bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nový život bez chlapa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nový život bez chlapa

Novela, ktorej dej sa odohráva predovšetkým v Bratislave, v blízkosti Pezinka a okolí Banskej Bystrice, má názov evokujúci feministickú prózu. Muži, nebojte sa, tento dynamický príbeh s neočakávaným rozuzlením je ozajstnou lahôdkou pre každého, kto má rád napínavé čítanie, v ktorom však zaiskria aj humor a irónia. Ambicióznu novinárku Ninu postupne zneisťuje jej partner Alex. Hoci sa mu na nej nič nepáči, rozchod tvrdošijne odmieta. Nina úplne opantaná erotickými hrami odmieta analyzovať každý varovný signál aj zistenia svojej priateľky. Precitne, až keď Milena za nevyjasnených okolností zahynie. Vytriezvenie však znamená ďalšie nečakané komplikácie, na ich riešenie nestačí ani alkohol, ani odhodlanie skoncovať s Alexom. Keď sa napokon na takýto krok odhodlá, stane sa niečo, čo by jej nenapadlo ani v tom najhoršom sne...

Celebrity o knihe Nový život bez chlapa:

Adela Banášová, moderátorka: Táto kniha sa číta sama. Rozhodne ma nenudila, čítanie ma bavilo, príbeh má spád a sled prekvapivých udalostí. Práve skúsenosti vo vzťahoch bývajú totiž tie najtvrdšie. Pre mňa to bola zároveň poučná kniha, lebo v každom z nás je trochu manipulátora, každý muž v našom vzťahu ním potenciálne môže byť a je dobré vedieť čím skôr to odhaliť. Alebo aspoň vedieť si vydobyť svoj zdravý priestor. Pri čítaní tejto naozaj mimoriadne pútavej knihy som si uvedomila, koľko existuje úžasných mužov, ktorých poznám a o ktorých by sa takáto kniha napísať nedala.

Michal Viewegh, spisovateľ: Prečítal som túto knihu na Hvare a talent autorom rozhodne uprieť nemožno. Príbeh je svižný a obratne napísaný. Pre náročnejšieho čitateľa by sa dala rozvinúť kompozícia, dialógy, hlbšia psychológia postáv, no v takejto podobe je to príbeh zo života, pri čítaní ktorého som naozaj získal averziu voči tej odpornej hlavnej postave...a trpel som, že sa Nina tomu idiotovi nevzoprela skôr.
Katarína Brychtová, moderátorka: Blahoželám autorom, pretože knižka je napísaná ľahkým perom, číta sa dobre, a keď sa do nej pustíte, musíte ju dočítať až do konca. Príbeh hlavnej hrdinky je napínavý a vy chcete vedieť, ako to dopadne. Podarí sa jej vymaniť z područia manipulatívneho partnera?... Zaujímavé čítanie pre všetky moderné ženy, ktoré nemajú predsudky.

Jarmila Hargašová-Lajčáková, moderátorka: Pútavý, dynamický príbeh, ktorý sa dobre a rýchlo číta... možno aj preto, aby som sa toho chlapa čo najskôr zbavila?. Autori zrejme dosiahli to, čo chceli - vyvolali emócie, zaujali ma, vyprovokovali. Táto kniha vás rozhodne nenechá ľahostajnými!

Beata Dubasová, speváčka: Páčili sa mi prekvapivé a náhle zvraty, až s prvkami detektívky. Ľahko ma to vtiahlo do deja, oceňujem trefné a pravdivé vykreslenie postáv, pomerov aj vzťahov. Takéto manipulatívne vzťahy medzi dvomi milujúcimi sa ľuďmi ma dosť prekvapujú, ale viem, že sú realitou. Pripomenulo mi to text jednej mojej pesničky, kde spievam, o tom ako: "zaľúbená žena rozum nemá..." Hádam tu ho nájde! Alebo nie? :) Prajem pekné čítanie!

Dostupné verzie titulu

Nový život bez chlapa Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nový život bez chlapa

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nový život bez chlapa je krásny príbeh (Oľga Kohútiková, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začítala som sa do ďalšej knihy zo série mamtalent.sk, vydanej IKAR-om. Je to kvalitne napísaná kniha dvoch autorov. Ľahko čitateľná, plynulá, zaujme, lebo by ste najradšej hnusného sebeckého arogantného manipulátora Alexa zaškrtili. Odporúčam, možno sa sem tam aj nájdete. Prečítala som si so záujmom. Určite zaujme aj Vás.

Výborná :) (Deni, 16.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka sa čítala veľmi rýchlo, mala spád, nenudila ma. Mám pocit, že je to jedna z kníh, ktorá mi dala niečo do života a zanechala vo mne emócie. Odporúčam :)

Taká pohodovka... (Erika, 14.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Myslím si, že každá žena sa v tej knižke nájde. Prečítala som ju raz dva a kľudne by som prijala aj viac strán, alebo pokračovanie. Ale bez Alexa by to už bolo asi o niečom inom.

Novy zivot.... (Jana Mackova, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh, ktorý som prečítala bleskovou rýchlosťou. A na základe môjho odporúčania putoval medzi kolegynami. A každá hodnotila knihu v pozitívnych atributoch.

príbeh zo života (Ema, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si túto knihu kupovala nebola som si istá či nejde iba o lacnú zlátaninu ale veľmi ma potešilo ako dobre sa táto kniha číta. Príbeh je zo života a videla som u svojej kamarátky ako takýto chlapi dokážu ovplyvniť osobu, ktorú si vytypujú. Je smutné, že niektorým sa oči neotvoria nikdy. Nina (z knihy) však mala šťastie. Záver bol perfektný, klobúk dole. Teším sa na ďalšiu knihu :)

na jeden hlt (Katarína Rusková, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala, ako sa povie "na jeden hlt". Je to perfektná kniha, ktorá opisuje bohužiaľ realitu a jej obvyklý koniec niektorých vzťahov. Vrelo odporúčam, je to napínavé a zaujímavé čítanie!

Názor čitaťeľa (Mária K, 8.3.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Veľmi som sa na túto knihu tešila, hlavne keď má také dobré ohlasy čo sa týka známych osobností- najmä môjho obľúbeného autora, no bola pre mňa jednym veľkým sklamaním po všetkých stránkach. Dej sa mi vôbec nezdal taký chytľavý a dynamický, štýl písania autorov taktiež ( priam z duše nenávidím uvažovanie postáv, štýlu "-Musím s tým niečo urobiť!- pomyslí si a rozbehne sa tam a tam." alebo "Nemala by som si to nechať, ale milujem ho.", pretože si myslím, že čitateľ nie je až taký blbý, aby si tam sám nevedel dosadiť emócie postáv, ktoré v daných momentoch prežívajú, a ktoré ich vedú robiť určité veci ). Úplne ma to odradilo, a tak, ako som sa nevedela dočkať kníh z dielne mamtalent.sk, tak veľmi ich teraz nechcem ani do rúk dostať. Kniha mi dala len jediné - poznanie, že som veľmi odvážna a vytrvalá osoba, keď som sa dostala až na 30. stranu...

naozaj dobrá kniha (Andy, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi vôbec nečítala ľahko. Párkrát som ju musela odložiť, lebo som jednoducho nemohla pokračovať – je totiž napísaná až príliš realisticky. Chce sa vám kričať na Ninu „...nerob to, choď od neho“, chce sa vám vylepiť Alexovi zaucho...máte nervy vlastne na oboch. Odložíte knihu. Potom ju zas vezmete do rúk. Viete zhruba ako príbeh dopadne, keďže je to Nový život BEZ chlapa, ale jednoducho musíte vedieť, ako k tomu príde. Čo konečne otvorí Nine oči. Musíte to dočítať. Či už preto, lebo ste zvedavý, alebo preto, aby Alex konečne zmizol. Od Niny, od vás. Chcete sa ho proste zbaviť. Nič iné neprichádza do úvahy. Táto kniha tne do živého. Ninu chápem a nechápem zároveň. Hovorím si „to by som neurobila“, ale kto vie...keď chlap udupe žene sebavedomie, možné je všetko. Žiaľ, podobných Alexov a takýchto príbehov je v živote príliš veľa

raz- dva (eli 412, 28.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
voci tejto knihe som bola zo zaciatku trosku skepticka, ale preco nevyskusat?!!! kniha sa citala velmi lahko, az velmi realne postavy, dej, prostredie, co je fajn. aj ked som celu knihu krutila hlavou nad naivitou a hlupostou Niny, nakoniec som skonstatovalo to, ze kazda z nas ma aspon malilinky kusok z nej, bohuzial...

príjemné chvíle s touto knihou (Lucia, 17.9.2010) Odpovedať

0
nie len preto, že som čosi podobné zažila, ten môj sa volal Peter a bol až príliš nátlakový, presadzovačný, neomylný, ale neskutočne dobrý v posteli a hlavne, v dobrých okamihoch neodolateľne milý, láskavý, pozorný...No až po dvoch rokoch som si uvedomila, že ma vyciciava, ničí, hoci to perfektne maskuje. Takže viem, o čom hovorím...no tá kniha ma zaujala spracovaním. Žiadne filozofovanie, opisy, vysvetľovania, ale skôr domyslite si medzi riadkami, zo správania a reakcií iných. Lebo ani v živote vám to nebude nikto dávať po lopade, ale skôr to musíte odhadnúť sami. Preto som rada tejto knižke a odporúčam najmä kočkám.

Odporucam (zuzana, 11.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som precitala za tri hodiny :-) odporucam... kniha je pisana lahko, zrozumitelne a hlavne myslim, ze oslovi vela zien...

Perfektná je (Juli F., 6.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
ked som začala čítať, neprestala som. ešteže nie je nejaká tučná:-) parádna, odporúčam vrelo

Tak toto sa vydarilo (Linda V., 30.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Upršaný víkend, tak som zostala doma, čajíček, pohodička a k tomu Nový život bez chlapa. Výborne som ti to užila a som rada, že nemám taký vzťah...hoci poznám podobné na okolí a nikdy nepochopím, ako to môžu tie baby vydržať, ponižovať sa, podliezať svoju hrdosť. Som šokovaná, prekvapená, no asi to tak je. V knižke to bolo výborne popísané a neverím, že to aspoň jeden z autorov nezažil:-) Každopádne skvelé čítanie na upršané večery ako memento: pozor na zakomplexovaných chlapov!

uf uf uf (Zina, 26.8.2010) Odpovedať

0
ale som sa zapotila, chvíľu akoby som čítala o sebe spred dvoch rokov, ten môj sa volal Roman a bol to najväčší sviniar, akého som kedy videla...no prišla som na to až neskoro. Možno ako Nina. Kamošky mi vraveli, nechaj ho, je to debil, vykašli sa na neho, ale to sa vraví. Vtedy, v tej chvíli. Nedá sa. Ale neskôr si búchate hlavu, že ste to nespravili skôr. Keby som túto knihu čítala vtedy, predtým, možno... silný príbeh, krutý, realistický, ktorý prečítate jedným dychom. Ja som ním bola nadšená a neľutujem jediné euro, čo som zaň dala!

perfektne (Daniela, 25.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasna kniha...Tak tuto knihu by si mala precitat kazda jedna zena povinne!!!!!! O tom, ako sa zalubene zeny nechaju manipulovat, ponizovat, urazat, podriadovat....brutal silny pribeh. Citam a spominam a uvazujem a premyslam..... ODPORUCAM!!!! PS: smrt prichadza necakane....

Práve som dočítal (Libor, 23.8.2010) Odpovedať

0
a je to super, ten záver je perfektný, nečakal som hoci niečo sa dalo predpokladať. paráda

Stále dokola čítam pána Viewegha (L. Lucká, 15.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
som prekvapená, že sa takto vyjadril, nezvykne hodnotiť a toto je viac než pozitívne. Nečítala som ani kapitolu z tejto knihy, určite pôjdem na tu stránku Mám talent a normálne ma to navnadilo. Od Viewegha mám prečítané všetko, niečo aj dvakrát a toto mi pripadá tak trošku z jeho súdka. Zaujímavé, určite po tom siahnem

Teším sa :-) (Andrea Bugátová, 12.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Časť textu som tiež čítala na Mám talente. Pridala som pod dielo aj komentár. Skvelé čítanie...

Dala som v hodnotení "príjemné čítanie" (Lenka Košíková, 11.8.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
a tak som aj vnímala úryvky, či prvé kapitoly na MT. Naozaj oddychovka, niektoré veci ste vystihli, napríklad pán Viewegh o tej averzii, toho Alexa by som zabila, ale dobre viem, že sa stávajú aj také veci a moja kamoška sa tak motá v chorom vzťahu, že je to až neskutočné. Preto nehovorím-to je blbosť, to sa nemôže stať a také čosi žena neurobí. Urobí a niekedy aj opakovane. Teším sa, že tento príbeh vyjde aj knižne a že sa konečne dozviem ako naložila Nina s tým odporných chumajom...to naznačenie, že prečo sa Nina nevzoprela skôr vo mne prebúdza všelijaké otázky, fabulácie, tak som zvedavá:-)

Stotožnujem sa (Elena Cehelská, 11.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznávam, že na knižnú podobu sa aj ja teším. Úryvky som čítala na MT, ale tam nebol celý príbeh... Myslím si, že vyjadrenia viacerých známych tvárí o knihe sú celkom výstižné. Napr. Adely Banášovej, že kniha Nový život bez chlapa sa číta sama?! Uvidíme

Čítal som úryvky na MT (Samo S., 9.8.2010) Odpovedať

0
a musím uznať, celkom dobrá oddychovka. Tak som konečne rád, že to vychádza aj knižne, ešte to stihnem snáď dostať do septembrovej dovolenky:-)
Všetky komentáre (21)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x