bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pirátska odysea

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pirátska odysea

Prichádza neodolateľné dobrodružstvo povestných pirátov v Novom svete, klasický príbeh o poklade a zrade od jedného z najobľúbenejších autorov všetkých čias!

Dej románu sa odohráva v Karibiku roku 1665. V tom čase ostrov Jamajka, odľahlá kolónia anglickej Koruny, vytrvalo odoláva rozpínavosti španielskeho impéria. V hlavnom meste Port Royale, plnom hrdlorezov, dobrodruhov, prostitútok a skorumpovaných úradníkov, sa rozchýri, že v prístave ostrova Matanceros čaká na opravu galeóna El Trinidad. Len nedávno vyplávala z Nového Španielska a v podpalubí ukrýva poklad nesmiernej ceny: indiánske zlato. Dobre opevnený a nepreniknuteľný prístav stráži krvilačný Cazalla, obľúbený veliteľ španielskeho kráľa. Je to však príležitosť, na ktorú čaká korzársky kapitán Charles Hunter. Za pomoci vplyvného spojenca zhromaždí posádku surovcov a bitkárov, aby prenikol na nepriateľskú základňu a uniesol El Trinidad aj s jeho pokladom. Výprava sa nebezpečnosťou vyrovná najkrvavejším ostrovným legendám. Hunter prežije úžasné dobrodružstvá a stratí nejedného muža, kým s El Trinidadom zakotví pri brehoch Jamajky. No namiesto uznania a slávy ho čaká zrada a okovy...
Pirátska odysea je to najlepšie od Michaela Crichtona: rozjarený dobrodružný príbeh pulzuje napínavým dejom, je plný neočakávaných zvratov, vyniká pikantnou atmosférou a napätím, ktoré vám rozbúši srdce.

Z anglického originálu Pirate Latitudes (Harper, HarperCollins Publishers, New York, USA) preložil Martin Štulrajter. Redigoval Peter Mitter.

Detaily o knihe

Názov: Pirátska odysea

Originálny názov: Pirate Latitudes

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

dobrodružstvo (Zuzana Jurčová, 3.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
napínavé každou stránkou drží čitateľa, príjemná zmena po žánri, ktorý čítam(detektívky...)Crichton opäť nesklamal a tento raz prekvapil, vie zabrdnúť i do žánru dobrodružného, historického. Super čítanie o korzárskej výprave, záchrane dámy ...piráty z iného úhla

... (Lenka Ptáčková, 29.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Príbeh inšpirovaný skutočnosťou, podložený prácne spísaným denníkom - zápiskami samotného kapitána Huntera (dodnes existujúci). Vyniká a knihou presakuje nezúčasnenosť, iná poloha spisovateľa, na akú bol jeho čitateľ zvyknutý; pár dych vyrážajúcich a zimomravých scén (mrazivých, ak chcete), pripravte sa na naturalistické pasáže, žiadny jemnocit nečakajte - sme totiž v Novom Svete, zdanlivo žijúcom podľa (prispôsobených) zákonov. Autor sa s ničím veľmi nebabral/nemaznal, písal cieľavedome a briskne bez okolkov, a na niektorých smolu, bez siahodlhých opisov a okrasy, pre ktorú tu ozaj nebolo miesto (či áno?) :) Čo by som označila za spoločnú črtu s Crichtonovými predchádzajúcimi prácami, aby sa jeho priaznivci necítili rovno hodení do vody, je starostlivosť, s akou je všetko nachystané a zrealizované. A ozaj treba povedať, že nadpis tentoraz nezavádzal, ide o odyseu so všetkým, čo k nej patrí. Preverí schopných ľudí, z ktorých len "za hrsť" prežije všetky nástrahy - od morskej príšery až po katolíckych Španielov, či zradu. Akýsi nikdy nekončiaci sa kolotoč udalostí. Hlavná výčitka: neosobnosť a už spomínaná nezúčasnenosť, aj keď to bol asi zámer. Osobne mi tam však jasná zaangažovanosť chýba. Je však treba dodať, že príbeh bol dobrý a premyslený a členov posádky je radno si "zamilovať". Tri a pol hviezdičky.

Pirátska odysea (Dominika, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Pirátska odysea je perfektnou knihou pre tých, ktorí majú radi dobrodružstvo a napätie a taktiež pirátov a honbu za pokladom. I keď začiatok nebol až tak zaujímavý, neskôr sa to rozbehlo a až sa od toho nedalo "odtrhnúť" :D

Najobľúbenejší autor (mobius, 3.1.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Áno, je jedným z mojich najobľúbenejších, no z žánri sci-fi a vedy a techniky. Nie som si istý, či sa mi aj tento žáner napísaný? Michaelom Crichtonom bude páčiť..bol vydaný po jeho smrti, mám podozrenie, že možno ho ani nepísal Michael. No ... uvidíme. Odporúčam Jurský park, Línia času, Kmen Andromeda, Sféra, Congo.

odporucanie (duffik, 28.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
super super super nevedela som sa dočkať tejto knihy a ak aj nebudeme zdielat rovnako kladny nazor na Crichtona ako spisovatela s velkym S,vrelo odporucam aj tuto aj ostatne jeho knihy

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hunter sa otočil. Voda bola pokojná, iba jemný vetrík čeril sklený povrch. No sotva sto metrov od nich sa pod vlnami čosi vírilo – neuveriteľnou rýchlosťou sa k nim približovalo čosi veľké.
„Akú máme rýchlosť?“ spýtal sa.
„Desať uzlov,“ odvetil Enders. „Matka Božia...“
„Ak my máme desať, tamto má rýchlosť dvadsať uzlov,“ povedal Hunter.
„Prinajmenšom dvadsať,“ usúdil Enders. Obzrel sa na posádku. Nikto si to nevšimol.
„Zmeňte kurz k pevnine,“ prikázal Hunter. „Plávajme do plytkej vody.“
„Krak nemá rád plytčiny,“ podotkol Enders.
„Dúfajme, že nie.“
Ponorený útvar sa priblížil a preplával okolo lode vo vzdialenosti asi päťdesiat metrov. Hunter letmo zahliadol mŕtvolnú sivobielu farbu, náznak chápadiel, a potom to už bolo preč. Odplávalo to, urobilo okruh a vzápätí sa vrátilo späť.
Enders si dal facku po líci. „Snívam,“ hlesol. „Musím snívať. Povedzte, že to nie je pravda.“
„Je to pravda.“
Z koša na hlavnom sťažni pozorovateľka Lazue zahvízdala na Huntera. Zbadala to. Hunter zdvihol zrak a pokrútil hlavou, aby mlčala.
„Vďakabohu, že nevykríkla,“ povedal Enders, „to by sme ani najmenej nepotrebovali, nemám pravdu?“
„Do plytkej vody,“ rozkázal Hunter zachmúrene. „A rýchlo.“ Sledoval, ako sa k nim zase približuje spenená voda.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x