bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Triaška (Vlci z Mercy Falls 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Triaška (Vlci z Mercy Falls 1)

Chlad
Grace roky pozorovala vlčiu svorku v lese za domom svojich rodičov. Jeden zvláštny vlk so žltými očami – jej vlk – zas tajne sledoval Grace. Zdalo sa jej, že ho pozná, ale netušila odkiaľ.

Horúčava
Sam viedol dva životy. Ako vlk ticho sprevádzal dievča, do ktorého sa zamiloval. Na krátky čas v roku, v lete, sa z neho stával človek. Grace sa však neodvážil osloviť... až teraz.

Triaška
Grace a Sam si nikdy nepripúšťali, že by mohli niekoho milovať, ale láska si ich napokon celkom podmanila. Sam musí bojovať, aby zostal človekom, a Grace – aby zostal s ňou, aj keď to znamená prijať bolestnú minulosť, krehkú prítomnosť a budúcnosť bez nádeje.

Dostupné verzie titulu

Triaška (Vlci z Mercy Falls 1) Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Triaška (Vlci z Mercy Falls 1)

Originálny názov: Shiver

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super seria,kto ma rad vlkov,musi citat! (violet, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasne,jemne,realisticke,romanticke,originalne.Autorka je niekedy az poeticka,ale jemne,super opisy,nenudili.A je to trilogia.;-)

Veľmi jemné a krásne (Alenka V., 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knihu začala čítať, už pri prvých stranách som si povedala, že táto kniha je jedna z najkrajších aké som kedy čítala. Mám rada knihy, ktoré sa niečím líšia a tu ma zaujal zvláštny štýl písania kapitol. Ja som ešte nevidela knihu, kde by pri každej kapitole bola napísaná teplota v stupňoch Celzia. Veľmi sa mi páčili aj autorkine opisy pohybov rúk a tela – možno to znie čudne, ale naozaj som si to všímala - vedela som si to reálne predstaviť a zvýrazňovalo to pocity postáv. Knihe nechýbal ani úžasný zmysel pre humor, nad knihou som sa niekedy smiala ako tichý blázon. :D Mala som rada postavu Sama - jeho príbehy, jeho vnímanie Grace, názory. Dosť ma prekvapilo, keď som čítala, že má čierne vlasy na spôsob emo. Ja som si ho automaticky predstavila ako blond chalana a preto sa mi tu páčila aj táto odlišnosť od iných kníh - že to bol obyčajný chalan a nie úžasne krásna grécka socha. A láska medzi Samom a Grace bola nežná. To je slovo, ktoré ma pri nej napadá. :)

Vlci :-) (Zuzana Palušáková, 30.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pribeh triaska ma zaujal na prvy krat, v podstate ma zaujal uz aj obal knihy aj popis. Tak som nevahala v nieakej akcii som si tuto knihu zabezpecila. Jej kupu vobec nelutujem. Pribeh Grace a Sama je zaujimavy. Grace v podstate dieta, ktore sa o seba stale staralo same, nakolko rodicia sa radsej venovali inym veciam je na svoj vek dost vyspela a samostatna. V dnesnej dobe je malokedy vidiet tak samostatneho teenegera. Sam je zahadny maldy chalan, pekny, mily a pritazlivy plny tajomstiev. Je jasne ze vdaka tajomstvam sa tyto dvaja pritahuju. Knizka hovori o peknom pribehu lasky medzi dvomi mladymi ludmi, ktori su vdaka vlkom drzany od seba, ale zaroven aj k sebe priputany. Je prijemne citat ako sa vysporiadaju s tym ako ich vlci naraz oddaluju ale aj zblizuju.

nuda (Michaela Ducsová, 23.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
áno, žiaľ, nudila som sa...možno len nie som cieľový čitateľ, ale ako sa mi kopili stránky ja som netušila čo sa vlastne deje. bolo to nudné, nič podstané sa nedialo a niekedy mi niektoré situácie až liezli na nervy. Možno je to ozaj určené mladším ročníkom. Mne tam na bestseller chýbala originalita, akcia, nápad, skrátka niečo - tá iskra a charizma ktorú bestseller musí mať. Twilight priamo nemusím ale láska medzi Bellou a Edwardom bola vykreslené mrazivo čarovne, ale tuto... necítila som akosi nič... škoda.

prijemne citanie (Miroslava Pagacova, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre upokojenie: ziadny Twilight sa nekona, tato romanticka fantasy je u mna dost hodnotna. Ma vlastny neukradnuty pribeh, ziadni idealizovani vlkodlaci, len citiaci ludia. A vlci... idea ludi, ktori sa s chladom menia na vlka ma nesmierne nadchla, kedze je to skvelo utajena metafora. Clovek sa v "chladnom" prostredi, kedy neciti istotu a nehu straca a meni sa na monstrum a naopak "teple" okolie zavanajuce laskou a pokojom zmeni aj to najvacsie monstrum na zranitelne empaticke stvorenie. Vsetkym milovnikom romantickych fantasy odporucam, prijemna, dojemna, ale aj napinava seria, ktora ulahodi kniznemj srdcu. A niektore opisy pocitov v mrazivych teplotach vedia skutocne dusevne ulahodit.

Triaška (Ľudka, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si vlastne vybrala náhodne v kníhkupectve len podľa obsahu. Nevedala som čo čakať ale keď som ju začala čítať vedela som, že je to niečo pre mňa. Užasný príbeh plný tajomstva a lásky ma úplne pohltil, stranu za stranou som prečítala ani neviem ako a vždy som bola v očakávaní čo sa stane ďalej... Naozaj užasna kniha, ktorú ešte zlepšuje to, že kniha nieje písana len z pohľadu jedneho hrdinu ale hňeď z pohľadu 2 hlavných postáv. Knihu určite odporúčam... (:

Triaška (Ivana Hudáková, 24.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto má rád zamilované príbehy s nádychom tajomna a fantasy tak určite do toho :) Striedanie rozprávania z pohľadu hlavnej hrdinky a hlavného hrdinu bolo zaujímavé, vždy je super vedieť názory a myšlienky oboch strán dodáva to príbehu ucelenejší charakter a tiež väčší zmysel celého príbehu. Kniha ma celý čas držala v napätí a nútila tak neustále obracať stránky. Chytil ma za srdce nepretržitý boj Sama za to, aby zostal človekom napriek poznaniu, že čas kedy sa stane definitívne vlkom sa nezadržateľne blíži. Jednoznačne odporúčam :)

Kniha (Petra, 19.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dostala som sa k nej úplne náhodou, v knižnici, keď som už nevedela po čom siahnuť. A bola... úžasná! Veľmi milá kniha, ktorá ma prekvapila. Dávno som nečítala nič tak pohodové, oddychové, pri čom neraz mi na tvári vykúzlila úprimný úsmev :). Skvelé postavy, naozaj skvelé. Autorka má nesmierny talent na poéziu... Tie myšlienkové pochody... Naozaj veľmi príjemná kniha, vrelo vrelúco odporúčam :)

Na odreagovanie! (Evelin Kiss, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je ako stvorená na odreagovanie, keď nechcete riešiť nič závažné, len si užiť krásny jemný a romantický príbeh. Nie je to nič náročné a pri čítaní ma kniha vždy nejakým spôsobom upokojila. Nenudila ma, ponúkla mi nové spracovanie vlkolakov, ktorí sa na vlkov menia, keď im je zima. Štýl písania je nenáročný, jednoduchý a sympatický. Nie je nič, čo by mi na knihe vadilo, je skvelá!

Nuž... (Lenka Ptáčková, 30.8.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Príbeh by zniesol skrátenie, skoncentrovať ho tak, aby bol hutnejší a tým aj prijateľnejší, lebo skutočná akcia je príliš ďaleko od začiatku, aj keď to je asi najmenší problém. Ak si niečo zapamätáte, tak jedine to, že veľa umeleckých prostriedkov, svetoborné vykreslenie postáv a majstrovské metafory veru nenájdete, skôr naopak, a okrem toho, neujde vám ani podobnosť s mnohými inými knihami. Hovorí sa jednoduchosť nadovšetko, ale v tomto prípade sa s jednoduchosťou mrhalo. Od bestselleru by človek očakával niečo viac, nejakú kreativitu, novosť a originalitu v podaní. Z menovaného nenájdete ani jedno. Len zhrýzajúcu priemernosť, až vám je ľúto. Práve preto je kniha ideálna skôr na jedno použitie.

mierne sklamanie (Viera Šimonová, 1.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Podľa hodnotenia tejto knihy som očakávala niečo viac... Prvých 200 strán je plných opisov pocitov, čo čítanie naťahuje na večnosť. Skutočný dej sa objavuje až ku koncu. Kniha je určite zaujímavá a hodná prečítania. Keby sa však spojili všetky tri knihy tejto série do jednej, vynechali sa zdĺhavé opisy, bola by táto kniha určite skvelá.

Prekonala očakávanie (Nini, 22.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku som jej príliš neverila. Ďalší sladkosť o láske medzi vlkom a človekom. No, nie je to tak. Áno, tá sladkosť medzi dvomi hlavnými hrdinami tam je, to sa poprieť nedá. Lenže je tam aj smrť. A tým sa to zmierňuje, čo sa mi páči. Nežijú tam všetci spokojní a šťastní až do smrti. Kniha končí tak, že by už žiadne pokračovanie ani nasledovať nemuselo, no po prečítaní, som mala chuť čítať ďalej a ďalej. Veľmi dobrá kniha. Naozaj prekonala moje očakávania.

Triaska (Eva Biela, 1.3.2012) Odpovedať

Tato kniha sa mi velmi pacila!Lahke ,prijemne,zalubene citanie!Oddychovka :)))

vlci... (Helena, 14.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa táto kniha velmi páčila. Musím pripustit že zo začiatku tam nebolo az tak vela zaujimavych vecí ale potom sa to uz rozbehlo a teším sa ked začnem čítať druhú časť...

Vlci (Ivana, 13.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha nieje ani najhorsia ale ani najlepsia. Odporúčam pre teanegerov! Je to príjemné čítanie o láske medzi clovekom a polo -vlkom....

Sklamanie (Monika Ďurkechová, 30.11.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
Táto kniha bola pre mňa veľkým sklamaním. Samotný obal ma vôbec nezaujal, a tak som sa do knihy pustila s menším nadšením ako do iných. Postupne som sa však utvrdila v tom, že tá kniha nie je nič pre mňa a v polke som to vzdala. Čítala som aj lepšie knihy. Je to škoda.

Triaška (Nikola Hvolková, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Grace spolu so svojou rodinou žije na okraji lesa. Keď mala Grace jedenásť, napadla ju svorka vlkov. Vlci ju trhali, šklbali... Grace mohla byť mŕtva, nebyť jedného vlka zo žltými očami, ktorý ju zachránil. Hlavné postavy - Grace je praktické, racionálne uvažujúce 17.ročné dievča, za to Sam, 18.ročný "Gracein" vlkolak je jej nežným protikladom. Autorka krásne vystihla lásku medzi Grace a Samom. Krajšie sa to už ani nedalo. Kniha je písaná z pohľadu Grace aj s pohľadu vlkolaka Sama. Pričom mňa bavili viac časti z pohľadu Sama. Poznáte to, keď je v neakej knihe za pár stránok neskutočne veľa nových postáv, a vy už neviete, kto je kto, kto ako vyzerá a máte v tom chaos ? To tu ale nehrozí. Vedľajších postáv je v knihe len minimum - čo vôbec nevadí, príbeh aspoň nebrzdia ale posúvajú ho ďalej. V tejto knihe sa stretneme s typom vlkolakov, s akými sme sa ešte nestretli. Už žiadne premeny cez spln, žiadne roztrhané oblečenie. Vlkolaci v tejto knihe sa premenia na vlkov vtedy, keď je veľká zima. A naopak, na ľudí vtedy, keď je teplo. V zime sú teda vlkmi a v lete ľuďmi. Ale aj premena je vekovo obmedzená. Vlkolak, ktorý sa premieňa už dlhé roky, vo vlčej podobe už raz ostane navždy. Keď som čítala opis knihy, pomyslela som si - konečne niečo pre fanúšikov vlkolakov. Dej je jednoduchý - človek od začiatku vie, do čoho ide. Autorkin štýl písania si vás získa natoľko, že sa od knihy nebudete vedieť odtrhnúť. Okrem toho sú v knihe aj kratučké úryvky poézie. Autorka zbytočnými dlhými opismi nezdržiavala, a aj cez to mal tento štýl písania svoje čaro. Rozhodne túto knihu odporúčam všetkými desiatimi. Možno je pravda, že chýba akčnosť, sem tam niekto na niekoho zaútočí, ale táto kniha je predovšetkým o láske. Už sa veľmi teším, keď si prečítam pokračovanie

dátum (Kristína Klabníková, 5.6.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
neviete náhodou kedy vyjde druhý diel?

dátum (Mária Skoncová, 24.2.2011) Odpovedať

0
a neviete náhodou presný dátum kedy výjde 2.diel??

Odpoveď (Katarína Ončáková, 22.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhý diel je už u prekladateľa :-)

Druhý diel? (Jana, 18.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
V Čechách už vyšiel tak sa chcem opýtať či aj Ikar plánuje vydanie druhej knihy

Prekvapenie (Natália Valúšková, 4.2.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Na začiatku som bola skeptická, čo sa z toho vykľuje. Ale postupne si ma kniha získala. Nakoniec sa mi zdalo, že má málo strán...Ale upozorňujem! Je to ľahké čítanie, žiadna brutalita v pporovnaní napr. s Mŕtvi do súmraku. Je to dobre zaradené - Deti nad 10 rokov.
Všetky komentáre (22)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Konečne vliezol do postele, ktorá zaškrípala pod váhou jeho tela. Mykol sa a potom uvelebil na kraji postele. Ani sa nešuchol pod prikrývku. Do nosa mi udrel ešte zemitejší slabý vlčí zápach a z pŕs mi vyšiel čudný spokojný výdych. Aj on si vzdychol.
„Ďakujem,“ povedal.
Keďže ležal v mojej posteli, zdalo sa mi to dosť škrobené.
„Niet za čo,“ odvetila som, a vzápätí som si uvedomila pravdivosť svojich slov.
Veď som ležala vedľa chalana, čo dokáže meniť podobu. Nie hocijako, tento chalan sa vie premeniť na môjho vlka! Spomenula som si, ako sa večer náhle zapálilo svetlo na terase a zbadala som ho prvý raz. Zachvela som sa. Zaplavila ma zvláštna zmes vzrušenia a nervozity.
Sam otočil hlavu a pozrel na mňa, akoby ho rozpálila rozochvenosť, čo zo mňa vyžarovala. Všimla som si, ako sa mu v šere zaleskli oči.
„Uhryzli ťa. Aj ty si sa mala zmeniť.“
V mojich spomienkach vlci znova obkľúčili telo na snehu, papule mali od krvi, cerili zuby a vrčali nad korisťou. Vlk Sam odtiahol telo z kruhu vlčej svorky a niesol ho popod stromy. Niesol ho na dvoch nohách, ktoré zanechávali v snehu ľudské odtlačky.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x