bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Úcta k prírode a úsmev ako zmysel života

Vydavateľ: Hladohlas (HLADOHLAS GROUP, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:136
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 13,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,75 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 2,24 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Úcta k prírode a úsmev ako zmysel života

Hiraxov cestopis z jeho putovania po Paname a Kostarike. Väčšia časť knihy je venovaná pobytu v pralese Darién u Indiánov z kmeňa Emberá. Publikácia obsahuje približne 130 plnofarebných fotografií a okrem autorovho autentického popisu zážitkov a vnemov písaného priamo zo srdca, kniha obsahuje aj opis života a zvykov spomínaných Indiánov (mýty, legendy, pytačky, svadba, pôrod, pohreb atď), ako aj faktografické informácie o obidvoch štátoch. Po ročnom meškaní je tu teda dlhoavizovaný cestopis, ktorý na autorovom blogu zaznamenal veľkú čítanosť a zožal nesmierny úspech. Zabudnite na všedné dni plné zhonu a odleťte na chvíľku do džungle... Uvidíte, oplatí sa.

Detaily o knihe

Názov: Úcta k prírode a úsmev ako zmysel života

Objednávací kód NA318438

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úcta k prírode a úsmev ako zmysel života (Daniela, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila, je písaná ľudskými očami, nie je to klasický, nudný cestopis, ktorý obsahuje veľa nezáživných faktov. Je to živé, ľudské, krásne a hlavne úprimné. Myslím si, že stranu 30, by si mal prečítať každý rodič. Ešte by som upozornila na nie vždy profesionálne ale o to krajšie obrázky, ktoré zdobia túto už aj tak krásnu knihu. Je veľmi pútavá, zaujímavá knižka, obohatená krásnymi fotografiami. Určite odporúčam – určite Vás chytí za srdce.....

Hirax opäť boduje :) (Marianna, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Svet je úžasný, krásny a nádherný, aj keď nie je nablýskaný, čistý a veci nefungujú tak, ako si predstavujeme a očakávame. Chyťte si ho, kým vám ešte búcha srdce - nech to dá, čo to dá." Toto je len jedna z mála myšlienok z knihy, ktorá ma úplne dostala. Celá kniha mi dala veľa, pozerám sa na svet celkom inými očami. Navyše pri čítaní som mala pocit, akoby som bola aj ja v Paname aj Kostarike - všetky Paľove zážitky sú dobre opísané a nádherné fotky tomu všetkému pridávajú riadny šmrnc. Odporúčam všetkými desiatimi.

Cestujeme... (Anna, 17.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Skvelá kniha. Odporúčam ju všetkými desiatimi. Nie je to len "suchý" cestopis. Čitateľa vtiahne atmosféra cestopisu a najradšej by sa pridal k cestovateľom! A samozrejme nemôžu chýbať fotografie, ktoré podčiarkujú celú túto knižku.

nezvyčajný cestopis (Petra, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento nezvyčajný cestopis opisuje Hiraxovu nekonvenčnú cestu naprieč Panamou. Veselé zážitky. častokrát veľmi zaujímavé myšlienky a hlavne vtipné hlášky autora mu dodali ten správny šmrnc, určite by nezapadol do nudnej kategórie s tabuľkovým popisom štátov. Až do poslednej strany som Hiraxovi ale aj domorodcom neskutočne závidela.Myšlienok ma zaujalo viac,tu je jedna z nich: " čo krajina, to sa vo mne zrodila ďalšia bytosť. Tvrdím teda, že nielen ovládanie nového cudzieho jazyka ale aj cestovanie rozširuje vnímanie a obohacuje ľudskú bytosť o ďalší rozmer. Nenútenou cestou sa dostávate krajine a jej národu pod kožu. Pôrod nového človeka nastáva.."

Nádherný cestopis (Monika, 29.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že predtým ako som si prečítala túto knihu, som od Hiraxa čítala knihu Nauč ma umierať a tá sa mi veľmi nepáčila. Tak som teda bola zvedavá čo nové mi prinesie tento cestopis. Cestopis z malého kúsku zeme - z Panamy a cestopis plný zážitkov z pobytu medzi indiánmi Emberá. A..priniesol toho aj na moje prekvapenie veľmi veľmi veľa. Úžasné, fakt úžasné zážitky, fotografie, príbehy..úplne iný svet..a to veľmi vhodne doplnené geografickými a teoretickými faktami o Paname a jej obyvateľoch. Človeku sa až ťažko verí, že v našej pretechnizovanej a uponáhľanej dobe žijú kdesi ďaleko ľudia aj takto. A nám sa to možno zdá strašný život, ale mne z toho čo napísal Hirax išla naopak neuveriteľná radosť zo života,pohoda, spokojnosť.. :) Taký nepoškvrnený kúsok raja na zemi ..trošku som mu aj závidela tie zážitky a nádherné miesta ktoré navštívil, ale keď si predstavím že by som to mala absolvovať ja, tak neviem..asi až taká dobrodružná povaha nie som :) aj preto o to viac oceňujem tento cestopis, pretože mi priniesol niečo, čo ja sama asi ťažko zažijem :) "Uvidíte, oplatí sa" :) PS: Fakt krásne fotografie, bez nich by to bolo ako ryba bez vody :) A ešte jedna myšlienka, ktorá ma zaujala: "Práca je prostriedok na zaistenie si obživy, ale na druhej strane nie je nutné makať do úmoru a na hranici fyzického vyčerpania, pretože zmysel života je úplne niekde inde." :) ..pohľad Hiraxa na to, ako miestny ľudia vnímajú život a prácu. Veľmi pekné a výstižné podľa mňa.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x