bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Búrlivé výšiny

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Búrlivé výšiny

Búrlivé výšiny sú strhujúcim románom, v ktorom nás Emily Brönteová zavedie do pustých vresovísk yorkshirského panstva a zoznámi s obyvateľmi dvoch usadlostí a ich až prízračné prepletenými osudmi. Pán Lockwood, nájomca usadlosti Drozdovo, je prinútený jednej noci nájsť prístrešok v neďalekej usadlosti Búrlivé výšiny. Dozvedá sa o búrlivých udalostiach, ktoré sa udiali na panstve pred mnohými rokmi: o vášnivej láske najdúcha, mladého cigána Heathcliffa, a slečny Kataríny Earnshawovej, dcéry pána domu, ktorá ho zradila. Heathcliffova pomsta sa stala kliatbou panstva. Búrlivé výšiny sú napínavým mystickým príbehom plným vášne, zrady a pomsty.

Detaily o knihe

Názov: Búrlivé výšiny

Originálny názov: Wuthering Heights

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasná kniha :) (Klára Vozáková, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu jednoducho milujem ... dostala som ju pod stromček pretože som ju už dlho veľmi chcela. Hned som sa dala do čítania a zamilovala som sa do nej :D Príbeh je veľmi pútavý. Kto má rád knihy s historického prostredia tak sa mu bude isto páčiť. Veľmi sa mi páčilo ako autorka opisuje postavy a prostredie. Takže vrelo odporúčam :)

Burlive vysiny (Veronika Jurčišinová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zablúdila som k tejto knihe, nakoľko bola spomenutá v dvoch či myslím že až troch iných dielach, ktoré som čítala. Chcela som vedieť, čím je tak výnimočná a naozaj, podarilo sa mi to zistiť. Dnešný celý deň som strávila čítaním tejto knihy, ktorá ma celkom pohltila. S každou ďalšou stranou sa menili moje postoje na postavy a nútili ma zamýšľať sa nad ich osudom. Vo mne osobne zanechala táto kniha veľký dojem. Láska, zrada, pomsta, nenávisť, zlo a spleť toho všetkého v jednom zamotanom kruhu. Môžem len odporúčať, naozaj veľmi príjemné čítanie, ktoré, aspoň vo mne, zanechalo stopu.

Klasika (Veronika, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ktorú by si zaručene mal prečítať každý :) Myslím že na čítanie určite nie je ťažká, za to príbeh zaujme, navyše rozpracováva priam až tragicky ako veľmi dokáže človek milovať a zároveň nenávidieť, aký majú tieto emócie dopad. Čítala som nedávno už 3tí krát a určite nie posledný :)

Klasika (Ivka, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha od Emily Bronteovej. Je tam geniálne vykreslená myšlienka ako nedostatok lásky môže spôsobiť tragédiu dvoch rodín. Kniha o tom, že láska nielen robí ľudí lepšími, ale naopak dokáže aj zničiť. Je to síce ťažké čítanie, ale oplatí sa prečítať, neoľutujete :)

V nečase... tu besnejú búrky i dažde. (Simona Bagová, 8.3.2013) Odpovedať

neoslovila ma
"Určite si to musíš prečítať. Lepšiu knihu som nikdy nečítala. Aspoň raz za týždeň si dám na Facebook ako status nejakú vetu z tejto knihy. Je to ZARUČENE moja najobľúbenejšia kniha." Tak fajn, ja si ju teda kúpim... Prvý dojem z knihy nesklamal, kúrier bol naozaj fešný, milý a volal ma "pani", hoci mám len 17 :-) Okamžite som si ju otvorila, ovoňala, odstránila obal, ktorý som položila na bezpečné miesto, sadla si na svoje obľúbené čítacie miesto... a tým sa môj dobrý dojem končil. Netvrdím, že Emily nie je dobrá autorka - určite si zaslúži obdiv, že dokázala niečo také siahodlhé a únavné napísať. To by sa hocikomu nepodarilo. Historické knihy na spôsob Jany Eyrovej majú čestné miesto v mojej knižnici, ale, bohužiaľ, Búrlivé výšiny sa k nim nedostali. Opisy prírody a prostredia patria do dobrých kníh. Bez nich by sa naša fantázia natoľko nezdokonaľovala a nedokázali by sme sa tak dobre vcítiť do deja. Ale... ako sa to len povie? Aha, všetkého veľa škodí. Každý, kto je knihomoľ, vie, že ak je kniha, všetko ide bokom. U mňa išlo všetko dopredu, lebo sa mi nechcelo čítať. Bola som sklamaná, pretože moje priateľky boli knihou nadšené a moje znechutenie vôbec nechápali. Od svetoznámej knihy s honosným názvom som však očakávala trošku viac. Možno niečo, čo mi nadchlo, prekvapilo alebo očarilo? Každopádne, nebola úplne zlá. Našli sa na nej pasáže, ktoré som zhlta na jedenkrát a napokon som bola rada, že som ju dočítala. A niele preto, že mám na konte klasiku alebo že som ju chcela mať čo najskôr dočítanú. Naučila ma totiť nedávať vždy na názor druhých a nesúdiť knihu podľa kuriéra :-)

Výborná kniha :) (Kuvik, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Búrlivých výšin je neskutočne krásny, plný situácií, nad ktorými sa oplatí zamyslieť :) Heathcliff je úžasný hrdina, z ktorého si dnešní ľuďia môžu brať príklad :)

Odporúčam (Simona Gavalcová, 12.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa ponorila do tohto nanajvýš zaujímavého príbehu, mala som problém, aby mi srdce bilo normálnou rýchlosťou. Príbeh, ktorý nám autorka odhaľuje nie je len plný lásky ale aj sebectva a nedorozumení, ktoré mnohé zmaria. Rozhodne každému odporúčam, aby svoj voľný čas strávil s touto knižkou, ktorá patrí ku klasike ktorú nebudete chcieť dať z ruky. Koniec príbehu je prekvapivý a ešte stále sa mi chcú slzy predrať viečkami, keď si spomeniem na množstvo emócii, ktoré autorka tak veľkolepo vyjadrila. (tento komentár som už dala k českej verzii tejto knihy, ale mala som potrebu zverejniť ho aj tu, pretože táto kniha si to vskutku zaslúži)

krasna (Giulia Murgia, 24.11.2011) Odpovedať

sice trosku tazsie citanie ale mne a velmi pacila, citala som ju uz ais 3 x stale po x rokoch a rada sa k nej o par rokov zase vratim
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x