bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hriech prvej noci

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hriech prvej noci

Štvrtý román našej najúspešnejšej autorky historických romancí opäť prináša pútavý príbeh plný vášne, lásky a intríg, odohrávajúci sa na stredovekom Slovensku. Keď sa zhýralec Gabriel de Richnau ožení s Kristínou, nevlastnou dcérou vypočítavej vdovy Eufrozíny, ide mu len o to, aby splnil otcovu poslednú vôľu a získal rodinný majetok. Ani len netuší, akú osudovú úlohu zohrá táto krásna mladá žena v jeho živote...

Detaily o knihe

Názov: Hriech prvej noci

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jana Pronská (OľgaS, 3.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
To to druhá kniha od Jany Pronskej čo som dostala a prečítala som ju za jeden deň na jeden dych. Pekná historická ronamca, odporúčam prečítať.

:) (Hana Madajová, 29.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to velmi dobra kniha.Keť ju raz začnete čítať tak nemožete pretať:)

Slovenská autorka (Lucia Lieskovanová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som hrdá na to,že konečne máme aj na Slovensku autorku historických románov,ktorá je mimochodom skvelá.Zaregistrovala som ju síce dosť neskoro-niečo necelé dva roky dozadu,ale o to viac som rada,že ju máme.Pokiaľ ste od tejto autorky nič nečítali musíte to určite napraviť.Popri takých autorkách ako Hoytová,Warrenová,Baloghová sa NAŠA Janka Pronská určite nestratí!! V jej príbehoch sa dočkáte všetkého,čo má naozaj dobrá romantická kniha mať-je napísaná s ľahkosťou,napínavá,postavy bojujú o ten svoj kus lásky a šťastia na zemi.A čo povedať k príbehu?Zhýralec Gabriel,ktorého záujmy sú len alkohol,ľahké ženy a nevinná Kristína,ktorá to na začatku vôbec nemá ľahké/nielen na začiatku príbehu/ to je pre začiatok dosť zaujímavá kombinácia,nemyslíte?Nechcem prezrádzať viac.Knihu odporúčam s vedomím,že vás určite nesklame!

Na jeden dych (Simona Bagová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha od Jany Pronskej je ako balzam na dušu, ako pohladenie, odpočinok a vzrušenie v jednom. Pri knihách od Janky môžeme zažiť všetko to, o čom sa nám občas po nociach sníva. Rovnako, samozrejme, nesklamala ani knižka Hriech prvej noci. Hoci obálka sa príliš nevydarila, obsahovo je kniha bohatá. Pani Janka Pronská môže pokojne schovať do vrecka svetové autorky historických romancí, akými sú napríklad Johanna Lindsey alebo Jude Deveraux... A okrem toho, že je pani Pronská výbornou pisateľkou, z ktorej pera ešte nevzišlo nič zlé, je to aj veľmi milá žena, s ktorou som mala česť spolupracovať osobne. Odvtedy si jej knižky kupujem ešte radšej a majú hrdé miesto v mojej knižnici :-)

odporúčam (Kristína, 26.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Od Jany Pronskej som zatiaľ čítala všetky knihy ktoré jej vyšli.Veľmi som sa aj tešila na túto no musím povedať že ma trošičku sklamala.Asi to bude hlavnou hrdinkou.Mne osobne liezla dosť na nervy.Ale inak je to skvelá oddychovka. A celkovo pekná kniha.:)

Odporúčam (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predstavte si, že sa za niekoho vydáte a on potom zmizne na celé tri či koľko roky?? No mňa by to určite nasralo. Ale hlavná hrdinka tejto knihy mala iné problémy však??? Veľmi napánavý a strhujúci príbeh (nemyslí triler ale napínavý a strhujúci ako len romantický príbeh môže byť). Pekné zakončenie

vydarená historická romantika (Martina Putoráková, 26.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Hoci už spisovateke Jane Pronskej vyšli štyri knihy, ja som sa k jednej z nich dostala až nedávno. Osobne najčastejšie siaham po knihách zo súčastnosti, no po prečítaní hriechu prvej noci som ostala veľmi milo prekvapená. Je vidieť, že autorku okrem písania romancí zaujíma aj história Slovenska. V tomto prípade išlo o východ našej krajiny - okolie Gelnice a spiša. Nedalo mi, a po prelistovaní poslednej stránky som si našla informácie o Richnavskom hrade či Peréniovcoch. Romanca je písaná ľahkým, pútavým štýlom. Niečo sa dá dejovo predvídať dopredu, no autorka ma aj tak mnohým prekvapila. Som veľmi rada, že sa niekto na Slovensku venuje písaniu historických romancí. Prajem Jane Pronskej veľa nápadov na ďalšie knihy. Ja už mám ďalšiu na nočnom stolíku - Láska a česť.

Veronika (Veronika, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Osobne sa musím priznať, že slovenských autorov nečítam, ale pri tejto autorke som urobila výnimku :D Keď čítam jej knihy mám chuť vykríknuť: Konečne je tu autor romantických historických kníh, ktoré sa dajú čítať.Neviem prečo, ale práve na túto jej knihu som sa strašne tešila.Asi preto, lebo ma zaujala svojou anotáciou. Autorka nám približuje život mladých ľudí, bohatého zarytého starého mládenca Gabriela de Richnau a mladej Kristíny. Gabriel si z povinnosti vezme Kristínu za ženu.Samozrejme aby to bolo napínavejšie, tak ako správny "playboy" opúšťa ju a pokračuje vo svojom zhýralom živote. A aby som vám neprezradila celý dej, stačí dodať, že ak si ju kúpite neoľutujete. Až ju raz dostanete do rúk, neodložíte ju. Jej napínavý príbeh plný lásky, závistí vás celý pohltí.

hriech prvej noci (eva biela, 15.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milovníčky romantiky neoľutujete... bonus navyše je pre mňa naše slovenské prostredie.

HRIECH PRVEJ NOCI (Marta Pustá, 28.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to prvá kniha od Jany Pronskej, ktorú som prečítala a musím priznať, že bola úžasna!!!!!!!
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x