bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Epidémia, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Epidémia, 3. vydanie

Jack Stapleton pôsobí ako úspešný očný lekár v Illinois na americkom Stredozápade, kým do jeho života nezasiahnu dve osudové udalosti. Najprv príde o súkromnú prax, ktorú tak ako množstvo iných malých ordinácií pohltí gigantická zdravotná poisťovňa, a potom, akoby to ešte nestačilo, stratí pri leteckom nešťastí celú rodinu. Zúfalý Jack si zmení špecializáciu, odchádza do New Yorku a v betónovej džungli veľkomesta chce zabudnúť na svoju bolesť. Díva sa na svet očami človeka, ktorý už toľko zažil, že ho nič nemôže vyviesť z miery. A predsa, keď sa ako patológ stretne so smrteľnými chorobami, ktoré nemilosrdne zabíjajú mladých i starých, preberie sa z apatie a začne pátrať po ich príčine. Postupne v ňom rastie podozrenie, že poisťovňa, ktorá pred rokmi pohltila jeho prax, sa teraz usiluje likvidovať svojich pacientov. U kolegov nenachádza podporu, a tak sa sám vydáva na cestu za pravdou. Zoznámi sa s Terese Hagenovou, pracovníčkou reklamnej agentúry, a napokon spolu dospejú k rozuzleniu, o akom sa Jackovi ani nesnívalo.

Detaily o knihe

Názov: Epidémia, 3. vydanie

Originálny názov: Contagion

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ak milujete napínavé thrillery z lekárskeho prostredia, ... (Emília, 16.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
...Cook nikdy nesklame. Jack Stapleton príde najprv o svoju očnú ambulanciu, potom o rodinu a v New Yorku už ako patológ pátra po možných príčinách narastajúceho počtu úmrtí pacientov. Kniha je napísaná pútavo, vtiahne vás do deja, priam máte pocit, akoby ste pátrali spolu s Jackom a tipujete, kto za tým všetkým je. Prečo teda pacienti umierajú? To už si prečítajte sami.. :)

perfektná Cook-ovka :) (Martina Putoráková, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Netreba sa čudovať, že Robin Cook je veľmi obľúbený na celom svete, pretože všetky jeho príbehy sú veľmi reálne a z každého hľadiska puntičkársky napísané. Epidémia je jedna z mojich najobľúbenejších. Okrem lekárskeho prostredia, ktoré sa tentokrát odohráva na dvoch rozličných pracoviskách - oftalmológii a patológii, je to príbeh aj o ľudských stratách - keď Jack tragicky príde o rodinu a snaží sa o nový život. Tento napínavý dej z typicky "cookovského" lekárskeho prostredia s prvkami detektícky vrelo odporúčam.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x