bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nádherné tvory (Kniha prekliatych zaklínačov 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nádherné tvory (Kniha prekliatych zaklínačov 1)

Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné.
No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy.
Lena Duchannesová je neter miestneho vydedenca Macona Ravenwooda. Je iná ako ostatní, i keď zúfalo túži žiť ako obyčajné dievča. Snaží sa utajiť svoje schopnosti aj kliatbu, ktorá už celé generácie prenasleduje jej rodinu, no niečo také sa nedá navždy skryť ani v zarastených záhradách, kalných močiaroch a spustnutých cintorínoch hlbokého Juhu. Lenin príchod rozvíri stojaté vody Gatlinu. Čelí nielen rodinnej kliatbe, ale aj predsudkom starousadlíkov, ktorí sa bránia všetkému, čo sa vychyľuje zo zabehaných pravidiel. Ethan si postupne začína uvedomovať, aké silné puto ho k Lene viaže. Snaží sa ju chrániť pred útokmi spolužiakov, no uchrániť ju pred rodinnou kliatbou bude oveľa ťažšie.

Z anglického originálu Beautiful Creatures (Little, Brown and Company, a division of Hachette Book Group, Inc., USA) preložil Patrick Frank.

Detaily o knihe

Názov: Nádherné tvory (Kniha prekliatych zaklínačov 1)

Originálny názov: The Caster Chronicles, Book 1: Beautiful Creatures

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Náhodné nájdenie (Karina Holendová, 24.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som narazila, keď som si prezerala inzeráty s knihami. Veľmi ma táto kniha zaujala, no nemala som možnosť si ju prečítať. Až keď som bola v Nitre v knihkupectve. Zo začiatku ma ten dej moc nebavil, až keď sa hlavný hrdina začal dozvedať veci, ktoré si ani nemyslel že existujú. Tento fantasy príbeh je veľmi pútavý v priebehu celej knihy. Jediné čo ma na tomto štvalo, bolo dlhšie rozbiehanie príbehu. Inak tomu nemôžem nič vytknúť. Celý tento príbeh som si užila. Nato že ten film tvorcovia, z môho pohľadu úplne, ale že úplne dokazili.

Náhodne nájdenie (Karina Holendová, 24.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som narazila, keď som si prezerala inzeráty s knihami. Veľmi ma táto kniha zaujala, no nemala som možnosť si ju prečítať. Až keď som bola v Nitre v knihkupectve. Zo začiatku ma ten dej moc nebavil, až keď sa hlavný hrdina začal dozvedať veci, ktoré si ani nemyslel že existujú. Tento fantasy príbeh je veľmi pútavý v priebehu celej knihy. Jediné čo ma na tomto štvalo, bolo dlhšie rozbiehanie príbehu. Inak tomu nemôžem nič vytknúť. Celý tento príbeh som si užila.

Krásny fantazijný príbeh (Monika Wesserlová, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
K prečítaniu si tejto knihy ma priviedla hlavne moja zvedavosť. Pár priateľov mi ju odporučilo, a tak som sa pustila do čítania. Hneď ako prvé ma upútali opisy americkej občianskej vojny, v ktorej sa to všetko začalo. Rôzne fantazijné prvky sa zas postarali o to, aby som sa ani náhodou nenudila. No najviac ma upútalo to, ako bola v diele zakomponovaná láska. Každý si možno povie: "Láska je skoro všade. Už je to klišé." Svojim spôsobom je to pravda, ale v tejto knihe sa mi to tak nezdalo. Láska tam nebola len o chémii medzi chlapcom a dievčaťom, ale aj o rodine. O tom, ako nás naši príbuzní majú radi a čo všetko by dokázali pre nás urobiť. Ak mám prezradiť, čo som si odniesla z tohto románu, tak asi by som spomenula otázku: Vážime si dostatočne ľudí, ktorí nás nadovšetko ľúbia?

Super (Soňa, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala už dávnejšie, je veľmi zaujímavá. Hneď od začiatku vás upúta. Ak mám povedať pravdu, neporovnávajte túto knihu s filmom, táto kniha je úžasná narozdiel od filmu. Určite si niektoré postavy obľúbite. Odporúčam si prečítať aj ostatné časti, samozrejme len pokiaľ vás táto zaujme. Vzťahy medzi ľuďmi sa tu pekne vyvíjajú a nikdy neviete kto ako skončí. :))

Príjemné prekvapenie vzhľadom na film. (Zuzana Nikorovičová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, najprv som videla film, ktorý mi neprišiel práve najlepší. Niektoré časti boli až absurdné a nezvládnuté režisérom, nedotiahnuté do konca. Knihu som si prečítala až teraz, takmer dva roky po zhliadnutí filmu. Odporúčila mi ju totiž sestra. A musím povedať, že kniha je veľké prekvapenie. Ihneď som sa do nej začítala a prečítala ju za tri dni na jeden hlt. Je veľmi dobrá a to tvrdím ako sčítaný človek, najmä čo sa týka fantasy žánrov a knihy pre mladých. Rozhodne odporúčam všetkým, ktorí majú radi tieto žánre. Čarodejníkov nikdy nie je dosť ;)

nádherné tvory :) (Pavlína Ružičková, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh sa mi veľmi páčil :)Ethan ktorý sa zúfalo chce dostať z zapadákova a Lena ktorá chce zúfalo začať žiť život obyčajnej školáčky.čo sa mi nepáči je to ako prirýchlo začala Lena dôverovať Ethanovi.Jasné,padli si do oka a vybudovalo sa medzi nimi to zaujímavé spojenie ale predsa len..A ďalšia vec je to ako si Ethan hrozne dlho nieje istý aký druh vzťahu je medzi nimi.Pobozkajú sa,neustále sú spolu a ďalšie drobnosti a on si stále nevie čo k nej cíti ? Ale kniha sa mi aj tak páčila,je to veľmi príjemné čítanie a už sa teším na ďalšie diely :)

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super knižka! Naozaj a som rada, že natočili aj film. Samozrejme knihe sa určite nevyrovná! Teším sa na ďalšie pokračovanie! :)

Skvelé (Zuzana Sabová, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vďaka vám som dostala do rúk túto knihu. Odporučil mi ju kamarát. Upútala ma všetkým, každým písmenkom, ktoré vytvorilo slová a tie zase vety. Všetko som hltala zaradom. Myslela som si, že to bude niečo ako Twilight, ale nie je. Oveľa prepracovanejšie momenty a všetky detaily. Úplne iný fantasy svet, aký som doteraz poznala. Zaujímavé dobrodružstvá, nečakané zvraty. Odporúčam si pozrieť film, ale po prečítaní knižky. Je to úžasné, ako niekto môže stvoriť takýto dokonalý svet. Obdivujem spisovateľky. Už som začala čítať aj dvojku a verím v to, že siahnem hneď aj po ostatných častiach.

pútavá kniha (Vanesa Bohunská, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tejto knihe sa mi snáď páčilo všetko, či už to ako je napísaná alebo dej. Dokážete sa vžiť do postavy a tak sa priamo zúčastníte príbehu, ktorý sa tam odohráva. Je naozaj veľmi zaujímavá, odporúčam aj druhé pkračovanie :) Ide o pozoruhodný príbeh prekliatých zaklínačov a ak ste si pozreli film, ktorý má byť akousi napodobeninou, tak ten s touto knihou vôbec nesúvisí, kniha je samozrejme, ďaleko lepšia ;)

Priemerne (Petra Švaňová, 4.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha má niečo do seba, ale niekedy som sa pri nej nudila a postavy mi vôbec nepasovali. Dej bol dobrý, len keby bol lepšie spracovaný a dialógy taktiež. Ak si chcete pri čítaní len tak oddýchnuť, tak po knižke rozhodne siahnite, ale nečakajte z nej príliš veľa.

Nádherné tvory (Ivana Hudáková, 3.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Tento prvý diel o zaklínačoch je naozaj zaujímavý. Prečítala som to pomerne rýchlo, hneď ma to vtiahlo do deja. :) Trochu mi však vadilo, že je to celé písané iba z pohľadu Ethana, tým pádom tam nie sú zaujímavé veci o zaklínačoch, ktoré by sme sa určite dozvedeli, keby to bolo aj z Leninho pohľadu. Inak to bolo príjemné čítanie.

Milo prekvapená... (Dominika B., 29.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha dočítaná. Dojem: milo prekvapená...Občas dobre padne si prečítať fantasy, ktoré viete od začiatku, že bude predovšetkým o láske...Už už keď som si hovorila, že je lásky dosť, tak prišla na rad akcia...konečne niečo vzrušujúce :) Aj keď je to skôr kniha pre mladšie ročníky, nie pre takú starú kozu ako som ja, rada som si ju prečítala a rada si prečítam aj ostatné diely. Aj keď bohužiaľ posledné dva v češtine...:) Takže knihu odporúčam každému, kto túži po príjemnom čítaní o láske, o nadprirodzených bytostiach. Ale určite nie pre náročnejších čitateľov fantasy...

Tvory..... (Martina Priečkova, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak som sa do tej knihy začítala, že som sa nemohla odtrhnúť a veľmi som sa tešila aj na film a môžem povedať, že kniha je len kniha, takže určite vrelo odporúčam... ľudia čítajte...čítanie je to najkrajšie a tá vaša predstavivosť k tomu :-)

Odporúčam! (Veronika Mišíková, 16.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ethan žije v Gatline už od svojho narodenia, sníva o cestovaní a o tom, že toto mesto niekedy opustí. Do mesta prichádza neznáme dievča - Lena. Je to práve to dievča, o ktorom sa Ethanovi sníva každú noc, už dlhšiu dobu.. Lena je iná, než normálne dievčatá. V deň keď dovŕši šestnáste narodeniny si musí vybrať - medzi svetlom, alebo temnotou. Nádherné tvory je prvou časťou série o Prekliatych Zaklínačoch. Prvá časť ma úplne dostala, už sa teším na to, kedy si prečítam pokračovanie, ktoré má názov Nádherná Temnota. Knihu určite odporúčam!

Super kniha (Karin Backová, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu odporúčam každému kto má rád ludí s nadprirodzenými schopnosťami. A ak chcete ísť na tento film do kina tak nečítajte knihu lebo z filmu som bola sklamaná všetko bolo inak a niektoré veci tam ani nedali. Radšej si iba prečítajte knihu je naozaj skvelá!!!

Naozaj skvelá kniha! (Maťa, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som knihu prečítala nedávno a hoci som si ju chcela prečítať už dávnejšie, veľmi ma prekvapila. Nečakala som, že ma bude AŽ TAK baviť, ako bavila. má skvelý dej, zaujímavý. A dvojka taktiež nesklamala. Rozhodne odporúčam! :)

Super kniha do zbierky (Zuzana Palušáková, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem prečo, ale často sa mi stane, že ma knižka zaujme už obalom a názvom. Inak tomu nebolo ani v prípade tohto diela. Hoc je určená pre mládež, dokáže si ju užiť aj čitateľ nad 18. Po Harrym Potterovi bolo načase priniesť mládeži na trh niečo aj o iných čarodejoch. V tejto sérií si hovoria zaklínači. Skrývajú sa pred celým svetom a len veľmi úzky okruh ľudí o nich vie. O to viac je prekvapujúce, keď sa objavia v mestečku kde sa už dlhé roky zdanlivo nič zaujímavé neudialo. Ethan a jeho záhadné dievča zo snov sú ideálny pár pre hlavných hrdinov tejto knihy. Knižka priniesla niečo nové a zaujímavé do tejto sféry. Samozrejme ako všade aj tu sú tí dobrí a tí zlí. Niekto si možno obľúbi najzápornejšiu postavu z knihy, iný si zase obľúbi napríklad postavu knihovníčky. Každý kto sa do tejto knihy pustí si v nej môže nájsť to svoje, čo ho chytí za srdce tak, že nebude chcieť knihu pustiť z ruky ani v noci namiesto spánku. Ja sa už veľmi teším na to, kedy si budem môcť prečítať druhý diel. =)

Pecka :) (Miroslava Pagáčová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
V dobe, kde vás už aj na záchode pohryzie upír a všade sú vlkodlaci, je toto fantasy ako dar z nebies. Neokukaný dej, dobré zápletky, vtipnosť, morbídnosť, romantika, napätie. Všetko čo má fantasy mať. Hlavné postavy sú sympatické, žiadna naivita a potreba byť zachránený/á. Ľahko pochopiteľné pravidlá nadpirodzena a otvoreno/zatvorený koniec, na ktorý ďalšie diely môžu ľahko nadviazať. Odporúčam všetkým milovníkom tohoto žánru :)

Oplatí sa (Daniel, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Začal by som asi tak, že som veľkým fanúšikom fantasy kníh. A táto kniha, ako aj jej druhá časť ma v tom určite len utvrdili. Bolo to výborné čítanie, ktoré ma prinútilo sedieť pri knihe až kým som ju neprečítal do konca. Námet je veľmi zaujímavý a čo ma najviac zaujalo je tam mnoho detailov, ktoré úžasne dotvárajú celkovú atmosféru knihy. Kritika, že ženské autorky nevedia vystihnúť zmýšľanie chlapca z môjho pohľadu nie je odôvodnená a ja ako chlapec som nikdy nevnímal jeho zmýšľanie ako čudné. Vývoj deja som na jednej strane podobne predpokladal ale na druhej strane bol veľmi prekvapivý. Som vo veľkom očakávaní, čo prinesie film, aj keď podľa traileru to na veľkú slávu nevyzerá. Ale knižku jednoznačne odporúčam!

kniha vs film (Zuzana Kubinová, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nedávno som dočítala túto knihu pretože som zvedavá na rozdiely medzi knihou a filmom. ten som ešte nevidela, ale dúfam že to nebude katastrofa ako v pripade eragona...a ku knihe. veľmi dobrá kniha. zaujímavé spracovanie z pohľadu chlapca, čo ma prekvapilo:)) ale je super, vtipná, napínavá, mohla by som si prečítať aj druhú časť, ale kým sa k tej dostanem. ešte mám toho veľa v pláne...:)

Nádherné tvory (Júlia Ludrovcová, 8.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ethanovi sa sníva s neznámym dievčaťom už niekoľko mesiacov, ale jeho sny sú až príliž živé. Však kto sa ráno zobudí a zistí že je celý premočený a od blata, hlavne keď sa mu snívalo o tom,ako sa topí v rybníku? Lena, dievča zo snov sa jedného dňa objaví na Gatlinskej strednej škole a odvtedy sa začnú diať divné veci. Ethan, ako jediný, sa s Lenou skamaráti a pomáha jej odhaliť tajomstá okolo jej šestnástych narodenín a zaklínačov. Navyše Lenin strýko Malcom Ravenwood a Ethanova "druhá mama" Amma sa až príliž snažia o to, aby udržali Ethana a Lenu čo najďalej od seba. Podľa hodnotení a recenzii som od knihy nečakala veľa, ale nakoniec sa mi páčila. V YA (mladí dospelí) žánri sa až tak často nevidí, aby bola kniha písaná z pohľadu chlapca, hlavne ak sú autorkami ženy, ale musím povedať že to bola príjemná zmena. Ethan, z ktorého pohľadu je kniha písaná, bol sympatický a Lena taktiež. Pri čítaní tejto knihy sa človek nikdy nenudí, vždy sa v nej deje niečo zaujímavé. Knihu rozhodne odporúčam a ja sa chystám na ďaľší diel. (:

Nádherné tvory (Marianna, 27.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mestečko Gatline je nudné malé mesto kde každý pozná každého, kde žiadne tajomstvo nezostane tajomstvom . Gatlin je mesto kde máte svoje slávne osobnosti a aj takých tých čudných. Ethan Wate je teraz ten chudáčik mesta. Mama mu prednedávnom zomrela a otec .sa psychickí zrútil . Jediný kto sa o neho stará je ich domáca Amma. Kto je vlastne Ethan ? Je športovec ( Kto by to povedal ?)V poslednej dobe sa mu snivá o dievčati ktoré nemôže zachrániť a keď sa prebudí má napr. za nechtami hlinu . Jednoducho všetko naznačuje že sen bol skutočnosť. Neskôr sa ešte pridá aj čudná hudba , ktorá sa objaví z ničoho nič v jeho telefóne . A aby to ešte aj tak nebolo dosť bláznivé , dievča zo snov existuje a nastúpila na ich školu.Lena Duchannesová . Kto to vlastne je? Čudáčka. To ju úplné vystihuje.Lena je neter jedného z tých čudných a už iba to z nej robí vyvrheľa. Nikto nevie že je to dievča čo miluje poéziu , dievča čo sa bojí svojich narodenín a už vôbec nevedia že cela jej rodina ,vrátane s ňou , je prekliata .Lena sa bojí, Ethan zisťuje pravdu, Ethan a Lena začínajú pomaličky tvoriť pár. Spolu riešia , jej narodeniny, tajomný medailón a čudné veci dejúce sa v Gatline .Ja si myslím že je to veľmi dobra knižka zo zaujímavou témou a aj dejom . Síce z druhej časti som trochu sklamaná takže čakám čo ukáže tretí diel. Ale sériu vrelo odporúčam .

v cestine 3 diel (jarka, 11.6.2012) Odpovedať

ale vysiel 3 diel v cestine nadherny zmatek tak ak ti nevadi cestina smelo do toho

Nwadí. ale... (Marianna, 11.6.2012) Odpovedať

čeština minevadí, ale radšej si počkám na slovenskú verziu.Lepšie sa mi číta po našom :D

Pokračovanie (Zofia, 18.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kedy vyjde 3. diel?

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, tretí diel v našom vydavateľstve nevyjde.

Slovenská verzia? (ID5394, 9.1.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Prečo ste vydali teda 2 diely a 3 už nevydáte?

Dá sa (Jozef Vítek, 10.1.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Pred prečítaním tejto knihy som čítala iné knihy v tomto žánri a zaujali ma oveľa viac. Príbeh je napísaný celkom zaujímavo, klasická zápletka, keď jeden je nejako "prekliaty" a musí sa popasovať s "osudom" a samozrejme nesmie chýbať nejaká tá láska je už skoro klišé, ale čo k tomu dodať. Ak sa prenesiete cez občasné chyby (interpunkcia) môže to byť príjemné čítanie na dva dni. Myslím, že veľmi dlho vo mne táto kniha nebude rezonovať, ale určite si niekedy prečítam pokračovania, chcem vedieť, ako sa autorky popasovali s týmto príbehom. Ak môžem odporučiť knihu, tak Element od Ivany Žalúdekovej. Síce ju nevydal IKAR, ale doteraz nad tou knihou uvažujem a teším sa na prečítanie nasledujúcich dvoch dielov.

Dve ženy píšu knihu z pohľadu chlapca... (Katarína Ožvoldíková, 28.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
no koho by to nezaujalo? Ethan je basketbalista, obľúbený žiak, ex-priateľ najkrajšiho dievčaťa v škole. Lena je...INÁ. Neter najväčšieho čudáka, outsider v škole. A predsa Ethana zaujme. Nie je to najlepšia kniha v mojom živote, kto má však rád potemnejšiu atmosféru, kniha ho nesklame. Sem-tam zmienka o americkej histórii, ktorá je vkusne zapracovaná,nepôsobí prvoplánovo. Ak hľadáte ďalšiu romantickú napodobeninu twilight, budete sklamaní, pretože chémia medzi hlavnými predstaviteľmi nefunguje. Ethan pôsobí ako rozumný dospelý muž len pokiaľ sa nenachádza v prítomnosti Leny, vtedy sa stáva predškolákom, ktorý sa hrá s kamoškou a namiesto toho, aby jej povedal "páčiš sa mi", vyťahá ju za vrkoče...Plusom je dobrá zápletka, hrozivá kliatba, čarodejnice, tajomné básne a všetko okolo, takže asi 3/4 knihy...

Môj názor (Ivana Horňáková, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Môj názor na túto knihu dokonale vystihuje už jej samotný názov proste nádherná. Knihu som jednoducho zhltla za dva dni. Je úžasne napísaná. Je strhujúca, prekvapujúca a napínavá. Nikdy som nevedela ani len odhadnúť čo bude ďalej. Strašne som chcela vedieť ako sa to skončí. Skončilo sa to perfektne. Tak ako by mali končiť knihy, ktoré majú ešte pokračovať.:) A preto sa už neviem dočkať kedy si prečítam druhý diel.

mať chvíľu opäť -násť (Milena Veresová, 23.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
tak sa začítam a neprestanem. Chcela by som byť dievčaťom z prekliateho domu aspoň na malú chvíľu. Možno aj preto, že byť hviezdou chce byť každá, ale byť vyvrheľom má v sebe niečo krásne temné. Už dávno nemám na tieto knihy vek, ale rada pri nich odpočívam.

Nádherná temnota (Olívia Kmeťková, 22.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Podľa mňa táto kniha bola super. Konečne to bolo niečo iné, nie len upíri a anjeli. Táto kniha bola napínavá od začiatku do konca. Nevedela som sa od nej odtrhnúť, takže som takmer prebdela celú noc čítaním tejto knihy. :) Bola som strašne zvedavá ako sa skončí, či zvíťazí dobro, alebo zlo. No zatiaľ sa zdá, že dobro má šancu vyhrať, ale to či to bude naozaj tak sa dozviem až z nasledujúcich častí. Už sa neviem dočkať. :D

nič moc (Jana Suchá, 21.11.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Mám z tejto knihy zmiešané pocity. Jedno viem isto: čakala som od nej oveľa viac. Kúpila som ju hlavne kvôli dobrým recenziám a zaujal ma aj ten úryvok. ALE....v knihe je dosť veľa chýb (hlavne znamienka, úvodzovky), hlavná postava Ethan je úplne zle napísaná a to asi preto, lebo 2 ženy sa snažili napísať mužskú psychológiu a to sa jednoducho nedá, neverím, že nejaký muž myslí presne tak ako to oni píšu (nehovorím, že nemôže ľúbiť a podobne, proste myslí inak)...aj od témy som čakala niečo iné...čakala som tam nejaké nadprirodzené bytosti (čo som si odvodila z názvu)... po prečítaní Twilightu, Zavrhnutom a Crescendo mi to príde ako úplný priemer...možno dobré pre tých, ktorý sa ešte len púšťajú do sféry fantasy a nadprirodzenosti...na zhrnutie by som asi dodala, že je to také detské (príbeh aj postavy) a nudné, čítala som to dlho, lebo ma to nejako nebavilo, chcela som len vedieť ako to skončí...ale to je len MôJ názor...čítala som už OVEĽA lepšie knihy ako je táto...a ešte preklad tých básničiek je hrozný..niektoré slová podľa mňa ani neexistujú...

2 a 3 diel (XENA, 17.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedy vydáte 2 a 3 diel? V Zahraničí predsa dávno vyšli. Dúfam, že tento rok 2 diel a v januári 2012 druhý. ;-)

Nádherné tvory (Jakub Geľo, 14.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam túto knihu.
Všetky komentáre (35)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Oboma rukami som ju objal. Bol som šťastnejší, ako by som mal byť, keď vezmeme do úvahy predchádzajúcu noc. Alebo sa možno iba Lena začínala cítiť lepšie a prenášalo sa to aj na mňa. V posledných dňoch sme boli takí prepojení, že bolo ťažké odlíšiť, čo cítim ja a čo ona.
Vedel som len toľko, že ju chcem pobozkať.
<i>Prejdeš na stranu svetla.</i>
A tak som to urobil.
<i>Stopercentne. Svetlo.</i>
Znova som ju pobozkal a pevne zovrel v náručí. Bozkávať ju bolo ako dýchať. Musel som to robiť. Nemohol som si pomôcť. Cítil som jej dych, jej srdce na svojej hrudi. Všetky nervy v tele mi naraz ožili. Vlasy mi vstali dupkom. Jej čierne vlasy sa dotýkali mojich dlaní a celá sa uvoľnila v mojom objatí. Každý jej vlas bol ako nabitý elektrickým prúdom. Na toto som čakal od chvíle, čo som ju prvý raz zbadal, čo sa mi o nej prvý raz snívalo.
Bolo to ako úder blesku. Boli sme jedno.
<i>Ethan.</i>
Ešte aj vo svojej hlave som počul, aký má naliehavý hlas. Aj som to cítil, akoby som sa k nej nevedel dostať dosť blízko. Jej pleť bola jemná a rozpálená. Pálenie naberalo na intenzite. Pery sme už mali celé boľavé; silnejšie sme sa už pobozkať nemohli. Posteľ sa roztriasla a potom zdvihla. Cítil som, ako sa pod nami hojdá. Myslel som, že mi roztrhne pľúca. Telo mi chladlo. Svetlá v izbe blikali a celá miestnosť sa krútila alebo možno temnela, ibaže som nevedel, či naozaj, alebo je to celé iba vo mne.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x