bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snežienky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snežienky

Mladý právnik Nick Platt sa v túžbe po práci spojenej s dobrodružstvom dostáva do Moskvy – po moskovských uliciach sa valia kaskády peňazí, vládnu tu všemocní oligarchovia, vo veľkej väčšine bývalí členovia sovietskej tajnej služby KGB, nikto tu neberie ohľad na česť a morálku. Hoci Nick nemá nijaké ilúzie o prostredí, v ktorom sa pohybuje, a nekladie si priveľa otázok o pochybnosti obchodov, ktoré má v mene svojej firmy dohodnúť, tvárou v tvár osudovej žene, s ktorou sa náhodou zoznámi, zrazu zabúda na svoje morálne presvedčenie a stáva sa postupne – nevdojak – hlavným nástrojom spáchania starostlivo premysleného zločinu.
Debut A. D. Millera Krvavé snežienky je strhujúcim obrazom krajiny bezuzdného hriechu a cynických ľudí, ktorých srdcia sú chladnejšie než sama ruská zima.

Z anglického originálu Snowdrops (Doubleday Books New York 2010) preložil Igor Otčenáš.

Detaily o knihe

Názov: Snežienky

Originálny názov: Snowdrops

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Netradičná (Renka Macoszková, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som sa odhodlávala začítať sa práve do tejto knižky..Snežienky? Dozvedela som sa,že snežienka je vlastne mŕtvola,ktorú na jar nájdu pod roztápajúcim sa snehom.Zvláštna kniha,ktorá sa odohráva v Rusku-Moskve.Už prvé stránky vás nútia čítať ďalej a nakoniec knihu prečítate ozaj jedným dychom.Opis ľudí žijúcich v maximálnej chudobe a ľudí,ktorý sa neostýchajú predať majetok iného..Ozaj stojí za prečítanie.Je to ozaj také iné..

Zvláštne (Renka Lomnická, 8.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha Snežienky ma mierne povedané sklamala. Dej knihy sa odohráva v Moskve ,v súčastnosti. Anglický právnik sa dostáva do situácie,kedy naivne naletí dvom moskovským dievčatám,ktoré zarábajú na nešťastí iných ľudí.Zamiloval sa do krásnej moskovskej dievčiny,ktorá naivného právnika pripraví o peniaze a dôveru v ľudí. V tomto je kniha napísaná veľmi pekne. Opisovaná ruská nátura,láska k alkoholu..ale inak to bolo pre mňa veľké sklamanie. Nezáživné a občas až príliš prekombinované. To je kniha Snežienka. Možno ,ale stojí za prečítanie..No nie je to práve kniha s dušou,aké mám práve ja rada.

láska či vražda? (Anet, 26.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Úžasná kniha, som ju zhltla hneď na posedenie.Skvelá téma nielen lásky v Rusku ma fakt dostala. Nakoľko snežienka znamená v ruskom hovorovom jazyku mŕtvolu, ktorú nájdu až na jar, je to presne kniha pre mňa :). Mladý právnik Nick sa ocitá v Moskve a zamiluje sa do Maši, ktorá sa pre neho stáva osudovou ženou. Autor skvele pozná prostredie Moskvy, čo vidieť na mimoriadnom opise jej obyvateľov. Chladných, ako ruská zima, plných cynizmu a zloby. Nick sa postupne zamotáva nielen do osídel lásky, ale pomaly zabúda aj na svoje morálne presvedčenie. A pomaly sa stáva nástrojom spáchania premysleného zločinu. A pochopí, že v Moskve sa nepíšu milostné príbehy.

Snežienky (Magdaléna Bernátová, 5.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Napínavá kniha z pre nás exotickej Moskvy očami Angličana. Dobre vystihnutá situácia v Moskve, autor ju asi dobre pozná. Je to zaujímavé čítať. Nič nie je tak, ako sa zdá. Pravidlá majú vlastné. Zima je chladná, jar krátka. Prežiť dáko treba. Vsjo normaľno... Jedna chybička sa votrela - píše sa tu o kúpeli, ktorý v ruštine znie báňa, ale zjavne podľa popisu ide o saunu. Asi to bolo tak napísané v angličtine...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Snežienka. 1. Jedna z prvých jarných cibuľovitých rastlín s bielymi kvetmi. 2. Moskovský slang. Mŕtvola zasypaná alebo zahrabaná pod snehom, ktorú objavia až pri odmäku.

„Ako sa má láska tvojho života?“ spýtal sa ma. „Myslím tú, čo si stretol v metre.“
„Má sa fajn.“
„Už sa k tebe nasťahovala?“
„Nie. Takmer. Teda ani nie. Ešte nie.“
„A čo tá jej bábuška z Murmanska? Kedy sa tá zas objaví?“
„Trhni si, Steve.“
Myslím, že to bolo v polovici februára. Na kostolnom dvore medzi mojím domov a bulvárom napadlo po pás snehu, dokonca viac, než ho bolo na neočistenej strane našej ulice. Maša bola fajn, obaja sme boli fajn. V tom čase u mňa prespávala dvakrát, trikrát do týždňa. Začal som sa orientovať na stravu, ktorú mala rada – nakladané hríbiky, čučoriedkový džús a ruské jogurtové nápoje, ktorým som nikdy neprišiel na chuť. Objednal som si bieloruskú upratovačku, aby mi udržiavala byt viac-menej v hygienicky prijateľnom stave. Náš vzťah dospel do fázy, keď už bolo vhodné, aby sa Maša ku mne presťahovala.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x