bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dunaj v Amerike

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dunaj v Amerike

Prvá láska, večná rieka a posledná šialená plavba...

Michal Hvorecký strávil dve sezóny prácou na Dunaji a o tejto skúsenosti napísal knihu. Martin a Mona sa stretli v Bratislave ako deti a ich životy navždy spojila rieka. Dospelí sa po rokoch znova stretávajú na luxusnej lodi plnej Američanov, ktorá sa plaví z Nemecka až do delty Dunaja, od Čierneho lesa po Čierne more, ocitne sa tu mladý muž, osudová žena a stodvadsať starých ľudí. Dobrodružný cestopis, stredoeurópska paródia na masovú turistiku aj strhujúci triler. No hlavne príbeh o silnej láske, ktorá stála na vode.

Detaily o knihe

Názov: Dunaj v Amerike

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Slavka Hosová, 1.3.2013) Odpovedať

Po prvotnom šoku z čítania "Silného pocitu čistoty" som si myslela, že autorovi už druhú šancu nedám. Ale skúsila som román Eskorta a po ňom Dunaj v Amerike. A opäť sa mi potvrdilo, že druhé šance sú dobrá vec. Hlavne kniha Dunaj... sa mi veľmi páčila, prečítala som ju na jeden šup... Som typ čitateľa, ktorý má rád prekvapenia, ktorý sa rád dozvie niečo zaujímavé a reálne aj vo fiktívnom príbehu...Táto kniha to presne splnila. Hneď som zatúžila absolvovať podobnú plavbu a spoznať túto úžasnú rieku... samozrejme s menším množstvom drámy ako v knihe... Vrelo odporúčam...

pre milovníkov Dunaja (Silvia Švecová, 19.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Po dlhom váhaní som dala druhú šancu Hvoreckému... Jeho Plyš som napriek veľkej snahe nevládala dočítať, ale Dunaj v Bratislave ma dostal... som Bratislavčanka a milujem Dunaj. Román popisuje síce plavbu amerických dôchodcov na výletnej lodi po Dunaji a úsmevne vykresľuje ich medzery v poznatkoch Európy a ich miestami smiešne predstavy o tejto časti sveta. Satirické komentáre masového turizmu však autor dopĺňa zaujímavými informáciami a tiež historické súvislosti spojené s naším jediným veľtokom. Kriminálnu zápletku som v tejto knižke nečakala a ani by mi tam nechýbala, avšak v globále sa mi knižka páčila a dá sa povedať že som ju zhltla ne jeden šup. V každom prípade ma inšpirovala a tiež motivovala dozvedieť sa o Dunaji oveľa viac. Odporúčam!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x