bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zdravie z Božej lekárne, 5. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:5.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zdravie z Božej lekárne, 5. vydanie

Svetoznáma rakúska liečiteľka a bylinkárka ponúka v novom vydaní žiadanej a obľúbenej bylinkárskej knihy množstvo informácií o bylinkách a liečivách z nich vyrábaných, o ich účinkoch a možnostiach použitia. Hoci je publikácia už staršieho dáta, i dnes si nachádza stále nových čitateľov kvôli svojmu nadčasovému obsahu. Poznatky Marie Trebenovej sú rovnako dobre použiteľné v súčasnosti, tak ako boli aj v minulosti.

Detaily o knihe

Názov: Zdravie z Božej lekárne, 5. vydanie

Originálny názov: Gesundheit aus der Apotheke Gottes

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zdravie z Bozej lekarne (Margita, 26.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Su to bylinky z Bozej lekarne a Pan Boh urcil prave Mariu Trebenovu aby pomahala ludom a liecila ich. Az aplikovanim tychto bylin pochopite silu a Bozi zazrak.Pochopite a uverite .Budete zasnut,budete udiveni a budete verit .Vrela vdaka tejto zene ze tu bola a tvorila.Je to silne a robi cloveka stastnym.Nech Vam v tom Pan Boh pomaha.Z celeho srdca dakujem ,ze ta zena zila.S laskou Margita

Trebenová (Iva, 5.6.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborná kniha,... rozpis chorôb, použitie bylín, návody na masti, tinktúry, kúpele.. použitie švédskych kvapiek,

Trebenka :-) (Monika Kádeková, 2.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu si pamätám ešte z detstva, mali sme ju doma a ľudovo sme ju nazývali Trebenka :-) keď na nás niečo liezlo, pozreli sme do Trebenky, čo treba na to použiť. Nenájdete tam síce popis všetkých ochorení a použitých byliniek, ale tie základné sú tam. Nakoniec som si ju i ja zadovážila do vlastnej knižnice.

:) (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu máme doma už veľmi dlho a je už skoro rozpadnutá, pretože po nej každý siahne, ak má nejaký problém. No a táto kniha nám vždy pomôže.

Zdravie z Božej lekárne (Jirka, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Roky se tato kniha povalovala v knihovně, až po čase jsem si ji oblíbil a stala se mojí snad nejčítanější knihou. Začal jsem ověřovat některé bylinky, vyrábět svoje tinktury a mastičky, ověřovat na sobě, blízkých a známých i psovi účinky a začal jsem věřit i těm "zázračným uzdravením", potom, když jeden známý použil slova že "mu to zázračně pomohlo", doslova ze dne na den. Často se však naráží na nedůvěru k bylinám, pro někoho plevel či burina. Vím, že senzačně funguje lastovičník, nechtík, kostihoj, jánský olej.. a budu si ověřovat i další, podle toho, co mě zastihne za nemoc. Vřele doporučuji jako skvělou, lacinou a účinnou alternativu na mnoho nemocí k léčbě "klasické medicíny", i když tato bylinková je omnoho klasičtější.

Rastlinky a bylinky (Soňa, 12.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je jednou z najstarších klasík knižnice mojej babky a rodičov a ja sama ju veľmi dobre poznám. Je výbornou pomocou pre ľudí, ktorí veria liečivej sile prírody viac ako tabletkám či vitamínom v umelej forme. Podľa nej sme si s babkou zbierali rastlinky v lese a dobré na tejto knižke je okrem iného aj to, že opisuje každú rastlinu dosť podobne (t.j. nielen kde rastie a ako vyzerá, ale aj ktorú časť zbierať, najpríklad či kvet alebo listy, a aj v ktorom období,pretože niektoré rastliny treba zbierať len ako mladé, kým nezačnú kvitnúť, kým iné sa môžu napríklad zbierať počas celého rastu). Knižka rozsahovo neveľmi veľká, ale skrýva veľa múdrosti našich starých mám:)

Jednoznačne odporúčam (Lenka Kozempelová, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zdravie z Božej lekárne je u nás, povedala by som, najčítanejšou knihou, máme dokonca dve. Keď som bola malá, antibiotiká sa predpisovali, akoby to boli cukríky a ani dnes nie je nijako výnimočné, že lekár predpíše lieky jednoducho „pre istotu“. Samozrejme, občas je to nutné, ja však pri akomkoľvek zdravotnom probléme v prvom rade siahnem po tejto knihe a hľadám pomoc v prírode. I napriek tomu, že publikácia nie je veľmi obsiahla, úplne vystihuje podstatu. Doteraz som našla radu na 99% mojich trápení. Je veľmi prehľadná, môžete sa orientovať buď podľa jednotlivých byliniek alebo podľa zoznamu chorôb. Nechýbajú vyobrazenia rastliniek a tiež popis, kde rastú, kedy je ich najlepšie zbierať a tiež ako pripraviť na všetky spôsoby. Nechýbajú ani v krátkosti popísané príbehy ľudí, akým spôsobom a konkrétne v čom im bylinka pomohla. Maria Trebenová bola skúsená bylinkárka, ktorej vedomosti a skúsenosti pomohli mnohým ľuďom, nepísala knihu, aby na nej zarobila milióny a ja jej verím viac, ako všetkým farmaceutickým firmám. I keď ani bylinky nie sú všemohúce, prinajmenšom však urýchlia priebeh choroby. Odporúčam každému, komu záleží na zdraví.

zdravie (Ivana, 10.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uz ani neviem odkial ju mame ale je to skvelý pomocník... Určite sa oplatí mať ju doma...Je tam všetmo pekne rozpísané podla rastliniek ale aj podla chorôb na ktoré rastlinky pozitívne vplývajú...

Zdravie z božej lekárne (Marcela, 12.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Praktické rady a skúsenosti do života. Aj bez liekov možno vyriešiť mnohé problémy.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x