak som sa naozaj nevedela prestať smiať. Príbeh je zaujímavý a má skvelú tému. To nemôžem vytknúť. Napätie v niektorých kapitolách nechýba. Na konci sa uskutoční veľká bitka . Zistíme aj nečakané. Avšak sú tu aj maličké nedostatky. Daniel neustále mení svoje názory. Cam sa snaží získať Luce. Luce ale neustále myslí na Daniela. A tak stále dokola. Tí , ktorí ju čítali vedia o čom píšem. Prvá časť knihy má skvelý začiatok, stred sa točí stále o zakázanej láske a koniec má neuveriteľne rýchly spád. Ani neviete ako som si túto sériu obľúbila...♥

Topka (Lucia Luptáková, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižke dávam len samé plusy. Dej je úžasný a myslím si ,že ho autorka veľmi pekne rozvíja. A ďalším plusom je, že má peknú obálku. Zaraďujem ju medzi moje topky a tým ,ktorí sa k nej ešte nedostali, tak im ju určite odporúčam ! :)

Konečne (Sabrina Luščíková, 30.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Už strašne dlho som pokukovala po tejto knihe no nikdy som sa k nej nedostala. Toto leto som išla na dovolenku. Doma som nemala už žiadne neprečítané knihy a tak som sa vybrala do kníhkupectva. Nič ma tam nezaujalo lebo všetko čo by ma bavilo som už prečítala. Potom som zbadala, že vzadu za mnohými knihami majú sériu Padlí anjeli. A keďže som už bola zúfalá a nemala som žiadnu knihu tak som si ju kúpila. A poviem jedno: Nikdy to neoľutujem. Nebola to kniha pri ktorej by som sa rozplývala no nebola ani taká, že by som ju najradšej vyhodila z okna. Dokázala by som ju prečítať aj 100 krát a stále by ma bavila. Zaujalo ma na začiatku to ako Daniel ignoroval Luce. Bolo to veľmi zaujímavé a potom ten zvrat. Nehľadala som fantasy i keď fantasy mám najradšej. Táto kniha je plná romantiky a všetkým odporúčam ktorí nečítali :)

Mohlo to byť lepšie (Majka, 28.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Nedá sa povedať, že by som mala obľúbený žáner, preto som siahla aj po tejto sérii, prečítam skutočne čokoľvek. Úprimne som však čakala od knihy s peknou obálkou viac. Zo začiatku mi čítanie išlo veľmi pomaly, aj keď isté tajomno a chuť ho odhaliť ma posúvalo vpred. Záver knihy bol o čosi dynamickejší, ale niektoré pasáže sa mi zdali prehnané. Čítala som už oveľa lepšie a emotívnejšie knihy, ale myšlienka lásky, ktorá trvá strašne dlho, už niekoľko reinkarnácií, niekoľko životov je krásna. Fanúšičkám fantasy kníh s tajomným a očarujúcim hlavným hrdinom sa táto séria určite bude páčiť. A aj sama sa pustím aj do pokračovania, už keď som raz začala :)

Padlí anjeli (Veronika, 27.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Na začiatku som sa tešila z mystérie knihy, ktorej pribúdalo správnym smerom. Neskôr som však zistila, že niektoré veci som v knihe nechápala. Avšak všetko sa rýchlo vysvetlilo a musím priznať, že myšlienka knihy ma celkom zaujala!!

Pád (Zuzana Gschwandtnerová, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha a veľmi krásna obálka. Nájdete tam dobrodružstvo a hlavne lásku.

:) (athelasil, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
na túto knihu, resp. celú ságu som sa veľmi tešila.. teraz v lete som sa k nim konečne dostala, a som milo prekvapená,úžasné knihy, veľmi veľmi sa mi páčia, prekonali moje očakávania :)

Milé prekvapenie (Lucia Gráfová, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy som nemala vo svojom záujmovom liste tento typ beletrie. Knižku som kúpila kamarátke na narodeniny a cestou domov bola jediná, ktorú som pri sebe mala, Pomaly som ju otvorila a veľmi rýchlo zhltla. Knižka ostala u mňa aj s ďalšími pokračovaniami.

Pád (Sára, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Síce na začiatku sa mi kniha ani moc nechcela čítať, no ako som sa dostala ďalej neuveriteľne ma vtiahol celý dej. Kniha vie prekvapiť. Kúpila som si hneď prvú aj druhú časť, lebo mi ju odporučila kamarátka a nevedela si ju vynachváliť a som rada, že som si kúpila hneď pokračovanie, lebo keď som dočítala prvú časť a to už za dva dni, tak som hneď otvorila druhú časť a čítala som ďalej. Teraz som v polovici druhej časti a nemôžem sa dočkať kedy mi príde tretia a štvrtá časť. Každé ráno ako sa zobudím, prvé, čo spravím je, že otvorím knihu a čítam. Naozaj zaujímavý, pútavý a prekvapujúci dej, ktorý núti čitateľa čítať ďalej, vrelo odporúčam !

Čítala som aj lepšie knihy (Jasmine, 1.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Na túto knihu som sa veľmi tešila, pretože má nádhernú obálku a zaujímavý námet. ALE bola som z nej mierne sklamaná - najviac za to môže záver, ktorý bol podľa mňa dosť divný a nepáčil sa mi. Počas čítania som sa väčšinou nudila, napriek tomu, že sa tam vždy niečo dialo. Občas (naozaj iba občas) som sa usmiala nad nejakou ironickou hláškou - chýbal mi tam nejaký ten zmysel pre humor u Luce. Postavy sa mi však celkom páčili, a bolo ich tam tak akurát. Druhýkrát by som sa už k tejto knihe nevracala.

Zaujimavé (Veronika Berdáková Pavlík, 1.5.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekná kniha, zo začiatku klasika no neskôr ma čosi stale ťahalo vpred a ked som prečítala koniec hned som si musela objednať dalšie dve časti(-:

Daniel (Zuzana Panková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka prišla ku mne v praví čas. Som na "prázdninách" na Slovensku u môjho brata a jeho snúbenice. Keď som ju poprosila, že či mi nemôže nejakú požičať, dala mi do ruky práve túto knihu. Už pred tým som si ju chcela prečítať, ale nebola k tomu príležitosť. A prišla presne v správnom čase. V Austrálii, kde teraz žijem, som sa zapozerala do jedného chalana.. Spomínam to preto, lebo sa volá Daniel. Zostala som veľmi prekvapená keď jej v knihe ukázal stredný prst. Presne to robí aj tento reálny Daniel. Sú ako z kopírky, ako by to bolo písané presne o ňom. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som si zamilovala túto knihu. Okrem iného, aj pre jeho úžasný príbeh.

čakala som viac ... (Tina Forgáčová, 8.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Nerada to píšem, ale očakávala som viac. Možno obal, recenzie a moje skreslené predstavy ktoré som nadobudla zo zadnej strany obalu, neviem presne čo ma priviedlo ktomu aby som si knihu kúpila a čítala ju.. JE to pekný príbeh a dobrý nápad ale nedomyslený..pripadá mi to stašne ponaťahované.. kúpila som si súčasne s prvou aj druhú časť ale vobec som sa na nu netešila tak ako som čakala ... koniec bol najkrajší pretože som konečne pochopila o čo tam ide.. a druhá časť trošku pozdvihla kvalitu,ale na to treba pretrpieť Pád, aby ste sa dostali k Súženiu ...

v skratke (KristínaDanišová, 6.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pád- 1 kniha z tetralógie:) ..hlavná postava je Luce, ktorá nie je úplne obyčajné dievča. Vidí tiene-Oznamovateľov. Keď nastúpi na novú školu, tak ju nebezpečne priťahuje Daniel Grigori. Na prvý pohľad obyčajný chalan.. No on spolu s Luce majú spoločnú celý život..Láska, smrť, nebezpečenstvo, anjeli a démoni. Príbeh, od ktorého sa nebudete vedieť odtrhnúť :)

uffff.. (Adriána Brišová, 5.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Tak som konečne túto knihu dočítala. Uff!! Musí povedať, že koniec sa mi čítal ďaleko lepšie ako začiatok. Koniec mal väčší spád a väčšie napätie, kdežto začiatok je dosť zdĺhavý a vykreslenie situácií je dosť neohrabané. Aj keď som bola na konci, stále som netušila, čo sa tam vlastne deje a prečo. Všetky rozprávania akoby im tam mnohokrát chýbali nejaké detaily, informácie či niečo, čo by ma viac priblížilo k deji a postavám. Pripadala som si ešte viac zmätenejší než samotná hrdinka :) Každopádne sa mi páči nápad s anjelmi. Je to zase úplne niečo iné ako stále motívy upírov. Určite tam každý môže nájsť rôzne motívy iných fantastických diel, ale v dnešnej dobe v takej kope príbehov si nevyberieme. Všade niečo je. Musím však podotknúť, že po prečítaní som bola mierne sklamaná z málo prekreslených postáv a aj samotného deja. Epilog, ktorý ma snáď mal navnadiť na druhý diel, mňa skôr viac zmiatol. Najskôr to vyzeralo, že je tam jasne vymedzené dobro a zlo a potom ako keby autorku napadla nová vec a trošku sa to zmenilo. A zrazu nevieme na čom sme. S nádejou rozuzlenie si kúpim druhý diel a budem dúfať, že sa autorka Nerozmýšľa to natiahnuť na desať dielov, pochybujem, že už potom budeme vedieť, o čom to vlastne skutočne je. To je podľa mňa najväčšia chyba dnešných autorov. Vidina veľkých zárobkov z mnohých kníh, ale kvalita už je preč. Dej je len opakovaním predošlého deja a po prečítaní sa nedozvieme nič. Ešte jedna poznámka. Nepáčilo sa mi usekávání kapitol. Ocenila by som väčšie dokončenie rozpísanej situácie. Nie že v jednej chvíli sú pri vode, kde niečo prebieha a potom otočíte stránku a hneď sa tam deje úplne niečo iné a vy vlastne čakáte ako dopadne tá rozčlenená situácia, o ktorej sa len tak zmieni. Som ale určite zvedavá, čo mi prinesie druhý diel :)

O knihe (KristínaDanišová, 5.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pád- 1 kniha z tetralógie:) ..hlavná postava je Luce, ktorá nie je úplne obyčajné dievča. Vidí tiene-Oznamovateľov. Keď nastúpi na novú školu, tak ju enbezpečne priťahuje Daniel Grigori. Na prvý pohľad obyčajný chalan.. No on spolu s Luce majú spoločnú celý život..Láska, smrť, nebezpečenstvo, anjeli a démoni. Príbeh, od ktorého sa nebudete vedieť odtrhnúť :)

Našla som čo som hľadala :) (Jana Bubáková, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt veľmi dobrá kniha, zaujímavý dej, má všetko čo by ste od takejto knihy očakávali ale vie aj prekvapiť :) Nie je to ten tip knihy, ktorá vás začne baviť až po niekoľkých stránkach, ba aj desiatok stránok a stále sa neviete donútiť to dočítať :) Mňa kniha zaujala hneď od prvých stránok, mala som ju prečítanú za dva dni, taký mala napínavý dej, že som sa od nej nemohla odtrhnúť :) Ten kto si hľadá knihu, ktorá opisuje lásku dvoch mladých ľudí, už nemusí ďalej hľadať našiel ju :) Nie je to však také ako každá druhá kniha, ktorej koniec viem už pred jej polkou, pri tejto knihe som bola napnutá až do konca a verte mi ani ku koncu knihy som nemala potuchy ako to skončí, dej sa tam veľmi rýchlo obráti a všetko čo ste si mysleli sa zmení :) Takže fakt radím kupovať :) Ja už mám prvé štyri diely a určite plánujem aj ďalšie :) Dúfam, že vám moja recenzia pomôže vo výbere :)

Zaujímavá (Zuzana Palušáková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka ma v prvom rade zaujala aj svojou obálkou. Po jej prečítaní vôbec neľutujem, že som si ju zakúpila. Je zaujímavé,že hlavnou hrdinkou nieje obyčajné dievča ako to v takýchto knihách býva.

Krásne dielo (Lenka Mitríková, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
prečítala som ju viacmenej na "jeden dych". už sa neviem dočkať druhej časti :) boj dobra a zla v podaní anjelov ma veľmi zaujal, rovnako aj opakované stretnutia hlavných hrdinov po dobu niekoľkých storočí

pekné ,-)) (Petronela Pavlíková, 29.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
A ze prekvapila :) Bolo to dobre napinave citanie. Postupne sa vam dostava pod kozu a nakoniec ked uz ste atmosferou kompletne pohltení tak pride akcia pri ktorej nemozete knihu pustit z ruk. ,-))

úžasná (Martin Jevčák, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
po pravde ma táto kniha zaujala obalom :) čítala som ju minulé leto a spociatku ma dost hnevala no skoncila som s pocitom ze musim vediet ako to skonci zamilovala som sa do toho pribehu a pod stromcek konecne dostanem aj vykupenie uz sa neviem dockat :)

Moje pocity (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

Takže, čo k tejto knihe povedať. Dostal som ju od "Sestry" - najlepšej kamarátky na 16-tiny ale vrhol som sa na ňu až o týždeň. Ak mám povedať pravdu, čítal som už aj lepšie. Pád je pre mňa niečo ako daľší diel Twilightu, len v inom pojatí. Cam - Jacob, Daniel - Edward, Luce - Bella. Jediný rozdiel je v tom, že sa to odohráva na psychiatrickej škole a že sú tam anjeli a nie upíri a vlkolaci. Takže, čo dodať. Na spríjemnenie večera a rána sa to dalo prečítať, ale dva krát to čítať to už nie. Ale čo sa týka atmosféry a podobne - v pohode sa to dalo čítať. Ale veľmi to pripomínalo Twilight. A moje hodnotenie 7/10 :)

Dobrá, ale (Silvia Fulová, 10.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Keď to nie sú upíri tak sú to anjeli. Táto kniha je rovnako "zamotaná" ako napríklad Škola Noci. Myslím si, že prvá časť je celkom prijateľná. Aj keď na konci sa z rôznych ľudí vyvinú úplne nečakané bytosti. Postupne však táto séria Padlích anjelov sa moc zamotáva. Ale pre tých ktorý majú radi romantický príbeh medzi nadprirodzeným chalanom a úplne normálny dievčaťom, ktorý je úplne zamotaný a všade sú zlé sily, ktoré útočia je táto kniha presne preňho :D

dobrá kniha (Diana Ragánová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala asi v roku 2011 na Vianoce. No v tedy som ešťe nemala knihy veľmi v láske. Dovtedy som čítala knihy len zriedkavo. Aj povinné čítanie som mala len z obsahov. Začítala som do tejto knihy a všetko sa zmenilo. Kvôli tejto knihe som si zamilovala čítanie. Túto knihu som prečítala za 2 dni. Nevedela som to dať z ruky. Toto dielo má všetko čo má mať kniha. Je napínavá, romantická, akčná a aj dojímavá. Odporúčam každému kto má rád dobré čítanie ba aj tomu kto nemá rád, veď možno že si to obľúbia a aj oni si obľúbia knihy. Na začiatku knihy som ľutovala Luce ale potom som zistila že je silné dievča a prekoná to všetko čo na ňu číha. Takže odporúčam všetkým! :)

Bieda.. (Kita Stankovianska, 26.8.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Pri tejto knižke som si uvedomila dve veci: 1. takáto literatúra je adresovaná pre teens (tzn. vo svojich middle twenties ju už nezvládam) a 2. som vďačná za to, že keď som ja chodila do ZŠ, z knižnice som si odnášala plný ruksak knižiek typu Traja pátrači, Slávna päťka či Medzi nami dievčatami. Áno, už som vyrástla aj z nich, no mám pocit, akoby dnešní spisovatelia neboli schopní pracovať s reálnymi bytosťami a nedokázali priblížiť situácie, v ktorých sa ocitá mládež zaujímavo bez toho, aby sa tam nevyliahol drak, nespadol anjel či neprežil upír. Áno, uznávam, že je to dnešná móda a viem aj to, že knihy sú na to, aby nás vtiahli do fantastického sveta.. ale.. mne sa na tých mojich "oldschoolových" páčilo práve to, že si o mne podobných problémoch môžem prečítať aj inde, že nie som sama. A dnes? Koľko z nás sa asi tak zamiluje do reálneho upíra??

Ja zažívam ten smútok (Jana Bubáková, 19.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som mala požičanú od kamarátky a ako viete požičané sa má vážiť viac. Ale tá kniha bola taká perfektná, že som si ju so sebou zobrala aj na stanovačku. Čítala som ju celé dni niekedy aj noci. Má úžastný príbeh. Všetko je v tom napísané od sklamania aj cez niaku tú tajnú lásku a veľké zážitky. Takto som to prečítala až do štrnástej kapitoly ale ja blbá v ten nešťastný deň som zabudla knihu schovať ale nechala som ju na spacáku. A v ten osudný deň sa všetko obrátilo oproti mne. Začalo silno liať a kým som dobehla do stanu tak bola celá rozmočená. Snažila som sa ju opraviť ale už je nečitateľná. Takže teraz musím kúpiť kamarátke novú knihu a už mi ju asi nikdy nepožičia aby som si ju dočítala. A najhoršie je na tom to, že na novú knihu miniem všetky peniaze takže si ju ani jej ďalšie pokračovania už tak skoro nezaobstarám. A to ma sklamalo :( .

Pád (Veronika, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
po dlhej dobe som vzala do rúk niečo iné než knihy o upíroch... A nesklamala som sa. Kniha bola dobre napísania čitaltelia tu najdu doslova všetko od akcie, cez smútok, až po nejakú tú romantiku. Skoro celá táto časť sa nesie v pochmúrnom duchu ale toto by ľudí nemalo ani náhodou odradiť stojí za prečítanie...

:) (Denisa Bužiková, 27.2.2012) Odpovedať

Super kniha so zaujímavou myšlienkou. Skvelé čítanie. Určite sa ju oplatí kúpiť si

Super (Katarína Iványiová, 8.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha:) Na začiatku niečo z minulého života, potom pomalé odhaľovanie, že Lucinda za všetko nemôže, a napokon, že všetci jej priatelia sú padlí anjeli ma dostalo. Doteraz som ešte nečítala knihu, v ktorej by sa pod povrchom skrývali náboženské motívy. Mám rada anjelov a dúfam, že druhá kniha bude takisto dobrá ak nie ešte lepšia.

Pád (Andy Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavá zápletka, zaujímavý príbeh a anjeli. To všetko utvorilo túto prekrásnu knihu , ktorá sa na sto percent oplatí čítať. Autorka nám ukázala svoju predstavu o tom ako asi vyzerajú anjeli a doslovne večná láska. Opisuje tam hlavne súčasnosť no sú tam i časti z minulosti čo sa ráta ako plus. Potom celé to tajomstvo okolo Daniela, to ignorovanie i to priťahovanie. A Cam, no ja si Cama celý čas predstavujem ako blonďáka aj keď viem že on je ten tmavo vlasý. No a jasné že úplne sexi. Čo ešte dopĺňajú zlaté krídla. Ako biele no jasné, čisté a nepoškvrnené ale aj zlato má niečo d seba.

Ozaj úžasná kniha (Nicola Urbanová, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobrá kniha ,ja som ju dostala na narodeniny od priateľa, veľmi ma to spočiatku nelákalo ,ale ked som sa začítala nemohla som prestať, proste napísanavý príbeh z nečakaným koncom :) Veľmi sa mi páčila

Superková kniha.... (Simona Šimáková, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hovorí sa, že nesúď knihu podľa obalu....ale pri tejto knihe to neplatí. Obal je úžasný, ale obsah je ešte lepší. Úplne ma uchvátila. Nemohla som sa dočkať na pokračovanie príbehu o Danielovi a Luce. Myslela som si zo začiatku, že to bude len zase otrepaná klasika romantiky, ale tu v tejto knihe, je tá láska opradená dávnym tajomstvom a nástrahami. To sa mi veľmi páči, keď človek musí o svoju lásku bojovať. Každému čitateľovi odporúčam túto knihu ak má rád fantáziu, lásku, tajomstvá...a aj anjelov. Teším sa na ďalšie pokračovania.

Táto kniha ma jedinú chybičku (Sylvia Maláková, 2.12.2011) Odpovedať

trošku pomalšie sa rozbieha, ale postupne naberá na obrátkach, vtiahne vás prirodzene do deja, opantá vás a vy tou knihou žijete. Zoznamujete sa s postavami, prostredim, všetko sa pripravuje na ďalšie diely, ktoré si človek už absolútne vychutná. Tak to býva pri trilógiach a tetralogiach. Niektoré pasáže sú doslova ukážkové a vidno, že autorka ich písala s chuťou, premyslela ich, dotiahla do dokonalosti. Čítala som aj Twilight, aj Upírske denníky a toto je písané triezvejšie, dospeláckejšie, vyzretejšie. Málo prvoplánových situácií, trápnych myšlienok, či gýčovostí, na ktoré som priam alergická. Daniel, Cam, spústa emócií, od lásky po hnus, vnútorné pohnutia. Ak máte radi tento žáner, kniha vás isto pohltí a nakazí. V dobrom:-) A ten koniec. To ma fakt prekvapilo, nečakala som. Odporúčam všetkými desiatimi. paráda!

reklama lepšia ako celá kniha (Jarmila Urbanová, 30.11.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Túto knihu som veľmi chcela... Ale ako sa často tešíte na rôzne veci, neviete sa ich dočkať - v konečnej fáze až také "úžasné" nie sú.. Presne toto platí aj o knihe Pád.. Príliš veľa reklamy, skvelých recenzii a nakoniec - nič.. To je všetko, čo mi ostalo po dočítaní tejto knihy. Príliš veľa posplietaného, veľa opisovania ničoho a sľubný príbeh knihy sa strácal... Netvrdím - námet - to malo dobrý.. len to spracovanie nevyšlo.. Má to aj pokračovanie tuším, ale to mňa už nezaujíma..

Priemerné (Monika Ďurkechová, 24.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Od tejto knihy som mala veľké očakávanie - hlavne kvôli propagácií v rôznych časopisoch, ale po niekoľkých stránkach ma nadšenie prešlo. Netvrdím, že je kniha zlá, ale ak mám byť úprimná, čítala som aj oveľa lepšie. Čiastočne mi pripomínala kombináciu niektorých iných kníh, čo som čítala. Pre mňa predstavuje Pád jednorázovú záležitosť.

Sklamanie.. (Jana Suchá, 21.11.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Veľmi som sa na ňu tešila, keď som ju kúpila, hlavne kvôli recenziám, krásnej obálke a zaujímavej téme. Ale moje očakávania asi boli privysoké :(. Úryvok z knihy napísaný na zadnej strane obalu prezrádza až veľmi veľa o knihe a o jej konci, keďže sa asi 2 tretiny knihy nič také podstatné nedeje. Kniha aj dej sú strašne predvídateľné. Nepáči sa mi rozprávanie deja v 3. osobe. Veľa opisovania a málo akcie. Veď každý kto tu knihu čaká, že hlavné postavy spolu strávia čo najviac času lebo to nás núti čítať ďalej. Dalo by sa povedať. že to bola nuda. Ak ju niekto prečíta ako prvú z takých fantasy romantických diel tak si možno pomyslí, že je super, ale mne po Twilighte, 3 častiach Nesmrteľných a po Zavrhnutom a Crescedo príde táto kniha ako priemerná. Zavrhnutý je tiež o padlých anjeloch a je to asi o 1000% lepšie. Trochu mi to pripadlo akoby autorka zmiešala všetky ságy čo doteraz vyšli a napísala Pád. Ja som veľmi sklamaná a je otázne či vôbec siahnem po Súžení.

PADLÍ ANIEL 6453 (Lenka, 28.8.2011) Odpovedať

priemerná kniha
páči sa mi, je to super knižka a tiež som ju čítala tak že večer som ju nevedela odložiť a hneď ako som vstala tak som ju už mala v rukách:)))

Súmrak... (Snowy, 14.8.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Ja som mala rozporuplné pocity ako: Celkom fajn... WTF? ... Súúúmrak.... panebože... jéééžiš.. možno celkom dobré... och, prečo zas... zabite ich. Trikrát očarená teda nie som.

Skvelé čítanie (Dominika, 5.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej celkom pekný a hoci je "tajomný chlapec" trošku opotrebovaný prvok do knihy, príbehu to nijak neuškodilo, takže som celkom spokojná. Skončilo sa to trochu zložito a dosť veľa vecí zostalo nevysvetlených(predsa len je to tetralógia), čo vôbec nevadí, lebo človek potom o to viac očakáva pokračovanie. :)

nj :)) (Ema, 31.5.2011) Odpovedať

0
hej hej viem :D .. vážne ja sa nechcem hádať ale mne nedá nepovedať ešte niečo :D vlastne mne to príde ako také Súmrak+Upírske denníky+Škola noci (a neviem či ešte nie niečo :D ) alebo teda ja neviem ale hrozne mi to v niektorých scénach pripomínalo

Pekné (Jana, 29.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha patrí do skupiny kníh, ktoré, človek číta na jeden hlt...keď raz začne, nemôže prestať, až kým nepríde na poslednú stranu. Fakt odporúčam a už sa neviem dočkať pokračovania...

Keď myslíš ... (Bonnie, 6.5.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Nič v zlom ale Súmrak tiež nie je celkom originál stačí keď si prečítaš Upírske denníky :)

Súmrak?? (Ema, 3.5.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Hmmm... Netvrdím, že je zlá ale trocha ma v niektorých miestach znechutila mierna podobnosť so Súmrakom. Napríklad príťažlivý tajomný chlapec, ktorý sa k hlavnej hrdinke zo začiatku správa nepríjemne... Vy ste nemali ten pocit?

super (monika, 10.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahojte. Prosím že kde ste čítali 2 diel Pádu ?? prosíím lebo sa strašne teším velmi napínavo to skončilo a tiež som rada že to nemá nič spoločné s UPIRMI Ďakujem :D a dúfam že 2 kniha vyjde čoskoro. a date mi tu stranku na 2 čast ??? ešte ražZ DAKUJééM :D

Pád (Kiki, 18.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niečo neskutočné za 2 a pol dňa prečítane :) <3

SUPEEEERRRR :D (lele, 4.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt vyborna kniha uz sa tesim na druhy diel necitam vela knih ale tato ma uplne dostala waaauuu :D

super (nikolka22, 27.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
tá kniha je uplné skvéla :D

:)) (Barbora, 23.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je úplne super.. kedy bude 2hý diel? :))

neodsudzuj ked nic nevies!!! (simona, 16.2.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
ak si twilight necitala tak do toho nestrkaj nos... je hrozne ked ludia maju predsudky voci kniham... ed k belle nikdy nebol zly... len zdrahavy... a to ze k tomu setko prirovnavate??? boze su lepsie knihy ako twilight... to ze clovek tuzi po dokonalosti neznamena ze sa ma tou knihou ohanat aj ked ju necital!!!

Len tak (Ria, 15.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som zhltla za jeden deň , je pekná a musím povedať že nemá nič spoločné s Twilightom ako si tu niekto myslí . Neznášam ak všetko každý prirovná k Edwardovy a Belle , je to trápne .

ahojre (Patricia, 7.2.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
chcela by som si niekde kupit tuto knihu ale ze vraj je to uz 2 diel...a 1 diel som necitala... ma zmysel si ju kupovat?

O ničom (Deni, 6.2.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Čisto Cullen s Bellou....ten tiež bol najprv k nej drzý a hrubý....o ničom...

kedy bude druhý diel (Michaela, 5.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň chcem sa spýtať kedy by sa mal dostať na pulty kníhkupectiev druhý diel knihy Pád.

cool (Dori, 3.2.2011) Odpovedať

0
táto kniha ma očarila už tým o čom je :D milujem fantastické knihy :) a je mi jedno že niekto hovorí o tomže je nudná... možno to toho človeka nezaujíma a nebaví čítať ale je to jedna z tých lepších o anjeloch :) a aj keď sa to podobá aj na upírske denníky a aj na twilight je mi to jedno! lebo všetko to je podobné klobúk dole pred spisovatelkou že dala niečo o anjeloch a nie už o upíroch :) :) :)

2diel (Elina, 3.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahoj ako si mohla docitat druhy diel..ked ho este nevidali?...alebo sa nepredava..?

Nuda ako smrť. (Beatrix, 2.2.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
Táto kniha patrí medzi najnudnejšie z tohto prostredia... dalo sa to dočítať len so zaťatými zubami. Prejdete 100 stranu a zistíte, že sa tam vôbec nič nedeje. Možno je to tak do 15 rokov... mali to tam napísať.

=/ (Nina, 2.2.2011) Odpovedať

priemerná kniha
"Na Danielovi Grigorim je čosi bolestne známe.Tajomný, uzavretý chlapec pritiahne pozornosť sedemnásťročnej Luce Priceovej.Daniel však nechce mať s Luce nič spoločné – a dáva jej to jasne najavo. No ona sa nevzdáva. Mládenec ju priťahuje ako svetlo nočného motýľa a Luce musí zistiť, čo pred ňou tak zúfalo skrýva... aj keby ju to malo stáť život." Tak toto je niečo ako taká kópia z Upírskych denníkov...Elena chce Stefana ktorý niečo skrýva, ale on s ňou nechce mať nič spoločné...Škoda, mohla to byť dobrá kniha.

výborné (Miroslava Beláková, 1.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy ktoré ma dokážu upútať na toľko,že ich neviem pustiť z ruky.Táto jednoznačne patrí medzi ne. Takže sa strašne teším na druhú časť.

Vyborne (Bianka, 30.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked som to zacala citat, mala som dojem, ze je to prilis depresivne a ponure, ale akonahle som vhupla hlbsie do deja, ma to zaujalo natolko, ze som sa od knihy nevedela odtrhnut. Prave som docitala druhy diel (lepsi nez prvy) a uz sa neviem dockat tretieho ;)

Najlepšia (Lucy, 27.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je asi najlepšia kniha tejto doby:),ak to pokračovanie nevýjde za krátku dobu tak asi zošaliem :D,prosím poponáhľajte sa s tým!:)

Supeeer (Lenuš, 27.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa je to úplne super kniha (mala som ju požičanú od kamošky, ale ďalšie diely si pravdepodobne objednám)a myslím, že téma anjeli nie je taká obohraná ako napr. upíri v tejto dobe. :-) Malo to všetko, čo mňa zaujme...napätie, veľa zvratov, romantika, tajomno, fantasy, adrenalín a nechýbajú ani momenty, pri ktorých vám behá mráz po chrbte. Môžem ju zaradiť medzi jednu z najlepších, ktoré som ja čítala. Fakt odporúčam. :-)

re: (Miroslav Moško (Ika, 24.1.2011) Odpovedať

0
Dobry den, 2. cast planujeme vydat velmi velmi skoro. Nechajte sa prekvapit :-). So srdecnym pozdravom Miroslav Mosko, redakcia Ikar

Topkniha (Dana, 23.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoducho skvelá kniha. Romantika, napätie, láska. Krásna kniha, ktorá čitateľky zaujme. Otázka pre IKAR: Kedy prosím Vás plánujete vydanie 2. časti tejto knihy?

Wow (Wewca28, 10.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma vážne zaujala. Vyzerá to skvele. Už sa ju chystám objednávať.
Všetky komentáre (66)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pomaly, zdráhavo vstali. Slnko práve vykuklo ponad stromy a v maličkých hviezdičkách sa trblietalo na sčerenej vode. K blatistému brehu, ktorý ich dovedie k lietadlu, bolo treba zaplávať len kúsok. Luce si želala, aby bol na míle vzdialený. S Danielom mohla plávať až do súmraku. A do každého úsvitu a ďalšieho súmraku.
Skočili naspäť do vody a začali plávať. Luce si zastrčila medailón pod tielko. Ak bolo dôležité dôverovať svojmu inštinktu, potom jej hovoril, že sa s medailónom nikdy nesmie rozlúčiť.
Opäť užasnuto sledovala Daniela, ako pomaly, elegantne pláva. Tentoraz vedela, že dúhové krídla, ktorých siluetu vidí v kvapkách vody, nie sú výplodom jej fantázie. Sú skutočné. Bola vzadu, prerezávajúc sa záber po zábere vodou. Príliš skoro sa prstami dotkla brehu. Z toho, že o kúsok ďalej na čistinke počuje hučať motor lietadla, bola nešťastná. Dorazili na miesto, kde sa budú musieť rozlúčiť, a Daniel ju doslova musel vytiahnuť z vody. Z vlhkej a šťastnej sa zmenila na mokrú ako myš a mrznúcu od zimy. Kráčali k lietadlu a on mal ruku položenú na jej chrbte.
Na Lucino prekvapenie pán Cole zoskočil z kokpitu s veľkým bielym uterákom v ruke. „Jeden malý anjel mi pošepol, že toto asi budeš potrebovať,“ povedal a rozložil ho pred Luce, ktorá si ho vďačne zobrala.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x