bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Piata hora

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Piata hora

Piata hora je šiesty román Paula Coelha. Vydal ho v roku 1996 a dal sa v ňom inšpirovať príbehom proroka Eliáša, slávneho v židovskej, kresťanskej i moslimskej tradícii, práve zápasom o kultúrnu identitu svojho národa..
Román vyvolal mimoriadny ohlas a bol označovaný na celom svete za „najočakávanejšia kniha roka“. V mnohých štátoch sveta sa hneď po vydaní stala bestsellerom a v rebríčkoch najpredávanejších kníh sa umiestnila na popredných miestach.
Inšpirovaný krátkou pasážou z Biblie, Paulo Coelho nám rozpráva príbeh proroka Eliáša počas jeho exilu. Pokiaľ sme si strojcami vlastného osudu? To je otázka, ktorú nám Piata hora adresuje a núti nás, aby sme sami hľadali na ňu odpoveď.

Preklad Miroslava Petrovská

Dostupné verzie titulu

Piata hora Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Piata hora

Originálny názov: O Monte Cinco

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

hodnotenie (Andrea, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Piata hora od Paola Coelha je ďalšou výnimočnou knihou v jeho zbierke. Veľa hodnotných myšlienok, ktoré vám "vložia chrobáka do hlavy", a vy nebudete môcť inak než zamyslieť sa nad nimi a pouvažovať, aký hodnotný by život mohol byť, keby sme sa riadili srdcom.

nezna (miroslava pagacova, 25.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nezna. Presne taka je Piata hora Coelhova. Paolo Coelho je prevteleny Boh, ktory nam svojimi knihami posiela mudrosti z rajskej zahrady. Uci nas ako milovat zivot a vnimat svoje bytie. Uci nas citat medzi riadkamk. Uci nas plakat pri knihach. Piata hora je neuveritelne vnimave rozoravanie o osude ako takom. Mame osud? Ak ano, tak aky? A kto nam ho pise? Da sa osud zmenit? A ako? Prekrasne opisy a myslienkove pochody, zmyselne uvahy. Vrelo odporucam tuto knihu, je to put ocistcom.

Piata hora (Nika.J., 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi hodnotná kniha, vhodná pre ľudí, ktorí bojujú s osudom a so životom a podobne ako hrdinovi tohto príbehu sa im zdajú niektoré udalosti nespravodlivé, obsahuje mnoho hlbokých myšlienok. Komu by sa pozdával tento autor vrelo odporúčam knihu Alchymista, ktorá je písaná ľahším štýlom a prijateľná bude aj pre ľudí nie príliš nábožensky založených a tiež krásna kniha Jedenásť minút - kniha o láske na príbehu prostitútky - veľmi aktuálne pre dnesnú spoločnosť s pomýlenými hodnotami.

hmmmm.... (Renáta Žúborová, 16.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Moja prvá kniha od tohto autora. Teším sa ale už na ďalšie.

Coelho je skvelý autor :) (Martina Paľová, 7.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Piata hora je moja druhá kniha od tohto autora. Najprv som prečítala Alchymistu a hneď som musela čítať niečo viac. Autor je skvelý jeho príbehy sú zaujímavé a stoja za strávený čas. Som kresťanka ale rada som si prečítala Paulov pohľad na vieru. Coelho je bezosporu jeden z veľkých zjavov svetovej literatúry. Kniha sa číta ľahko najmä preto, že dejová línia sa pekne ,,preplieta" s opisom okolia. Ani jedno, ani druhé nepôsobí unavujúco, zdĺhavé opisy prostredia by mohli zabiť podstatu deja. Milujem keď po prečítaní knihy o nej musím rozmýšľať naďalej a to sa mi po tejto knihe podarilo.

Krasna kniha (Zuzana Németh, 17.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som precitala velakrat a vzdy som tam nasla nieco nove, motivacne. Uz dlho som ju nemala v ruke, myslim, ze je cas opat si ju precitat :) Odporuuuucam!

Piata hora (Erika Smolárová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som viacero Coelhových kníh, no táto ma oslovila najviac. Príbeh Eliáša, vdovy a jej syna bol skutočne viac než nádherný. Vrelo odporúčam

Moja "Piata Hora" (Maximilián Lamanec, 10.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K Paulovi Coelhovi som sa dostal len pred nedávnom. Ale všetky jeho knihy, ktoré som doteraz čítal, mi dali niečo nové, nepoznané. Autor otvára "biele miesta" v knihe Kráľov, pobyt proroka Eliáša v Sarepte. Nádherne opisuje jeho vzťah k vdove, ako sa do nej zamiluje, ale aj ako sa snaží splniť jej sen po jej smrti. Knihu vám vrelo odporúčam.

Piata hora (Alžbeta Kelbelova, 26.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Vrelo odporúčam, velmi príjemné večerné čítanie. Ako určite poznáte od tohot spisovatela sa ani nedalo očakávať niečo menej hodnotné.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x